terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Sleeuwijk 2

seizoen 2021-2022
schema 2e uitslag
25 sept 2021 Papendrecht 3 Sleeuwijk 2
2 okt 2021 Sleeuwijk 2 Asperen 2
9 okt 2021 Sleeuwijk 2 Pelikaan 5
16 okt 2021 Unitas 2 Sleeuwijk 2
23 okt 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
30 okt 2021 Gr. Ammers 2 Sleeuwijk 2
6 nov 2021 Sleeuwijk 2 Ameide 2
13 nov 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
20 nov 2021 Heukelum 2 Sleeuwijk 2
27 nov 2021 Sleeuwijk 2 WNC 2
4 dec 2021 sv Meerkerk 2 Sleeuwijk 2
11 dec 2021 Sleeuwijk 2 Woudrichem 2
18 dec 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
1 jan 2022 Sleeuwijk 2 winterstop
8 jan 2022 Sleeuwijk 2 winterstop
15 jan 2022 Sleeuwijk 2 winterstop
22 jan 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
29 jan 2022 Peursum 2 Sleeuwijk 2
5 febr 2022 Sleeuwijk 2 Unitas 2
12 febr 2022 Asperen 2 Sleeuwijk 2
19 febr 2022 Sleeuwijk 2 Gr. Ammers 2
26 febr 2022 Sleeuwijk 2 carnaval
5 maart 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
12 maart 2022 Pelikaan 5 Sleeuwijk 2
19 maart 2022 Sleeuwijk 2 Peursum 2
26 maart 2022 Ameide 2 Sleeuwijk 2
2 april 2022 Sleeuwijk 2 Heukelum 2
9 april 2022 Woudrichem 2 Sleeuwijk 2
16 april 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
23 april 2022 Sleeuwijk 2 sv Meerkerk 2
30 april 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
7 mei 2022 Sleeuwijk 2 inhaal
14 mei 2022 WNC 2 Sleeuwijk 2
21 mei 2022 Sleeuwijk 2 Papendrecht 3
28 mei 2022 Sleeuwijk 2 inhaal

Wedstrijdverslagen

18-09-2021
Onnodig lastig gemaakt

Na twee overwinningen volstaat vandaag een gelijkspel voor Sleeuwijk 2 om na twee overwinningen de volgende ronde van de bekercompetitie te bereiken.  In Schelluinen wordt een tegenstander getroffen die net als GRC’14  op drie punten staat dus een nederlaag voor het 2e bezorgt ook de thuisclub een puntentotaal van 6. Voornemen is dus gewoon vol te gaan voor de overwinning! Met Thieze en Dennis in de spelersselectie wordt om 14.30 uur afgetrapt. In het eerste kwartier grossiert Sleeuwijk in vele kansen maar of een te slappe inzet of een onzuivere voorzet betekent dat na een kwartier spelen nog steeds de 0-0 op het scorebord prijkt. In de 16e minuut lijkt Jesse 1:1 met de keeper de openingstreffer te scoren maar in dit duel komt de keeper van de thuisclub als winnaar uit de bus. Mogelijk had de bal afleggen op de meelopende Pasqualle een eerste treffer met zich mee gebracht maar dit zullen we nimmer weten.

Net als een week eerder gaat ook hier het gezegde op, zelf niet scoren ….. en zo geschiedde in de 21e minuut. Matig ingrijpen op het middenveld levert onnodig balverlies op dan ook resulteert in een dieptepass op een van de spitsen van de thuisclub die 1:1 Patrick weet te passeren om daarna simpel te 1-0 te scoren. Even zakt het spel van Sleeuwijk naar een bedenkelijk niveau maar men put weer moed op het moment dat Lars in de 32e minuut zijn tegenstander zijn hielen laat zien echter zijn inzet voorlangs ziet gaan. Sleeuwijk zet verder aan en er volgen mogelijkheden voor Danny, Lars en Richard maar gescoord wordt er niet wat hier en daar tot wat frustratie leidt.. Hierdoor lijkt de 1-0 de ruststand te worden maar nadat Danny in de 41e minuut via een tegenstander de 1-1 scoort en binnen twee minuten Richard de 1-2 uit een voorzet van Remko binnenkopt lijkt de wedstrijd alsnog de juiste kant op tevvallen voor Sleeuwijk en gloort de volgende bekerronde.

Na de rust met de voor Jesse Dennis in de gelederen is de eerste kans vrij snel voor Sleeuwijk. Remko ziet na een aanval via Lars zijn inzet niet vertaald in de derde goal iets wat binnen 10 minuten zowel Lars als Remko nogmaals overkomt. Niet veel later is het ook Pasqualle die een voorzet uit een goed opgezette aanval niet kan bekronen met een doelpunt. In verdedigend opzicht komt Sleeuwijk niet echt in de problemen tot aan de 85e minuut als niet doortastend optreden balverlies lijdt en een overtreding nodig is om een aanval van de thuisclub in de kiem te smoren. De gegeven vrije bal zou nimmer een tegengoal op mogen leveren maar in dit geval zijn de wonderen de wereld niet uit en wordt de gelijkmaker gescoord. Als binnen twee minuten de thuisclub een penalty krijgt en Sleeuwijk met 10 man verder moet omdat Thieze een rode kaart voorgehouden krijgt wegens het laten blijken het niet eens te zijn met de beslissing van de arbiter is het hek van de dam.
De penalty wordt onberispelijk binnen geschoten en de 3-2 en dus bekereliminatie lijkt een feit. Met nog een paar minuten speeltijd op de klok zoekt Sleeuwijk opportunistisch de aanval.  In 90e minuut een overtreding op de helft van Schelluinen. De ingebrachte bal levert veel duw en trekwerk op in het zestienmetergebied van Schelluinen en wellicht een logisch gevolg op de gegeven penalty aan de thuisclub gaat ook nu de bal op stip maar nu in het voordeel van Sleeuwijk. Aanvoerder Richard neemt plaats achter de bal en scoort dit buitenkansje en brengt daarmee de 3-3 eindstand op het scorebord want direct fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Met de hakken over de sloot wordt de volgende ronde bereikt.

11-09-2021
Ook tweede bekerwedstrijd levert de volle buit op voor het 2e.

Na de toch wat verrassende overwinning vorige week tegen GRC’14 staat vandaag de uitwedstrijd tegen Herovina op het menu voor het tweede. De begeleiding heeft vrijdag overuren moeten maken om getalsmatig de zaakjes op orde te krijgen maar met twaalf spelers (Levi bedankt) en de vrij snel aansluitende (AH) Jesse zorgde ervoor dat met dertien spelers vandaag de strijd wordt aangegaan.

Met een winstpartij nestelt Sleeuwijk zich sowieso aan kop van de poule en afhankelijk van het resultaat van Schelluinen tegen GRC moet het behalen van de volgende ronde zeker tot de mogelijkheden behoren. De balans maken we aan het eind van de dag maar op.
Herovina acteert wat niveautjes lager dan Sleeuwijk en dan is een gegeven dat je de tegenstander in de wedstrijd kan laten groeien door zelf niet snel het verschil te maken. Sleeuwijk lijkt ogenschijnlijk de beginfase de bovenliggende partij maar echt gevaar blijkt lastig te stichten. Het meeste gevaar ontstaat door schoten uit de tweede lijn en uit een van deze inzetten is het Remko die in de 6e minuut  net niet zijn vizier op scherp heeft door een rebound naast het doel te zien belanden. Toch is het niet veel later Remko die vanaf rechts doorgaat en een voorzet op maat bij de tweede paal binnengekopt ziet worden door Jesse vd. M. die hiermee betrapt is op een leugen een weekje eerder door te stellen dat hij toch echt niet kan en zal koppen. Helaas ziet de grensrechter van de thuisclub een buitenspelsituatie en wordt deze goal door de neus geboord van Sleeuwijk.
Als niet veel later de thuisclub zijn eerste serieuze wapenfeit met een schot op de lat ziet eindigen lijkt dit het begin te zijn dat de thuisclub wat schroom van zich afgooit en meer en meer balbezit koestert. In deze fase lijkt Sleeuwijk ietwat tegen zich zelf te spelen en hier en daar is het ongenoegen hoor en zichtbaar. Richting de 20e minuut herpakt Sleeuwijk zich meer en meer en in de 25e minuut is het Danny die met een prima actie zijn tegenstander op het verkeerde been zet om hierna de 0-1 te scoren. In plaats van verder afstand te nemen en de wedstrijd spreekwoordelijk op slot te gooien zijn het de gastheren die in de 30e minuut de gelijkmaker scoort door een vrije bal wel heel simpel bij de tweede paal binnen te knikken. Toch gaat Sleeuwijk met een voorsprong de rust in. In de 39e minuut geeft Jesse een steekpass op de diepgaande Danny en 1:1 passeert hij de keeper en schuift de 1-2 binnen.

De rust wordt aangegrepen om de zaakjes wat scherper weg te zetten. Of de kansen in het eerste kwartier na rust het gevolg hiervan zijn zullen we niet weten maar zowel David als Remko en Pasqualle lukt het niet een van de mogelijkheden te vertalen in het derde doelpunt. En zoals zo vaak gaat op dat als je zelf niet scoort ….
In de 60 minuut valt dan de gelijkmaker, ongelukkig uitverdedigen luidt een simpele tweede goal voor de thuisclub in. Nog meer doordrongen van het feit dat hier vanmiddag gewonnen moet worden blijft Sleeuwijk op zoek naar de 3e treffer. Pasqualle zet Remko nog een keer 1:1 met de keeper maar Mister Sleeuwijk weet dit duel niet in zijn voordeel te beslechten. In de 70e minuut valt de derde goal dan toch doordat Richard een goedlopende aanval met een afstandsschot afrondt en de doelman van Herovina voor de derde maal de gang naar het laat maken. Niet veel later herhaalt Robin Viveen dit kunstje en ook hij weet met een poging van buiten de zestien de keeper te verschalken. Als niet veel later invaller Levi met zijn eerste balcontact de 2-5 scoort is de wedstrijd definitief gelopen. Richting het einde heeft Danny nog een tweetal mogelijkheden om zijn doelpunten aantal deze middag op te vijzelen maar helaas lukt hem dit niet.

Na 90 minuten komt de wedstrijd ten einde en wordt de overwinning gekoesterd in de wetenschap dat het zeker niet altijd sprankelend was. Maar wat niet is kan natuurlijk snel komen, hier gaan we dan ook vanuit

04-09-2021
Eerste bekeroverwinning  voor Sleeuwijk 2

Na een aantal moeizame voorbereidingsweken speelde het hernieuwde Sleeuwijk 2 op 4 september zijn eerste bekerwedstrijd tegen een op een hoger niveau acterend GRC 14.

Zoals geschreven verliep de voorbereiding tot op heden niet geheel crescendo, naar tevredenheid van de nieuwe trainer Andre van Vugt en zijn assistent Jan de Haas. Vakantieperikelen, blessures, overige plichtplegingen deden zich voor medio augustus en tel daarbij maar op de ietwat tegenvallende wedstrijdresultaten tegen Streefkerk en de Alblas.

Om uiteenlopende redenen bestond de spelersgroep voor de eerste bekerwedstrijd uit 13 spelers met daarbij Stefan die later op de middag ook deel uit zou maken van de selectie van het vlaggenschip van de vereniging in Loon op Zand.

De beginfase is onrustig en Sleeuwijk grossiert in te vaak onnodig balverlies. Onzuiver in de passing, breed passen in plaats van vooruit denken zorgen ervoor dat de eerste kansen in de wedstrijd voor de bezoekers zijn.
In deze fase is het aan Patrick te danken dat de 0-0 stand op het scorebord blijkt prijken. Gaandeweg toont Sleeuwijk initiatief en rond de 20e minuut resulteert dit in een drietal kansen voor respectievelijk Lars, Richard en Jesse. Helaas lukt het geen van allen de trekker over te halen om daarmee de keeper van GRC te verschalken.
Nog voor de dertigste minuut ontstaan er nog twee behoorlijke mogelijkheden voor Sleeuwijk maar ook deze worden niet vertaald in een doelpunt. In deze fase loopt GRC achter de feiten aan en zal het de altijd nog op het scorebord zichtbare tussenstand van 0-0 koesteren.

Toch is het Danny die in de 37e minuut de openingsgoals laat aantekenen. Lars wordt de ruimte in gestuurd en op snelheid legt hij de bal af op de meelopende Danny die van dichtbij vrij simpel het net weet te vinden. Twee minuten laten moet Jesse vd. M. de 2-0 scoren maar 1:1 met de keeper lukt het hem niet om het scorebord in beweging te zetten. Met een 1-0 ruststand wordt de limonade opgezocht.

De tweede helft start GRC zoals verwacht fel en gretig en na vier minuten ligt de gelijkmaker al in het mandje achter Patrick. Ietwat gretiger verdedigen had de tegengoal mogelijk kunnen voorkomen maar laten we dit maar als leermoment zien!

Inmiddels groeit de supportersschare aan Sleeuwijkse kant met name achter de eigen dug-out en duidelijk is dat voor alle spelregel vragen ene Tvd P. uit W. het antwoord weet.

Vijf minuten na de goal van de bezoekers is het Danny die als vaker deze middag zijn tegenstander zijn hielen laat zien, de achterlijn haalt en een voorzet geeft die Richard bij de tweede paal bekroont met de tweede goal deze middag. Tussenstand 2-1. Hierna is Sleeuwijk de bovenliggende partij en lijkt GRC zich te verzoenen met de nederlaag. Sleeuwijk had wellicht met meer overtuiging en zuiverheid  in aanvallend opzicht de marge kunnen vergroten maar helaas blijft de bevrijdende derde goal uit. Na 90 minuten blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan de eerste (beker) overwinning genoteerd worden.

De volgende tegenstander in bekerverband is Herovina. Zij lijden vandaag een nederlaag tegen Schelluinen dus men zal er op gebrand zijn om een eerste driepunter uit de strijd te slepen. Voor Sleeuwijk de mooie uitdaging
om het puntentotaal op te vijzelen.

Banner Trainingskampen
© 2001-2021 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk