terug

Hoofdsponsoren


Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsorkliks


Sleeuwijk 2

.

Wedstrijdverslagen

30-09-2023
Terechte nederlaag


De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen wordt tegen Almkerk gespeeld onder werkelijk perfecte najaars omstandigheden. Nog verre van compleet door vakanties en blessuregevallen worden eerst de nieuwe tenues in ontvangst genomen (dank aan van den Bergh & Co en Siderius Detergents) om daarna klokslag 15.00 uur op het hoofdveld af te trappen voor de eerste derby van dit seizoen.

Vrij snel claimt Sleeuwijk een penalty als een op de grond liggende speler van Almkerk enkele seconden met zijn arm de bal beroerd. Nog steeds is onduidelijk waarom de scheidsrechter de penalty wegwuifde. Zuur is dat enkele minuten later er tegen een achterstand aan gekeken wordt als uit een rebound van een door Patrick gepareerde vrije bal een speler van de bezoekers de bal over te doellijn weet te koppen of schieten. Vijf minuten later lijkt Josbert te scoren uit een scrimmage voor het doel maar helaas ziet genoemde speler zijn inzet naast gaan. Sleeuwijk doet in deze fase niet onder voor de bezoekers en er volgen mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen. Danny krijgt rond het kwartier de bal na een goed lopende aanval waar Arjan en Jord betrokken zijn maar vandaag  lukt het Danny niet om zijn doelpunten totaal op te vijzelen. In de 17e minuut lijkt de gelijkmaker te vallen als Josbert uit een  rebound (schot Danny) de keeper kansloos laat maar vermeend buitenspel (?) gooit roet in het eten.
Hierna breekt een fase aan dat Almkerk de bovenliggende ploeg is. In de 23e minuut levert dit een mogelijkheid  op maar deze wordt niet verzilverd maar in de 32e minuut valt dan toch van afstand de 0-2.  Niet veel later moet Patrick handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Jord en Josbert zien hun poging net voor rust niet vertaald in de aansluitingstreffer waardoor de ranja met een 0-2 achterstand opgezocht wordt.

Het begin van deel 2 laat een beeld zien waarbij Almkerk oogt de wedstrijd onder controle te hebben en Sleeuwijk niet echt in staat is om de wedstrijd te doen kantelen door de aansluitingstreffer te forceren. Patrick weet in de 59e minuut wederom met een redding een grotere achterstand te voorkomen waarna in de in de 62e minuut de eerste doelpoging van Sleeuwijk in het tweede bedrijf te noteren valt. Josbert ziet echter zijn poging direct uit de draai over gaan. De 0-3 valt in de 69e minuut en behoudens doelpogingen van Danny en Jord richting einde wedstrijd mag Almkerk zich terecht de winnaar van de wedstrijd noemen en mag het zichzelf verwijten dat de score niet groter is uitgevallen doordat 100% kansen niet verzilverd worden.

De felicitaties gaan richting Almkerk en voor Sleeuwijk is het zaak zich te herpakken om a.s. zaterdag
voor de punten richting Aalst af te reizen waar Roda Boys de volgende tegenstander zal zijn.

28-10-2023
Overwinning op ‘T TWEEDE VELD!!


Omdat het vlaggenschip ook hun wedstrijd thuis afwerkt en de voorkeur heeft voor het hoofdveld om hun wedstrijd tegen GRC’14 te spelen wijkt Sleeuwijk 2 uit naar het tweede veld om hun wedstrijd tegen Sliedrecht 2 te spelen. Zonder de geblesseerde Chris en de op scoutingstrip zijnde Robin en Jesse vd. Meijden (beker is immers de kortste weg naar Europees voetbal) wordt om 15.00 uur afgetrapt. De laatkomers treffen het niet want na 15 seconden weet Josbert een fout van de keeper van Sliedrecht af te straffen om hiermee al snel zijn gedane belofte, om deze middag eenmaal doel te treffen, in te vullen. Sliedrecht weet zich vrij snel te herpakken en in de 5e minuut moet Patrick handelend optreden na een inzet van een vleugelspeler van de bezoekers. Sleeuwijk toont in de daaropvolgende minuten meer en meer zijn aanvalsdrang en in de 19e minuut lijkt Josbert op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag maar een stiftbal van mij gaat net voorlangs bij de paal in de voor hem verre hoek (mag eigenlijk geen verrassing zijn want er was beloofd om slechts 1 doelpunt te maken). Sliedrecht loert op snelle counter mogelijkheden en in de 23e minuut moet Tijmen redding brengen al schiet de lat boven Patrick hem te hulp. In de 29e minuut een corner voor Sleeuwijk en het is Corne die met een kopbal waar veel effect aan zit de keeper voor de tweede maal deze middag passeert en de 2-0 laat noteren. Een beetje van slag is het Danny die een terugspeelbal vanuit de aftrap van Sliedrecht verovert echter zijn inzet treft geen doel en gaat naast. In het laatste kwartier doet Sleeuwijk zich te kort door niet de derde goal te scoren. Helaas is op een aantal momenten de eindpass net niet zuiver genoeg of wordt een 1:1 situatie niet volledig benut. Daarom wordt de limonade met een 2-0 voorsprong opgezocht en dat op veld 2 waar wederom de dug-out te klein blijkt voor de staf en het groot aantal reservespelers.

Na de rust een sterk gewijzigde formatie van Sliedrecht. Met vier aanvallende wissels zijn direct de intenties zichtbaar en na enkele minuten valt de aansluitingstreffer te noteren. Hierna een fase waarin Sliedrecht de bovenliggende partij is en Sleeuwijk met hangen en wurgen de gelijkmaker weet te voorkomen. Meer en meer loert Sleeuwijk nu op snelle uitbraken (ook wel counter genoemd) en bij een van de mogelijkheden verzuimt Danny de bal op de meelopende en ingevallen Stef af te leggen om daarmee wellicht de wedstrijd op slot te gooien. In deze fase vallen een groot aantal gele kaarten te noteren gegeven door de scheidsrechter die daarmee onnodig ietwat te nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd drukt.  Chamith, David en de van een blessure terugkerende Remko worden nog gebracht om de drie punten over de streep te trekken. Mack lijkt een paar minuten voor het eind nog op weg naar zijn eerste treffer van het seizoen maar zijn inzet gaat voorlangs. Als na vijf minuten blessure tijd de scheidsrechter het eindsignaal laat klinken is de ontlading groot aan Sleeuwijks zijde en mag dan eindelijk spelend op veld 2 een overwinning genoteerd worden waarmee het tweede zijn puntentotaal op 10 brengt en zich stevig in het linker rijtje nestelt. Ook voor Otto een speciaal moment want voor het eerst dit seizoen is hij live aanwezig om de drie punten binnen te harken. Onder het genot van een drankje wordt men ook nog deelgenoot van de overwinning van het eerste op het hoofdveld wat de middag compleet maakt.

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen de Alblas gespeeld een tegenstander die zich net als Sleeuwijk in het linker rijtje (2e plaats) begeeft. Van onderschatting mag geen sprake zijn en met de juiste arbeid op de twee trainingsavonden moet de basis gelegd kunnen worden voor wederom een mooi resultaat.

27-01-2024
In de touwen als een verslagen bokser


Na de mooie herstart van de competitie (overwinning op VVAC) reist Sleeuwijk 2 vandaag af naar Gorinchem Oost om daar de eerste uitwedstrijd in competitieverband van 2024 tegen GJS te spelen. Na wat puzzelwerk verricht te hebben en de basis en spelbedoeling bekend gemaakt te hebben klonk om 12.30 op een zonnig hoofdveld van de thuisclub om 12.30 het beginsignaal.

Vrij snel wordt duidelijk dat we vandaag in GJS een tegenstander treffen die met een duidelijke drang naar voren speelt en fysiek de duels niet schuwt. De eerste tien minuten komt Sleeuwijk redelijk ongeschonden uit de strijd maar vanaf minuut 12 brandt de wedstrijd los. In de 12e minuut het eerste wapenfeit van de thuisclub maar een kopbal belandt gelukkig voor Sleeuwijk op de lat. Vijf minuten later moet Corne handelend optreden en met een blok weet hij met gevaar voor eigen leven een levensgrote kans voor GJS te voorkomen. In die fase oogt het spel van Sleeuwijk wat beter en mogelijk hierdoor komt Danny rondt de 21e minuut in balbezit. Zoals wel vaker geeft hij dribbelend   een aantal tegenstanders rond en in de zestien het nakijken waarna de keeper van de thuisclub ternauwernood de inzet van hem tot een corner weet te pareren. Niet veel later is het aan de andere kant Patrick die handelend en reddend op moet treden als passief verdedigen de basis vormt voor het creëren van een doelrijpe kans, maar zoals gezegd weet Patrick een tegengoal te voorkomen. Het spel golft meer en meer over en weer en in de 24e minuut had David zich onsterfelijk kunnen maken door een hoge bal die in de zestien van GJS wordt gebracht onberispelijk binnen te schieten.  Helaas gaat de inzet over en blijft de tussenstand dus 0-0. Enkele minuten later is het Maik die goed doorzet en een terugleggende bal van hem brengt wederom David in stelling maar ook nu  lukt het hem niet om de doelman van GJS het nakijken te geven. Aan de andere kant heeft Sleeuwijk niet veel later wederom het ijzerwerk nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. We bevinden ons inmiddels in de 40e minuut en alles lijkt er op dat we met een brilstand de limonade op gaan zoeken. Lijkt,  want in de 41e minuut ontbreekt het Sleeuwijk aan een zuiver eindpass waarmee een aanvaller richting het doel van GJS had kunnen opstomen en twee minuten later teistert Dennis met een vrije bal de lat. Met nog 1 minuutje op de klok zet de thuisclub  nog eens aan en een hoog ingebrachte bal wordt ongelukkig verwerkt in de verdediging van Sleeuwijk waardoor een aanvaller van de thuis in een 1:1 situatie met Patrick als winnaar uit de bus komt en GJS alsnog met een 1-0 voorsprong de ruststand bepaald.

Na de rust laat Sleeuwijk mogelijk het matigste 45 minuten van het seizoen zien. Balbezit is telkens van korte duur en eigenlijk loopt men gedurende de tweede 45 minuten grotendeels achter de feiten aan. In de 57e minuut valt de 2-0 uit een corner en daarop volgende scrimmage nadat eerder al de lat voor de derde maal deze middag Sleeuwijk goed gezind was. Kans op kans volgt voor de thuisclub en het wachten is op de volgende goal van GJS. Deze (3-0) valt te noteren in de 63e minuut en drie minuten valt de 4-0 waarbij in beide gevallen wel erg passief verdedigen een GJS aanvaller geen strobreedte in de weg gelegd wordt om daarmee aanvallend gevaar te voorkomen.  In de 71e minuut wordt Danny in balbezit gebracht en na een passeerbeweging weet hij met een geplaatste inzet de
4-1 te scoren. Zes minuten later krijgt GJS een vrij makkelijk gegeven strafschop die onberispelijk binnen geschoten wordt waarmee de eindstand op 5-1 bepaald wordt. Stef had hier mogelijk nog 5-2 van kunnen maken maar tot tweemaal toe trof zijn inzet geen doel.

Met een fikse nederlaag wordt de Roef weer opgezocht in de wetenschap dat er a.s. zaterdag uit een ander vaatje getapt dient te worden om de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland over de streep te trekken.

25-11-2023
Herstel naar de doordeweekse teleurstelling


Vandaag krijgt Sleeuwijk 2 de mogelijkheid om zich te revancheren van de geleden nederlaag van afgelopen dinsdag tegen IFC. RWB bezoekt vandaag de Roef en door het gegoochel met de punten toekenning aan IFC treffen we vandaag de nummer laatst van de ranglijst. Patrick is weer van de partij daarentegen missen we vandaag nog steeds Corne, Jesse, Thieze en is Bryan ziek  en vertegenwoordigd Alec het tweede op een nationaal festival.

Na een aftastende openingsfase kunnen we in de 8e minuut de eerste doelpoging van Sleeuwijk noteren maar is het Jesse die zijn kopbal naast ziet gaan. Niet veel later zet Danny goed door echter zijn harde voorzet  kan niet binnen gelopen door een van de (niet) meelopende spelers. Bij balbezit laat RWB zeker zien dat het team kan en wil voetballen en Sleeuwijk moet daarom beducht zijn op de aanvullende intenties van RWB. Toch zijn en blijven na de openingsfase de betere kansen voor Sleeuwijk. Stef  ziet een poging in de 25e minuut gestuit door de keeper en drie minuten later ziet Danny een afstandsschot over gaan. Net voor rust wederom en poging van de eerder genoemde Ste(a)f maar ook nu is het vizier te hoog afgesteld. Met een brilstand wordt daarom de limonade opgezocht door beide teams.

Na de rust kruipt Sleeuwijk in de 56e minuut door het oog van de naald als een verdediger uit een scrimmage na een genomen corner  van RWB de bal weg kan werken voor hij de doellijn driegt over te rollen.  In de daarop volgende counter lijkt Josbert op weg om Sleeuwijk op een voorsprong te zetten maar na een korte beweging waarmee hij de keeper passeert lukt het net niet om vanaf links de 1-0 binnen te tikken. Sleeuwijk blijft aanzetten en wederom is het Danny die een poging waagt maar ook deze keer wordt de keeper niet verrast en dus gepasseerd. Drie minuten later een inzet van de hardwerkende Jesse maar ook ditmaal valt de openingstreffer niet. Remy en Dennis worden rond de 64e minuut ingebracht en mogelijk enigszins verward is het de eerst genoemde speler die al koppend uit een voorzet van Danny Sleeuwijk op voorsprong brengt. Conditioneel lijkt RWB het lastiger te krijgen en meer en meer ontstaat de ruimte voor de aanvallers van Sleeuwijk waar zeker niet optimaal gebruik van wordt gebruikt. De wedstijd loopt tegen de 90e minuut aan als Danny vanaf rechts door mag breken in de zestien van de tegenstander. Met een poging Danny van de bal te krijgen beoordeeld de scheidsrechter dat dit met een overtreding gebeurd waardoor Danny zichzelf achter de toegekend penalty zet en deze onberispelijk binnen schiet en de stand op 2-0 brengt wat tevens de eindstand is. Traditioneel levert een overwinning zonder tegengoal bitterballen op die met name bij Remy en Mauro in goede smaak vallen evenals het flesje gerstenat.

Al met al een prima weekje voor Sleeuwijk 2 met 6 punten uit drie wedstrijden. Compliment vandaag aan de tegenstander die zeker op basis van wat men vandaag heeft laten zien te laag geklasseerd staat.

Sleeuwijk 2 sluit de zaterdag af met de start van de verkoop loten van het 21 spel om daarna met 18 personen in de avond richting Gorinchem af te reizen om de plaatselijke Griek van zijn voorraad garnalen, Tsasiki , veel vleesgerechten en bovenal Mythos af te helpen. Al met al een mooie wedstrijddag.

Volgende staat de derby uit bij GRC 14 op het programma, een wedstrijd om naar uit te zien.

25-05-2024
Helaas eindigt het seizoen op 25 mei 2024 voor het Tweede

Met nog een hele kleine kans op het behalen van de nacompetitie reist het tweede op 25 mei af naar Ottoland voor zijn laatste officiële competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. Sowieso moet een overwinning op VVAC behaald worden en als dan Nieuw Lekkerland en de Alblas punten laten liggen wordt de nacompetitie behaald om te proberen promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen.

Onder luid gekwaak van de kikkers (helaas lukte het Otto niet om deze de mond te snoeren) wordt om 12.30 uur afgetrapt. Sleeuwijk start goed en in de 5e minuut valt de eerste goedlopende aanval over de rechterflank te noteren. Echt gevaar wordt voorkomen door adequaat ingrijpen van een van de verdedigers van VVAC. In de 10e minuut kruipt Sleeuwijk door het oog van de naald als de aller eerste doelpoging van de thuisclub, na onnodig balverlies van een middenvelder van Sleeuwijk, op de lat uiteen spat. Hierna een fase waarin Sleeuwijk in de omschakeling van balbezit tegenstander naar eigen balbezit een paar maal via de flanken gevaarlijk doorkomt. Zo ook in de 20e minuut als Corne goed druk zet om na de balverovering Josbert aan het werk te zetten. Genoemde speler bedient Jesse vd. M. in de zestien van de tegenstander en vanuit de draai verrast hij de keeper en staat de
0-1 op het scorebord.

VVAC lijkt van slag en Sleeuwijk zet aan om de voorsprong verder uit te bouwen. Tijmen en Josbert lijken hiernaar op weg maar in beide situaties staat vermeend buitenspel de tweede treffer in weg.
In deze fase is het overigens wederom de lat die Sleeuwijk behoedt voor een tegentreffer dus rond het half uur staat Sleeuwijk met 0-1 voor. Rond de 37e minuut wederom een aanval voor Sleeuwijk over de rechterkant. Petar bezorgt de bal bij Jesse die met een boogbal de keeper van VVAC probeert te verrassen maar helaas gaat de inzet van Jesse ditmaal over. Niet veel later had een omhaal van Jorian een beter lot verdient en ja als je zelf niet scoort …. Zo geschiedde rond de 39e minuut. Balverlies op het middenveld bezorgt via via een verdediger (onder grote druk wordt diens naam niet vermeld) van Sleeuwijk de bal en na iets te lang treuzelen wordt hem de bal ontfutseld  waarna de rechter aanvaller van de thuisclub in een  1:1 situatie met Patrick wordt  gezet en met een droge schuiver wordt de gelijkmaker gescoord. Net voor het rustsignaal wederom een goede aanval
en nu is het Josbert die een inzet niet beloond ziet worden met een treffer. Als niet veel later Jorian nu met een kopbal de keeper van VVAC niet weet te passeren gaan we met een 1:1 ruststand de thee op zoeken.

Na de rust komt VVAC scherp uit de kleedkamer wat binnen 10 minuten resulteert in een aantal grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Gelukkig voor Sleeuwijk gebeurt dit niet en gaandeweg ontstaan er ook weer kansen voor Sleeuwijk. Zo ziet Petar in de 65e minuut een inzet voorlangs gaan en is het Jesse die na een goedlopende aanval, waar de ingevallen Danny en Tristan bij betrokken zijn, een geplaatste inzet net over ziet gaan. Dat dan binnen een minuut hierna de thuisclub op een 2-1 voorsprong komt mag ronduit zuur genoemd worden maar is wel een feit. Wellicht verrast door de achterstand is het direct Sleeuwijk wat fel de aanval zoekt en na een pass van Danny is het Petar die  wederom in stelling wordt gebracht en nu laat hij zich deze kans niet ontnemen en met een diagonale schuiver scoort hij de 2-2. Niet veel later is het dezelfde Sleeuwijkse aanvaller die een verdediger de bal ontfutseld maar dit maal treft zijn inzet geen doel. Sleeuwijk gaat richting het eindsignaal vol voor de drie punten, Tristan kan een voorzet van Danny net niet binnen koppen en een droge volley van Petar gaat naast het doel van VVAC.  Iedereen lijkt zich neer te leggen bij een puntendeling. Maar de goede arbiter van deze middag ziet in de 90e minuut een handsbal van een speler van VVAC in het zestienmetergebied niet over het hoofd en resoluut wijst hij naar de penaltystip. Danny zet zich achter de bal om nog een treffer aan zijn doelpuntentotaal toe te voegen maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van de thuisclub maar de loslatende bal is een prooi voor Tristan en net als in eerdere wedstrijden mag hij zich tot match winnaar kronen. VVAC mag nog aftrappen maar binnen vijf seconden klinkt het eindsignaal heeft Sleeuwijk zijn overwinning binnen. 2-3 einstand dus!

Helaas vallen de overige uitslagen in het nadeel uit van Sleeuwijk waardoor ook de Alblas naast GJS en Roda Boys de nacompetitie in mogen om promotie af te dwingen.  Sleeuwijk eindigt op een keurige zesde plaats waardoor het zich voor de tweede maal op rij keurig handhaaft in de eerste klasse.

Vandaag lijken Petar, Danny, David en Remko hun laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor Sleeuwijk 2. Eerst genoemde speler gaat zijn carrière voortzetten in Eethen bij de plaatselijke VV en de overige spelers hebben aangegeven een treetje lager te gaan spelen.

Ook voor de trainers eindigt hun periode bij Sleeuwijk 2. Izaäk kan tevreden en voldaan terugkijken op twee seizoenen Sleeuwijk 2 en wordt veel succes toegewenst in zijn nieuwe rol bij Sparta 30.
Voor de auteur van dit verslag (en de eerdere) houdt het ook op.

Rest het tweede niets meer dan uit te zien naar nog een mooi aantal weken waarin getraind zal worden, een hapje gegeten zal worden maar ook afscheid van elkaar genomen zal worden. De verwachting is dat ook een drankje niet zal ontbreken.

24-08-2023
Donderdag 24 augustus stond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2023-2024 op het programma voor Sleeuwijk 2. Met hier en daar nog wat afwezigen vertrokken we met 17 mensen naar Nieuwendijk.

De eerste 10 minuten was het aftasten geblazen voor beide partijen. Alleen in de 7e minuut een zeker lijkende vrije doortocht voor Josbert, maar zijn aanname bleek ditmaal nog niet van het gewenste niveau te zijn. Daarna dicteerde Sleeuwijk het spel en volgden vele kansen. Tussen de 11e en 27e minuut had Danny een regelrechte hattrick op zijn naam kunnen schrijven, tweemaal redde de keeper en eenmaal schoof Danny de bal naast. De uitbraken van Altena werden vakkundig onderbroken door de solide, ervaren defensie van Sleeuwijk.

Eindelijk kon in de 33e minuut de nul van het scorebord. Josbert ging er vandoor op rechts, legde keurig breed op Danny en ditmaal kon de Nieuwendijkse keeper de bal uit het netje halen, 0-1.

Vlak na de openingstreffer kwamen we goed weg toen Patrick uit positie was en Corné nog een blok kon zetten op het schot van de Altena aanvaller. De 0-2 viel in de 39e minuut: Arjan stoomde maar weer eens op aan de rechterkant en bediende met een afgemeten voorzet Akram bij de eerste paal. Akram knikt keurig binnen uit deze goede aanval. In de 44e minuut nog een kans voor Altena na een slippertje van Patrick, gelukkig schoot de spits de bal over in de rebound. Toch viel de 0-3 ook nog voor het rustsignaal; Danny ditmaal de aangever en de hardwerkende Stef tikt met zijn linkervoet binnen.

In de rust wat wissels, waaronder Mathieu die plaats nam onder de lat. Na zo'n 10 minuten een mooie inspeelpass van Paul die door Sten met een subtiel hakje verlengd werd, zo voor de voeten voor Akram. Deze laat in de verre hoek zijn 2e van de avond noteren. De keeper van Altena verricht vervolgens nog wat reddingen (veel met zijn voeten), alvorens de Nieuwendijkers de stand op 1-4 brengen door een directe vrije trap over Mathieu te krullen. In de laatste 10 minuten weet Sleeuwijk de eindstand naar 1-6 te brengen door Sten (droge knal verre hoek) en Danny na weer een assist van Josbert. Sten raakt hierna nog een keer de lat. Zo eindigt deze wedstrijd tegen een fijne tegenstander in een goede overwinning, waarbij het belangrijkste doel van de avond (wedstrijdminuten maken) is behaald. Leuk om te vermelden is dat Alec zijn eerste minuten in het shirt van Sleeuwijk 2 mocht maken.

Spelers deze wedstrijd: Patrick-Mathieu-Remko-Tijmen-Corné-Arjan-Chris-Sven-Akram-Paul-Robin-Alec-Sten-David-Danny-Stef-Josbert

23-09-2023
Eerste overwinning valt te noteren voor Sleeuwijk 2


Voor de eerste competitiewedstrijd wordt rond 11.00 uur koers gezet richting Nieuw Lekkerland om daar om 12.30 uur af te trappen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 23/24. De tegenstander van vandaag liep vorig seizoen promotie via de nacompetitie mis en mogelijk hierdoor is een duidelijke verjonging van het team waarneembaar ten opzichte van vorig seizoen.

Binnen 7 minuten na het beginsignaal van de scheidsrechter vallen er drie kansen te noteren. In de 4e minuut is het Stef die een voorzet van Arjan niet goed aanneemt in de zestien van de tegenstander waardoor hij zichzelf niet in kansrijke positie weet te brengen. Uit de tegenaanval volgt een corner en na een scrimmage gaat de eerste doelpoging van de thuisclub naast. Een minuut laat een mogelijkheid voor Josbert maar ook zijn inzet treft geen doel waardoor de brilstand op het scorebord zichtbaar blijft. In de 12e minuut dan toch het eerste juichmoment van de wedstrijd. De thuisclub slaat een bres in de verdediging en met een hard en droog schot wordt Patrick gedwongen de gang naar het net te maken en kijkt Sleeuwijk tegen een 1-0 achterstand aan. Sleeuwijk probeert zich te herpakken en in de 15de minuut ziet Danny zijn inzet over gaan. Toch is het 10 minuten later genoemde speler die Sleeuwijk met een afstandsschot op gelijke hoogte brengt juist in een fase dat het voetballend zeker niet goed was van de zijde van de Roefbewoners. De 1e helft laat verder weinig vermeldingswaardigs zien of het moet de inzet in de 36e minuut van Danny zijn maar deze inzet levert uiteindelijk een simpele prooi voor de keeper van de thuisclub op.

Na de rust is het direct de thuisclub wat het initiatief in handen neemt. In de 48e minuut gaat Patrick onder een voorzet door maar de inzet daarop volgend levert niet de tweede goal voor de gastheren deze voetbalmiddag op. Niet veel later lijkt de 2-1 voor Nieuw Lekkerland te vallen maar 1:1 met Patrick lijkt een aanvaller met een overtreding (gestrekt been) volgens het oordeel van de scheidsrechter de basis te leggen voor de 2-1 maar hier beslist de arbiter dus anders wat niet in het nadeel van Sleeuwijk is. Na dit moment krijgt Sleeuwijk meer en meer het veldoverwicht en met de fris ingebrachte Corne en Dennis voor David en Chamith neemt de druk op de thuisclub meer en meer toe. In de 58e  minuut wordt de ijverige Stef net buiten het zestienmetergebied aan het werk gezet en met een breedtepass wordt de bal bij Danny gebracht. Even lijkt de 1-2 te vallen maar ternauwernood weet de keeper nog de bal te toucheren waardoor de paal uiteindelijk de reddende engel is voor Nieuw Lekkerland. Twee minuten later wordt Josbert vanaf rechts in stelling gebracht echter ook zijn inzet levert Sleeuwijk niet de o zo gehoopte voorsprong op. Meer en meer loert de thuisclub op de counter maar in het laatste kwart van wedstrijd levert dit niet echt groot gevaar op.

In de 74e minuut ziet Dennis vanaf afstand zijn poging naast gaan en vier minuten later ziet Stef een inzet eveneens geen doeltreffen. In de 81e minuut een snel over diverse schijven lopende aanval van Sleeuwijk maar ook nu treft de inzet (Josbert) geen doel. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen waar wellicht beide teams vrede mee gehad zouden hebben. Zouden, want in de 88e minuut wordt Tijmen vanuit een snel genomen vrij bal 1:1 voor de keeper gezet en met een meesterlijke boogbal verschalkt hij de keeper en leidt Sleeuwijk met 1-2. Deze goal brengt met zich mee dat de thuisclub alle registers open trekt om de gelijkmaker in de 5 minuten blessuretijd te forceren. De ruimte die dit met zich meebrengt voor de aanvallers van Sleeuwijk betekent dat Danny in de 92e minuut alleen op de keeper af mag gaan en met een overtreding wordt de 1-3 in eerste instantie voorkomen maar uit de terecht toegekende strafschop is het alsnog Danny die de eindstand op 1-3 bepaald.

De eerste drie punten zijn hiermee een feit. Lekker! Voetballend was met name het 2e bedrijf van een redelijk niveau maar er moet echt nog een schepje bovenop om de volgende wedstrijden (eerstvolgende is thuis tegen Almkerk) over te streep te trekken.

23-03-2024
Collectief succes

Na een mindere reeks treft Sleeuwijk 2 vandaag in de Alblas een tegenstander die zich in de bovenste regionen bevindt. De uitwedstrijd werd kansloos verloren en in de wetenschap dat we inmiddels in de gevarenzone dreigen te geraken brengt met zich mee dat er best wel wat spanning staat op de wedstrijd van vandaag.

De Alblas pakt in het begin direct het initiatief wat resulteert in een eerste doelpoging in de vierde minuut die Patrick gelukkig niet echt in de problemen brengt. Na dit wapenfeit pakt Sleeuwijk het initiatief en is vooral het langdurig balbezit in combinatie met een dosis concentratie een mooie constatering. Dit al resulteert in kansen in de 10e en 15e minuut voor Danny wat helaas niet de gehoopte voorsprong met zich meebrengt al had met name het afleggen van de bal op Stef in de genoemde 15e minuut een betere keuze geweest. De goed spelende Dennis waagt in de 21e minuut een poging die naast gaat en in de 25e minuut is het Petar die zijn inzet over het doel van de tegenstander ziet vliegen.

Toch kan de openingstreffer niet uitblijven en in de 27e speelminuut schampt Petar een indraaiende vrije bal van Danny waardoor de bal in verste bovenhoek van het doel valt en Sleeuwijk terecht op een 1-0 voorsprong komt. Direct na de aftrap is het Danny die druk zet en de bal ontfutseld van een van de verdedigers van de Alblas en met een droge tegendraadse schuiver de keeper verrast en daarmee de stand op 2-0 brengt. De Alblas gokt meer en meer op de lange bal en uit een van de aanvallen krijgt het in de 38e minuut een corner en met de daaruit volgende scrimmage weten enkele spelers van Sleeuwijk ternauwernood de aansluitingstreffer te voorkomen waardoor met een 2-0 ruststand de kleedkamers opgezocht worden door beide teams.

Direct na rust komt Petar in een 1:1 situatie en na een korte felle passeeractie gaat zijn harde uithaal over het doel van de tegenstander. Sleeuwijk blijft de bovenliggende ploeg wat kansen weet te creëren. Een goed lopende aanval in de 52e minuut wordt niet beloond met een derde treffer en Chris ziet een inzet uit een corner twee minuten later daaropvolgend over gaan. Vijf minuten later krijgt Sleeuwijk een vrije bal op 20 meter afstand van het doel van de tegenstander. Dennis zet zich achter de bal echter met een katachtige reflex weet de keeper van de Alblas de derde treffer nipt te voorkomen. Meer en meer gaat de Alblas met risico’s spelen wat ze in de 78e minuut de eerste echte kans van het tweede bedrijf bezorgd. Gelukkig voor Sleeuwijk gaat de geplaatste kopbal naast. Toch valt zeven minuten later de tegengoal als na ietwat passief het kopduel aangaan de bal in de zestien in de voeten van een aanvaller van de Alblas valt en met een droge volley laat men de 2-1 aantekenen. In de wetenschap dat nu de Alblas alle registers open gooit is het zaak voor Sleeuwijk om secuur met balbezit om te gaan wat ook gebeurd. In de 90e een goede aanval over rechts waar de neefjes vd. Meijden bij betrokken zijn. De gegeven voorzet brengt de bal bij de vrijstaande Petar die met een simpele inzet de 3-1 scoort waarmee de wedstrijd gelopen is. In de blessuretijd is het Jesse nog die bijna vrij voor de keeper wordt gezet maar helaas is dit buitenkansje hem niet gegund.

De eindstand wordt daarmee bepaald op 3-1 en vooraf zullen weinigen dit voorspeld hebben.
De overwinning wordt vandaag behaald door het collectief wat een compliment waard is!

21-11-2023
Puntje glipt op het laatst uit handen

Amper opgedroogd van de gespeelde uitwedstrijd bij Tricht van afgelopen zaterdag staat op dinsdagavond 21 november de thuiswedstrijd tegen IFC voor Sleeuwijk 2 op het programma. Deze wedstrijd stond eigenlijk voor enkele weken geleden op een zaterdag gepland maar door een BNO op het formulier wordt gedwongen (?) uitgeweken naar de 21e.

Beide teams hunkeren naar een overwinning en dus drie punten (IFC staat met een puntenaftrek op 0) en voor Sleeuwijk zou dit een verschuiving richting top 5 met zich meebrengen. Snel is duidelijk dat we vanavond een sterk gewijzigde tegenstander treffen ten opzichte van de samenstelling normaliter op zaterdag. Vrij makkelijk laat de tegenstander na het beginsignaal de bal circuleren en ook de positie wisselingen zonder bal vraagt veel onderlinge communicatie van met name de middenvelders van Sleeuwijk om de dadendrang in aanvallend opzicht van IFC in toom te houden. In de derde minuut valt toch al snel de 0-1 als uit een aanval over de rechterkant van IFC uiteindelijk de bal in het 5 meter gebied van Sleeuwijk komt en uit de scrimmage Corne verplicht de gang naar het net mag maken. Sleeuwijk herpakt zich hierna en met name via de flanken wordt kort na de gevallen 0-1 geprobeerd het de achterhoede van IFC lastig te maken. In de 17e minuut een snelle balverplaatsing vanaf rechts waar Arjan en Rick bij betrokken zijn naar de linkerkant van het middenveld waar Akram in balbezit komt. Met een korte aanname haalt genoemde speler uit van buiten de zestien en verrast hiermee ook de keeper van IFC waarmee de stand gelijk wordt getrokken. Sleeuwijk zet hierna aan en heeft in de daarop volgende fase van de wedstrijd het betere van het spel en zeven minuten later kan Danny de 2-1 scoren door een fout van de keeper af te straffen. Richting het half uur waagt Jesse nog een poging wat geen goal oplevert. Direct daarop volgt een counter van IFC (buitenspel wordt opgeheven door de Sleeuwijkse verdediging) en met een boogbal wordt Corne voor de tweede maal deze avond gepasseerd wat de tussenstand en uiteindelijk ook ruststand op 2-2 bepaald.

Na een aftastend begin van de tweede helft is het Sleeuwijk dat in de 55e minuut de eerste dadendrang laat gelden. Een poging van Danny treft helaas geen doel. Twee minuten zet Pettar goed door echter zijn voorzet kan ternauwernood tot een corner verwerkt worden door een verdediger van IFC. Sleeuwijk blijft op jacht naar de op dat moment 3e treffer echter moet beducht zijn op de snelle buitenspelers van de bezoekers. In de 63e minuut veert de bank van Sleeuwijk op maar een voorzet van Danny kan niet net goed geschampt worden door Pettar waardoor IFC een achterstand bespaard blijft. Inmiddels lopen de frustraties op bij de spelers van IFC wat een van de spelers een tweede gele kaart voor commentaar op de leiding oplevert. Deze overtalsituatie brengt met zich mee dat met name de ingevallen Chris en Rick meer en meer ruimte krijgen en in de 77e minuut lijkt Chris de 3-2 te scoren maar helaas vliegt zijn inzet van afstand via de binnenkant van de paal het veld weer in. Even lijkt invaller Stef zich onsterfelijk te maken maar zijn eerste balcontact uit een voorzet van Mack brengt de stand niet op 3-2. De laatste minuten van de wedstrijd wordt het spel mogelijk door vermoeidheid wat slordiger waardoor meer dan gewenst de snelle buitenspelers van IFC de verdediging van Sleeuwijk een handvol werk bezorgt. Eenmaal moet de bal van de doellijn weggewerkt worden en een paar keer komt Corne als winnaar en sta in de weg uit de strijd. Terwijl iedereen zich lijkt te verzoenen met de remise is het de rechtsbuiten van IFC die in de 89e minuut in balbezit komt en vrij gemakkelijk en zonder weerstand in de zestien mag verschijnen om met een stiftbal Corne te passeren waarna een meelopende medespeler ongehinderd de bal voor de derde keer deze avond in het doel van Sleeuwijk mag schieten. Met een 2-3 op de klok en een beperkt aantal minuten nog te spelen zet Sleeuwijk aan maar helaas resulteert dit niet in de gelijkmaker die wellicht kijkend naar het totaalbeeld wel terecht zou zijn geweest deze avond. IFC gaat er met de volle buit vandoor en lijkt uiteindelijk ondanks een BNO als grote winnaar uit speelronde 7 te komen al kan niet uitgesloten worden dat de KNVB hier niet een stokje voor gaat steken. Want om plotseling IFC op de ranglijst met 6 punten te zien staan kan natuurlijk niet waar zijn.

Voor Sleeuwijk is het zaak zich te herpakken om a.s. zaterdag volle bak te gaan voor de drie punten in de thuiswedstrijd tegen RWB.

Dank is nog op zijn plaats voor Gerard die deze wedstrijd als assistent grensrechter wilde fungeren bij afwezigheid van Onto.

21-10-2023
Tevreden met puntendeling?


Vandaag wordt naar Rijsoord getogen om de voor ergens in mei 2024 geplande wedstrijd te spelen. Bijzonder was dat de begeleiding van de tegenstander ons eigenlijk niet de exacte reden van het vandaag spelen van de wedstrijd kon vertellen terwijl ons is meegegeven dat dit alles met een geplande feestweek in verband met de viering jubileumjaar zou zijn. Wederom moet vandaag geïmproviseerd worden om een fitte selectie geformeerd te krijgen waar uiteindelijk vrijdagmiddag rond 12.30 uur een klap op gegeven kon worden.

Op het hoofdveld van de tegenstander wordt om 12.00 uur afgetrapt en in het eerste kwartier doet Sleeuwijk zichzelf te kort door de openingstreffer niet te scoren. Bratley kon in de eerste minuut een voorzet van Danny net niet beroeren en zeven minuten later ziet Danny een buitenkansje uit een steekpass net aan zich voorbij gaan. Dit laatste overkomt Mack in de 15e minuut als een eindpass na een goedlopende aanval net niet lekker bij hem aankomt. Dennis waagt in de 20e minuut een poging van afstand maar dit brengt de keeper van de thuisclub wederom niet in de problemen. Toch kan de 0-1 niet uitblijven en deze valt dan ook in de 24e minuut als PJ met een pass Bratley de ruimte instuurt en met een boogbal wordt de keeper nu weel verschalkt. De thuisclub oogt van slag en twee minuten later een goede actie van Bratley op de achterlijn om daarna de bal terug te leggen op de meelopende Josbert die zijn inzet echter op de doellijn gepareerd ziet door een verdediger van Rijsoord. Niet veel later moet Patrick handelend optreden in een 1:1 situatie voorafgegaan door onnodig balverlies aan Sleeuwijks zijde rond de middenlijn. Op slag voor rust is de vanaf rechts naar binnen trekkende Bratley die zich vrijspeelt maar zijn inzet in de korte hoek is ietwat slap te noemen en dus een makkelijke prooi voor de keeper van Rijsoord. Met een 0-1 ruststand wordt de thee opgezocht.

De tweede helft is koud bezig als de ingevallen linksbuiten van Rijsoord aan het werk wordt gezet en zijn diagonale schuiver valt tot verbijstering van Sleeuwijk laag in de verste hoek binnen en hiermee wordt de stand gelijk getrokken en staat het 1:1.
Het verdere verloop van de tweede helft is Rijsoord de betere ploeg en kruipt Sleeuwijk een aantal maal door het oog van de naald en wordt de 2e treffer met híer en daar kunst en vliegwerk voorkomen. Beide teams voeren een aantal wissels door en gaandeweg richting het eindsignaal komt ook Sleeuwijk meer aan aanvallen toe. Bratley lijkt in de 88e minuut uit te kunnen halen na zichzelf goed vrij gespeeld te hebben maar met een overtreding wordt een doelpoging voorkomen. Zijn eigen inzet uit de vrije trap beland in de muur en de mogelijkheden uit de daarop volgende corners leverde ook de tweede Sleeuwijks treffer niet op. Even lijkt Danny zich onsterfelijk te maken in de 90e maar 1:1 met de keeper wordt het onderspit gedolven en komt de keeper van de gastheren als winnaar uit de bus. In het eindsignaal van de scheidsrechter zet Mack nog door maar ook zijn poging van afstand treft geen doel waarmee de eindstand bepaald wordt op 1:1.

Met gemengde gevoelens zullen beide teams terugkijken op de remise maar al met al zal de puntendeling iedereen tevreden kunnen stellen.

20-04-2024
Wederom drie punten voor het Tweede

Zo richting eind van het seizoen lukt het Sleeuwijk 2 wederom om drie punten bij te kunnen schrijven waarmee het puntentotaal inmiddels op 33 staat en het verschil met de nummer drie op de ranglijst nog slechts 1 punt is. Zou het dan toch?

Vandaag staat de uitwedstrijd bij RWB op het programma. Met het wegvallen van IFC zien we genoemde tegenstander op de laatste plaats terug op de ranglijst. Toch mag van onderschatting geen sprake zijn want vooral thuis heeft men verrassende uitslagen neergezet zoals een 1-1 tegen koploper en kampioenskandidaat Almkerk.

Om 11.45 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld van RWB en het eerste bedrijf wordt vol tegen de wind in gespeeld. Al snel wordt duidelijk dat we vandaag een tegenstander treffen die de wedstrijd zeker niet zal laten lopen getuige de wijze waarop men kort op de bal (en soms man) speelt wat gaandeweg de wedstrijd met zich meebrengt dat er meerdere keren een blessurebehandeling noodzakelijk is om een speler van Sleeuwijk op te lappen. Gedragen door de wind valt het eerste wapenfeit in de 3e minuut te noteren echter een poging van afstand door RWB treft gelukkig geen doel. Drie minuten later veert de bank van Sleeuwijk op als na goed doorzetten van Petar (geen Peter dit keer) Jorian in stelling wordt gebracht maar diens inzet gaat nipt voorlangs. De volgende echte mogelijkheid valt in de 19e minuut te noteren maar een kopbal van een speler van de thuisclub uit een corner gaat naast. Drie minuten later is het nu Danny die goed doorzet vanaf rechts echter ook hij ziet zijn poging geen doel treffen. Luttele minuten later moet Patrick handelend optreden maar een inzet na een vrije bal van RWB is een prooi voor hem. In de 26e minuut claimt Sleeuwijk een vrije bal na een charge op Dannyrond de middenlijn.  De scheidsrechter wuift de overtreding weg en op een poging net binnen het zestienmetergebied belandt via de binnenkant paal in het doel en hiermee verschijnt de 1-0 op het scorebord. Direct na deze tegenvaller wordt Stef aan het werk gezet maar ietwat gehaast ziet hij zijn inzet vanaf links naast gaan. Patrick voorkomt in de 30e minuut met een katachtige reflex een grotere achterstand en een minuut daarna heeft Danny het geluk niet aan zijn zijde als onnodig balverlies van een RWB verdediger niet afgestraft kan worden. Tien minuten voor rust zet Petar vanaf links door maar zijn voorzet is net niet zuiver genoeg om een medespeler in kansrijke positie te brengen. Nog voor het rustsignaal nemen respectievelijk Petar, Stef en Josbert de keeper van de thuisclub onder vuur maar de gewenste gelijkmaker voor het rustsignaal klinkt blijft helaas uit.

Na rust en met de wind mee wordt Jesse gebracht voor Stef en wordt er gekozen om volle bak op de aanval te gaan. Na vier minuten zet Petar goed door en is het net als in het eerste bedrijf Jorian die de bal niet binnen kan werken. Twee minuten later wordt Danny in stelling gebracht na een goedlopende aanval waarbij Petar en de ingevallen Jesse bij betrokken zijn maar ook nu  levert de inzet niet de gelijkmaker op. De duels worden feller en in de 52e minuut levert dit een vrije bal voor Sleeuwijk op. Uit de genomen vrije bal is het Jorian die nu koppend de gelijkmaker
weet te scoren maar waar de scheidsrechter in eerste instantie naar de middenstip wijst laat hij zich beïnvloeden door de voor buitenspel vlaggende grensrechter en wordt het doelpunt alsnog niet toegekend. Sleeuwijk blijft aanzetten en kort na de afgekeurde goal ziet Jorian zijn inzet na een voorzet van Petar over gaan. De thuisclub loert op de counter en hun eerste wapen rond de 58e minuut levert geen tweede goal op. In de 60e minuut zet Josbert goed door op het middenveld en met een steekpass wordt de ingevallen Jesse aan het werk gezet en 1 op 1 met de keeper weet hij met een stiftballetje de vallende keeper te verschalken en staat dan eindelijk en volledig verdiend de 1:1 op het scorebord. Sleeuwijk ruikt bloed en meer en meer weet te thuisclub zich met kunst en vliegwerk staande te houden. Jorian kopt in de 63e nogmaals over en Josbert ziet na een actie niet veel later zijn inzet voorlangs gaan. Twee minuten later wordt een inzet van Danny door een verdediger van de doellijn gehaald. In de 70e minuut omzeilen Jorian en Danny de buitenspelval en lijken zij op weg om Sleeuwijk op voorsprong te brengen maar een 100% overtreding op Jorian brengt met zich mee dat de bal niet zuiver breed gelegd kan worden op Danny waarna Sleeuwijk een penalty claimt die helaas niet gegeven wordt door de scheidsrechter. Hierna een fase waarin de irritaties wat toenemen en meer en meer zichtbaar wordt dat de thuisclub op het punt staat om door de hoeven te zaken. Sleeuwijk lijkt de grip ietwat kwijt te raken maar als Danny in de 81e minuut vanaf links met de bal naar binnen komt en met een zuivere schuiver de 1-2 scoort lijkt de wedstrijd beslist. Lijkt want vol opportunisme gooit de thuisclub alles op de aanval en richting eindsignaal moet en Patrick nog een keer reddend optreden en is ook de lat een sta in de weg voor de thuisclub waarmee een tweede tegentreffer voorkomen wordt. Met drie punten rijker wordt de Roef opzocht om in een klein gezelschap de overwinning van vandaag te vieren. Aankomend weekend is er geen programma om op 4 mei a.s. met een thuiswedstrijd tegen GRC’14 de competitie te hervatten.

Er staan nog interessante weken en wedstrijden voor het Tweede op het programma!

20-01-2024
Loon naar werken (na o.a. sneeuwvrij maken veld)


Met een mineurstemming na de thuisnederlaag tegen Rijsoord (laatste competitiewedstrijd in 2023) is Sleeuwijk 2 de winterstop doorgekomen om als de omstandigheden goedgezond waren begin januari 2024 de voorbereidingen richting tweede seizoenshelft op te pakken.

Vandaag staat de herstart van de competitie 23/24 op het programma en in VVAC treffen we de eerste tegenstander in 2024. In de ochtend is door een aantal vrijwilligers hard gewerkt om het veld speelklaar te krijgen en dank is op zijn plaats aan degene die hier een bijdrage aan hebben geleverd.
Mede hierdoor kon onder heerlijke omstandigheden om 15.00 uur op het hoofdveld afgetrapt worden.

De openingsfase is er een waar beide teams aftastend te werk gaan maar na 10 minuten ontbrand de wedstrijd en het eerste wapenfeit komt van Danny die na een goed combinatiewerk  met een afstandsschot de keeper aan het werk zet. De sluitpost van VVAC weet echter met zijn vingertoppen de inzet van Danny onschadelijk te maken en achteraf gezien had wellicht een steekpass op de meelopende Petar wel de gekoesterde openingstreffer opgeleverd. In verder vervolg van de eerste helft neemt Danny met een kopie wederom het doel van VVAC onder vuur maar ook nu treft zijn inzet geen doel. Na een 20 minuten laat de tegenstander zien een goed voetballend team te zijn en met veel lopende spelers probeert men de aanval te zoeken. Gelukkig voor Sleeuwijk resulteert dit niet in echt uitgespeelde mogelijkheden en met een 0-0 ruststand wordt de limonade opgezocht.
Josbert had hier nog verandering in aan kunnen brengen maar na een goede actie over rechts van Petar weet hij de voorzet niet goed of eigenlijk helemaal niet te raken.

Waren we delen van de eerste helft toch de onderliggende partij (zonder dat VVAC echt kansen weet
te creëren) de tweede helft is Sleeuwijk ietwat meer het team wat het initiatief heeft. Beducht op de snelle omschakeling wordt VVAC in toom gehouden met name doordat de verdedigers geconcentreerd hun werk doen. Een van de eerste doelpogingen is dan ook voor Sleeuwijk. Arjan zet (op zijn verjaardag) goed door op rechts en naar binnenkomend belandt zijn inzet met links op de paal waarmee een voorsprong wordt voorkomen. Beide teams voeren wijzigingen door en invaller Stef had zich direct onsterfelijk kunnen maken door een van zijn eerste balcontacten te belonen met een doelpunt. Helaas trof zijn inzet geen doel en ging deze naast. Niet veel later een scrimmage voor het doel van de bezoekers en menigmaal leek de openingstreffer te vallen maar helaas kon ook nu de definitieve trekker niet overgehaald worden. De wedstrijd beland in de laatste vijf minuten als Danny vanaf rechts aan het werk gezet wordt. Zijn voorzet vanaf de achterlijn brengt de bal bij de tweede paal waar Jeffrey al koppend dan toch de 1-0 weet te scoren. Met nog een paar minuten op de klok gooit VVAC alle aanvallende registers open en trekt men dus vol ten aanval. Er volgen corners en een paar vrije trappen die in de zestien gebracht worden maar met hangen en wurgen wordt een doelpoging voorkomen al is nog maar de vraag of dit de gelijkmaker zou betekenen.

Als na de reguliere speeltijd en wat extra tijd het eindsignaal klinkt koestert Sleeuwijk de overwinning en zullen de druiven zuur zijn voor de tegenstander. Sleeuwijk mag drie punten bij schrijven en mag het vizier richting op de volgende wedstrijd volgende week uit tegen GJS.

We zijn weer begonnen.

18-11-2023
3 punten opgehaald in Tricht

Onder echte herfstomstandigheden wordt op dag dat Sinterklaas weer verwelkomt wordt in Nederland (Stef was er bij) door Sleeuwijk 2 de uitwedstrijd bij Tricht gespeeld. Genoemde tegenstander presteert wisselvallig maar weet wel enige weken geleden koploper Almkerk een nederlaag toe te brengen.

Voor ons behaalt de onder 19 een keurige 0-3 overwinning op Tricht dus een reden des te meer om voor een kopie en dus Sleeuwijkse dubbel te gaan in de Betuwe. Zonder Patrick, Corne, Jesse, Alec en Bryan klinkt in de stromende regen iets na half drie het beginsignaal. De beginfase is duidelijk voor Sleeuwijk wat voetballend via de flanken bressen in de verdediging van Tricht weet te slaan. Na zeven minuten lijkt Stef (of Staf tot en met 5 december) op weg naar de 0-1 na een vlot lopende aanval waar Jesse en Josbert vanaf rechts bij betrokken zijn. Helaas weet de keeper van de thuisclub met een reflex een doelpunt van Ste/af te voorkomen. Niet veel later is het Josbert die vanaf de zijkant zestien op de keeper af mag gaan maar daar waar een voorzet wellicht een betere keuze zou zijn geweest belandt zijn afzwaaiende inzet naast het doel. De openingsfase is overduidelijk voor Sleeuwijk.

Hierna glipt het bovenliggende geleidelijk aan uit de handen van Sleeuwijk en gesterkt door de wind en regen in de rug zoekt de thuisclub meer en meer de aanval op zonder echt gevaarlijk te worden.
Toch zijn het de gastheren die rond de 20e minuut op voorsprong komen. Onnodig balverlies op het middenveld levert balbezit op voor de nummer 11 van Tricht en vanaf een grote afstand valt de eerste goal en is het Mathieu die de gang naar het net mag maken en kijkt Sleeuwijk dus totaal onverwacht tegen een 1-0 achterstand aan. Het spel wordt er hierna niet beter op en Sleeuwijk krijgt door wat kleine aanpassingen toch weer wat meer grip op de wedstrijd. Een paar keer moet op onreglementaire wijze een aanval van Sleeuwijk onderbroken worden en een discutabel moment in de zestien (duwpartij op Stef) had wellicht een stafschop op moeten leveren. Met doordrenkte shirts wordt na ruim 45 minuten de warme en vooral gekoesterde droge kleedkamer opgezocht waar met name Mathieu al bibberend zichtbaar naar hunkerde.

Met inmiddels de verlichting aan wordt rond kwart voor vier afgetrapt voor de tweede helft. Na 10 minuten is het de naar binnenkomende Josbert die nu vanaf afstand uithaalt en net als Mathieu in de eerste helft mag nu de keeper van de thuisclub de bal uit het net halen en staat de op dat moment terechte 1:1 op het scorebord. De winst van de tweede helft is dat Sleeuwijk laat zien als collectief de wedstrijd over de streep te willen trekken. Er wordt geknokt voor elke meter en eigenlijk valt de 2-1 volledig uit het niets. Inmiddels zijn Tristan en Chris ingevallen en met name  op de laatste speler wordt op een aantal moment een harde overtreding gemaakt om hierbij een aanvallende impuls te voorkomen. Richting 75e minuut volgt met name over links aanval op aanval en uit een van de voorzetten is het Tristan die met links de 2-2 weet te scoren.

Inmiddels strooit de arbiter met kaarten waarbij ook de begeleiding van beide teams niet ontkomen aan een plakje geel. Tien minuten voor tijd wordt wederom een aanval van Sleeuwijk op de helft van de thuisclub met een overtreding een halt toe geroepen. Gedragen door de wind en regen lijkt de direct inzet van Danny een prooi voor de keeper van de thuisclub maar niets is minder waar want onderkant lat valt de bal binnen en leidt Sleeuwijk de regendans met 2-3. De thuisclub schakelt een tandje bij en wederom is het Chris die hier voor de dugout van Sleeuwijk de dupe van is en met een tweede gele kaart mag de nummer 9 van Tricht de douche opzoeken. Even hiervoor lijkt de 3-3 te vallen maar de altijd alerte en scherpe Otto constateert 100% buitenspel waardoor uiteindelijk de
2-3 eindstand net als de gele kaarten voor Izaak en Jacco in de boeken gaat.


Met 125 kilo zwaardere kledingtassen wordt het sportpark van Tricht verlaten om rond zes uur in het ook herfstachtige Sleeuwijk aan te komen maar dit wel met drie punten in de pocket.

Met deze broodnodige overwinning nestelt Sleeuwijk zich keurig in de middenmoot van de ranglijst.
A.s. dinsdagavond 20.00 uur de vorige week niet gespeelde thuiswedstrijd tegen IFC. Een mooi moment om het puntenaantal verder op te vijzelen. Maar van onderschatting mag op voorhand geen sprake zijn!

18-05-2024
GJS bezorgt Sleeuwijk kater

Met nog twee wedstrijden voor de boeg speelt het tweede vandaag de thuiswedstrijd tegen GJS. Uit is met 5-1 verloren dus alle reden om de mouwen op te stropen om die teleurstelling weg te poetsen. Tel daarbij op dat op papier het behalen van de nacompetitie nog mogelijk is dus alle seinen staan op groen om een goed resultaat neer te zetten.

Beide teams kijken de eerste minuten, op een zonovergoten sportpark de Roef, de kat uit de boom en in de 10e minuut valt het eerste wapenfeit van de wedstrijd te noteren en is het Patrick die een directe genomen vrije trap van GJS net over de laat weet te tikken. Negen minuten later het volgende gevaar in het zestienmeter gebied van Sleeuwijk maar uit de hectiek na een genomen corner van GJS komt Sleeuwijk schadevrij tevoorschijn. In de 28e minuut een goedlopende aanval van Sleeuwijk over rechts. Helaas kan Jesse de harde voorzet van Petar net niet binnen werken waardoor de brilstand nog steeds op het scorebord blijft staan. Sleeuwijk zet hierna aan en vijf minuten later is het Arjan die nu vanaf rechts doorzet en een voorzet geeft die ditmaal net geen prooi is voor onder andere Jorian. Kort hierna is het de voor Danny ingevallen Josbert die vanaf links naar binnen komt en met een binnendraaiende bal in de verre bovenhoek bijna de keeper van de bezoekers weet te verrassen maar met een katachtige redding wordt de 1-0 voorkomen. Uit de daarop genomen corner lijkt dan Tijmen dan eindelijk Sleeuwijk op voorsprong te koppen maar wederom staan de vingertoppen van de keeper van GJS de eerste treffer van de wedstrijd in de weg. Net voor het rustsignaal krijgt GJS nog een laatste mogelijkheid om met een voorsprong te limonade op te zoeken maar een direct genomen vrije bal gaat over het doel van Sleeuwijk heen waardoor we met 0-0 gaan rusten.

Na de rust neemt Jesse de R. de positie in van de andere Jesse en zijn het de gasten uit Gorinchem
Oost die in de 50e minuut Patrick met een poging van afstand aan het werk zetten maar ook nu komt de rots in de branding van Sleeuwijk als winnaar uit de bus. Echter vijf minuten later valt toch de 0-1.
Een voorzet vanaf rechts valt bij de tweede paal en daar weet een GJS aanvaller de 0-1 te scoren.
Even lijkt Sleeuwijk uit het veld geslagen maar negen minuten later een goed lopende aanval over diverse schijven wat uiteindelijk de bal bij Petar bezorgt en met een geplaatste bal weet hij de 1-1 te scoren. Sleeuwijk blijft vol op de aanval spelen en in de 72e minuut en 75e minuut lijken wederom Petar en de ingevallen Stef dichtbij de 1-2 maar onder andere de paal staat dit in de weg. Meer en meer loert GJS op de counter en in de 84e minuut valt de bal ietwat gelukkig via een verdediger van Sleeuwijk na een voorzet in de voeten van een speler van GJS die met een diagonale schuiver de 1-2 weet te scoren. Met nog een kleine 10 minuten op de klok is het pompen of verzuipen voor Sleeuwijk en in de 90e minuut lijkt Corne uit een scrimmage in het doelgebied van GJS de gelijkmaker te scoren maar zijn inzet kan net op de doellijn gekeerd worden door een speler van GJS. Sleeuwijk haalt alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren maar helaas valt de verdiende gelijkmaker niet waardoor we met lege handen de kleedkamer op zoeken. Strijdend ten onder en op naar de laatste competitiewedstrijd uit tegen VVAC. Zelf winnen en hopen dat een aantal andere wedstrijden wat uitslagen betreft gunstig uitvallen want dan zit een toetje er nog steeds in.

17-02-2024
Nuttige vriendschappelijke wedstrijd voor het tweede.

Doordat het tweede vrij is van een competitieverplichting wordt vandaag vriendschappelijk gespeeld tegen WNC wat bereid was om naar de Roef af te reizen. Omdat enkele spelers ontbreken wordt de selectie vandaag aangevuld met drie onder 19 spelers.

Na een aftastende openingsfase valt in de 9e minuut de eerste echte mogelijkheid te noteren. Deze is voor de bezoekers maar een vrijstaande speler die in de zestien in stelling wordt gebracht ziet zijn inzet over het doel van Patrick heengaan. Een minuut later valt wel de openingstreffer maar wel in het voordeel van Sleeuwijk als een door Danny genomen vrije bal bij de eerste paal binnengetikt wordt door de inlopende David. Sleeuwijk wordt hierna aanvallend gevaarlijker en in de 20e minuut teistert Danny de lat na een goedlopende aanval waarbij Jorian en Josbert betrokken zijn.

Meer en meer wordt Danny aan het werk gezet en in de 28e minuut oogt de keeper van de bezoekers niet scherp bij een inzet / voorzet van genoemde speler en is de rebound een simpele prooi voor Jorian die daarmee zijn eerste goal als Roefbewoner weet te scoren en de stand op 2-0 brengt wat tevens de ruststand is.

Na de rust wordt een groot deel van de tweede helft met de drie onder 19 spelers gespeeld te weten Mikkel, Sven en Remy. Alle drie laten vol ijver hun talent zien en Remy lijkt in de 51e minuut de 3-0 te scoren maar op advies van de grensrechter wordt wegens een vermeende handsbal de treffer niet toegekend. In de 66e minuut een levensgrote kans voor WNC maar volledig vrijstaand wordt uit een corner de bal over gekopt. In de 77e minuut een “onder 19 aanval” maar het laatste zetje kan net niet gegeven worden door Remy. Een minuut later ziet Mikkel zijn kopbal een prooi voor de keeper zijn. De wedstrijd kabbelt richting het einde en in de 87e minuut een aanval over rechts wat de bal bij Mikkel brengt. Zijn  voorzet belandt bij de meelopende Josbert die met een geplaatst schot de 3-0 weet te scoren wat tevens de eindstand is.

Er kan teruggekeken worden op een nuttige oefen pot. Vizier kan nu om naar de eerst komende wedstrijd uit bij Almkerk.

16-09-2023
3e bekerwedstrijd over de streep getrokken

Vandaag de derde en laatste beker groepswedstrijd. Op de Roef wordt Lekvogels met open armen ontvangen om vanaf 15.00 uur als tegenstander te fungeren. Mister Sleeuwijk laat vandaag de wedstrijd even links liggen en niet alleen this Match  maar naar later blijkt hebben ook zijn Lady en Son het dit weekend zonder hem moeten doen. (Bewijslast is in bezit en vastgelegd) Ook Corne en de 2 J’s zijn niet van de partij. Twee van blessures terugkerende spelers vullen de gaten samen met twee onder 19 spelers op.

Sleeuwijk start dramatisch aan de wedstrijd en in de derde minuut is het Arjan die met een meermaals Boe geroep zijn tegenstander laat schrikken waardoor deze struikelt en een vrije doorgang 1:1 richting Patrick zelf om zeep helpt. Hiermee corrigeert Arjan overigens zijn eigen slordigheidje. Sowieso  waren het vandaag niet de allerbeste eerste 10 wedstrijdminuten uit Arjan zijn imposante voetbalcarrière. In de loop van de dag en avond laat hij zich in vertrouwen een aantal mogelijke oorzaken ontvallen die deze week de aandacht zullen krijgen.

In de 11e minuut wordt voor het eerst Danny aan het werk gezet uit een pass van Tijmen. 1:1 met zijn tegenstander volgt een passeeractie en met een geplaatst schot in de verste hoek valt de 1-0. Het spel wordt er naar de openingstreffer niet beter op en de tegenstander proeft wellicht dat er vandaag wat te halen valt op Roef want frequent wordt de aanval gezocht. Dit leverde een aantal hachelijke momenten op met in de 24e minuut een uitgelegen mogelijkheid op de gelijkmaker maar gelukkig wordt deze niet gescoord. In de 27e minuut wordt Stef 1:1 voor de keeper gezet maar mogelijk zenuwachtig door vrouwelijk schoon aan de lijn wordt er jammerlijk gefaald iets wat zich in de loop van de eerste helft nog tweemaal zou voordoen. In de 30e minuut is het wederom Danny die aan het werk wordt gezet (nu is Josbert de aangever) en wederom laat onze aanvoerder zich het buitenkansje niet ontnemen en mag de keeper van Lekvogels voor de tweede maal de gang naar het net maken. In de 43e minuut kruipt Sleeuwijk door het oog van de naald als uit de rebound van een vrije trap een inzet rakelings naast gaat. Een 90 seconden later en op slag van rust een goedlopende aanval van Sleeuwijk. Danny stevent wederom richting het doel van de tegenstander en bedient de meelopende Pieter Joost die vanaf 3 meter vernietigend uithaalt en de ruststand op 3-0 bepaald.

De moegestreden Stef en Arjan worden in de rust gewisseld om zich zoende op het gemak te kunnen voorbereiden op de geplande BBQ en hun plekjes worden door Jord en Dennis ingenomen. Het wordt een beetje Sleeuwijks eigen want wederom valt al snel een eerste levensgrote kans voor de tegenstander te noteren maar in dit geval is het Patrick die handelend optreedt om de tegentreffer te voorkomen. Mogelijk wakker geschud is het Dennis die in de 50e minuut Danny in stelling brengt en we vallen in herhaling want wederom kan het plusje op het bedieningspaneel van het scorebord ingedrukt worden want de 4-0 wordt met gevoel binnengeschoten. Pieter Joost wordt niet veel later vervangen door de onder 19 speler Sven die hiermee direct een uitnodiging voor de BBQ die avond verdient. Even lijkt Sven zijn debuut te bekronen met een doelpunt maar helaas gooit vermeend buitenspel roet in het eten. In de 63e minuut staat het centrale duo niet correct waardoor uit een dieptepass de spits van de gasten met een lob Patrick kan verschalken (weg bitterballen!). De tweede onder 19 speler Sem valt niet veel later in voor Alec en het slotakkoord is voor Sleeuwijk en voor Danny die in de 86e minuut met een lob buitenkant rechts zijn vierde treffer van de middag scoort en de eindstand op 5-1 vast laat leggen door de scheidsrechter deze middag.

Danny wordt de wedstrijdbal gegund maar omdat hij al een net vol ballen op zijn zolder heeft liggen
ziet hij er vanaf om de gloednieuwe wedstrijdbal vandaag mee huiswaarts te nemen.

Al met al wordt de eerste bekerronde overleefd maar dit is niet vrij van zorgen gebeurd. Voetballend moeten er nog wel wat stappen gemaakt worden. Laat daar a.s. zaterdag als de eerste competitiewedstrijd op het programma staat maar mee gestart worden.

16-03-2024
Zorgen beginnen toe te nemen

Sleeuwijk 2 bevindt zich in een duidelijk mindere periode voor wat betreft het opvijzelen van het puntentotaal met een driepunter. Ook de uitwedstrijd tegen Sliedrecht vandaag leverde geen overwinning op waardoor de laatste volle buit behaald werd tegen VVAC en dat is al weer een behoorlijk aantal weekjes geleden. Toch biedt de verloren wedstrijd tegen Sliedrecht enig houvast ten opzichte van de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Roda Boys en Stedoco. Het spel oogt wat beter en als deze lijn doorgezet kan worden dan kan het behalen van een overwinning niet uitblijven. Terug naar de wedstrijd tegen Sliedrecht.

Na een aftastende beginfase is de eerste echte kans in de 10e minuut voor Sliedrecht, twee minuten later gevolgd door het eerste wapenfeit van Sleewijk maar Petar ziet in de 12e minuut zijn inzet over het doel van de thuisclub gaan. In de 20e minuut een aanval opgezet door Danny. De kaatsende Stef legt de bal terug op  Danny maar diens inzet van afstand gaat langs de verkeerde kant van de paal. In de daarop volgende fase van de wedstrijd gokt de thuisclub op met name de snelheid van de aanvallers en moet de verdediging van Sleeuwijk twee keer corrigerend optreden om een achterstand te voorkomen. Net voor het rustsignaal tracht Danny nog een keer de keeper van de thuisclub te verrassen met een poging vanaf een meter of twintig  maar wederom valt de o zo gewenste treffer niet te noteren waarmee met een brilstand de rust aanbreekt.

Sleeuwijk opent de tweede helft scherp en na twee minuten een aanval over rechts. Petar laat zijn directe tegenstander na een goede actie van Stef  zijn hielen zien maar helaas bereikt zijn voorzet in een overtal situatie geen medespeler waardoor nu de thuisclub behoedt wordt voor een achterstand. In de 53e minuut levert een spelhervatting uit een ingooi totaal onnodig balverlies op voor Sleeuwijk. Sliedrechts beste speler gaat de kaats met een medespeler aan waarna hij zichzelf vrij voor Patrick zet en met een droge schuiver wordt Sliedrecht op een voorsprong gezet. Een minuut later wordt gelukkig voor Sleeuwijk onnodig balverlies niet afgestraft en wordt groter leed nog voorkomen. Toch valt vrij snel daarna de tweede treffer voor de thuisclub als een verdediger van Sleeuwijk een ongelukkige overtreding maakt in het zestienmeter gebied en de bal op de stip gaat. Patrick kan net niet bij de ingeschoten penalty en Sleeuwijk kijkt tegen een 2-0 achterstand aan. Met nog 25 minuten  op de klok worden aanvallende wissels doorgevoerd aan Sleeuwijks zijde. In de 69e minuut ziet de ingevallen Tristan zijn kopbal uit een voorzet van Danny net naast gaan en 2 minuten later claimt Sleeuwijk een penalty als uit een scrimmage de bal tegen een arm van een Sliedrechtse speler komt maar helaas wuift de scheidsrechter de penalty weg. Sleeuwijk gooit alle aanvallende registers op en vooral Jorian blijkt een handenbinder voor de verdedigers van de Sliedrecht. Danny ziet in de 82e een schot over gaan en ook richting de laatste minuut van reguliere speeltijd lukt het genoemde speler niet om een directe vrije bal om te zetten in de 2-1. Toch valt deze nog wel als Jorian koppend de meegelopen Arjan in stelling brengt die met een droge knal de keeper van Sliedrecht weet te passeren. Met nog een klein minuutje blessuretijd op de klok wordt nog gehoopt op de gelijkmaker maar helaas is dit Sleeuwijk niet gegund waardoor zonder punten op zak via omwegen de Roef wordt opgezocht.

14-10-2023
Wedstrijd met open karakter over de streep getrokken


Na het toch wat teleurstellend resultaat van vorige week uit bij Roda Boys treft Sleeuwijk 2 vandaag in Stedoco zijn volgende opponent. Genoemde tegenstander mocht vorig seizoen de kampioensvlag hijsen en maakt dus zijn debuut in de 1e klasse. Met 1 punt uit de eerste drie wedstrijden is Stedoco er veel aangelegen om een goed resultaat neer te zetten. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor Sleeuwijk wat het vandaag moet doen zonder Remko, Thieze, Tristan en Jesse en op het laatste moment moet vanwege een blessure ook Alec de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Onder prima omstandigheden wordt om 15.00 uur afgetrapt en binnen een minuut is het tweemaal Petar die de score had kunnen openen. Drie minuten later is het een speler van de bezoekers die uit een voorzet van wederom Petar zijn eigen keeper bijna verschalkt maar helaas is dit presentje Sleeuwijk niet gegund. In de vijfde minuut valt de openingstreffer en wel voor de bezoekers. Slecht verdedigen wordt direct afgestraft en dit betekent dat de deze middag prima keepende Patrick de bal uit het net mag halen. In de 12e minuut een corner voor Sleeuwijk en het is David die het advies van de grensrechter a.i. goed opvolgt en bij de tweede bal met een diagonale kopbal de keeper van de Stedoco kansloos laat en de 1-1 scoort. Sleeuwijk blijft aanzetten en creëert kans op kans maar de aanvallers zijn niet in staat om Sleeuwijk de voorsprong te bezorgen. In de laatste fase van de eerste helft is Stedeco zeker niet onderliggende ploeg en met name de beweeglijke  nummer 7 blijkt een handenbindertje voor de verdedigers van Sleeuwijk.

Met wat nieuw gemaakt afspraken vangt de tweede helft aan en in de 47e minuut is het Josbert die een inzet van Danny blokkeert om daarmee mogelijk de 2-1 te voorkomen. Een minuut later is het wederom vanaf links Danny die zijn aanvalsdrang laat gelden maar ook nu strandt zijn inzet in schoonheid. In de 52e minuut negeert de scheidsrechter een buitenspelsignaal van Gerard (o ja Otto was er niet deze middag) waardoor een aanvaller van Stedoco alleen op Patrick af mag stevenen. Maar gelukkig voor al wat Sleeuwijk een warm hart toedraagt komt Patrick als winnaar uit de bus. Meer en meer golft het spel op neer en een paar maal veert de bank van Sleeuwijk op als een aanval voor vermeend buitenspel wordt onderbroken. Even heeft Izaäk overwogen om het stokje over te nemen van de grensrechter van Stedoco maar uiteindelijk stemde de begeleiding van Stedoco hier niet mee in. In de 66e minuut een actie van Danny maar zijn inzet wordt gepareerd door de keeper van Stedeco echter op de rebound, ingeschoten door Petar, weten de verdedigers en keeper geen antwoord te geven en met een droge inzet in het dak van het doel komt Sleeuwijk op 2-1. Tien minuten later lijkt Petar 1:1 op weg naar mogelijk de 3-1 maar met kordaat ingrijpen van een verdediger wordt wellicht de 3-1 voorkomen. De laatste minuten van de wedstrijd is het met name Sleeuwijk wat aanzet om de marge groter te laten uitvallen wat onder andere nog een afgekeurde goal van de ingevallen Sven oplevert.

Uiteindelijk verandert de stand niet meer en wordt de tegenstander met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd en brengt Sleeuwijk zijn puntentotaal op zes waarmee het zich in de middenmoot van de ranglijst vestigt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rijsoord op het programma en zaak is om de stijgende lijn van vandaag door te trekken.

13-04-2024
Meer dan verdiend

In Tricht treft Sleeuwijk 2 een tegenstander waar in de heenwedstrijd onder herfst omstandigheden een overwinning is geboekt. Een herhaling van (dus 3 punten), maar dan vandaag onder bijna zomerse temperaturen, zou een mooie opsteker zijn, zoals het technisch kader vooraf schetste, richting lijfsbehoud 1e klasse. Met een vrij complete groep (alleen David en Robin ontbreken) wordt om 15.00 uur afgetrapt op veld 2. Otto bevindt zich vandaag in de tulpenvelden waardoor Gerard zoals eerder dit seizoen de honneurs waarneemt als assistent van de scheidsrechter.

Sleeuwijk heerst de minuten na de aftrap en in de 3e minuut wordt buiten de zestien Dennis in stelling gebracht. Met zijn sterke linkerbeen haalt hij uit wat met zich meebrengt dat de keeper
moeite heeft de inzet te verwerken en bal alleen maar kan keren waarna de alerte Jorian er als
de kippen bij is om de bal in tweede instantie in het doel te werken waarmee Sleeuwijk al snel in de wedstrijd dus op voorsprong komt. Hierna een fase waarin Sleeuwijk vrij simpel in balbezit kan blijven maar met name de eindpass slordig is waardoor gaandeweg Tricht meer en meer een veldoverwicht krijgt en in aanvallend opzicht de verdedigers van Sleeuwijk meer en meer handenvol arbeid bezorgt. Richting het half uur wordt op het middenveld een duel verloren waar wellicht de scheidsrechter een overtreding op een Sleeuwijk speler over het hoofd ziet. De daarop volgende dieptepass wordt matig verwerkt door de verdedigers van Sleeuwijk wat uiteindelijk de bal bij een vrijstaande speler van Tricht in het zestienmeter gebied brengt die met een diagonale schuiver de gelijkmaker weet aan te laten tekenen. Het laatste kwartier van de eerste helft loopt Sleeuwijk achter de feiten aan en het mag koesteren dat de ruststand uiteindelijk 1 tegen 1 is want op slag van rust verzuimt de aanvoerder van Tricht in een volledig vrijstaande positie de 1-2 te scoren.

Na de rust valt eigenlijk eenzelfde wedstrijdbeeld van de eerste helft vast te stellen. Tricht is de bovenliggende ploeg en Sleeuwijk laat matig en niet al te best voetbal zien. Gaandeweg de tweede helft voert met name Sleeuwijk een aantal wissels door. Jesse, Josbert, nog een Jesse, Sven en Jasper vallen in en een 10 minuten voor tijd staan juist een aantal invallers aan de basis van de op dat moment tegen de verhouding in vallende tweede treffer van Sleeuwijk. Josbert zet goed door vanaf links en brengt Sven in de zestien in balbezit. Daar waar iedereen rekende op een inzet van hem (was vermoedelijk ook de opzet) brengt hij vanuit een kluts de bal bij de vrijstaande Peter die met een simpele intikker de 2-1 weet te scoren.

Tricht probeert de laatste minuten aan te zetten maar weet gelukkig geen echte kansen te creëren en ook Sleeuwijk ziet geen kans meer om voor de derde maal de trekker over te halen waardoor de eindstand bepaald wordt op 2-1. Wellicht niet geheel verdiend gezien het spelbeeld maar de drie punten zijn binnen en in de eindfase van de competitie is dat wel erg lekker.

Volgende week uit naar RWB, op naar wederom een mooi resultaat met hopelijk wel beter voetbal.

09-12-2023
Met domper richting eind 2023


Met Rijsoord als tegenstander treft Sleeuwijk 2 vandaag een team waar voor de tweede maal dit seizoen tegen gespeeld wordt. Enkele weken geleden werd een gelijkspel behaald en voor vandaag was de doelstelling en dus het streven om drie punten toe te voegen aan de al 19 behaalde punten om daarmee ook de aansluiting te behouden bij de top 3 van de ranglijst.

Wederom moeten we het vandaag doen zonder een aantal spelers. Josbert verblijft een lang weekend in Zeeland (zonder strandkleding vertrouwde hij toe) en Pettar en Mack zijn daarnaast afwezig door ziekte en of een blessure. De weersomstandigheden zijn net als een paar weken geleden bij Tricht uit niet best en bij aanvang van de wedstrijd is de wedstrijdverlichting daarom al ontstoken.

In de zevende minuut veert de bank van Sleeuwijk op maar een voorzet van Sven beland op de lat om daarna weer in het veld te belanden. Twee minuten later wordt Danny vrijgespeeld vanaf rechts en naar binnenkomend treft zijn poging van afstand met links (natuurlijk niet zijn sterkste been) geen doel. Drie minuten later het eerste wapenfeit van Rijsoord maar ook zij blijken niet in staat om op dat moment de openingstreffer te scoren. Het spel golft meer en meer op en neer en wederom is het Danny die in de 17e minuut een poging waagt vanaf recht maar wederom strandt deze in schoonheid en levert dus geen voorsprong op. In de 28e minuut valt dan toch de eerste goal maar  helaas voor Rijsoord. Een dieptepass lijkt een simpele prooi voor Patrick maar mogelijk door het gladde veld i.c.m. de snelheid van de pass belandt de bal via de knie van de glijdende Patrick bij een meelopende speler van Rijsoord die met een simpele intikker de 0-1 scoort. Sleeuwijk lijkt van slag en het spel wordt er in het laatste kwartier van de eerste helft niet beter op. In de 38e minuut behoedt Patrick Sleeuwijk  voor een grotere achterstand door een inzet van een aanvaller van Rijsoord tot een corner te verwerken. Met een teleurstellende achterstand van 0-1 wordt na 45 minuten de kleedkamer opgezocht.

Na de rust wordt door Sleeuwijk de jacht geopend op een snelle gelijkmaker om daarna wellicht nog de wedstrijd als winnaar over de streep te trekken. Na 10 minuten krijgt Sleeuwijk echter de volgende domper te verwerken. Een afstandsshot wordt van richting veranderd en belandt achter de verbouwereerde Patrick in het doel en dus kijkt Sleeuwijk vanaf dat moment tegen een 0-2 achterstand aan. Met wissels en benodigde risico’s wordt getracht het tij te keren met als gevolg dat de aanvallers van Rijsoord veel ruimte geboden wordt om vanuit overtalsituaties op zoek te gaan naar de genadeklap voor Sleeuwijk. In de 64e minuut probeert Danny met een kopbal 1-2 te scoren maar ook ditmaal  valt de gewenste aansluitingstreffer niet.  Sleeuwijk doet verwoede pogingen om te scoren maar tot echt grote mogelijkheden komt het niet in de resterende tijd tot de 90e minuut. Omdat ook Patrick nog een aantal maal goed handelend op treedt om hiermee een volgende treffer van Rijsoord te voorkomen gaat een 0-2 op het wedstrijdformulier.  

A.s. dinsdag de allerlaatste wedstrijd van dit jaar als GVV 63 als tegenstander fungeert in de volgende bekerronde. Het zou mooi zijn het jaar 2023 af te sluiten met een overwinning met daarbij de wetenschap dat het team een ronde verder is in de bekercompetitie.

09-09-2023
2e bekerwedstrijd levert een remise op

Na de plichtmatige overwinning van vorige week wordt vandaag voor de tweede groepswedstrijd in de bekercompetitie de strijd aangegaan tegen Ameide uit Tienhoven. (bron PdH)

Corne is na zijn Amsterdamse avontuur van vorig weekend op vakantie gestuurd naar Albanië om met zichzelf in conclaaf te gaan hoe hij zijn verdere voetbalcarrière op de Roef voor zich ziet. Jesse vd. M kampt nog steeds met een blessure een zelfde lot wat de andere Jesse en David treft. Terug van weggeweest is wel Chamith die vandaag zijn eerste minuten van het seizoen maakt.

Om 15.00 uur wordt afgetrapt op veld 2 waar de temperatuur inmiddels tot ruim boven het vriespunt is opgelopen om later deze middag op een kookpunt te geraken.

Binnen twee minuten had voor beide teams de eerste goal kunnen vallen. Direct na de aftrap laat de rechtsbuiten van Ameide de achterhoede van Sleeuwijk zijn  hielen zien maar gelukkig gaat zijn inzet voorlangs. Een minuut later een poging aan de andere kant maar daar ziet Arjan zijn inzet door een speler van de bezoekers geblokt. In de 15e minuut valt de openingstreffer van deze wedstrijd.
Een afvallende bal valt rond de zestien in de voeten van Chamith en met een verwoestende uithaal en met behulp van de onderkant lat laat hij de keeper van Ameide kansloos.

Halverwege de eerste helft de eerste warmtebreak en is het tijd om te hydrateren zoals Jesse het zo mooi kon omschrijven. Naut, als een van de weinige toeschouwers aanwezig, nuttigde hiervoor gerstennat daar waar de spelers getrakteerd werden op Sleeuwijks kraanwater. Rond deze onderbreking laat de tegenstander voor het eerst blijken het niet volledig eens te zijn met de scheidsrechter en zijn assistent aan Sleeuwijks zijde. Sleeuwijk blijft op zoek om de marge uit te breiden maar in deze fase van het seizoen hebben nog niet alle spelers het vizier volledig op scherp kan geconstateerd worden. De rust lijkt met een 1-0 voorsprong aan te vangen ware het niet dat Thieze in de 43e minuut balverlies lijdt (zijn excuus eerder deze week was dat hij wel heel weinig gedaan had tijdens het zomerreces en dat het juiste balgevoel nog ontbrak) en Ameide simpel de 1-1 kan laten noteren.

Na de rust is nu Stef die op de helft van de tegenstander balverlies lijdt waarna direct de snelheid van de voorwaartsen van Ameide benut  wordt en doordat de verdediging van Sleeuwijk niet goed in positie staat wordt geen strobreedte in de weggelegd om de 1-2 te voorkomen. Even wordt nog gehoopt op een vlagsignaal van Otto maar eerlijk als hij altijd is was hier absoluut geen sprake van. Met de minuut lijkt Sleeuwijk meer en meer last te krijgen van de warmte en het spel wordt er niet beter op. In de 74e minuut lijkt Stef zijn slippertje goed te maken maar 1:1 met de keeper komt deze laatste als winnaar uit de bus. 90 Seconden later een aanval van Ameide en wederom wordt wel erg gemakkelijk de poort richting Mathieu open gezet en lijkt de 1-3 gescoord worden. Lijkt want volgens Otto is hier duidelijk sprake van offside en dit signaal wordt overgenomen door de scheidsrechter. Dit tot groot ongenoegen van menig speler van Ameide die dit in duidelijke taal laat blijken wat een speler van de blauw/witten een dubbel geel plakje kaas oplevert. Na een korte onderbreking maken we ons op voor het laatste kwartier en al vrij snel wordt een Sleeuwijkse inzet binnen de zestien met de arm gepareerd waardoor Sten vanuit de strafschop de 2-2 via de linker en  met behulp van de rechterpaal binnenschiet. Het laatste kwartier biedt weinig om over te schrijven dus wat dat betreft hadden deze minuten net zo goed op papier en onder het genot van een verkoelend drankje in de schaduw afgedaan kunnen worden. Met gemengde gevoelens verschijnt de 2-2 als eindstand op het wedstrijdformulier en zal deze week de boel op scherp gezet moeten worden om volgende week een goed resultaat te boeken tegen Lekvogels die de derde en laatste tegenstander in de bekerpoule zal zijn. Een overwinning is nodig om de volgende ronde te bereiken.

09-03-2024
Puntje meegenomen uit Hoornaar

Na het toch wat teleurstellende resultaat van vorige week thuis tegen Roda Boys staat vandaag de uitwedstrijd tegen Stedoco op het wedstrijdschema. Om 14.30 uur klinkt het beginsignaal en vangt de wedstrijd aan op het hoofdveld van de gastheer van vandaag.

Waar gehoopt werd op een leermoment van een niet scherpe beginfase tegen respectievelijk Almkerk en Roda Boys is het wederom in de 3e minuut alle hens aan dek voor Sleeuwijk met dien verstande dat de tegenstander nu niet de openingsgoal weet te scoren door een onnodig ontstane overtalsituatie (4 tegen 2) niet goed uit te spelen. Dat dit tot enige woede leidt van het technisch kader mag geen verrassing zijn is en volkomen terecht en op zijn plaats.

Hierna een gezapige 20 minuten waar beide partijen een wat  aftastende houding aannemen en aan beide kanten het balbezit van een te korte duur is. In de 23e minuut wordt een aanval van Sleeuwijk in de kiem gesmoord door een verdediger van Stedoco wat Sleeuwijk een corner oplevert. Danny zet zich achter de bal en zijn indraaiende bal belandt via via bij Tijmen die met een geplaatste inzet de keeper van de thuisclub kansloos laat en hiermee Sleeuwijk op een 0-1 voorsprong zet.
Een paar  minuten later wordt Danny vanuit een dieptepass van Corne aan de arbeid gezet en diens inzet is een prooi voor de keeper van de thuisclub. Sleeuwijk heeft nu het overwicht en richting rust
Is het Pettar die een misverstand in de verdediging van Stedeco in een 1:1 duel met de keeper niet in zijn voordeel kan beslissen en een minuut later is het Corne de zijn kopbal uit een corner van de lijn gekopt ziet worden door een speler van Stedoco.  Mede hierdoor gaan beide teams met een 0-1 voorsprong voor Sleeuwijk de rust in.

In de tweede helft wordt Tristan ingebracht ten faveure van de licht geblesseerde Jesse. De thuisclub oogt wat gretiger in zeven minuten na rust kan Corne een slippertje van Patrick corrigeren door een effectbal tot corner te verwerken. David mag zich de ongelukkigste speler van Sleeuwijk noemen deze middag, want de ingebrachte bal uit de corner gaat via zijn been in het eigen doel waarmee de stand gelijk getrokken wordt. Stedoco voert de druk op en in deze fase is het met name Sleeuwijk wat op sommige moment ietwat onnodig in aanvallend opzicht balverlies leidt waardoor het te vaak in de omschakeling moet om weer in balbezit te komen. In de 64e minuut is het Patrick die handelend op moet treden door een vrije trap nipt tot corner te verwerken. Meer en meer wordt met name op het middenveld de ruimte groot en mede hierdoor wordt Pettar in de 75e minuut wederom in 1:1 positie met de keeper van de thuisclub gebracht maar de inzet van Pettar kan gekeerd worden door de keeper. Dit is eigenlijk de laatste echte gecreëerde kans van beide teams richting het eind van de wedstijd al moet in de blessuretijd Patrick nog handelend optreden op een afstandsschot van de thuisclub. Vooraf was wellicht getekend voor een puntendeling maar achteraf gezien lag hier wellicht een driepunter voor het oprapen.

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd gepland en dit maal wordt afgereisd naar Sliedrecht.

07-10-2023
Zure nederlaag


Wederom treffen we vandaag een regionale tegenstander en nu is na Almkerk vorige week Roda Boys de opponent.  Vorig seizoen is er tweemaal gelijk gespeeld tegen genoemde tegenstander dus beide teams is er veel aan gelegen om een overwinning te boeken. Vandaag ontbreken Remko, Corne en beide Jesses en Jord sluit aan bij het eerste. Chris is er weer bij na een paar weken Thailand doorkruist te hebben en ook Tristan heeft bij zijn werkgever een vrije zaterdag weten af te dwingen.  Het eerste wapenfeit valt in de 1e minuut te noteren. Mack draait vanaf rechts naar binnen en haalt met zijn linker uit maar helaas kan de snelle en o zo gekoesterde openingstreffer niet genoteerd worden omdat deze poging naast gaat. Vier minuten later lijkt Danny de 0-1 te scoren maar met een miraculeuze redding voorkomt de keeper van de thuisclub met zijn vingertoppen een Sleeuwijks treffer. Niet veel later zet Mack ditmaal vanaf links door en zijn voorzet bezorgt de bal bij Josbert maar ook  hij weet de op dat moment verdiende voorsprong niet te scoren want ook deze doelpoging treft geen doel.

In de dertiende minuut de eerste aanvalsdrang van Roda Boys en daar waar Sleeuwijk niet in staat is om de wedstrijd met een doelpunt open te breken lukt het de thuisclub wel bij de eerste mogelijkheid en met een diagonale schuiver wordt Patrick het nakijken gegeven en staat de thuisclub voor met 1-0. Sleeuwijk oogt van slag en in de 22e minuut is het de paal die een tweede treffer van de thuisclub in de weg staat. Het duurt 10 minuten voor ook Sleeuwijk in aanvallend opzicht zich weer laat gelden. Sven zet goed door vanaf links echter op zijn voorzet geven de Sleeuwijkse aanvallers, medespelers niet thuis waardoor een goedlopende aanval niet beloond wordt met een treffer en dus gelijkmaker.  Een treffer valt twee minuten later wel te noteren. Met een overtreding op de middenlijn op Tijmen wordt de weg geopend richting het doel van Sleeuwijk en dit cadeautje laat de thuisclub zich niet ontgaan en voor de tweede maal wordt met een diagonale schuiver Patrick gepasseerd waarmee de ruststand op 2-0 bepaald wordt.

De rust wordt aangewend om de puntjes op de i te zetten en binnen 40 seconden in de tweede helft lijkt dit zijn vruchten af te werpen als Pettar met een boogbal de 2-1 scoort. Sleeuwijk speelt in een hoger tempo dan in het eerste bedrijf en het spel speelt zich veelal af op de helft van Roda Boys. In de 71e minuut bezorgt een goedlopende aanval de bal bij Josbert en daar waar een harde voorzet wellicht een betere optie had geweest beland zijn doelpoging naast het doel. Sleeuwijk gaat vol voor de aanval en in deze fase loert de thuisclub op de counter en wordt veelvuldig geprobeerd om het spel te temporiseren. De klok loopt richting de 90 minuten en met een toetje van zes minuten gooit Sleeuwijk alle remmen los om vol op de aanval te gaan. Invaller Sem bemoeit zich vanaf recht met menig aanval en uit een van de laatste voorzetten van hem had Danny de gelijkmaker op de pantoffel maar uit de draai gaat zijn inzet over daar waar er alle tijd en ruimte was om een betere en doeltreffendere keuze te maken. Niet veel later klinkt het eindsignaal en gaat de tweede nederlaag van het seizoen in de boeken.

Een onnodige en zure nederlaag. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Stedoco. Zaak is om de scherven bij elkaar te vegen. Laat een goede trainingsweek de basis vormen voor een goed resultaat tegen onze tegenstander uit Hoornaar.

04-11-2023
Kater!

Na de nette en broodnodige overwinning van vorige week tegen Sliedrecht treffen we vandaag in de Alblas 2 een tegenstander die een prima seizoenstart kent en zich in de bovenste regionen op de ranglijst bevindt. Wederom een groot aantal afwezigen vandaag waaronder Stef maar ook Patrick. Jesse, Thieze en Chris ontbreken daarnaast nog steeds  wegens een sluimerende blessure. Onder herfstachtige omstandigheden wordt om 12.15 uur op veld twee van de gastheren voor het eerst afgetrapt. Dat al na twee minuten wederom afgetrapt mag worden door Sleeuwijk mag betekenen dat er niet scherp begonnen is aan de wedstrijd. Wakker geschrokken door de snelle achterstand herpakt Sleeuwijk zich enigszins wat in de 10e minuut resulteert in een poging van Danny die zijn inzet echter naast ziet gaan. De Alblas laat bij balbezit zien over een prima op de aanval spelende ploeg te beschikken en de verdedigers van Sleeuwijk hebben dan ook hun handen vol om de aanvalsdrang van de thuisclub in de kiem te smoren. Zo moet Remko bijvoorbeeld in de 19e minuut corrigerend optreden om de 2-0 te voorkomen. Sleeuwijk loert vooral om de aanval te zoeken door, met name, de flanken voorin aan het werk te zetten. In de 22e minuut is het nu een verdediger van de thuisclub die een voorzet van Danny tot een corner weet te verwerken om daarmee echt doelgevaar van Sleeuwijk te voorkomen. Vier minuten later haalt Danny nog maar eens de trekker over maar zijn inzet treft helaas geen doel iets wat Josbert vijf minuten later eveneens overkomt. De beste kans voor Sleeuwijk doet zich in de 32e minuut voor als Josbert uit een pass van Corne vrij voor de keeper komt. Even veert de bank op voor de gelijkmaker maar ook ditmaal treft de inzet van Josbert geen doel en zijn boogbal gaat nipt aan de verkeerde kant van de paal. De thee en warme kleedkamer wordt met 1-0 achterstand opgezocht om een kwartier later positief gestemd aan deel 2 te beginnen.

De eerste 10 minuten kabbelt het spel een beetje heen en weer en de eerste doelpoging valt in de 57e minuut noteren. De hardwerkende Mack ziet helaas zijn inzet geblokt worden door een verdediger van de Alblas. In de 63e minuut luidt onnodig balverlies een aanval in voor de thuisclub en met een op maat gespeelde dieptepass weet een vrijstaande speler voor de tweede maal deze middag Mathieu te verschalken en wordt door Sleeuwijk tegen een 2-0 achterstand aangekeken. Eigenlijk is Sleeuwijk hierna niet meer in de wedstrijd geweest en heeft het jammer genoeg de resterende wedstrijdtijd achter de feiten aangelopen. In de 80e minuut valt de 3-0 en vier minuten later weet de thuisclub het verschil nog groter te maken door de 4-0 te scoren. Inmiddels is Corne helaas geblesseerd uitgevallen wat de kater van deze middag nog erger maakt.

Al met al een zwaar teleurstellend resultaat. Het is een must om de scherven deze week bij elkaar te vegen om als collectief volgende week zich te revancheren

04-05-2024
Derby tegen GRC’14 levert overwinning op

Na een weekend vrij te zijn geweest van competitieverplichtingen wordt vandaag met de thuiswedstrijd tegen GRC’14 de competitie hervat. Genoemde tegenstander lijkt het vege lijf te moeten redden via de nacompetitie en daarentegen gloort er mogelijk nog iets moois voor Sleeuwijk als de resterende wedstrijden in winst worden omgezet en andere ploegen hier en daar wat punten morsen. Frank neemt vandaag de rol van Otto als grensrechter  over en ook Dennis en Jesse de R. laten de wedstrijd van vandaag om uiteenlopende redenen aan zich voorbij gaan.

Op een zonovergoten Sportpark de Roef wordt om 15.00 uur afgetrapt. In de 4e minuut creëren de bezoekers vanuit een ingestudeerde corner het eerste gevaar maar gelukkig kan een doelpunt voorkomen worden maar is Sleeuwijk wel gewaarschuwd dat van onderschatting deze middag geen sprake mag zijn. Na genoemd wapenfeit volgen een kleine 30 minuten waarin beide teams niet hun beste spel laten zien en nagenoeg geen echte kansen weten te bewerkstelligen. In de 33e minuut zet Sleeuwijk een aanval via de rechterflank op. Petar wordt met een dieptepass aan het werk gezet en met een afgemeten voorzet weet hij bij de tweede paal Jesse vd. M. te vinden die met een halve omhaal uit het boekje de 1-0 weet te scoren.  (trainingsvorm donderdag werpt zijn vruchten af )

Voor degene die niet aanwezig waren; er zijn beelden van die tegen een schappelijk prijsje bij Jesse te verkrijgen zijn. GRC lijkt van slag en niet veel later is het Jorian die een bal verovert om daarna Danny aan het werk te zetten maar diens inzet gaat over het doel. Net voor het rustsignaal is het Petar die wederom vanaf rechts goed doorzet maar helaas kan zijn voorzet niet door een medespeler in het doel gewerkt worden waardoor de ruststand op 1-0 bepaald wordt.

Na een aftastend begin van de tweede helft lijkt Corne in de 53e minuut de 2-0 te scoren maar zijn inzet uit een corner kan nipt voor de doellijn weggewerkt worden door een speler van GRC. Vanaf dat moment zijn het de bezoekers die met opportunistisch voetbal op zoek gaan naar de gelijkmaker.
Een paar maal wordt om een penalty gevraagd en in de 65e en 67e minuut worden grote kansen niet benut waarbij keeper Patrick zeker bij het laatste genoemde moment handelend en reddend op  moet treden. Sleeuwijk loert op de counter en in de 70e minuut wordt Danny in stelling gebracht maar zijn uithaal vanaf afstand kan gekeerd worden door de keeper van GRC. Sleeuwijk voert een aantal wissels door maar ook hierna komt men niet onder de druk van de tegenstander vandaan. In de 76e minuut is het wederom Patrick die een tegengoal weet te voorkomen door handelend en reddend  op te treden. Meer en meer laat de verdediging van GRC heel ruimte aan Sleewijk en in de 90e minuut is het Sven die op snelheid de ruimte ingestuurd wordt en binnen de zestien met een diagonale schuiver de keeper weet te passeren en de eindstand op 2-0 bepaald. Wellicht krijgt Sleeuwijk hiermee meer dan verdiend maar strijdend voor een hoge eindklassering op de rangelijst smaakt deze overwinning wel lekker.

Volgend weekend is het tweede vrij van een competitieverplichting om een week later de draad weer op te pakken met een thuiswedstrijd tegen GJS.

03-02-2024
Enerverende wedstrijd eindigt in een gelijkspel (3-3)


Na de zeperd van vorige week uit bij GJS vandaag de herkansing voor het tweede tegen Nieuw Lekkerland. De uitwedstrijd werd in een 1-3 overwinning omgezet dus alle reden om met een positieve insteek de wedstrijd tegemoet te zien om te proberen de schande van vorige week weg te poetsen.  Vandaag doen we het zonder Patrick die gezien de boerenprotesten via Koln naar Parijs is afgereisd om daar nader kennis te maken met Micky Mouse en consorten. In ons midden is vandaag wel Paul (ook wel Aksu genoemd) en de op de Roef debuterende Jorian die sinds december 2023 in het mooiste dorp van Nederland is komen wonen. Net als vorige week is ook Maik weer beschikbaar om na lang blessureleed op weg te gaan naar 70 tot 90 minuten.

Na een lauwe openingsfase komt het eerste wapenfeit van Tijmen die echter zijn kopbal uit een corner in de achtste minuut over ziet gaan. Een minuut later is het Danny na een balverovering van Robin die zijn afstandsschot geen doel ziet treffen. In de zestiende minuut een goedlopende aanval van Sleeuwijk wat via een snelle balverplaatsing van links naar rechts Josbert in de zestien in stelling brengt maar ongelukkig balverlies resulteert niet in een kans en de mogelijk gewenste voorsprong. De tegenstander loert op snelle uitbraken en zo ook in de 23e minuut als de rechter vleugelspits aan het werk wordt gezet en ongehinderd een voorzet geeft die bij de tweede paal belandt en ingetikt kan worden door een alerte meelopende aanvaller van Nieuw Lekkerland waarmee de 0-1 op het scorebord komt. Sleeuwijk lijkt even van slag en drie minuten later kruipt het door het oog van de naald als een inzet van een speler van de bezoekers net naast gaat. Sleeuwijk herpakt zich en in de 29e minuut lijkt Aksu (Paul) dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal uit een voorzet van Danny gaat naast. Twee minuten later krijgt Sleeuwijk een domper te verwerken als een voorzet wederom vanaf rechts bij de verste bal binnen valt en de tussenstand daarmee 0-2 wordt. Sleeuwijk gooit nu alle registers open en dus op de aanval en bij een van de aanvallen wordt net buiten de zestien een overtreding gemaakt maar ook deze mogelijkheid  uit een directe vrije trap levert niet de gewenste aansluitingstreffer op. Deze valt wel nog voor het rustsignaal als Josbert uit een kaats Danny in stelling brengt en deze met een afstandsschot de keeper van Nieuw Lekkerland weet te verrassen waardoor er met een 1-2 ruststand de gang naar de kleedkamers gemaakt wordt.

Na de rust wordt door een aantal potentiele invallers direct begonnen met de warming up voor een geplande  invalbeurt en als na 10 minuten Danny uit een vrije bal de stand gelijk trekt heeft het er alle schijn van dat de drie punten op de Roef blijven. In de 64e minuut lijkt de 3-2 te vallen maar een kopbal uit een van de vele corners gaat net naast. De tegenstander loert op counters en in de 69e minuut breekt een speler via hun linkerkant door en net binnen de zestien lijkt de aanval in de kiem gesmoord ware het niet dat de scheidsrechter beoordeeld dat dit met een overtreding gebeurd waardoor de bal op de stip gaat en Mathieu voor de derde maal de bal uit het net mag halen en de tussenstand 2-3 is. Wat een tegenvaller! Met nog 20 minuten op de klok worden verse krachten ingebracht aan Sleeuwijks zijde, Dennis, Jorian, Chris, David en Stef moeten aanvallend het verschil gaan maken en de wedstijd doen kantelen. Meer en meer wordt nu ook de in de eerste helft goed spelende Maik aan het werk gezet en in de 89e minuut lijkt hij op weg naar het doel van de tegenstander om net buiten de zestien met een overtreding gevloerd te worden. De daarop volgende direct vrije bal van Dennis lijkt de gelijkmaker op te leveren maar met een katachtige redding weet de keeper van Nieuw Lekkerland dit te voorkomen. Inmiddels zijn we in de blessuretijd beland en bij Sleeuwijk is het pompen of verzuipen. Met man en macht probeert de tegenstander elke aanval te elimineren en zo ook een voorzet in de 92e minuut als een voorzet tot een corner wordt verwerkt. Danny zet zich achter de bal en diens voorzet levert in eerste instantie geen doelpoging op maar in de scrimmage daarop volgend is het Corne die de bal in het doel weet te werken om daarmee de stand op 3-3 te brengen wat uiteindelijk ook de eindstand is.

Met gemengde gevoelens wordt het bekende kratje in kleedkamer 12 genuttigd met het besef  om toch het behaalde punt maar gewoon te koesteren. Hiermee breekt een tweewekelijkse break aan om zaterdag 24 februari naar Almkerk af te reizen om aldaar de competitie te hervatten.

02-12-2023
Lesje effectiviteit

Sleeuwijk 2 treft vandaag in GRC de volgende tegenstander in competitieverband en dus mag er voorzichtig gesproken worden van een heuse derby. Corne schittert door afwezigheid omdat hij op zoek is naar Zweedse meubeltjes zoals een Billy kast en een Malm bed. Het wachten is op de vraag voor hulp om e.e.a. in elkaar te zetten. Volgens informele bron schijnt ene TvdR zich inmiddels opgeworpen te hebben om de helpende hand te bieden. Ook Thieze laat nog verstek gaan al werkt hij keihard om dit seizoen nog minuten te maken.  Dennis mocht vorige week zijn 5e plakje geel in competitie verband ontvangen en neemt dus in zijn casual outfit plaats in de dug out om het technisch kader net als onze Jesse uit het verre Brabant te voorzien van oprechte tactische adviezen.

De eerste minuten kijkt Sleeuwijk de kat uit de boom waardoor het eerste gevaar in de 3e minuut van de zijde van de thuisclub komt. Al grabbelend weet ons aller Patrick de doelpoging in de kiem te smoren. Na een lauwe eerste twintig minuten valt in de 20e minuut de eerste echte aanvalsdrang van Sleeuwijkse kant te noteren. Pettar laat op snelheid zijn tegenstander de hielen zien maar in overtal wordt geen scoringsmogelijkheid afgedwongen. Sleeuwijk komt beter in de wedstrijd en in de 25e minuut wordt Danny door Sven de diepte ingestuurd en alleen afgaand op de keeper weet hij vanaf links met een ouderwetse punter vriend en vijand (dus ook de keeper van GRC) te verrassen en valt de 0-1. De thuisclub lijkt even van slag en vijf minuten later is het Danny die nu Josbert de diepte instuurt. Een van de verdedigers trekt binnen de zestien aan de noodrem waardoor de scheidsrechter resoluut naar de stip wijst waarna het voor Danny een koud kunstje is om de 0-2 te scoren. Sleeuwijk blijft hierna de druk opvoeren en een aanval van Sleeuwijk wordt in de 34e minuut tot corner gewerkt. Na zes pogingen is Tijmen het zat en met een beheerste inzet laat hij zijn medespelers zien hoe simpel scoren uit een corner kan zijn en staat de 0-3 op het scorebord. Nog voor rust lijkt Josbert op weg naar zijn treffer maar zijn inzet gaat via de keeper naast. Met een 0-3 ruststand wordt de limonade en koffie voor de begeleiding (Otto kent immers veel mensen daar) opgezocht. Izaak grijpt de rust aan om op een blijvende scherpte vanaf minuut 46 te hameren en mogelijk was dit niet voor iedereen hoorbaar want in de tijdspad  van minuut 46 tot en met 50 kruipt Sleeuwijk een aantal keer door het oog van de naald en moet de bal koppend en met behulp van het ijzerwerk van de lijn gehaald worden. Mede hierdoor weet de thuisclub de aansluitingstreffer niet te scoren en dan is het wachten tot de energie wegebt. Richting het laatste kwartier en na wat wissels is het Sleeuwijk wat in offensief opzicht meer en meer gevaar weet te stichten. Invaller Tristan komt een aantal maal goed door en uit een van zijn voorzetten ziet Danny zijn poging over gaan. In de 78e minuut is het wederom Tristan die Danny de bal bezorgt. Vanaf links laat hij een voorzet los wat betekent dat Arjan als opkomende back in balbezit komt. Vanaf rechts naar binnenkomend haalt hij met precisie uit met links en bekend is dat als dit aan hem overgelaten wordt dan is de uitkomst helder. We kunnen dan een doelpunt noteren en dus brengt hij hiermee de 0-4 op het scorebord. Direct hierna wordt Arjan gewisseld waardoor hij in alle rust aan zijn Sinterklaas gedichten kan gaan werken.
De wedstrijd is dan eigenlijk al gelopen. Stef probeert tevergeefs zijn doelpuntenaantal op te vijzelen iets waarop meerdere spelers in de laatste minuten van de wedstrijd  loeren. Nog eenmaal lijkt de thuisclub op zoek naar een doelpunt maar een lob poging in de 90e minuut treft geen doel. Het slotakkoord valt dan toch nog aan de andere kant. Al kijkend naar de bank komt Danny in de 92e minuut in balbezit en een kort oogcontact met Jan brengt mogelijk het besef dat een actie buitenom het gewenste rendement met zich mee zal brengen met als gevolg dat hij met buitenkant rechts  in de verste bovenhoek zijn derde treffer van de middag weet te scoren waarmee een eindstand van
0-5 op het wedstrijdformulier vastgelegd wordt inclusief een eerder getoonde gele kaart voor mister Sleeuwijk.


Nabranders;
In de loop van de middag wordt Jan er op geattendeerd dat hij Otto heeft laten staan in Rijswijk en rond de klok van 15.10 uur wordt Mack naar horen zeggen verlost van een voetbalnop van een directe tegenstander. Dennis heeft inmiddels informatie ingewonnen bij Corne waar de dichtstbijzijnde IKEA winkel zich bevindt en naar vernomen is hier een keurig kannetje bier voor betaald wat zich prima heeft laten smaken in combinatie met de schaal bitterballen  die horen bij een overwinning in combinatie met het houden van de nul. Izaak praat ‘s avonds de hoofdtrainer bij dus hoe de selectie er uitziet voor de laatst competitiewedstrijd volgende week thuis tegen Rijsoord is op dit moment niet geheel duidelijk. Donderdag rond de klok van 22.19 uur volgt er uitsluitsel.

02-09-2023
Na een intensieve voorbereiding stond zaterdag de eerste officiële bekerwedstrijd op het programma en wel tegen HSSC'61 2.

Iedere amateurvoetballer weet dat de wedstrijdbespreking voorafgaand aan de wedstrijd van levensbelang is voor het spelen van een goede wedstrijd. "Strakke inspeelpass", "kort dekken", "beleving in het spel", "snelle omschakeling"; je zou het maar vergeten. Nu bleek het opzetten van dit cruciale overleg op de Roef een flinke opgave. Het vlaggenschip van de vereniging zat namelijk al in de gebruikelijke vergaderzaal, waardoor de manschappen van 2 op een andere locatie de koppen bij elkaar moesten steken. Na fel overleg met kersverse aanvoerder Danny kwamen hij en Izaäk tot de conclusie dat kleedkamer 10 een goede vervanger voor het hete besprekingshok zou zijn. "Lekker voetballen", "bal laten gaan", geen cliché bleef de mannen van Sleeuwijk 2 bespaard. Tot twee keer toe deden de rechtmatige eigenaren van kleedkamer 10 een verwoede poging om de douche op te zoeken, maar deze werden vriendelijk doch dringend door politieman Izaäk verzocht om buiten op hun beurt te wachten, de mannen van 2 hadden immers haast. Na afloop van de bespreking werden vlug de spullen gepakt waarna het elftal zich richting Hei- en Boeicop snelde.

Aangekomen op Sportpark Het Plein bleek alle haast toch z'n vruchten af te werpen: Sleeuwijk was dit keer maar een halfuur te vroeg. Een mooi moment voor de spelers om met elkaar de avonturen van afgelopen week door te nemen. De nog naar alcohol stinkende Corné kwam superlatieven te kort om het uitgaansleven in Amsterdam te beschrijven, waar hij een paar uur eerder nog als laatste de discotheek uit was gelopen. "Die internationale vrouwen komen daar gewoon als vliegen op je af!" riep de centrumverdediger terwijl hij richting de wc wankelde. Vervolgens is unaniem besloten dat het volgende uitje van Sleeuwijk 2 in Amsterdam zal plaatsvinden. Op de vraag of Corné nog een dame had weten binnen te hengelen, kwam geen antwoord.

Het niet gemaaide gras was een teken dat bij HSSC'61 kennelijk nog niet bekend was dat de eerste officiële wedstrijden op het punt van beginnen stonden. De altijd scherpe vlagger Otto was hier gelukkig wel van bewust. Meerdere malen werden onschuldige voorbijgangers gestoord door een overenthousiaste Otto: "Cupfighters!" Dit enthousiaste ebde snel weg toen de scheidsrechter van dienst het veld op kwam. Otto was vanaf dat moment zeldzaam stil. We hopen daarom met z'n allen dat deze scheidsrechter vaker de mannen van 2 komt fluiten.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het een heerlijke wedstrijd zou worden. De bal bleef plakken aan de voeten, een stroef veld, net te warm, niet iedereen 100% fit. Alle ingrediënten waren aanwezig om de toeschouwer te vermaken, en vermaakt werden ze. In de openingsminuten was Sleeuwijk de bovenliggende partij. Nummer 10 Jesse waande zich even Luka Modric en strooide met handige passjes. Het degelijke spel resulteerde in een knappe goal van Stef die uit de draai de bal in de verre hoek legt. David ‘auwiepauwie' Gokhale merkte op dat Sleeuwijk voor de rust de wedstrijd al moest beslissen. Terwijl hij deze gewaagde uitspraak deed, dook Arjan onder een lange bal van de tegenstander door, waardoor de nachtmerrie van de misselijke Corné werkelijkheid werd: een sprintduel. Hoe soepel hij vrijdagavond over de dansvloer bewoog, zo houterig waren zijn verdedigende acties zaterdagmiddag. Niet gek dus dat Corné kinderlijk eenvoudig wordt uitgekapt en de 1-1 op het bord kwam te staan. Dan volgt een periode die alleen beschreven kan worden als hotseknotsbegoniavoetbal. Mooi was het niet, maar vermakelijk zeker. ‘Mister Sleeuwijk' Remko Viveen zag het met lede ogen aan en besloot alvast te oefenen voor de wandelvierdaagse, waardoor Jesse het vuile werk op het middenveld op moest knappen. Jesse was vanaf dat moment overal zichtbaar, behalve op z'n eigen plekje achter de spits. Na 35 minuten krachten sparen, kreeg Remko dan toch per ongeluk de bal voor z'n voeten waarmee hij zonder te aarzelen aanvoerder Danny perfect de diepte instuurt. Danny, wellicht gesterkt door de band om z'n arm, rondde koeltjes af in de lange hoek: 1-2. Lang kon niet van de voorsprong genoten worden, want in alle euforie was Chris vergeten welke kant Sleeuwijk opspeelde, resulterend in een diepe bal op de tegenstander die om de goed keepende Patrick heen dribbelde en in een leeg doel af kan ronden. Met 2-2 werd de thee opgezocht.

Gedurende de tweede helft steeg de temperatuur in en rond het veld. Er werden wat tikjes uitgedeeld, hier en daar werd het spel wat grimmiger en ook trainer Izaäk bevond zich af en toe in een woordenwisseling. De eerste wissels worden doorgevoerd en onder andere Dennis en Tristan betraden het veld. Laatst genoemde zette via een mooie steekbal Josbert aan het werk die koeltjes de bal onder de keeper doorschoof. Hier was de verdediger van HSSC niet van gediend en besloot om Josbert van achter te tackelen terwijl de bal al in het doel lag. Tot verbazing van de bank bij Sleeuwijk leidde dit niet tot een kaart. "Hij heeft toch gescoord?" was de reactie van de verdediger, wat kennelijk overtuigend genoeg was. Getergd door het akkefietje ging de net ingevallen Dennis een aantal keer goed het duel aan. Wanneer de scheidsrechter hiervoor floot, kon de arbiter rekenen op een heuse scheldkanonnade. Met de nieuwe regelgeving betekent dit maar één ding: geel. Op de bank werden al wedjes gelegd over hoe lang het zou duren voordat Dennis z'n tweede gele zou pakken. Bijna gebeurde dit nog in dezelfde minuut, maar Dennis kwam net op tijd tot bedaren en besloot vanaf dat moment zijn mond te houden tegen de scheidsrechter en z'n woede op te kroppen tot de volgende training; Josbert heeft het geweten. Door de stijgende temperaturen gunde de scheidsrechter de spelers op het veld een drinkpauze. Gek genoeg was de leiding van Sleeuwijk hier niet van gediend, waardoor "Wij weten van niets!" over het veld galmde. Dit was voor de spelleider de druppel die de emmer deed overlopen en hij barste uit richting de Sleeuwijkse dug-out. Zoals al eerder vermeld: ongekend vermaak. De wedstrijd werd besloten met een buitenkantvoet assist van Stef waar je de vingers bij aflikt, waardoor Josbert de eindstand 2-4 op het bord mocht zetten.

Terwijl de moegestreden mannen van het veld afliepen, werd opgemerkt dat er camera's aanwezig waren die de wedstrijd waarschijnlijk gefilmd hadden. De wit wegtrekkende Corné kon zijn geluk niet op toen later bleek dat het bedrijf van de wedstrijdcamera's al jaren failliet was.

Nadat de spelers van 2 nog getrakteerd werden op een kokend hete douche en de wereldberoemde broodjes gezond waren weggewerkt, konden de mannen weer richting Sleeuwijk. Als kers op de taart kwamen de meesten terecht in een gigantische file voor de Merwedebrug. Durfal Izaäk besloot om nog net voor het rode kruis in te voegen, waardoor hij een groot deel van de file oversloeg. Hij kon z'n geluk niet op. Wellicht vraagt u zich nu af waarom de meesten in de file terecht kwamen en niet iedereen. De net van de kater bekomen Corné ging namelijk direct weer terug naar Amsterdam om daar nog eens z'n hengel uit te gooien. "Het was een zwaar weekend", liet hij achteraf weten. Waarvan akte.

02-03-2024
Nipte nederlaag tegen Roda Boys

Na de nederlaag tegen koploper Almkerk vorige week (3-1) staat vandaag de thuiswedstrijd tegen Roda Boys op het wedstrijdschema. Uit werd nipt met 2-1 verloren, een reden des te meer om vandaag, zoals het overigens altijd behoord te zijn, voor een goed resultaat te gaan. Enkele spelers ontbreken vandaag maar vanuit de onder 19 zijn Sem, Remy en Mikkel bereid om aan te sluiten, klasse mannen.

Na vier minuten spelen valt al de eerste treffer te noteren en wederom is het de tegenstander die net als vorige week uit bij Almkerk wat volledig onnodig op voorsprong komt.  Een klein kwartier later kruipt Sleeuwijk door het oog van de naald als een kopbal uit een corner nipt en rakelings over gaat. Twee minuten later is Sleeuwijk op weg naar de eerste mogelijkheid, aanvallende wapenfeit. Chris zet goed door op rechts en zijn steekpass kan net niet binnengetikt worden door Remy. Uit de daarop volgende corner is het Corne die zijn kopbal net geen doel ziet treffen. Het spel is voor het oog in evenwicht en op weg naar het rustsignaal zijn de gasten uit Aalst in de 27e en 32e minuut dicht bij een treffer en lijkt Sleeuwijk in de 31e minuut en op slag van rust dichtbij de gelijkmaker. Omdat beide teams de trekker niet weten over te halen wordt met een 0-1 ruststand de limonade opgezocht.

Het begin van de tweede helft lijkt op een kopie van de eerste helft. Binnen vier minuten lijken de bezoekers de marge te vergroten maar met een miraculeuze sliding weet Tijmen een tweede tegengoal te voorkomen. Sleeuwijk oogt feller en in de 55e minuut is het wederom Corne die met een kopbal uit een corner gevaar sticht maar ditmaal staat de lat een Sleeuwijks treffer in de weg. Twee minuten later moet Patrick aan de andere kant handelend optreden om de tweede treffer van Roda Boys te voorkomen. 60 Seconden later een goedlopende aanval over rechts voor Sleeuwijk. De bal wordt bij Remy gebracht die de bal rond de penaltystip aflegt op de inlopende Jesse de Rover echter hij ziet zijn inzet over het doel gaan. In de eerste aanval van de gasten daaropvolgend moet helaas Patrick voor de tweede maal de gang naar het net maken. Een inzet van buiten de zestien gaat net buiten zijn bereik via de binnenkant van de paal over de doellijn en dus verschijnt de 0-2 op het scorebord. Nog meer trekt Sleeuwijk de aanvallende registers open en onder druk van Jesse vd. M. valt in de 68e minuut de bal over de keeper van Roda Boys en wordt de marge op 1 doelpunt verschil gebracht. Sleeuwijk is in de daarop volgende fase zeker niet de onderliggende partij en in de 71e minuut smoort een vrije bal van Dennis in de muur en ook de rebound van Tijmen treft geen doel. Roda Boys loert op snelle counter mogelijkheden en in de 74e minuut is Patrick een sta in de weg voor de derde treffer. Dat uit de daarop volgende corner alsnog de 3e tegentreffer valt is daarom vooral zuur voor genoemde keeper. Met nog een kwartier op de klok gooit Sleeuwijk nu alle aanvallende aspiraties  open en in de 77e minuut is het Mikkel die de  keeper van Roda Boys verplicht voor de tweede maal de gang naar het net te maken. Sleeuwijk heeft nog twaalf minuten om de gelijkmaker te forceren en de beste mogelijkheid doet zich in de reguliere speeltijd voor voor Remy maar diens inzet in de 86e minuut is te zacht om de gelijkmaker aan te tekenen. Roda Boys koestert de voorsprong en weet het spel van Sleeuwijk dusdanig te ontregelen dat de gelijkmaker niet meer valt en dus de volledige drie punten mee gaan richting Aalst.

Voor Sleeuwijk zijn de druiven zuur maar met name de tweede helft biedt voldoende perspectief
om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien. Maar het puntentotaal moet wel
opgevijzeld worden!

Banner Verdoold Rijopleidingen
© 2001-2024 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk
VV Sleeuwijk logo
Navigatie
Nieuws
Programma en uitslagen
Afgelastingen
Standen
Elftallen
Bestuur
Commissies
Lidmaatschap
Activiteiten
Sponsors
Sponsoring
Teamshop (Bestelsite kleding)
Contact / Colofon
Route
Overige pagina's