Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 3 december

Volle buit ontglipt in de laatste seconde aan het tweede.

Op een kille, zeg maar gerust, ijskoude december zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Roda Boys uit Aalst op het programma. Op veld twee (?) moet het vandaag gedaan worden zonder Stef, Chamith en Dennis die overigens het grootste deel van de wedstrijd vanuit een warme skybox hebben mogen aanschouwen. Ook Patrick is niet van de partij maar hij trotseert als een echte vent gewoon de kou en moedigt vanuit de dug-out zijn ploeggenoten aan. Zo kan het dus ook.

De eerste minuten speelt het spel zich met name rond de middenlijn af en laten beide teams vooral bij balbezit niet het allerbeste voetbal zien. Rond de tiende minuut vallen voor Sleeuwijk de eerste mogelijkheden te noteren en bij beide gevallen is Danny betrokken. Zijn eerste dadendrang kan nipt over de lat getikt worden door de keeper van de bezoekers en bij de tweede mogelijkheid gaat Danny voor eigen succes waar wellicht meer voordeel uitgehaald had kunnen worden door de bal breed te leggen op de meelopende Josbert. Maar achteraf is het natuurlijk makkelijk schrijven. Beide mogelijkheden leveren dus geen openingstreffer op en na 15 minuten staat het nog steeds 0-0.  Niet veel later is het dan toch Sleeuwijk wat mag juichen als Richard  een voorzet van Jeffrey (kwam in balbezit na een afgeslagen genomen corner) vrijstaand kan binnen koppen. Vijf minuten later lijkt de tweede treffer te volgen maar Josbert kan net niet bij de tweede bal een voorzet van wederom Jeffrey binnen tikken. In de 28e minuut het eerste echte wapenfeit van de tegenstander maar de grillige rechtsbuiten ziet zijn inzet net naast gaan. Een kleine 10 minuten later valt na een rommelige periode van beide kanten dan toch de gelijkmaker. Uit een scrimmage wordt van randje zestien de bal laag in de hoek geschoten en tegen deze inzet is Milan in dit geval kansloos. Net voor rust is het Sleeuwijk wat wederom op voorsprong komt. Arjan zet vanaf rechts goed door en waar hij eerder met buitenkant rechts een crosspass gaf haalt hij nu snoeihard uit en verrast hiermee  vriend en vijand met een beauty van een afstandsschot en dus doelpunt vanaf een meter of 30. Ruststand 2-1.

De tweede helft opent Sleeuwijk goed wat in al in de 47e minuut resulteert in een kans voor Richard maar een voorzet van Danny kan net niet koppend afgerond worden. Twee minuten later valt de goal wel aan de andere kant. Onnodig balverlies na een passing diep betekent dat de bezoekers snel na de balverovering diepte kunnen zoeken en een van de aanvallers van Roda Boys laat zich deze kans niet ontnemen en poeiert de tweede goal achter Milan tegen het net. Even lijkt Sleeuwijk van slag maar het herpakt zich na een minuut of acht en dan is het Josbert die op snelheid diepgaand met een boogbal op weg lijkt naar de derde treffer maar diens inzet valt net aan de verkeerde kant van de paal en gaat dus naast. Niet veel later lijkt Jeffrey op weg naar de derde treffer maar zijn inzet teistert de lat. Toch valt niet veel later de derde treffer voor Sleeuwijk en wederom is het Richard die scoort na goed voorbereidend werk van Danny.

Sleeuwijk lijft ogenschijnlijk de bovenliggende ploeg en richting de 90e minuut lijkt de volgende driepunter zich aan te dienen. Lijkt, want na vijf minuten blessuretijd valt alsnog de gelijkmaker als vanaf de linkerflank een direct gegeven vrije trap aan de bezoekers in de verste bovenhoek gejaagd wordt. Hiermee  wordt de 3-3 eindstand bereikt en snelt iedereen naar de warme kleedkamer en douche. Voor Sleeuwijk smaken de druiven zuur voor Roda Boys een beetje zoet naar wij aannemen.

Na een aantal overwinningen op rij vandaag dus het eerste gelijkspel van dit seizoen. Sleeuwijk nestelt zich al met al netjes in de subtop en met nog een competitiewedstrijd dit jaar op het menu mag men voorzichtig tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Na ASWH heeft nu ook Alblasserdam zich terug getrokken uit de competitie en daarmee lijkt Sleeuwijk 2 automatisch op weg naar lijfsbehoud in de eerste klasse wat op voorhand al een nette prestatie genoemd mag worden als debuterend team op dit niveau. Zoals gezegd nog 1 wedstrijd in competitieverband dit jaar. Volgende week wordt in Heerjansdam de volgende tegenstander getroffen. Een mooi affiche om naar uit te zien.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 5 december 2022

Banner Rabobank