Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 19 november

Niet geheel verdiend drie punten op een koude Roef.

Voor het eerst dit seizoen wordt er onder winterse perikelen (en dan met name de kou) gespeeld en wel tegen Tricht. Plaats van handelen is het hoofdveld van de Roef waar ook het scorebord geen vat schijnt te hebben op de kille temperaturen want gedurende de 90 minuten van de wedstrijd prijkt vanaf de eerste minuut een 2-0 stand in fel rode cijfers op het bord.

Het basisteam is op een flink aantal plaatsen noodgedwongen gewijzigd. Toch bestaat de groep uit 16 spelers en om 15.00 uur wordt afgetrapt. Het eerste kwartier laat een aftastend beeld zien waarin beide teams de kat uit de boom lijken te kijken. De eerste echte kans valt in de 15e minuut te noteren als Arjan een te korte terugspeel bal geeft waar een aanvaller van de bezoekers net niet het 100% voordeel uit weet te halen. Liever zien we dat Arjan als assistkoning aanvallers van Sleeuwijk aan het werk zet. Vanaf dat moment kruipt Sleeuwijk meer uit zijn schulp en in de 17e minuut lijkt Danny een beauty van een doelpunt te scoren maar zijn 100% goal (later toegegeven door de tegenstander) wordt niet als een bal die over de doellijn is geweest door de scheidsrechter beoordeeld. Een minuut later is het Chamith die op weg lijkt naar de openingstreffer maar in plaats van beheerst de keeper van Tricht te verschalken ziet hij zijn harde inzet naast het doel gaan. Sleeuwijk ruikt bloed en blijft de druk opvoeren op de tegenstander en deze heeft handen en voeten nodig om de aanvalsdrang van Sleeuwijk in de kiem te smoren. In de 21e minuut zet Corne zich achter een rechtstreekse vrije bal en ternauwernood weet de keeper van Tricht deze over de lat te tikken. Danny lijkt in de 25e minuut zijn goal alsnog nog mee te pikken deze middag maar ook zijn inzet levert de op dat moment verdiende voorsprong niet op. Tricht laat het in deze fase een beetje afweten en grossiert veel in onnodig balverlies wat aan Sleeuwijks zijde natuurlijk niet erg gevonden wordt. Sterker nog de onrust bij de bezoekers wordt mogelijk gewoon afgedwongen door het collectief sterk spelend Sleeuwijk in deel 1 van de wedstrijd. In de 31e minuut valt dan toch de openingsgoal. Uit een corner is het Remko die met een droge schuiver de bal binnen schiet en de keeper de gang naar het net laat maken. Richting het rustsignaal blijft Sleeuwijk de bovenliggende ploeg echter gescoord wordt er niet meer en met een 1-0 voorsprong wordt de warme kleedkamer opgezocht.

Na de rust een totaal ander beeld behoudens direct in 46e minuut als Chamith de bal verovert, goed doorzet en de bal af denkt te leggen op de meelopende Danny. De bal heeft te veel snelheid dus dit
buitenkansje wordt niet benut al had Chamith juist hier voor eigen succes met gaan maar achteraf is dit natuurlijk makkelijk praten. Hierna is het Tricht wat de bovenliggende partij is en moet Sleeuwijk alle zeilen bij zetten om de gelijkmaker te voorkomen. Onder leiding van de sterk spelende  Chris wordt op het middenveld geknokt voor elke meter en achterin staat de verdediging zijn mannetje en   is het Milan die heerst in het doelgebied. Sleeuwijk weet het sporadische balbezit niet te koesteren en met het inbrengen van onder andere Pasqualle en Dennis wordt getracht meer balans te krijgen in het spel bij met name eigen balbezit.

Voetballend blijft Tricht in deel twee de bovenliggende partij maar gaandeweg vloeien ook bij hen de krachten weg en als na 92 minuten het eindsignaal klinkt is de teleurstelling groot aan de kant van de bezoekers en wordt de overwinning daar waar een remise mogelijk meer op zijn plaats zou zijn geweest uitbundig gevierd in kleedkamer 12.

Met twaalf punten op de teller nestelt Sleeuwijk zich in bovenste regionen van de ranglijst al moet gezegd worden dat de grote middenmoot kort in de achtervolging ligt.

Volgende week wordt afgereisd naar Rijsoord om daar om 12.30 uur af te trappen voor speelronde acht.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 21 november 2022

Banner ESBI