terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Wedstrijdverslag 17 dec

Sleeuwijk 2

Thriller! (naast Argentinië – Frankrijk)

Door eerder Hoofdklasser Nivo Sparta geëlimineerd te hebben in de tweede ronde van de bekercompetitie reist het tweede op 17 december af naar Zwijndrecht om daar VVGZ te treffen.
Zonder Stef (zag als een berg op tegen deze opponent), Naut (pleegde een hack in een of ander WK poule), Arjan (was weg maar waarheen weet eigenlijk niemand) en Patrick door omstandigheden, wordt om 12.00 uur afgetrapt op in eerste instantie een spekglad veld waar volgens Jesse makkelijk de plaatselijke Elfstedentocht op gerreden had kunnen worden.

Met het uitgangspunt “we hebben niets te verliezen we gaan er voor” start Sleeuwijk voortvarend en zijn de eerste mogelijkheden binnen tien minuten te noteren. Danny kan in de vierde minuut net Richard niet in een kansrijke positie zetten en een paar minuten later is het Jeffrey (een dag later tot winnaar gekroond in de door Naut gehackte WK poule) die met een tegendraadse inzet (dit volgens D.G.) net niet de keeper van VVGZ kan verschalken. Twee minuten later claimt dezelfde speler een penalty als zijn inzet uit een corner op de hand van een tegenstander komt maar de scheidsrechter deze middag wuifde dit zonder de VAR te raadplegen resoluut van de hand. VVGZ herpakt zich en meer en meer speelt het spel zich op het middenveld af. In de 18e minuut de eerste corner voor de thuisclub en omdat menig speler van Sleeuwijk vastgevroren lijkt te staan kan volledig vrijstaand de 1-0 binnengekopt worden met behulp van de onderkant lat.  Deze voorsprong is van korte duur want vier minuten later is het Richard die er als de kippen bij is om de 1-1 te scoren nadat  de keeper van de thuisclub een afstandsschot loslaat. Enkele minuten later wederom een aanval van Sleeuwijk en als Danny wederom zijn directe tegenstander het bos instuurt is het wederom Richard die uit een voorzet de 1-2 scoort.  Dat het geen van de teams deze middag gegund is om lang te genieten van een voorsprong mag wel blijken uit het feit dat VVGZ twee minuten later voor de tweede keer  uit een corner niets in de weggelegd wordt om de gelijkmaker te scoren. Na 28 minuten speler staat er dus een 2-2 op het scorebord. Met deze stand wordt na 45  minuten de thee opgezocht.

VVGZ, mogelijk toch onder de indruk die men vandaag treft in Sleeuwijk, voert een aantal wijzigingen door. Aan Sleeuwijks zijde wordt Jesse vervangen door Chris. De eerste minuten na rust laten een volledig open wedstrijdbeeld zien. Na 10 minuten valt de 5e treffer deze middag en Jeffrey mag zich de doelpuntenmaker noemen. In de zestigste minuut wellicht een allesbepalend moment maar de inzet van Jeffrey teistert de lat en hiermee wordt een marge van 2 voorkomen in het nadeel va de thuisclub waar merkbaar, hoorbaar en zichtbaar de spanning enigszins oploopt. Hoorbaar hadden we graag voor de wedstrijd van de trainer ontvangen en hier is mogelijk een mooie (schone) vaderlijke rol weggelegd voor de assistent trainer, waarvan acte.

Terug naar de wedstrijd. In een tijdsbestek van drie minuten kijkt Sleeuwijk wederom tegen een achterstand aan. In zowel de 65e als 68e minuut mag Stefan tweemaal de gang naar het net maken. De 3-3 wordt gescoord uit wederom een dood spelmoment. Uit een genomen vrije trap mag zonder weerstand diagonaal al koppend de gelijkmaker gescoord worden en drie minuten later mag een speler van de thuisclub uit een voorzet vrijstaand bij de tweede paal de 4-3 scoren. Sleeuwijk recht zijn rug en al voetballend wordt Jeffrey in de 72e minuut diep gestuurd en ondanks vermeend buitenspel weet Jeffrey met een boogbal de gelijkmaker en dus 4-4 te scoren.

VVGZ lijkt de kluts kwijt en zelfs een spion wordt richting de dug-out van Sleeuwijk gedirigeerd die echter op vriendelijke wijze verzocht wordt om huiswaarts te keren, temeer omdat zijn grappen wel heel erg tegen vielen. In de 75e minuut zit het Sleeuwijk even niet mee. Een correcte sliding op de bal in het zestienmeter gebied wordt door de scheidsrechter als een overtreding beoordeeld en dit vervroegd kerstcadeautje wordt vanzelfsprekend omarmd door de thuisclub en daarmee valt de 5-4 te noteren.  Sleeuwijk gaat direct meer risico’s nemen en met handen en voeten weet de thuisclub de aanvalsdrang vsn de wart witten te beteugelen. In de 80e minuut een overtreding op de helft van VVGZ en uit de genomen vrije trap is het Tijmen die de doorkoppende bal van Corne binnen weet te koppen en de stand op 5-5 brengt. Sleeuwijk zet verder aan en even lijkt het Chris die in de 86e minuut de zesde van de middag en mogelijk winnende goal lijkt te scoren maar zijn inzet gaat net over. Na 90 minuten en weinig blessuretijd is de wedstrijd gespeeld en moeten penalty’s de beslissing brengen. Het winnende lot valt de kant van de thuisclub op wat vanzelfsprekend de nodige vreugde met zich meebrengt.

Met opgeheven hoofd verlaat Sleeuwijk het complex van VVGZ. Het publiek is de grote winnaar deze middag en met de wetenschap  van Argentinië – Frankrijk op het moment van schrijven kun je getuige geweest zijn van twee thrillers van wedstrijden in 1 weekend!

Hiermee zit de eerste seizoenshelft van het tweede er op. Helaas is een volgende bekerronde niet gegund maar ligt Sleeuwijk 2 op een prima positie om een mooie eindklassering in competitie- verband af te dwingen. En als debutant vanuit de 2e klasse mag dat een prima prestatie genoemd worden. Inmiddels is bekend dat 75% van de begeleiding ook volgend seizoen betrokken zal blijven bij Sleeuwijk en zal de TC alle zeilen bij gaan zetten om hier 100% van te gaan maken.

Op 20 december wordt de eerste seizoenshelft afgesloten. Hiervoor wordt niet een zonnig oord of Duitsland, Qatar, opgezocht maar op het eigen complex de Roef wordt onder het genot van een hapje en drankje de aftrap van de tweede seizoenshelft gemaakt. Enkele spelers schijnen eerst nog even de kicks aan te willen trekken om op penalty’s te oefenen maar naar het zich nu laat aanzien zal de led verlichting van veld 1 niet ontstoken worden. (Sorry Josbert)

Dit was het laatste verslag van Sleeuwijk 2 in 2022. De volledige spelersgroep en begeleiding van het tweede wenst iedereen fijne feestdagen en bovenal een gezond 2023 toe.

Tot in 2023!Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 19 december 2022


Overige nieuwsberichten

Banner Jack Oosterwijk
© 2001-2023 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk
VV Sleeuwijk logo
Navigatie
Nieuws
Programma en uitslagen
Afgelastingen
Standen
Elftallen
Bestuur
Commissies
Lidmaatschap
Activiteiten
Teamshop (Bestelsite kleding)
Contact / Colofon
Route
Overige pagina's