Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 14 jan

Niet slim en doordacht genoeg!

Vandaag de eerste wedstrijd van 2023. Het betreft een inhaalwedstrijd uit tegen Heerjansdam die eerder in december afgelast werd. Het gaat te ver om de karrevracht aan afwezigen te noemen (maar oh oh wat doen we ons zelf als vereniging / groep tekort) maar met een groot aantal onder 19 spelers wordt om half 12 onder herfstachtige omstandigheden afgetrapt. De opening laat een licht overwicht zien van Sleeuwijk en in de 5e minuut dient zich een eerste mogelijkheid aan voor de naar links uitgeweken Ricardo maar helaas levert dit niet de eerste doelpoging op. Twee minuten later het eerste wapenfeit van de thuisclub maar een inzet van afstand gaat ruim over het doel wat Patrick
vandaag verdedigt. Niet veel later claimt Sleeuwijk een penalty als Richard voor velen ogenschijnlijk op een niet correcte wijze van de bal afgehouden wordt in het zestien meter gebied van de gastheren. Voor de scheidsrechter vandaag geen aanleiding om naar de stip te wijzen wat te begrijpen valt als van een te grote afstand een zuiver oordeel geveld moet worden. Een minuut later moet de keeper van de thuisclub handelend optreden en levert daarmee een inzet van Danny geen doelpunt op. Hiermee kabbelt de wedstrijd richting het rustsignaal die dan ook met een brilstand van 0-0 bereikt wordt.

Na rust vallen de onder 19 spelers Sem en Remy in en naast de basisspeler Tristan mogen ook gaandeweg de tweede helft Jasper en Remco hun opwachting maken. De tweede helft is een klein tien minuten onderweg als na een balverovering Sleeuwijk op weg lijkt naar het opzetten van een aanval maar verrassend genoeg wordt na ruim 30 seconden  alsnog gefloten voor een overtreding gemaakt door Sleeuwijk. Wellicht verrast hierdoor staat Sleeuwijk even niet goed in de organisatie en de snel genomen vrije trap geeft een speler van thuisclub de gelegenheid voor een afstandsschot en via een been van een Sleeuwijk speler valt de bal ongelukkig over Patrick heen en wordt tegen een
1-0 achterstand aangekeken.

Getergd worden de mouwen opgestroopt en in een tijdsbestek van 6 minuten lijkt de gelijkmaker in de maak en dus te vallen. Danny teistert van afstand de lat en David ziet niet veel later net geen kans om zijn hoofd uit een genomen corner tegen de bal te krijgen en dus binnen te koppen. De thuisclub loert meer en meer op een counter en een aantal maal moet de verdediging van Sleeuwijk en of Patrick handelend optreden om de aanvalsdrang te beteugelen om daarmee mogelijk de achterstand niet groter te laten worden. Meer en meer gaat het spel gepaard met een scherpere inzet wat weer gepaard gaat in op sommige moment erg warrig fluiten van de scheidsrechter die te veel het spel op grote afstand moet begeleiden. 10 Minuten voor tijd een aanval die Josbert in de zestien aan het werk zet echter zijn inzet komt via de binnenkant paal terug het veld in. Kort hierna een prima redding van Patrick waarna het echte slotoffensief van Sleeuwijk losbarst.

Een aantal maal wordt de bal na een scrimmage in de zestien van de lijn gehaald door de thuisclub en op een aantal momenten heeft een speler van Sleeuwijk net iets meer tijd nodig dan gegund werd om de bal dusdanig te bewerken om de keeper van de thuisclub vanuit een doelrijpe positie te kunnen verschalken. Na 90 minuten en ietwat extra tijd klinkt het eindsignaal en is de eerste nederlaag van 2023 een feit.

De teleurstelling en frustraties zijn hier en daar terecht begrijpelijk merkbaar. Sleeuwijk krijgt te weinig en heeft dit grotendeels aan zichtzelf te wijten. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week thuis tegen VVAC.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 16 januari 2023

Banner Trainingskampen