De v.v. Sleeuwijk is op 25 januari 1944 opgericht. De oprichting, uit enkele buurtclubjes, gebeurd in het geheim omdat Nederland op dat moment nog in oorlog was. Na eerst enkele jaren op een veld achter de oude kroeg de "Poort van Brabant" (tegenwoordig woonhuis tegenover het monument aan de Rijksstraatweg) te hebben gespeeld verhuisd de vereniging naar een weiland achter café Kolf (tegenwoordig restaurant "de Heerlijckheid" aan de Rijksstraatweg). Hier werd van ijzeren platen een kleedlokaal gemaakt waarin de clubs zich konden verkleden.
In die beginjaren groeide de club al snel, maar bleef de accommodatie (in tegenstelling tot veel buurtverenigingen) achter. Men was meer met voetbal bezig, met als hoogtepunt een schitterend kampioenschap van het eerste elftal in de zomeravondcompetitie van 1957. Volgens kenners misschien wel het beste elftal dat Sleeuwijk ooit heeft gehad. De 'kolenbond" werd ingeruild voor KNVB competitievoetbal en dat betekende dat het jaarlijkse zomervoetbal werd ingeruild door seizoenen startend in augustus tot mei.
Sleeuwijk werd in de jaren 60 een voorbeeld voor de regio toen de club onder leiding van Adriaan Molhoek een schitterend complex neer zette. Zo werden de kranen van het grondverzetbedrijf van Molhoek ingezet voor de aanleg van een nieuw voetbalveld in 1964. De ontwikkeling van de accommodatie ging in de jaren zestig verder. Het veld was in orde dus werd in 1967 een begin gemaakt aan een groot stenen clubgebouw met beneden kleedkamers en boven een kantine. In juni 1967 nam v.v. Sleeuwijk ook nog een nieuwe lichtinstallatie in gebruik. Voor ruim 1000 supporters werd destijds een openingswedstrijd gespeeld tegen Kozakken Boys (2-2). Met deze lichtinstallatie had de v.v. de primeur in het Land van Heusden en Altena en dat leverende in dat jaar daverende lichtwedstrijden op. Voor ruim 1000 toeschouwers werd er op de Roef gespeeld tegen o.a. DOS (voorloper FC Utrecht) 3-8 verlies en Willem II (2-10 verlies).
Het jaar 1968 spande de kroon toen de kantine met kleedlokalen werd geopend en een tribune over de gehele westelijke kant van het veld werd geplaatst (capaciteit 1200 zitplaatsen). In 1969 vierde v.v. Sleeuwijk het 25 jarig jubileum met ruim 200 leden en was het bezig met de aanleg van een tweede veld. Maandag 26 mei 1969 werd sportpark "De Roef" officieel geopend.
De bloei van de v.v. Sleeuwijk stagneerde op zaterdag 13 oktober 1970 toen het clubgebouw afbrandde. Juist op het moment dat er al plannen klaar lagen voor uitbreiding van het complex. De vrijwilligers bij de v.v. lieten zich ook toen al van hun beste kant zien en na veel bloede, zweet en tranen werd op 6 mei 1972 het nieuwe en huidige clubgebouw geopend. Destijds mocht het clubgebouw één van de mooiste clubgebouwen uit de weide omgeving worden genoemd. Sleeuwijk kende dat jaar 12 elftallen en slechts twee velden en een schamele oefenhoek. In die jaren ging het goed met het eerste elftal. Twee kampioenschappen (1968 en 1973) werden behaald en de finale van de nieuwsbladcup werd in 1973 nipt van Unitas verloren (Unitas - Sleeuwijk 2-1). In 1975 volgde ook het derde veld en werd een goede oefenhoek aangelegd.
In 1981 werd het eerste dameselftal van v.v. Sleeuwijk opgericht. In het seizoen 1985-1986 leidde dat tot het eerste kampioenschap. Dat seizoen was sportief zeer succesvol, want ook Sleeuwijk 1 werd glansrijk kampioen in klasse 4B. In het seizoen 1990-1991 degradeerde het eerste mannenelftal, maar direct was er het kampioenschap te melden in 1991-1992. Twee beslissingswedstrijden waren nodig om ten koste van Well promotie af te dwingen. In 1994 werd op grootse wijze het 50 jarig jubileum gevierd. Huldigingen en feesten met als hoogtepunt een Revue in de Bolderik met leden en oud-leden in Sleeuwijk.
Het dorp Sleeuwijk groeide in de jaren 90 flink door en dat was bij de vereniging ook te merken. Uitbreiding kon niet uitblijven en zo ging de gemeente uiteindelijk pas in 1999 over stag voor de aanleg van het vierde veld. Dit was bittere noodzaak, want inmiddels werd de velden ook extra belast door het gebruik van scholengemeenschap het Altena College. Met Sleeuwijk 1 gaat het eind jaren negentig sportief erg goed. Nadat de derde klasse wordt omgezet in de tweede klasse volgt in het seizoen 1996-1997 bijna promotie naar de eerste klasse.
In 2002 volgde ook de aanleg van het vierde veld door aannemingsbedrijf Molhoek. In 2003 volgde de privatisering van de club, wat betekende dat het groot onderhoud in eigen beheer door de vereniging moet worden uitgevoerd.
De noodzaak voor uitbreiding van de accommodatie ontstaat al in de jaren negentig en wordt in de zero's steeds groter, maar die blijft lang uit omdat de gemeente het voetbalveld wil verplaatsen en de locatie aan de Roefweg wil benutten voor woningbouw. Als in 2004 de uitbreiding met twee kleedlokalen opnieuw niet doorgaat, wordt besloten de bestaande kleedkamers grondig op te knappen.
De gemeente Werkendam gaat in 2006 uiteindelijk, dankzij hard werk van voorzitter Vogel, toch overstag met de uitbreiding. Dankzij het vele vrijwilligerswerk weet de vereniging veel meer neer te zetten dan twee extra kleedkamers en zo is in 2007 een nieuw pand neergezet met vier kleedkamers, een opslagruimte voor materieel, een verzorgerruimte, een bestuurskamer en vergaderzaal met fitnessonderdelen. Naast het complex wordt een schitterend voetvolley veldje aangelegd en vanaf dat moment wordt ook het Bas Klop Beach voetvolley toernooi naar Sleeuwijk gehaald. Het blijkt een groot succes.
V.v. Sleeuwijk is in 2012 al enkele jaren de grootste vereniging binnen het Land van Heusden en Altena. Dat blijkt ook als in 2011 het vierde veld vergroot en omgebouwd wordt tot vierde en vijfde veld. Eind van dat jaar waren de velden bespeelbaar.
Toekomst v.v. Sleeuwijk
Inmiddels is al enige tijd bekend dat de vereniging sportpark de Roef in de toekomst moet gaan verlaten. Wanneer dat precies gaat gebeuren is afhankelijk van woningbouwproject Nieuw Banne (achter het derde voetbalveld), waarvan fase 1 in 2011 gestart is. De voetbalvereniging moet wijken in fase II. Onbekend is nog wanneer die van start zal gaan.

Met veel aandacht voor het jeugdbeleid is Sleeuwijk een van de vooruitstrevende verenigingen in de regio. De groeiende en bloeiende vereniging hoopt dan ook dat de verhuizing gepaard gaat als stabiele tweedeklasser, want op dat niveau ziet het haar 1e herenelftal graag acteren. Op dit moment speelt Sleeuwijk 1 echter nog als derdeklasser. Het damesvoetbal staat er dit seizoen goed voor, nadat het 1e dameselftal het afgelopen seizoen zowel de titel als de beker pakten. 

Het seizoen 2012-2013 staat voor een groot deel in het teken van het aftreden van voorzitter Ruub Vogel. Na 12 jaar geeft hij het stokje op de eerst volgende ledenvergadering over. In 2014 bestaat de v.v. Sleeuwijk al weer 70jaar.
Klik hier voor de topscoorders.
75-jarig Jubileum
Een verzameling van de historische berichten van rond het 75-jarig Jubileum zijn hier te vinden