terug

Hoofdsponsoren


Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsorkliks


Verslag 18 nov

Sleeuwijk 2

3 punten opgehaald in Tricht

Onder echte herfstomstandigheden wordt op dag dat Sinterklaas weer verwelkomt wordt in Nederland (Stef was er bij) door Sleeuwijk 2 de uitwedstrijd bij Tricht gespeeld. Genoemde tegenstander presteert wisselvallig maar weet wel enige weken geleden koploper Almkerk een nederlaag toe te brengen.

Voor ons behaalt de onder 19 een keurige 0-3 overwinning op Tricht dus een reden des te meer om voor een kopie en dus Sleeuwijkse dubbel te gaan in de Betuwe. Zonder Patrick, Corne, Jesse, Alec en Bryan klinkt in de stromende regen iets na half drie het beginsignaal. De beginfase is duidelijk voor Sleeuwijk wat voetballend via de flanken bressen in de verdediging van Tricht weet te slaan. Na zeven minuten lijkt Stef (of Staf tot en met 5 december) op weg naar de 0-1 na een vlot lopende aanval waar Jesse en Josbert vanaf rechts bij betrokken zijn. Helaas weet de keeper van de thuisclub met een reflex een doelpunt van Ste/af te voorkomen. Niet veel later is het Josbert die vanaf de zijkant zestien op de keeper af mag gaan maar daar waar een voorzet wellicht een betere keuze zou zijn geweest belandt zijn afzwaaiende inzet naast het doel. De openingsfase is overduidelijk voor Sleeuwijk.

Hierna glipt het bovenliggende geleidelijk aan uit de handen van Sleeuwijk en gesterkt door de wind en regen in de rug zoekt de thuisclub meer en meer de aanval op zonder echt gevaarlijk te worden.
Toch zijn het de gastheren die rond de 20e minuut op voorsprong komen. Onnodig balverlies op het middenveld levert balbezit op voor de nummer 11 van Tricht en vanaf een grote afstand valt de eerste goal en is het Mathieu die de gang naar het net mag maken en kijkt Sleeuwijk dus totaal onverwacht tegen een 1-0 achterstand aan. Het spel wordt er hierna niet beter op en Sleeuwijk krijgt door wat kleine aanpassingen toch weer wat meer grip op de wedstrijd. Een paar keer moet op onreglementaire wijze een aanval van Sleeuwijk onderbroken worden en een discutabel moment in de zestien (duwpartij op Stef) had wellicht een stafschop op moeten leveren. Met doordrenkte shirts wordt na ruim 45 minuten de warme en vooral gekoesterde droge kleedkamer opgezocht waar met name Mathieu al bibberend zichtbaar naar hunkerde.

Met inmiddels de verlichting aan wordt rond kwart voor vier afgetrapt voor de tweede helft. Na 10 minuten is het de naar binnenkomende Josbert die nu vanaf afstand uithaalt en net als Mathieu in de eerste helft mag nu de keeper van de thuisclub de bal uit het net halen en staat de op dat moment terechte 1:1 op het scorebord. De winst van de tweede helft is dat Sleeuwijk laat zien als collectief de wedstrijd over de streep te willen trekken. Er wordt geknokt voor elke meter en eigenlijk valt de 2-1 volledig uit het niets. Inmiddels zijn Tristan en Chris ingevallen en met name  op de laatste speler wordt op een aantal moment een harde overtreding gemaakt om hierbij een aanvallende impuls te voorkomen. Richting 75e minuut volgt met name over links aanval op aanval en uit een van de voorzetten is het Tristan die met links de 2-2 weet te scoren.

Inmiddels strooit de arbiter met kaarten waarbij ook de begeleiding van beide teams niet ontkomen aan een plakje geel. Tien minuten voor tijd wordt wederom een aanval van Sleeuwijk op de helft van de thuisclub met een overtreding een halt toe geroepen. Gedragen door de wind en regen lijkt de direct inzet van Danny een prooi voor de keeper van de thuisclub maar niets is minder waar want onderkant lat valt de bal binnen en leidt Sleeuwijk de regendans met 2-3. De thuisclub schakelt een tandje bij en wederom is het Chris die hier voor de dugout van Sleeuwijk de dupe van is en met een tweede gele kaart mag de nummer 9 van Tricht de douche opzoeken. Even hiervoor lijkt de 3-3 te vallen maar de altijd alerte en scherpe Otto constateert 100% buitenspel waardoor uiteindelijk de
2-3 eindstand net als de gele kaarten voor Izaak en Jacco in de boeken gaat.


Met 125 kilo zwaardere kledingtassen wordt het sportpark van Tricht verlaten om rond zes uur in het ook herfstachtige Sleeuwijk aan te komen maar dit wel met drie punten in de pocket.

Met deze broodnodige overwinning nestelt Sleeuwijk zich keurig in de middenmoot van de ranglijst.
A.s. dinsdagavond 20.00 uur de vorige week niet gespeelde thuiswedstrijd tegen IFC. Een mooi moment om het puntenaantal verder op te vijzelen. Maar van onderschatting mag op voorhand geen sprake zijn!Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 20 november 2023


Overige nieuwsberichten

Banner Jack Oosterwijk
© 2001-2023 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk
VV Sleeuwijk logo
Navigatie
Nieuws
Programma en uitslagen
Afgelastingen
Standen
Elftallen
Bestuur
Commissies
Lidmaatschap
Activiteiten
Sponsors
Sponsoring
Teamshop (Bestelsite kleding)
Contact / Colofon
Route
Overige pagina's