terug

Hoofdsponsoren


Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsorkliks


Verslag 9 sept

Sleeuwijk 2

2e bekerwedstrijd levert een remise op

Na de plichtmatige overwinning van vorige week wordt vandaag voor de tweede groepswedstrijd in de bekercompetitie de strijd aangegaan tegen Ameide uit Tienhoven. (bron PdH)

Corne is na zijn Amsterdamse avontuur van vorig weekend op vakantie gestuurd naar Albanië om met zichzelf in conclaaf te gaan hoe hij zijn verdere voetbalcarrière op de Roef voor zich ziet. Jesse vd. M kampt nog steeds met een blessure een zelfde lot wat de andere Jesse en David treft. Terug van weggeweest is wel Chamith die vandaag zijn eerste minuten van het seizoen maakt.

Om 15.00 uur wordt afgetrapt op veld 2 waar de temperatuur inmiddels tot ruim boven het vriespunt is opgelopen om later deze middag op een kookpunt te geraken.

Binnen twee minuten had voor beide teams de eerste goal kunnen vallen. Direct na de aftrap laat de rechtsbuiten van Ameide de achterhoede van Sleeuwijk zijn  hielen zien maar gelukkig gaat zijn inzet voorlangs. Een minuut later een poging aan de andere kant maar daar ziet Arjan zijn inzet door een speler van de bezoekers geblokt. In de 15e minuut valt de openingstreffer van deze wedstrijd.
Een afvallende bal valt rond de zestien in de voeten van Chamith en met een verwoestende uithaal en met behulp van de onderkant lat laat hij de keeper van Ameide kansloos.

Halverwege de eerste helft de eerste warmtebreak en is het tijd om te hydrateren zoals Jesse het zo mooi kon omschrijven. Naut, als een van de weinige toeschouwers aanwezig, nuttigde hiervoor gerstennat daar waar de spelers getrakteerd werden op Sleeuwijks kraanwater. Rond deze onderbreking laat de tegenstander voor het eerst blijken het niet volledig eens te zijn met de scheidsrechter en zijn assistent aan Sleeuwijks zijde. Sleeuwijk blijft op zoek om de marge uit te breiden maar in deze fase van het seizoen hebben nog niet alle spelers het vizier volledig op scherp kan geconstateerd worden. De rust lijkt met een 1-0 voorsprong aan te vangen ware het niet dat Thieze in de 43e minuut balverlies lijdt (zijn excuus eerder deze week was dat hij wel heel weinig gedaan had tijdens het zomerreces en dat het juiste balgevoel nog ontbrak) en Ameide simpel de 1-1 kan laten noteren.

Na de rust is nu Stef die op de helft van de tegenstander balverlies lijdt waarna direct de snelheid van de voorwaartsen van Ameide benut  wordt en doordat de verdediging van Sleeuwijk niet goed in positie staat wordt geen strobreedte in de weggelegd om de 1-2 te voorkomen. Even wordt nog gehoopt op een vlagsignaal van Otto maar eerlijk als hij altijd is was hier absoluut geen sprake van. Met de minuut lijkt Sleeuwijk meer en meer last te krijgen van de warmte en het spel wordt er niet beter op. In de 74e minuut lijkt Stef zijn slippertje goed te maken maar 1:1 met de keeper komt deze laatste als winnaar uit de bus. 90 Seconden later een aanval van Ameide en wederom wordt wel erg gemakkelijk de poort richting Mathieu open gezet en lijkt de 1-3 gescoord worden. Lijkt want volgens Otto is hier duidelijk sprake van offside en dit signaal wordt overgenomen door de scheidsrechter. Dit tot groot ongenoegen van menig speler van Ameide die dit in duidelijke taal laat blijken wat een speler van de blauw/witten een dubbel geel plakje kaas oplevert. Na een korte onderbreking maken we ons op voor het laatste kwartier en al vrij snel wordt een Sleeuwijkse inzet binnen de zestien met de arm gepareerd waardoor Sten vanuit de strafschop de 2-2 via de linker en  met behulp van de rechterpaal binnenschiet. Het laatste kwartier biedt weinig om over te schrijven dus wat dat betreft hadden deze minuten net zo goed op papier en onder het genot van een verkoelend drankje in de schaduw afgedaan kunnen worden. Met gemengde gevoelens verschijnt de 2-2 als eindstand op het wedstrijdformulier en zal deze week de boel op scherp gezet moeten worden om volgende week een goed resultaat te boeken tegen Lekvogels die de derde en laatste tegenstander in de bekerpoule zal zijn. Een overwinning is nodig om de volgende ronde te bereiken.Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 12 september 2023


Overige nieuwsberichten

Banner Cando
© 2001-2023 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk
VV Sleeuwijk logo
Navigatie
Nieuws
Programma en uitslagen
Afgelastingen
Standen
Elftallen
Bestuur
Commissies
Lidmaatschap
Activiteiten
Sponsors
Sponsoring
Teamshop (Bestelsite kleding)
Contact / Colofon
Route
Overige pagina's