terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Sleeuwijk 2

seizoen 2022-2023
schema 2e uitslag
24 sept 2022 Drechtstreek 2 Sleeuwijk 2 3 - 2
1 okt 2022 Sleeuwijk 2 De Alblas 2 1 - 3
8 okt 2022 Nw. Lekkerland 2 Sleeuwijk 2 3 - 0
15 okt 2022 Sleeuwijk 2 GJS 2 3 - 0
22 okt 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
29 okt 2022 Alblasserdam 2 Sleeuwijk 2 2 - 4
5 nov 2022 Sleeuwijk 2 ASWH 2 vervallen
12 nov 2022 GRC '14 2 Sleeuwijk 2 1 - 3
19 nov 2022 Sleeuwijk 2 Tricht 2 1 - 0
26 nov 2022 Rijsoord 2 Sleeuwijk 2 2 - 4
3 dec 2022 Sleeuwijk 2 Roda Boys/Bom 2 3 - 3
10 dec 2022 Heerjansdam 2 Sleeuwijk 2 afg
17 dec 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
7 jan 2023 Sleeuwijk 2 winterstop
14 jan 2023 Heerjansdam 2 Sleeuwijk 2 1 - 0
21 jan 2023 Sleeuwijk 2 VVAC 2 afg
28 jan 2023 Wilhelmina '26 2 Sleeuwijk 2 0 - 0
4 febr 2023 Sleeuwijk 2 Drechtstreek 2
11 febr 2023 De Alblas 2 Sleeuwijk 2
18 febr 2023 Sleeuwijk 2 vrij
25 febr 2023 Sleeuwijk 2 inhaal
4 maart 2023 Sleeuwijk 2 Nw. Lekkerland 2
11 maart 2023 GJS 2 Sleeuwijk 2
18 maart 2023 Sleeuwijk 2
25 maart 2023 Sleeuwijk 2
1 april 2023 Sleeuwijk 2 GRC '14 2
8 april 2023 Sleeuwijk 2 inhaal
15 april 2023 Tricht 2 Sleeuwijk 2
22 april 2023 Sleeuwijk 2 Rijsoord 2
29 april 2023 Roda Boys/Bom 2 Sleeuwijk 2
6 mei 2023 Sleeuwijk 2 inhaal
13 mei 2023 Sleeuwijk 2 Heerjansdam 2
20 mei 2023 Sleeuwijk 2 Wilhelmina '26 2
27 mei 2023 VVAC 2 Sleeuwijk 2

Wedstrijdverslagen

30-08-2022
Seizoen is voor Sleeuwijk 2 begonnen

Na lang nagenoten te hebben van het behaalde kampioenschap is de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook voor het tweede begin augustus gestart. Gestart vanuit een complete selectie 1 en 2 moet de komende weken de contouren voor Sleeuwijk 1 en 2 duidelijk worden.

Voor een deel van de spelers stond op dinsdagavond 29 augustus de eerste oefenwedstrijd thuis tegen Altena gepland. Jarenlang wordt regelmatig tegen elkaar gespeeld veelal vriendschappelijk omdat de laatste seizoenen de teams elkaar niet getroffen hebben in competitie verband.

Vandaag maken Ties, Mathieu (beiden over vanuit O19) en Stef hun debuut als seniorenspeler bij Sleeuwijk 2 en ook kunnen we ook Corné weer verwelkomen nadat hij maandenlang de mooiste plekjes in Zuid Amerika heeft opgezocht. Terugkerend na lang blessureleed zijn Chris en Ricardo waarvoor gehoopt wordt dat zij  voor altijd gevrijwaard blijven van een langdurige blessure.

Altena is een team dat aan een groot aantal mutaties onderhevig is maar desalniettemin een prima tegenstander om tegen te sparren. Beide teams starten onwennig aan de wedstrijd wat gezien de minimale wedstrijdminuten die men, zeker aan Sleeuwijks zijde, in de benen heeft begrijpelijk is. De eerste helft is daarom van beide kant niet al te best en het aantal echte kansen is op 1 hand te tellen. Richard was in de 13e minuut dichtbij een goal maar zijn lob ging zowel over de keeper als ruim over het doel. Nieuwkomer Stef leek in de 19e  minuut de openingstreffer te scoren maar de keeper van Altena slaagde erin dit te voorkomen. Even leek, onze kampioenskopper tegen Woudrichem, Tijmen te scoren maar in de 32e minuut schampte hij de bal uit een genomen corner waardoor de ruststand op 0-0 bepaald werd.

Na de rust een groot aantal wissels aan Sleeuwijks zijde. Dennis, Corné, Arjan en Ricardo betreden het hoofdveld na een korte periode waarin we het even zonder wedstrijdverlichting moesten doen.
Gaandeweg de tweede helft wordt het spel van Sleeuwijk iets aangenamer om te zien en ook conditioneel oogt het wat frisser dan de tegenstander. In een tijdsbestek van 15 minuten vallen dan uiteindelijk ook drie doelpunten voor Sleeuwijk. In de 64e minuut is het Ricardo die een goed lopende aanval via de rechterflank bekroont met de openingstreffer en 11 minuten later is het Richard die na goed kaatswerk van Stef het doelpunt van de avond de scoort. Stef is in de 79e minuut alert in de zestien van de tegenstander en scoort hiermee zijn eerste goal voor Sleeuwijk en bepaald uiteindelijk de eindstand op 3-0.

Chris maakt in de tweede helft ook zijn rentree en zijn inzet en ijver mag opvallend positief genoemd worden.

Conclusie;
De kop is er af, we zijn begonnen. Een eerste helft niet al te best en onwennig, een tweede helft daarentegen die wat beter oogde. Al met al nog veel werk te verzetten om klaar te zijn voor het debuut in de 1e klasse. Maar met een 3-0 overwinning is hopelijk de basis gelegd om zaterdag naar Sprang Capelle af te reizen om de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen te spelen om daarmee een positief vervolg te geven aan de oefencampagne.

29-10-2022
Matige wedstrijd over de streep getrokken


Na de euforie van vorige week (overwinning op Nivo Sparta) reizen we vandaag af naar Alblasserdam om daar de volgende competitie wedstrijd te spelen. Vandaag is er maar 1 missie en dat is de volle buit meer naar Sleeuwijk nemen om zodoende los te komen van de onderste regionen en aansluiting te vinden in de middenmoot. Sleeuwijk start niet onaardig en laat direct zijn aanvalsdrang zien. De eerste corner levert direct een mogelijkheid op maar net kan een Sleeuwijk speler de bal niet goed raken en zodoende treft de eerste (kop)kans geen doel. In de achtste minuut een goedlopende aanval en is het Ties die van buiten de zestien een doelpoging onderneemt maar door het ontberen van kracht is zijn inzet een simpele prooi voor de keeper van de thuisclub. In de daarop volgende drie minuten vallen dan toch de o zo gekoesterde doelpunten. Uit een voorzet van Danny is het Stef die in de 10e minuut de openingstreffer scoort en 2 minuten later is het Danny zelf die uit een goed lopende aanval, waarbij Ties en Josbert betrokken zijn, de tweede treffer laat aantekenen. Vanaf dat moment laat Sleeuwijk het volledig afweten en krijgen de gastheren steeds meer en meer het gevoel dat er vandaag iets te halen valt. Volledig onnodig wordt het initiatief uit handen gegeven en in de 26e minuut krijgt Sleeuwijk de deksel op de neus als uit een vrij eenvoudig door de scheidsrechter gegeven penalty 1-2 gescoord kan worden. De 1-2 is tevens de ruststand.

Na rust lijkt Sleeuwijk wakker geschrokken te zijn getuige direct een mogelijkheid in de 47e minuut als Jesse vd. M. zijn kopbal uit een voorzet van Danny net geen doel ziet treffen. Hierna laat Sleeuwijk mogelijk nog een lager niveau zien dan in de eerste helft en is het notabene Patrick die meermaals handelend moet optreden. Het spel wordt hier en daar wat grimmiger en de eerste kaarten worden getrokken door de scheidsrechter. In de 74e minuut een corner voor de thuisclub en volledig vrijstaand en zonder enige weerstand wordt de 2-2 gescoord. De onderlinge irritaties krijgen meer en meer de overhand en middels het inbrengen van vers bloed wordt gepoogd het tij te doen keren. Direct lijkt de missie te slagen want na een goede actie over links is het Jesse vd. Meijden die de 2-3 scoort. Met nog 10  minuten op de klok zet de thuisclub fel aan en is het Sleeuwijk wat met name in balbezit wederom erg matig spel laat zien en hierdoor volledig onnodig zich de problemen op de hals blijft halen. Wederom is het Patrick die Sleeuwijk behoedt voor een blamage. Even voor tijd valt alsnog de 2-4 die gescoord wordt door Danny maar waar met name invaller Jesse de R. de credits verdient!

Zonder al te veel blessuretijd bij te tellen wordt de eindstand op 2-4 bepaald. De punten gaan mee naar de Roef maar op basis van het getoonde spel heerst er zeker geen halleluja stemming.

Man of the match zou Patrick  moeten zijn maar door een software storing wordt later in het weekend Corne deze eretitel toegekend. Foutje bedankt zullen we maar zeggen!

De volgende speelronde een vrij weekend. ASWH heeft zich terug getrokken uit de competitie (hier zou de volgende wedstrijd tegen gespeeld worden) en kroont zich  hiermee de eerste degradant.

Over twee weken hervat Sleeuwijk 2 de competitie uit bij GRC. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag om de punten mee te nemen naar de Roef. Maar na vandaag zal
een ieder hiervan doordrongen zijn!

28-01-2023
Puntendeling in W&A is er een met gemengde gevoelens

Naar de uitwedstrijd van vandaag wordt natuurlijk door velen uitgekeken. Wilhelmina’26  uit betekent een weerzien met Andre die vorig seizoen de scepter zwaaide over Sleeuwijk 2 en onder wiens leiding vorig seizoen de promotie naar 1e klasse is afgedwongen. Voor Andre natuurlijk een meeting met voor hem vele bekende dorpsgenoten en oud spelers. Hierbij mag opgeteld worden dat onze huidige trainer Izaäk woonachtig is in Wijk en Aalburg dus genoeg ingrediënten om naar de deze clash uit te kijken.  

De eerste kans, na een aftastende openingsfase,  dient zich in de tiende minuut aan. Danny zet door en zijn voorzet belandt bij Josbert echter zijn inzet kan ternauwernood geblokt worden door een van de geel/zwarte verdedigers. Vijf minuten later wederom een aanval en wederom lijkt Josbert de trekker over te halen maar nu staat de paal de openingstreffer en op dat moment verdiende voorsprong  in de weg. De thuisclub loert met opportunistisch voetbal om aanvallende prikken uit te delen en pas in de 33e minuut is er sprake van de eerste echte aanval van de thuisclub maar echt gevaar levert dit niet op. Hiervoor afgaand dienen zich nog enkele mogelijkheden aan voor Sleeuwijk maar zijn het Richard en Danny die respectievelijk de bal niet binnen kunnen glijden c.q. een doelpoging net over ziet gaan. De ruststand wordt hiermee op 0-0 bepaald.

Na de rust oogt met name Danny scherper dan de eerste helft en meermaals laat hij zijn directe tegenstander de hielen zijn. Een voorzet van hem kan net niet door Chamith binnen gewerkt worden en deze laatst genoemde speler heeft in het verdere verloop van de tweede helft meermaals pech dat of het ijzerwerk of goed keeperswerk van de doelman van de gastheren de 0-1 in de weg staat.
Sleeuwijk kan veel aanvalsdrang van de thuisclub in de kiem smoren en slechts eenmaal moet Corne na een slippertje van een medespeler in de zestien handelend optreden om een doelpoging in de kiem te smoren.

Sleeuwijk lijkt naast de eerder beschrevene pogingen van de goed invallende Chamith toch op weg naar een doelpunt maar een goed doorzettende poging van Richard kan net niet bekroond worden. De eindstand wordt uiteindelijk op 0-0 bepaald wat gemengde gevoelens oplevert aan Sleeuwijks zijde. Daarentegen zal Andre met een redelijk goed gevoel later in de middag naar Sleeuwijk huiswaarts gekeerd zijn.

Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week komt koploper Drechtstreek naar de Roef. Al met al een mooie wedstrijd om naar uit te kijken.

26-11-2022
Als collectief de volle buit binnen gehaald in Ridderkerk


Sleeuwijk start overweldigend de uitwedstrijd bij Rijsoord. Al na twee minuten is het Josbert die uit een corner volledig vrijstaand de 0-1 scoort en een minuut later was het dezelfde speler die een mogelijkheid op de 0-2 net niet kon benutten. Hiermee kan geconcludeerd worden dat Sleeuwijk de lastige uitwedstrijd tegen Rijsoord goed en scherp begon. Hierna een fase dat de thuisclub zich herpakt en de wedstrijd meer een beeld van in evenwicht laat zien. Echter kansen worden er niet gecreëerd en als er al een mogelijkheid te noteren valt dan is dit meestal uit een spelhervatting. Zo schampt in de 25e minuut een Sleeuwijk speler een genomen vrije bal van Danny waardoor een kopbal net over gaat. In de 30e minuut het eerste echte wapenfeit van de thuisclub. Ongedekt mag vanaf 25 meter op doel geschoten worden maar is het Milan die de bal uit het doel ranselt en ook de rebound is een prooi voor de doelman aan Sleeuwijks zijde. Het spel krijgt een meer open karakter en de ruimtes worden groter en mede hierdoor is het Danny die in de 35e minuut een crosspass aanneemt en met met een geplaatste curve bal de doelman van Rijsoord voor de tweede maal deze middag de gang naar het net laat maken. Net voor rust lijkt dezelfde doelpuntenmaker op weg naar de 0-3 maar een ogenschijnlijke 1:1 situatie met de keeper kan net niet in het Sleeuwijks voordeel beslecht worden. De ruststand is hiermee 0-2.

Na de rust een fel startend Rijsoord wat na 9 minuten de aansluitingstreffer scoort. Uit een corner
wordt een speler volledig vrij gelaten en uit een draaibeweging wordt Milan gepasseerd. Een lastige fase breekt nu aan voor Sleeuwijk maar gelukkig weet de thuisclub de aanvalsdrang niet te belonen met de gelijkmaker. Rond de 68e minuut is het de niet geheel fitte Danny die een mogelijkheid onbenut laat maar een minuut later is hij wel (of was het Josbert?) de aangever die Chamith in stelling brengt om de 1-3 in de bovenhoek te jagen. Vermeld moet wel worden dat de inmiddels ingebrachte Jesse voor de geblesseerde Chris mede de credits verdiend door goed en fel in de zestien druk te zetten waardoor Danny zijn assist kon geven. Vijf minuten daarna een vloeiende aanval over meerdere schijven die helaas door Josbert niet afgerond kon worden met de vierde treffer. De dwarslegger staat een goal in de weg. Niet veel later komt de thuisclub met een man minder te spelen als een verdediger zijn tweede gele kaart van de middag ontvangt. De wedstrijd lijkt hiermee gelopen en in de 80e minuut is het Richard die uit een ingooi vrij aangespeeld kan worden maar de
gewenste 1-4 niet kan scoren. Vijf minuten voor tijd wordt de spanning teruggebracht als de 2-3 valt. Milan kan in eerste instantie nog redden maar de rebound is een prooi voor de thuisclub en de aansluitingstreffer gaat in de boeken.

Even breekt een lichte paniek uit aan Sleeuwijks zijde maar als Richard twee minuten voor tijd Danny de ruimte in stuurt en hij de bal opzij legt op de meelopende David valt de vierde treffer gescoord door de laatst genoemde speler te noteren en wordt de eindstand op 2-4 bepaald. Jesse lijkt in de slotfase nog het dichts bij de vijfde treffer bij zijn boogbal is een prooi voor de keeper van de thuisclub.

Met een nette 2-4 overwinning wordt huiswaarts gekeerd en valt vandaag een zege behaald door een sterk collectief te noteren.

24-09-2022
Tweede maakt kennis met de 1e klasse

Na het positief doorlopen van de bekercompetitie vindt vandaag het debuut in de 1e klasse plaats. Tegenstander is Drechtstreek en om 11.45 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld van de genoemde opponent. Na 5 minuten is het al raak als Danny na goed doorzetten van Stef alleen op de keeper af mag gaan en zijn schuiver doel treft. Enige minuten later is het wederom raak als nu Stef de trekker in de zestien overhaalt waar nu Danny aan de basis van de aanval staat. Na 13 minuten staat dus een 0-2 op het scorebord! Wat een weelde.

Wakker geschud neemt de thuisclub het initiatief in handen en het eerste grote gevaar vindt plaats in de 16e minuut als Patrick handelend moet optreden en een kopbal uit een corner over de lat tikt. Sleeuwijk loert op de mogelijkheden en in de 26e minuut een aanval over rechts maar uit de voorzet van Naut is er geen Sleeuwijk speler die de bal binnen kan lopen. Hierna breekt de fase aan wat de
wedstrijd volledig doet kantelen. In de 35e minuut wordt statisch verdedigen bij de 2e paal afgestraft en uit een simpele pass die breed gelegd wordt kan de 1-2 gescoord worden. Twee minuten later wordt onnodig balverlies geldeden en met een aantal bal contacten waar menig verdediger van Sleeuwijk te laat komt om druk te zetten wordt alle ruimte geboden om de 2-2 te scoren. Binnen 2 minuten mag Patrick voor de derde maal de gang naar het net maken. Een harde inzet van afstand (zonder weerstand) kan net niet goed genoeg verwerkt worden door genoemde Patrick en tergend langzaam rolt de bal over de doellijn en kijkt Sleeuwijk tegen een 3-2 achterstand aan wat tevens de ruststand is.

Na de rust een sterk openend Drechtstreek wat naarstig op zoek gaat naar een ruimere voorsprong.
Ternauwernood weet Sleeuwijk dit te voorkomen en heeft men het geluk dat het vizier van de thuisclub niet altijd op scherp staat. Sporadisch is het balbezit aan Sleeuwijks zijde van lange duur wat met zich meebrengt dat de omschakeling van balkbezit naar balbezit tegenstander een conditioneel offer vraagt.

In de 57e minuut een van de eerste echte aanvall van  Sleeuwijk in de tweede helft als Stef vanaf links doorzet maar helaas weet de thuisclub echt gevaar te voorkomen. Sterker nog in de tegenaanval weet Drechtsreek te scoren maar wegens buitenspel wordt de treffer niet goedgekeurd.
Meer en meer worden de ruimtes groter en lijkt Sleeuwijk meer het heft in handen te krijgen. Met name via Danny en de ingevallen Josbert wordt de aanval gezocht en op een aantal momenten wordt door het maken van een slimme overtreding de aanval in de kiem gesmoord. In deze fase is het de thuisclub die slordig met de ruimtes in aanvallend opzicht omgaat en blijft de stand 3-2.

De laatste minuten een fel aanzettend Sleeuwijk. De dadendrang levert een aantal corners en vrije ballen op en even lijkt Corne de gelijkmaker te scoren maar nipt weet de thuisclub dit te voorkomen.
In deze fase wordt nog om een penalty geclaimd maar deze wordt weggewuifd door de scheidsrechter. Na een aantal minuten reservetijd klinkt het eindsignaal en keert Sleeuwijk met een 3-2 nederlaag huiswaarts. Een punt had mooi geweest maar op een overwinning mag deze middag alleen de thuisclub aanspraak maken.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd, een mooie mogelijkheid om vanuit de leermomenten deze middag een goed resultaat neer te zetten.

24-01-2023
Zinvolle oefenpot

Afgelopen dinsdag heeft het tweede een nuttige oefenwedstrijd kunnen spelen tegen Neo’25 uit Sprang Capelle. Dat deze wedstrijd uiteindelijk winnend is afgesloten beschouwen we maar als een mooie bijvangst.

(Te) lang was onduidelijk of de wedstrijd gespeeld kon worden maar als in de loop van de dag duidelijk wordt dat vanuit alle geledingen de seinen op groen staan wordt om 20.15 uur onder leiding van scheidsrechter Ies Roeland afgetrapt. De eerste twintig minuten lijkt Sleeuwijk de ietwat bovenliggende partij maar wordt duidelijk dat met name de aanvalsdrang van de tegenstander niet onderschat mag worden. De eerste treffer valt te noteren in de 22e minuut. Hier voorafgaand lijken Richard (direct na de aftrap, dus in de 1e minuut) en Danny de openingstreffer te scoren maar uiteindelijk is het Josbert die de 1-0 weet te scoren. Twee minuten later is het wederom Richard die in de gelegenheid wordt gebracht om te scoren maar er wordt verzuimd om de marge te vergroten. In de 28e minuut valt de gelijkmaker uit een goedlopende aanval van de bezoekers. De 1-1 stand is uiteindelijk ook de ruststand waar met genoegen de door Otto gewenste  warme thee gedronken wordt.

Beide teams grijpen de rust aan om menig wissel door te voeren en dit betekent voor onder andere Thijs en Chamith dat ze kunnen gaan genieten van de  warme douche. Binnen vijf minuten kijkt Sleeuwijk in de tweede helft tegen achterstand aan en wordt onzorgvuldig balbezit genadeloos afgestraft door de bezoekers. Het zelfde overkomt Neo drie minuten later en nu is het Danny die er als de kippen bij is om de gelijkmaker voor Sleeuwijk te scoren. Niet veel later is het dezelfde speler die Sleeuwijk op voorsprong kan zetten maar helaas is dit niet voor genoemde speler weggelegd en wordt de inzet tot een corner verwerkt. Uit deze corner valt uiteindelijk alsnog de derde Sleeuwijkse treffer want van dichtbij is het Thieze die al koppend de keeper weet te verschalken. Hierna is het Neo dat nog wat kansen, met name door onzorgvuldig balbezit van Sleeuwijk, weet te creëren maar in de 56e en 72e minuut leveren de mogelijkheden geen derde goals voor Neo’25  op. Zodoende levert deze oefenpot een 3-2 overwinning op maar bovenal aanknopingspunten om aan te werken richting de eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen Wilhelmina 26. Hier treffen we voormalig trainer Andre dus vanuit beide kampen zal geaasd worden op een overwinning.

22-10-2022
Loon naar werken!


Na de eerste bekerronde als winnaar te hebben afgesloten wordt vandaag in Nivo Sparta 2 de volgende tegenstander getroffen. Zonder Richard, Dennis, David, Naut en Thieze wordt om 15.00 uur afgetrapt in de wetenschap dat niets onmogelijk is in de bekercompetitie getuige de doordeweekse overwinning van Kozakken Boys op Vitesse.

De eerste dertig minuten loopt Sleeuwijk zoals verwacht wat balbezit betreft achter de feiten aan.  
Gaandeweg wordt echter door Sleeuwijk meer balbezit afgedwongen wat op sommige moment door onnodig balverlies van een te korte duur was. Zoals gezegd komt Sleeuwijk ongeschonden door het eerste half uur en lukt het de bezoekers niet om echte kansen te creëren behoudens een mogelijkheid uit een voorzet vanaf rechts waar Tijmen zijn enige slippertje van de middag maakt en zijn directe tegenstander een voorzet zonder weerstand mag geven waaruit gelukkig niet gescoord wordt door de meelopende aanvallers van Nivo Sparta. De eerste echte kans valt in de 31e minuut te noteren en wel voor Sleeuwijk als Jesse een voorzet uit een goedlopende aanval in kansrijke positie over schiet. Hierna moet Corne voor het eerst handelend optreden maar een inzet vanuit een corner wordt door hem prima gepareerd. Richting het rustsignaal zet Sleeuwijk nog tweemaal aan en waar het in de 45e minuut eerst niet lukte om de keeper van de bezoekers te passeren is het op slag van rust dan toch Danny die, een goedlopende aanval over rechts waarbij Remko, Jesse en Sten betrokken zijn, een voorzet bij de tweede paal binnen kan werken. De ruststand wordt hiermee op
1-0 bepaald. Het verloopt zoals gehoopt.

Na de rust een in een versnelling hoger spelend Nivo. Maar ook nu is het de verdienste van Sleeuwijk dat vanuit een gedegen organisatie spelen nagenoeg geen kans weg gegeven wordt. Meer en meer krijgt de wedstrijd een open karakter en Sleeuwijk komt een aantal maal scherp uit de omschakeling waardoor het geloof groeit om de wedstrijd over de streep te trekken.
In de 60e minuut wederom een moment dat Sleeuwijk op weg lijkt naar een tweede treffer maar op de rand van de zestien wordt Jesse onreglementair gestopt waarna Sten zich achter de vrije bal zet en na het fluitsignaal van de scheidsrechter gebruik maakt van de nog niet op orde zijnde organisatie en onberispelijk en tot ongenoegen van de bezoekers de 2-0 laat aantekenen.

Meer en meer voert Nivo Sparta de druk op maar de verdediging van Sleeuwijk onder leiding van Remko en Corne geeft nog steeds geen krimp en waren er al haarscheurtjes dan weten de overige verdedigers  het gevaar in de kiem te smoren. Sleeuwijk komt nog meer aan balbezit toe en hier en daar slaat de grimmigheid enigszins toe wat een speler van de bezoekers rond de 70e minuut een rode kaart oplevert. De eerste wissels zijn inmiddels doorgevoerd en niets lijkt een stunt Sleeuwijk in weg te staan tot in de 89e minuut Nivo een penalty krijgt door een onnodig veroorzaakte penalty.
nadat deze onberispelijk binnen geschoten wordt breken nog spannende momenten aan mede
veroorzaakt door het nog meer opportunistische spel van de bezoekers. Voor Sleeuwijk dienen zich vanuit de counter ook nog mogelijkheden aan maar als een van de laatste wapenfeiten van Nivo een prooi voor Corne is en niet veel later het eindsignaal klinkt is de wedstrijd door een keihard werkend Sleeuwijk over de streep getrokken en is de teleurstelling logischerwijs groot bij de tegenstander.

Na eerder Kozakken Boys 2 verslagen te hebben wordt nu Nivo Sparta 2 aan de zegekar gebonden en wordt reikhalzend gekeken welke volgden tegenstander van naam uit de koker zal rollen.

Een klein feestje vieren mag maar dan snel de knop op naar de eerstvolgende wedstrijd, Alblasserdam uit.

19-11-2022
Niet geheel verdiend drie punten op een koude Roef.


Voor het eerst dit seizoen wordt er onder winterse perikelen (en dan met name de kou) gespeeld en wel tegen Tricht. Plaats van handelen is het hoofdveld van de Roef waar ook het scorebord geen vat schijnt te hebben op de kille temperaturen want gedurende de 90 minuten van de wedstrijd prijkt vanaf de eerste minuut een 2-0 stand in fel rode cijfers op het bord.

Het basisteam is op een flink aantal plaatsen noodgedwongen gewijzigd. Toch bestaat de groep uit 16 spelers en om 15.00 uur wordt afgetrapt. Het eerste kwartier laat een aftastend beeld zien waarin beide teams de kat uit de boom lijken te kijken. De eerste echte kans valt in de 15e minuut te noteren als Arjan een te korte terugspeel bal geeft waar een aanvaller van de bezoekers net niet het 100% voordeel uit weet te halen. Liever zien we dat Arjan als assistkoning aanvallers van Sleeuwijk aan het werk zet. Vanaf dat moment kruipt Sleeuwijk meer uit zijn schulp en in de 17e minuut lijkt Danny een beauty van een doelpunt te scoren maar zijn 100% goal (later toegegeven door de tegenstander) wordt niet als een bal die over de doellijn is geweest door de scheidsrechter beoordeeld. Een minuut later is het Chamith die op weg lijkt naar de openingstreffer maar in plaats van beheerst de keeper van Tricht te verschalken ziet hij zijn harde inzet naast het doel gaan. Sleeuwijk ruikt bloed en blijft de druk opvoeren op de tegenstander en deze heeft handen en voeten nodig om de aanvalsdrang van Sleeuwijk in de kiem te smoren. In de 21e minuut zet Corne zich achter een rechtstreekse vrije bal en ternauwernood weet de keeper van Tricht deze over de lat te tikken. Danny lijkt in de 25e minuut zijn goal alsnog nog mee te pikken deze middag maar ook zijn inzet levert de op dat moment verdiende voorsprong niet op. Tricht laat het in deze fase een beetje afweten en grossiert veel in onnodig balverlies wat aan Sleeuwijks zijde natuurlijk niet erg gevonden wordt. Sterker nog de onrust bij de bezoekers wordt mogelijk gewoon afgedwongen door het collectief sterk spelend Sleeuwijk in deel 1 van de wedstrijd. In de 31e minuut valt dan toch de openingsgoal. Uit een corner is het Remko die met een droge schuiver de bal binnen schiet en de keeper de gang naar het net laat maken. Richting het rustsignaal blijft Sleeuwijk de bovenliggende ploeg echter gescoord wordt er niet meer en met een 1-0 voorsprong wordt de warme kleedkamer opgezocht.

Na de rust een totaal ander beeld behoudens direct in 46e minuut als Chamith de bal verovert, goed doorzet en de bal af denkt te leggen op de meelopende Danny. De bal heeft te veel snelheid dus dit
buitenkansje wordt niet benut al had Chamith juist hier voor eigen succes met gaan maar achteraf is dit natuurlijk makkelijk praten. Hierna is het Tricht wat de bovenliggende partij is en moet Sleeuwijk alle zeilen bij zetten om de gelijkmaker te voorkomen. Onder leiding van de sterk spelende  Chris wordt op het middenveld geknokt voor elke meter en achterin staat de verdediging zijn mannetje en   is het Milan die heerst in het doelgebied. Sleeuwijk weet het sporadische balbezit niet te koesteren en met het inbrengen van onder andere Pasqualle en Dennis wordt getracht meer balans te krijgen in het spel bij met name eigen balbezit.

Voetballend blijft Tricht in deel twee de bovenliggende partij maar gaandeweg vloeien ook bij hen de krachten weg en als na 92 minuten het eindsignaal klinkt is de teleurstelling groot aan de kant van de bezoekers en wordt de overwinning daar waar een remise mogelijk meer op zijn plaats zou zijn geweest uitbundig gevierd in kleedkamer 12.

Met twaalf punten op de teller nestelt Sleeuwijk zich in bovenste regionen van de ranglijst al moet gezegd worden dat de grote middenmoot kort in de achtervolging ligt.

Volgende week wordt afgereisd naar Rijsoord om daar om 12.30 uur af te trappen voor speelronde acht.

17-12-2022
Thriller! (naast Argentinië – Frankrijk)

Door eerder Hoofdklasser Nivo Sparta geëlimineerd te hebben in de tweede ronde van de bekercompetitie reist het tweede op 17 december af naar Zwijndrecht om daar VVGZ te treffen.
Zonder Stef (zag als een berg op tegen deze opponent), Naut (pleegde een hack in een of ander WK poule), Arjan (was weg maar waarheen weet eigenlijk niemand) en Patrick door omstandigheden, wordt om 12.00 uur afgetrapt op in eerste instantie een spekglad veld waar volgens Jesse makkelijk de plaatselijke Elfstedentocht op gerreden had kunnen worden.

Met het uitgangspunt “we hebben niets te verliezen we gaan er voor” start Sleeuwijk voortvarend en zijn de eerste mogelijkheden binnen tien minuten te noteren. Danny kan in de vierde minuut net Richard niet in een kansrijke positie zetten en een paar minuten later is het Jeffrey (een dag later tot winnaar gekroond in de door Naut gehackte WK poule) die met een tegendraadse inzet (dit volgens D.G.) net niet de keeper van VVGZ kan verschalken. Twee minuten later claimt dezelfde speler een penalty als zijn inzet uit een corner op de hand van een tegenstander komt maar de scheidsrechter deze middag wuifde dit zonder de VAR te raadplegen resoluut van de hand. VVGZ herpakt zich en meer en meer speelt het spel zich op het middenveld af. In de 18e minuut de eerste corner voor de thuisclub en omdat menig speler van Sleeuwijk vastgevroren lijkt te staan kan volledig vrijstaand de 1-0 binnengekopt worden met behulp van de onderkant lat.  Deze voorsprong is van korte duur want vier minuten later is het Richard die er als de kippen bij is om de 1-1 te scoren nadat  de keeper van de thuisclub een afstandsschot loslaat. Enkele minuten later wederom een aanval van Sleeuwijk en als Danny wederom zijn directe tegenstander het bos instuurt is het wederom Richard die uit een voorzet de 1-2 scoort.  Dat het geen van de teams deze middag gegund is om lang te genieten van een voorsprong mag wel blijken uit het feit dat VVGZ twee minuten later voor de tweede keer  uit een corner niets in de weggelegd wordt om de gelijkmaker te scoren. Na 28 minuten speler staat er dus een 2-2 op het scorebord. Met deze stand wordt na 45  minuten de thee opgezocht.

VVGZ, mogelijk toch onder de indruk die men vandaag treft in Sleeuwijk, voert een aantal wijzigingen door. Aan Sleeuwijks zijde wordt Jesse vervangen door Chris. De eerste minuten na rust laten een volledig open wedstrijdbeeld zien. Na 10 minuten valt de 5e treffer deze middag en Jeffrey mag zich de doelpuntenmaker noemen. In de zestigste minuut wellicht een allesbepalend moment maar de inzet van Jeffrey teistert de lat en hiermee wordt een marge van 2 voorkomen in het nadeel va de thuisclub waar merkbaar, hoorbaar en zichtbaar de spanning enigszins oploopt. Hoorbaar hadden we graag voor de wedstrijd van de trainer ontvangen en hier is mogelijk een mooie (schone) vaderlijke rol weggelegd voor de assistent trainer, waarvan acte.

Terug naar de wedstrijd. In een tijdsbestek van drie minuten kijkt Sleeuwijk wederom tegen een achterstand aan. In zowel de 65e als 68e minuut mag Stefan tweemaal de gang naar het net maken. De 3-3 wordt gescoord uit wederom een dood spelmoment. Uit een genomen vrije trap mag zonder weerstand diagonaal al koppend de gelijkmaker gescoord worden en drie minuten later mag een speler van de thuisclub uit een voorzet vrijstaand bij de tweede paal de 4-3 scoren. Sleeuwijk recht zijn rug en al voetballend wordt Jeffrey in de 72e minuut diep gestuurd en ondanks vermeend buitenspel weet Jeffrey met een boogbal de gelijkmaker en dus 4-4 te scoren.

VVGZ lijkt de kluts kwijt en zelfs een spion wordt richting de dug-out van Sleeuwijk gedirigeerd die echter op vriendelijke wijze verzocht wordt om huiswaarts te keren, temeer omdat zijn grappen wel heel erg tegen vielen. In de 75e minuut zit het Sleeuwijk even niet mee. Een correcte sliding op de bal in het zestienmeter gebied wordt door de scheidsrechter als een overtreding beoordeeld en dit vervroegd kerstcadeautje wordt vanzelfsprekend omarmd door de thuisclub en daarmee valt de 5-4 te noteren.  Sleeuwijk gaat direct meer risico’s nemen en met handen en voeten weet de thuisclub de aanvalsdrang vsn de wart witten te beteugelen. In de 80e minuut een overtreding op de helft van VVGZ en uit de genomen vrije trap is het Tijmen die de doorkoppende bal van Corne binnen weet te koppen en de stand op 5-5 brengt. Sleeuwijk zet verder aan en even lijkt het Chris die in de 86e minuut de zesde van de middag en mogelijk winnende goal lijkt te scoren maar zijn inzet gaat net over. Na 90 minuten en weinig blessuretijd is de wedstrijd gespeeld en moeten penalty’s de beslissing brengen. Het winnende lot valt de kant van de thuisclub op wat vanzelfsprekend de nodige vreugde met zich meebrengt.

Met opgeheven hoofd verlaat Sleeuwijk het complex van VVGZ. Het publiek is de grote winnaar deze middag en met de wetenschap  van Argentinië – Frankrijk op het moment van schrijven kun je getuige geweest zijn van twee thrillers van wedstrijden in 1 weekend!

Hiermee zit de eerste seizoenshelft van het tweede er op. Helaas is een volgende bekerronde niet gegund maar ligt Sleeuwijk 2 op een prima positie om een mooie eindklassering in competitie- verband af te dwingen. En als debutant vanuit de 2e klasse mag dat een prima prestatie genoemd worden. Inmiddels is bekend dat 75% van de begeleiding ook volgend seizoen betrokken zal blijven bij Sleeuwijk en zal de TC alle zeilen bij gaan zetten om hier 100% van te gaan maken.

Op 20 december wordt de eerste seizoenshelft afgesloten. Hiervoor wordt niet een zonnig oord of Duitsland, Qatar, opgezocht maar op het eigen complex de Roef wordt onder het genot van een hapje en drankje de aftrap van de tweede seizoenshelft gemaakt. Enkele spelers schijnen eerst nog even de kicks aan te willen trekken om op penalty’s te oefenen maar naar het zich nu laat aanzien zal de led verlichting van veld 1 niet ontstoken worden. (Sorry Josbert)

Dit was het laatste verslag van Sleeuwijk 2 in 2022. De volledige spelersgroep en begeleiding van het tweede wenst iedereen fijne feestdagen en bovenal een gezond 2023 toe.

Tot in 2023!

17-09-2022
Tweede door naar de volgende bekerronde

Vandaag de laatste bekerwedstrijd tegen Sparta 30. Na twee overwinningen volstaat een puntendeling maar zoals eerder geschreven wordt en zal vol voor de overwinning gegaan worden. Om half 1 wordt op veld twee afgetrapt en spelen op dit veld was best lang geleden.  Richard kampt met een knieblessure en ook Chris lijkt even pas op de plaats te moeten maken en zijn dus afwezig vandaag.  Van meet af aan is duidelijk dat we een behoudend spelende tegenstander treffen waardoor Sleeuwijk direct veel in balbezit is en gelaten wordt.

In de zesde minuut het eerste wapenfeit als Dennis vanuit een voorzet een eerste doelpoging doet die helaas geen doel treft. Sparta 30 loert op de counter waardoor de verdediging gaandeweg de eerste helft een aantal keer handelend moet optreden. Vanuit een corner zijn het de gasten die in de 26e  minuut een eerste mogelijkheid krijgen maar zonder weerstand treft de kopbal geen doel en blijft de brilstand op het scorebord. Hierna een aantal minuten dat Sleeuwijk nog nadrukkelijker op jacht gaat naar de openingstreffer. Met name Danny lukt het rond de 35e minuut niet om na een 1:1 situatie met zijnde direct tegenstander de openingstreffer te scoren. Toch gaat Sleeuwijk wel terecht met een 1-0 voorsprong de limonade opzoeken. In de 42e minuut is David die koppend uit een corner dan eindelijk de prima keeper van Sparta 30 weet te verschalken.

Na de rust keert Patrick niet terug onder de lat en is het Stefan die leiding gaat geven aan de verdediging van Sleeuwijk. Direct wordt wederom getracht snel de volgende treffer te forceren. Dennis zijn vrije trapt teistert in de 50e minuut het metaalwerk en een paar minuten later kan Petar een 1:1 situatie niet in zijn voordeel beslechten. Ook invaller Jesse (de R.) laat zijn dadendrang zien maar ook zijn inzet treft in de 60e minuut geen doel. De wedstrijd kabbelt naar het laatste kwartier en Dennis ziet een inzet geblokt door een tegenstander. Sporadisch speelt het spel zich af op de helft van de tegenstander en als dit al gebeurt wordt dit keurig opgelost door de verdedigers. Wederom ziet na een 1:1 duel Danny net als in het eerste bedrijf een paar maal een poging gepareerd door de keeper van de tegenstander. In de 85e minuut brengt Sleeuwijk zichzelf in de problemen als Stefan na een balcontact van Tijmen de bal in de zestien opraapt. De scheidsrechter ziet in deze situatie een terugspeelbal en kent Sparta 30 een indirecte vrije bal toe die volledig tegen de verhouding in door de muur in het net achter Stefan beland. Met een 1:1 op het bord ruiken de gasten bloed maar de 1:1 stand wordt uiteindelijk ook de eindstand. Voelt dit als een nederlaag? Wellicht wel maar afgaand op het wedstrijdbeeld had de score groter uit moeten vallen en met het behaalde resultaat wordt na eerder twee overwinningen behaald te hebben de volgende bekerronde behaald.

Volgende week vangt de competitie aan met een uitwedstrijd bij Drechtstreek, aanvang 11.45 uur.

15-10-2022
Eerste driepunter en bitterballen!

Eindelijk kan Sleeuwijk 2 de eerste punten noteren. De tweede thuiswedstrijd tegen GJS leverde een 3-0 overwinning op. Op deze overwinning valt weinig af te dwingen, dik verdiend kunnen rond 16.45 uur de eerste punten bijgeschreven worden.

Ondanks tal van afwezigen is donderdagavond een grote spelersgroep geformeerd en met 6 wissels op de bank wordt om 15.00 uur afgetrapt. Sleeuwijk start scherp en de eerst goed lopende aanval valt in de 5e minuut te noteren waarbij Josbert en Arjan betrokken zijn. Wordt echt doelgevaar in eerste instantie nog in de kiem gesmoord bij de 2e aanval is het Jesse die zijn inzet tegen de paal ziet gaan. Een minuut later is het wederom het ijzerwerk wat een doelpunt in de weg staat maar nu is het Sten die de rebound binnen kan tikken en daarmee de 1-0 scoort. Het daarop volgende kwartier laat Sleeuwijk behoorlijk voetbal zien. De bal blijft in de ploeg en regelmatig wordt middels een crosspass de andere flank aan het werk gezet. In de 23e minuut valt dan zeker niet uit het niets de 2-0. Tijmen onderschept een pass van GJS en zet Josbert aan het werk. Deze brengt Danny in stelling en vanaf randje zestien wordt voor de tweede maal deze middag de keeper van GJS een gang naar het doelnet bezorgd.  Tien minuten later wederom een kans maar Danny gaat voor eigen succes daar waar een breedte pass op Josbert mogelijk wel de derde treffer op had geleverd. Op slag van rust had Sleeuwijk zeker de wedstrijd op slot kunnen gooien ware het niet dat Josbert na goed doorzetten net geen oog heeft voor de meelopende spelers en zijn voorzet een simpele prooi wordt voor een verdediger voor GJS. Uit de tegenaanval krijgt Sleeuwijk bijna nog de deksel op de neus maar ternauwernood kan echt gevaar vanuit een vrije trap randje zestien van de bezoekers in de kiem gesmoord worden. Ruststand 2-0.

Na de rust is het eerste wapenfeit direct van de bezoekers. Uit de eerste corner wordt al koppend de bovenlat geteisterd en een betere waarschuwing  om direct scherp te zijn kan Sleeuwijk niet krijgen.
Rond de 51e minuut brengt Sleeuwijk zichzelf tot tweemaal door onnodig balverlies te leiden in de problemen. Maar tot tweemaal toe weet de prima verdediging van vandaag onder leiding van de prima keepende Milan echt gevaar te voorkomen. De wedstrijd krijgt meer en meer een open karakter en vaker krijgt het spel van Sleeuwijk de overhand. In de zestigste minuut een goede aanval en een schot van afstand beland binnen het zestienmeter gebied op de hand van een GJS speler en de bal gaat op de stip. De normaal in deze situaties meedogenloze Jesse vd. M. zet zich achter de bal echter zijn inzet voorafgegaan door meerdere non verbale acties / lichaamstaal is een simpele prooi voor de keeper van GJS. Daar waar wellicht een kentering van het wedstrijdbeeld verwacht zou worden blijft Sleeuwijk de heersende en bovenliggende ploeg. Invallers Stef, David, Ties en Jesse tonen zich goede invallers voor de vervangen basisspelers. Danny wordt rond de 75e minuut tot tweemaal toe in stelling gebracht maar zijn honger naar een tweede goal wordt tot aan de 88e minuut niet gestild. De 3-0 valt uiteindelijk en komt alsnog op naam van de dadendrang van Danny. Zijn inzet in de verste hoek verschalkt wederom de keeper van de bezoekers. Jesse de Rover lijkt in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog dichtbij de 4e treffer maar zijn poging treft helaas geen doel. Na ietwat blessuretijd klinkt het eindsignaal en is de eerste overwinning een feit.

Vandaag kan terug gekeken op een prima wedstrijd. Met als basis een goede inzet, wedstrijdmentaliteit wordt de basis gelegd voor een overwinning waar weinig op af te dwingen is.

Wederom sluiten we af met, waarom moeilijk als het eenvoudig kan? Antwoord is vandaag in ieder geval gegeven!

14-01-2023
Niet slim en doordacht genoeg!

Vandaag de eerste wedstrijd van 2023. Het betreft een inhaalwedstrijd uit tegen Heerjansdam die eerder in december afgelast werd. Het gaat te ver om de karrevracht aan afwezigen te noemen (maar oh oh wat doen we ons zelf als vereniging / groep tekort) maar met een groot aantal onder 19 spelers wordt om half 12 onder herfstachtige omstandigheden afgetrapt. De opening laat een licht overwicht zien van Sleeuwijk en in de 5e minuut dient zich een eerste mogelijkheid aan voor de naar links uitgeweken Ricardo maar helaas levert dit niet de eerste doelpoging op. Twee minuten later het eerste wapenfeit van de thuisclub maar een inzet van afstand gaat ruim over het doel wat Patrick
vandaag verdedigt. Niet veel later claimt Sleeuwijk een penalty als Richard voor velen ogenschijnlijk op een niet correcte wijze van de bal afgehouden wordt in het zestien meter gebied van de gastheren. Voor de scheidsrechter vandaag geen aanleiding om naar de stip te wijzen wat te begrijpen valt als van een te grote afstand een zuiver oordeel geveld moet worden. Een minuut later moet de keeper van de thuisclub handelend optreden en levert daarmee een inzet van Danny geen doelpunt op. Hiermee kabbelt de wedstrijd richting het rustsignaal die dan ook met een brilstand van 0-0 bereikt wordt.

Na rust vallen de onder 19 spelers Sem en Remy in en naast de basisspeler Tristan mogen ook gaandeweg de tweede helft Jasper en Remco hun opwachting maken. De tweede helft is een klein tien minuten onderweg als na een balverovering Sleeuwijk op weg lijkt naar het opzetten van een aanval maar verrassend genoeg wordt na ruim 30 seconden  alsnog gefloten voor een overtreding gemaakt door Sleeuwijk. Wellicht verrast hierdoor staat Sleeuwijk even niet goed in de organisatie en de snel genomen vrije trap geeft een speler van thuisclub de gelegenheid voor een afstandsschot en via een been van een Sleeuwijk speler valt de bal ongelukkig over Patrick heen en wordt tegen een
1-0 achterstand aangekeken.

Getergd worden de mouwen opgestroopt en in een tijdsbestek van 6 minuten lijkt de gelijkmaker in de maak en dus te vallen. Danny teistert van afstand de lat en David ziet niet veel later net geen kans om zijn hoofd uit een genomen corner tegen de bal te krijgen en dus binnen te koppen. De thuisclub loert meer en meer op een counter en een aantal maal moet de verdediging van Sleeuwijk en of Patrick handelend optreden om de aanvalsdrang te beteugelen om daarmee mogelijk de achterstand niet groter te laten worden. Meer en meer gaat het spel gepaard met een scherpere inzet wat weer gepaard gaat in op sommige moment erg warrig fluiten van de scheidsrechter die te veel het spel op grote afstand moet begeleiden. 10 Minuten voor tijd een aanval die Josbert in de zestien aan het werk zet echter zijn inzet komt via de binnenkant paal terug het veld in. Kort hierna een prima redding van Patrick waarna het echte slotoffensief van Sleeuwijk losbarst.

Een aantal maal wordt de bal na een scrimmage in de zestien van de lijn gehaald door de thuisclub en op een aantal momenten heeft een speler van Sleeuwijk net iets meer tijd nodig dan gegund werd om de bal dusdanig te bewerken om de keeper van de thuisclub vanuit een doelrijpe positie te kunnen verschalken. Na 90 minuten en ietwat extra tijd klinkt het eindsignaal en is de eerste nederlaag van 2023 een feit.

De teleurstelling en frustraties zijn hier en daar terecht begrijpelijk merkbaar. Sleeuwijk krijgt te weinig en heeft dit grotendeels aan zichtzelf te wijten. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week thuis tegen VVAC.

12-11-2022
Goede zaken gedaan in Giessen of is het Rijswijk?


Na een weekje vrijaf (door het terugtrekken van ASWH uit de competitie) staat vandaag de uitwedstrijd bij GRC’14 op het menu. Vorige week is deze tegenstander geanalyseerd en op  de trainingsavond van dinsdag en donderdagavond is getracht gericht te werken naar deze wedstrijd.
De staf is vandaag weer intact dus ook  Izaak is weer terug na een korte break en los van de Sinterklaas spanning die in huize Sonneveld schijnt rond te waren. Als back up en uit een genomen voorzorgsmaatregel zijn vandaag Jeffrey en Naut stand by om vanuit hun expertise waar nodig adviserend de wedstrijd over de streep te trekken. Niet geheel duidelijk is of hier optimaal gebruik van is gemaakt maar dit zal deze week geëvalueerd worden.

De eerste tien minuten mag als aftastend genoemd worden. Maar richting de 10e minuut ontbrandt de wedstrijd dan eindelijk en vallen de eerste kansen voor Sleeuwijk te noteren. Ties is de eerste die een poging waagt om de keeper van thuisclub te verschalken maar zijn inzet is een simpele prooi voor de keeper van GRC. Drie minuten hierna de eerste corner voor Sleeuwijk en hier had de eerste goal moeten vallen maar uit een scrimmage voor het doel kan net de trekker niet overgehaald worden om de 0-1 te scoren. In de 19e minuut een eerste echt vloeiende en goedlopende aanval van Sleeuwijk waar Richard een voorname rol speelt, zijn uiteindelijke inzet treft geen doel en uit de daarop volgende mogelijkheden weten David en Stef niet de openingstreffer waar naar gehunkerd wordt te scoren. Sleeuwijk blijft de bovenliggende ploeg al moet het beducht zijn op de op de counter loerende thuisclub. Echter onder leiding van Remko weet men de aanvalsdrang van GRC in de kiem te smoren. In de 33e minuut valt dan eindelijk de verdiende  goal voor Sleeuwijk. Via Arjan wordt een aanval opgezet en middels Stef belandt de bal bij Josbert en vanuit diens voorzet is het de bijsluitende Stef die de 0-1 weet te scoren. Sleeuwijk voert verder de druk op en het laatste kwartier van de eerste helft grossiert het in het creëren van kansen. Ternauwernood weet de thuisclub te voorkomen dat een volgende treffer te noteren valt waar Danny in de 43e minuut nog het dichts bij was maar zijn inzet wordt van de doellijn gehaald. Met een 0-1 ruststand wordt part 1 van de wedstrijd afgesloten.

Na de rust valt binnen vijf minuten de tweede goal dan gelukkig snel te noteren. Danny haalt uit en mogelijk gehinderd door de zon pareert de keeper deze inzet maar de goed leidende leidsman deze middag constateert dat de bal over de doellijn is geweest waarmee de stand 0-2 wordt.
Hierna een fase dat voor Sleeuwijk kans op kans te noteren valt. Josbert, Ties, Richard hebben de mogelijkheid om de derde treffer te laten aantekenen maar of de doelman of een verdediger van GRC weet dit net te voorkomen. In de 62e minuut valt dan de derde treffer die eigenlijk niet uit kan blijven. Josbert laat zijn directe tegenstander zijn hielen zien en als diens inzet losgelaten wordt door de keeper is het de alerte Danny die beheerst zijn tweede en dus 0-3 scoort waarmee de wedstijd gelopen lijkt. Lijkt want twee minuten later wordt de mooiste goal van de middag gescoord echter wel door GRC. Van een behoorlijke afstand is het een van de verdedigers die ongehinderd uit mag halen en deze belandt stijf in de kruising. Even wordt nog aan Patrick gevraagd of hij deze bal niet klem had moeten pakken maar afgaand op de felicitaties die Stef overbracht aan de doelpuntenmaker koesteren we maar dat we getuige mochten zijn van een geweldig doelpunt van de thuisclub. Door de 1-3 krijgt de wedstrijd een nog meer open karakter en is het Sleeuwijk wat zich tekort doet door uit de vele mogelijkheden de marge in doelpunten niet verder te vergroten. Inmiddels zijn Dennis en Tristan (ja hij die vorig seizoen  een geweldige goal maakte uit bij Pelikaan wat hem de bijnaam slager van Roef opleverde) ingebracht en wordt de balans meer hervonden en is het de thuisclub wat met name vanuit opportunistisch voetbal de aansluitingstreffer probeert te scoren. We kruipen inmiddels richting het eind van de wedstrijd en ook Jasper mag zijn debuut in het senioren voetbal maken. Danny lijkt in de slotfase op zoek naar een hattrick maar wederom blijkt de keeper van GRC een te grote sta in de weg deze middag.

Na 90 minuten en wat extra tijd klinkt het eindsignaal en kan en mag  Sleeuwijk terecht drie punten toevoegen aan het puntentotaal en vestigt het team zich in de middenmoot van de ranglijst.
Voldaan wordt de terugreis naar de Roef gemaakt om op het zonnige terras en onder het genot van een hapje en een drankje de overwinning te vieren. Dit zonder Izaak want die is inmiddels de opgenomen Nationale intocht van SK aan het bekijken.

Volgende week de volgende thuiswedstijd en wel tegen Tricht wat net als Sleeuwijk terug te vinden is in de middenmoot. Knop om en vizier op a.s. zaterdag aanvang 15.00 uur.

10-09-2022
2e bekerwedstrijd wederom gewonnen door het tweede.

Na de doordeweekse overwinning op Meerkerk dient vandaag de strijd aangegaan te worden met Kozakken Boys 2. Wederom een grote getalsmatige selectie en dan ontbreken nog een aantal spelers door blessures en of vakantieverplichtingen. Beide teams hebben overtuigend hun eerste bekerwedstrijd gewonnen dus aan het eind van de dag zal een redelijk beeld gevormd kunnen worden of voor een van de teams de deur geopend wordt naar de volgende bekerronde al zal de derde wedstrijd volgend weekend  uiteindelijk bepalend zijn.  De temperatuur laat ons al weer niet in de steek en om 15.00 uur wordt er afgetrapt. De eerste 10 minuten tasten beide teams af en duidelijk is dat het aan ervaring niet ontbreekt bij onze vrienden uit Werkendam. Het zijn de bezoekers die in de elfde minuut het eerste echte wapenfeit laten zien middels een afstandsschot maar deze treft geen doel. Zes minuten later kijkt Sleeuwijk wel tegen een achterstand aan. Onrustig wegwerken levert KB een corner op en ongehinderd kan bij de tweede paal binnengekopt worden en wordt er dus tegen een achterstand aangekeken door Sleeuwijk. Mogelijk wakker geschud gooit Sleeuwijk ietwat schroom van zich af en laat men meer een aanvalsdrang zien. Tijmen ziet in de 21e minuut zijn poging uit een corner van Ties net niet bekroont met de gelijkmaker maar deze valt wel in de 25e minuut als Richard meerdere  tegenstanders in hun zestien zijn hielen laat zien en de gelijkmaker scoort. Zes minuten voor rust een prima aanval waar Petar en Richard bij betrokken zijn.  Helaas is het Ties die zijn magere inzet een simpele prooi laat zijn voor de keeper van KB. Hiermee wordt de ruststand op 1-1 bepaald.

Na de rust keren Robin en Chamit niet terug en voor hun in de plaats worden de jarige Stef en Thieze gebracht. KB laat direct de intenties zien en gaat hoger druk zetten op met name onze backs. Dit resulteert vrij snel in een mogelijkheid voor de gasten maar een vrije inzet in de 474 minuut belandt gelukkig voor Sleeuwijk in het zijnet. Hierna een fase waarin het spel op en neer golft. Sleeuwijk krijgt in de 53e minuut via Corné uit een door Ties genomen vrije bal een mogelijkheid maar net als eerder Tijmen kan deze mogelijkheid niet bekroont worden met een treffer. Een minuut later is het KB wat een kans krijgt maar ook zij weten deze kans niet te bekronen met een tweede treffer. Josbert lijkt in de 63e minuut eindelijk het verschil te maken maar ook zijn voorzet uit een voorzet van Stef treft geen doel. Meer en meer worden de ruimtes groter en in de 65e minuut wordt Josbert diep gestuurd en alleen op de keeper afgaand heeft hij oog voor de mee sprintende Petar en die scoort de 2-1 nadat Josbert de bal op zij legt. KB lijkt van slag en verslagen en als Richard in de 67e minuut op aangeven van Petar de 3-1 scoort lijkt de wedstrijd in de knip. Sleeuwijk is vanaf dat moment de bovenliggende partij en het wachten is op de definitieve genadeklap en dus 4e treffer.
Stef is daar met een kopbal in de 70e minuut dichtbij en twee minuten laten is het Ties de na goed voorbereidend werk van Josbert zijn inzet net naast ziet gaan. Beide teams lijken de wedstrijd rustig uit te willen spelen tot het eindsignaal ware het niet dat het Sleeuwijk zelf is wat KB terug in de wedstrijd brengt. In plaats van het ontvangen van presentjes is het Stef die in de 84e minuut er zelf eentje weg lijkt te geven maar door kordaat optreden van Patrick wordt dit voorkomen. Twee minuten later is het nu Remco die een gulle hand heeft echter nu maken onze gasten hier wel dankbaar gebruik van en valt de 3-2. De resterende tijd wordt het billenknijpen en in de 88e minuut kruipen we door het oog van de naald als speler van KB vrijstaand!! uit (wederom) een corner net de bal geen richting kan geven waarmee erger voorkomen wordt voor Sleeuwijk. Met dit laatste wapenfeit loopt de speeltijd vol en  wordt uiteindelijk een 3-2 overwinning behaald nadat het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter geklonken heeft.

Wederom een overwinning die gekoesterd mag worden maar er zijn nog veel aspecten voor verbetering vatbaar. Volgende week staat de 3e bekerwedstrijd thuis tegen Sparta 30 op het programma. Een gelijkspel volstaat om de volgende ronde te halen maar we zijn aan ons stand verplicht om ook deze wedstrijd winnend af te willen sluiten met bovenal goed voetbal en wel 90 minuten lang.

08-10-2022
Nog immer die hatelijk nul

Ook de derde wedstrijd van het seizoen levert geen punten op voor Sleeuwijk 2. Vooralsnog lijken de tegenstanders een maatje te groot en dus zal een extra tandje bijgeschakeld moeten worden om de felbegeerde punten binnen te halen.

De start uit bij Nieuw Lekkerland was niet eens zo slecht. Tot aan de 22e minuut lukte het om de aanvalsdrang van de thuisclub te beteugelen. Meer en meer komt Sleeuwijk ook tot aanvallen toe en in de 22e minuut is het Danny die na een goedlopende aanval waar Jesse, Stef en Ricardo bij betrokken zijn, de poging van net binnen de zestien nipt over ziet gaan in de verste hoek van het doel van de gastheren. In de 39e minuut wellicht een cruciaal moment van de wedstrijd als Jesse 1:1 de keeper niet weet te verschalken en dus verzuimt de 0-1 te scoren. Net voor rust dan toch de achterstand waarvan gehoopt werd dat die niet zou komen. Een indraaiende corner kan niet weggewerkt worden en uit de scrimmage weet de thuisclub scherper in dit soort situaties alsnog de 1-0 mee te nemen richting het kort daarop volgend rustsignaal.

De tweede helft lijkt een kopie van de eerste helft. De thuisclub oogt beter maar het verschil wordt mede veroorzaakt door het balvast zijn en blijven. Dit is met name  een punt waar Sleeuwijk zich zal moeten verbeteren. Balbezit moet gekoesterd worden en soms schuilt de oplossing in eenvoud. In de 65e minuut een goede aanval over links waar Stef aan de basis staat. Zijn voorzet kan nipt voordat een medespeler in stelling wordt gebracht tot een corner verwerkt worden door een verdediger van de thuisclub. Rond de 70e minuut met Milan meerdere malen handelend optreden om hiermee een tweede treffer van Nieuw Lekkerland te voorkomen. Inmiddels zijn Chamith, Chris en Naut al ingebracht. In de 75e minuut valt dan toch de tweede treffer als uit een corner via een speler van Sleeuwijk Milan voor de tweede maal de gang naar het net mag maken. Sleeuwijk probeert met een opportunistisch spelopvatting de wedstrijd te doen kantelen en daar waar in de 78e minuut een aanvalsdrang van Sleeuwijk in de kiem gesmoord is het de thuisclub die Milan wederom handelend moet laten optreden om een tegengoal uit een counter te voorkomen. Sleeuwijk zakt volledig door de hoeven en werkelijk niets meer wijst er op dat men gelooft in een minimaal resultaat. In de 82e minuut valt de derde tegentreffer als na kinderlijk en onnodig balverlies een speler van de thuisclub niets in de weg gelegen wordt om alleen op Milan af te gaan en zich het buitenkansje niet laat ontgaan om de 3-0 te scoren. In de laatste twee minuten als de wedstrijd allang gelopen is, ushet Danny nog die op rechts aan het werk gezet wordt maar ook deze mogelijk tot het creëren van een kans strandt in schoonheid. In de blessure tijd is het wederom Jesse die nog alleen op de keeper af mag gaan maar net als in de eerste helft blijkt de keeper van de thuisclub een te grote sta in de weg.

Wederom keren we huiswaarts met een nederlaag op zak. Afdronk van vandaag, koester balbezit en
waarom moeilijk als het eenvoudig kan?

03-12-2022
Volle buit ontglipt in de laatste seconde aan het tweede.


Op een kille, zeg maar gerust, ijskoude december zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Roda Boys uit Aalst op het programma. Op veld twee (?) moet het vandaag gedaan worden zonder Stef, Chamith en Dennis die overigens het grootste deel van de wedstrijd vanuit een warme skybox hebben mogen aanschouwen. Ook Patrick is niet van de partij maar hij trotseert als een echte vent gewoon de kou en moedigt vanuit de dug-out zijn ploeggenoten aan. Zo kan het dus ook.

De eerste minuten speelt het spel zich met name rond de middenlijn af en laten beide teams vooral bij balbezit niet het allerbeste voetbal zien. Rond de tiende minuut vallen voor Sleeuwijk de eerste mogelijkheden te noteren en bij beide gevallen is Danny betrokken. Zijn eerste dadendrang kan nipt over de lat getikt worden door de keeper van de bezoekers en bij de tweede mogelijkheid gaat Danny voor eigen succes waar wellicht meer voordeel uitgehaald had kunnen worden door de bal breed te leggen op de meelopende Josbert. Maar achteraf is het natuurlijk makkelijk schrijven. Beide mogelijkheden leveren dus geen openingstreffer op en na 15 minuten staat het nog steeds 0-0.  Niet veel later is het dan toch Sleeuwijk wat mag juichen als Richard  een voorzet van Jeffrey (kwam in balbezit na een afgeslagen genomen corner) vrijstaand kan binnen koppen. Vijf minuten later lijkt de tweede treffer te volgen maar Josbert kan net niet bij de tweede bal een voorzet van wederom Jeffrey binnen tikken. In de 28e minuut het eerste echte wapenfeit van de tegenstander maar de grillige rechtsbuiten ziet zijn inzet net naast gaan. Een kleine 10 minuten later valt na een rommelige periode van beide kanten dan toch de gelijkmaker. Uit een scrimmage wordt van randje zestien de bal laag in de hoek geschoten en tegen deze inzet is Milan in dit geval kansloos. Net voor rust is het Sleeuwijk wat wederom op voorsprong komt. Arjan zet vanaf rechts goed door en waar hij eerder met buitenkant rechts een crosspass gaf haalt hij nu snoeihard uit en verrast hiermee  vriend en vijand met een beauty van een afstandsschot en dus doelpunt vanaf een meter of 30. Ruststand 2-1.

De tweede helft opent Sleeuwijk goed wat in al in de 47e minuut resulteert in een kans voor Richard maar een voorzet van Danny kan net niet koppend afgerond worden. Twee minuten later valt de goal wel aan de andere kant. Onnodig balverlies na een passing diep betekent dat de bezoekers snel na de balverovering diepte kunnen zoeken en een van de aanvallers van Roda Boys laat zich deze kans niet ontnemen en poeiert de tweede goal achter Milan tegen het net. Even lijkt Sleeuwijk van slag maar het herpakt zich na een minuut of acht en dan is het Josbert die op snelheid diepgaand met een boogbal op weg lijkt naar de derde treffer maar diens inzet valt net aan de verkeerde kant van de paal en gaat dus naast. Niet veel later lijkt Jeffrey op weg naar de derde treffer maar zijn inzet teistert de lat. Toch valt niet veel later de derde treffer voor Sleeuwijk en wederom is het Richard die scoort na goed voorbereidend werk van Danny.

Sleeuwijk lijft ogenschijnlijk de bovenliggende ploeg en richting de 90e minuut lijkt de volgende driepunter zich aan te dienen. Lijkt, want na vijf minuten blessuretijd valt alsnog de gelijkmaker als vanaf de linkerflank een direct gegeven vrije trap aan de bezoekers in de verste bovenhoek gejaagd wordt. Hiermee  wordt de 3-3 eindstand bereikt en snelt iedereen naar de warme kleedkamer en douche. Voor Sleeuwijk smaken de druiven zuur voor Roda Boys een beetje zoet naar wij aannemen.

Na een aantal overwinningen op rij vandaag dus het eerste gelijkspel van dit seizoen. Sleeuwijk nestelt zich al met al netjes in de subtop en met nog een competitiewedstrijd dit jaar op het menu mag men voorzichtig tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Na ASWH heeft nu ook Alblasserdam zich terug getrokken uit de competitie en daarmee lijkt Sleeuwijk 2 automatisch op weg naar lijfsbehoud in de eerste klasse wat op voorhand al een nette prestatie genoemd mag worden als debuterend team op dit niveau. Zoals gezegd nog 1 wedstrijd in competitieverband dit jaar. Volgende week wordt in Heerjansdam de volgende tegenstander getroffen. Een mooi affiche om naar uit te zien.

03-09-2022
Dieptepass gaat voor breedtepass!

Vanavond speelt Sleeuwijk 2 zijn tweede wedstrijd in de oefencampagne. Zonder vaste supporter Ko de Bruyne (netjes afgemeld bij Piet) gaan we op bezoek bij de VV Meerkerk. Deze tegenstander
hebben we vorig seizoen twee maal getroffen in competitieverband en is daarmee dus zeker geen onbekende opponent.

Met een groot spelersaantal wordt afgereisd waaronder een aantal recent terugkerende spelers na een blessure en of vakantie.

Sleeuwijk opent sterk en de eerste minuten spelen zich hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander af echter binnen 14 minuten worden fouten gemaakt bij balbezit genadeloos afgestraft door de thuisclub. Verkeerde keuzes in de passing, geen goede omschakeling van balbezit naar balverlies en het niet compact staan zijn hier onder andere de oorzaak van. Na de opgelopen achterstand wordt het vertoonde spel er niet beter op en behoedt bijvoorbeeld Patrick ons voor een grotere achterstand.

Net voor rust lukt het Sleeuwijk om de stand naar 2-1  terug te brengen en is het Richard die in de 40e minuut na goed kaatswerk van David de aansluitingstreffer scoort.

Na de rust een totaal ander Sleeuwijk. De bal gaat sneller rond en het druk zetten op Meerkerk als zij balbezit hebben wordt beter en effectiever uitgevoerd dan in de eerste helft. In de 52e minuut had de sterk invallende Jesse een gelijkmaker op de schoen maar zijn boogbal na een prima pass van Ricardo trof helaas geen doel. In de 70e minuut valt de gelijkmaker en is het wederom Richard die scoort na goed assistwerk van Ties. Twee minuten later wordt als collectief druk gezet op Meerkerk en na de balverovering wordt wederom Richard in stelling gebracht en die laat zich het buitenkansje niet ontnemen en scoort de 2-3 voorsprong. Inmiddels zijn Tieze, Robin en Chris ook ingevallen en allen kunnen terugkijken op een goede invalbeurt. De thuisclub blijft loeren op de countermogelijkheden en een aantal maal brengt Sleeuwijk zich onnodig in de problemen om risico in de breedte pass te leggen wat een aantal keer tot onnodig balverlies leidde.

Gaandeweg worden de duels pittiger en dit leidt hier en daar tot wat irritaties maar van escalatie is gelukkig geen sprake. Gaandeweg het eindsignaal zoekt Sleeuwijk frequent de aanval en creëert het kansen om de voorsprong uit te breiden. Chamith ziet in de 81e minuut zijn inzet niet bekroont met een doelpunt echter daarentegen is het wederom Richard die in de 85e minuut nu na goed kaatswerk van Pettar die scoort en hiermee zijn vierde treffer van de avond scoort. De wedstrijd is hiermee definitief gelopen en de score had wellicht nog hoger uit kunnen vallen als een poging van afstand van Thieze in de 90e minuut doel had getroffen.

Eindstand 2-4

Wederom een overwinning maar gaandeweg wordt wel duidelijk waar nog verbeteringen gerealiseerd moeten worden en waar de komende weken richting begin competitie accenten gelegd moeten worden. Dieptepass boven breedtepass, snelle omschakeling, sneller rond laten gaan van de bal bij balbezit en onderlinge coaching zijn punten die voor verbetering vatbaar zijn.

03-09-2022
1e bekerwedstrijd levert een 0-3 overwinning op voor het tweede.

Onder nog steeds zomerse omstandigheden wordt in SV Capelle de eerste tegenstander getroffen in de bekercompetitie van dit seizoen. In de gebruikelijke 1:4:3:2:1 opstelling moet het gebeuren en met een klinkende 0-3 overwinning lijkt is de missie geslaagd.

Het spel is van beide kant nog wat onwennig, factoren als hitte, harde grasmat maar ook hier en daar nog een ietwat conditionele achterstand en afwezigen zullen hier voor beide teams de oorzaak van zijn.

De eerste helft lijkt met een 0-0 stand afgesloten worden maar Corné zorgt voor een 0-1 stand door
Een afgeslagen corner van Sleeuwijk in een keer snoeihard en daarmee onhoudbaar in de linker bovenhoek te jagen. Mogelijk zijn we nu reeds getuige geweest van het doelpunt van het seizoen maar in het besef dat het nog geen eind mei is, blijft het vooralsnog een fantastisch doelpunt.

Na de rust betreden veel anders spelers het veld zodat al met al de totale spelersgroep minuten in de benen krijgt. Het spelbeeld is bij vlagen aangenaam om naar te kijken en als David in de 69e minuut de 0-2 scoort twijfels niemand meer aan de goede afloop. Zeven minuten voor tijd lijkt Danny zijn eerste treffer van het seizoen te scoren maar hoogst ongelukkig voorkomt de keeper van de thuisclub dit wat wel een strafschop voor Sleeuwijk opleverde. Om discussie te voorkomen werpt
Patrick zich brutaal op als nemer en onberispelijk laat hij de 0-3 aantekenen.

De 0-3 betekent tevens de eindstand en zonder verdere kleerscheuren en kaarten na bovenal een sportieve wedstrijd zoeken beide teams de douche en later de gele rakkers op die zich zichtbaar goed lieten smaken.

Volgende week staat de volgende bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys twee op het programma.
Een wedstrijd om naar uit te zien en waarvan de verwachting is dat we zeker een aantal oude bekenden zullen treffen.

01-10-2022
Tweede wacht zware klus

Na de eerste wedstrijd verloren te hebben bij Drechtstreek vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en wel tegen de Alblas. Vandaag missen we een aantal spelers en ook de begeleiding is voor de helft aanwezig maar met dank aan de Ster is de leemte die Otto achterlaat prima ingevuld en waargenomen waarvoor dank!

Net als vorige week is het Sleeuwijk wat de openingstreffer scoort. De 2e corner genomen in de tweede minuut wordt bij de 2e paal eenvoudig binnen getikt door Stef die hiermee in de competitie 1 op 1 loopt (Dit maar volhouden Stef). Hierna is het volledig aan Sleeuwijk zelf  te wijten dat de tegenstanders op vrij simpele wijze aan drie doelpunten komt nu in een tijdsbestek van circa 15 minuten, daar waar Drechtstreek vorige week 10 minuten nodig had.  Na de 1-1 in de 12e  minuut, waar zonder weerstand van een verdediger een voorzet gegeven kan worden die eenvoudig binnen gelopen kan worden, is het eerst nog Sleeuwijk wat na goed doorzetten over rechts via Arjan op weg leek na de 2e goal, maar goed inschattingswerk  en goed ingrijpen van de keeper van de Alblas voorkomt een doelpunt.   Een paar minuten later verzuimt menig speler van Sleeuwijk kordaat in te grijpen rond en in de zestien waarna een speler van de Alblas met een droge schuiver kinderlijk eenvoudig en dus zonder weerstand Patrick verschalkt. Twee minuten later de genadeklap als Arjan een bal probeert terug te koppen naar Patrick  maar een speler van de Alblas zich het buitenkansje niet laat ontnemen en de te korte terug kopbal eerder bereikt dan Patrick en vrij eenvoudig de derde tegentreffer van de middag scoort. Nog voor de rust ziet Danny een voorzet stranden in de voeten van een tegenstander. Ties ziet even later een schot van afstand simpel opgeraapt door de keeper van de Alblas waardoor  met een 1-3 achterstand wordt de limonade opgezocht. Al met al te weinige aanvallende wapenfeiten van Sleeuwijks zijde.

Direct na rust heeft Sleeuwijk geluk als een inzet de lat teistert en de marge gelukkig twee goals blijft. Meer en meer lijkt de Alblas de voorsprong te koesteren en oogt het of  Sleeuwijk het initiatief naar zich toe weet te trekken. Steff laat in de 75e minuut een verdediger zijn hielen in de zestien zien echter zijn prima voorzet bereikt helaas geen medespeler. Patrick moet in de 80e minuut nog handelend optreden om een volgende treffer van de bezoekers te voorkomen en ondanks verwoede pogingen van  Sleeuwijks zijde wordt de tweede en dus aansluitingstreffer in de minuten richting eindsignaal niet gescoord waardoor de eerdere ruststand ook de eindstand wordt.

Wederom maken we kennis met de wetten van de 1e klasse. Van meet af aan moet  het scherp zijn
en er moet gestreden worden voor elke meter en tevens vraagt wedstrijden op dit niveau dat er 90 minuten arbeid verricht moet worden om een goed resultaat neer te zetten.

De competitie is nog pril maar na twee wedstrijden geen punten is nou niet het debuut in de eerste klasse wat voorzien was.

Banner Cando
© 2001-2023 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk
VV Sleeuwijk logo
Navigatie
Nieuws
Programma en uitslagen
Afgelastingen
Standen
Elftallen
Bestuur
Commissies
Lidmaatschap
Activiteiten
Teamshop (Bestelsite kleding)
Contact / Colofon
Route
Overige pagina's