Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 12 november

Goede zaken gedaan in Giessen of is het Rijswijk?

Na een weekje vrijaf (door het terugtrekken van ASWH uit de competitie) staat vandaag de uitwedstrijd bij GRC’14 op het menu. Vorige week is deze tegenstander geanalyseerd en op  de trainingsavond van dinsdag en donderdagavond is getracht gericht te werken naar deze wedstrijd.
De staf is vandaag weer intact dus ook  Izaak is weer terug na een korte break en los van de Sinterklaas spanning die in huize Sonneveld schijnt rond te waren. Als back up en uit een genomen voorzorgsmaatregel zijn vandaag Jeffrey en Naut stand by om vanuit hun expertise waar nodig adviserend de wedstrijd over de streep te trekken. Niet geheel duidelijk is of hier optimaal gebruik van is gemaakt maar dit zal deze week geëvalueerd worden.

De eerste tien minuten mag als aftastend genoemd worden. Maar richting de 10e minuut ontbrandt de wedstrijd dan eindelijk en vallen de eerste kansen voor Sleeuwijk te noteren. Ties is de eerste die een poging waagt om de keeper van thuisclub te verschalken maar zijn inzet is een simpele prooi voor de keeper van GRC. Drie minuten hierna de eerste corner voor Sleeuwijk en hier had de eerste goal moeten vallen maar uit een scrimmage voor het doel kan net de trekker niet overgehaald worden om de 0-1 te scoren. In de 19e minuut een eerste echt vloeiende en goedlopende aanval van Sleeuwijk waar Richard een voorname rol speelt, zijn uiteindelijke inzet treft geen doel en uit de daarop volgende mogelijkheden weten David en Stef niet de openingstreffer waar naar gehunkerd wordt te scoren. Sleeuwijk blijft de bovenliggende ploeg al moet het beducht zijn op de op de counter loerende thuisclub. Echter onder leiding van Remko weet men de aanvalsdrang van GRC in de kiem te smoren. In de 33e minuut valt dan eindelijk de verdiende  goal voor Sleeuwijk. Via Arjan wordt een aanval opgezet en middels Stef belandt de bal bij Josbert en vanuit diens voorzet is het de bijsluitende Stef die de 0-1 weet te scoren. Sleeuwijk voert verder de druk op en het laatste kwartier van de eerste helft grossiert het in het creëren van kansen. Ternauwernood weet de thuisclub te voorkomen dat een volgende treffer te noteren valt waar Danny in de 43e minuut nog het dichts bij was maar zijn inzet wordt van de doellijn gehaald. Met een 0-1 ruststand wordt part 1 van de wedstrijd afgesloten.

Na de rust valt binnen vijf minuten de tweede goal dan gelukkig snel te noteren. Danny haalt uit en mogelijk gehinderd door de zon pareert de keeper deze inzet maar de goed leidende leidsman deze middag constateert dat de bal over de doellijn is geweest waarmee de stand 0-2 wordt.
Hierna een fase dat voor Sleeuwijk kans op kans te noteren valt. Josbert, Ties, Richard hebben de mogelijkheid om de derde treffer te laten aantekenen maar of de doelman of een verdediger van GRC weet dit net te voorkomen. In de 62e minuut valt dan de derde treffer die eigenlijk niet uit kan blijven. Josbert laat zijn directe tegenstander zijn hielen zien en als diens inzet losgelaten wordt door de keeper is het de alerte Danny die beheerst zijn tweede en dus 0-3 scoort waarmee de wedstijd gelopen lijkt. Lijkt want twee minuten later wordt de mooiste goal van de middag gescoord echter wel door GRC. Van een behoorlijke afstand is het een van de verdedigers die ongehinderd uit mag halen en deze belandt stijf in de kruising. Even wordt nog aan Patrick gevraagd of hij deze bal niet klem had moeten pakken maar afgaand op de felicitaties die Stef overbracht aan de doelpuntenmaker koesteren we maar dat we getuige mochten zijn van een geweldig doelpunt van de thuisclub. Door de 1-3 krijgt de wedstrijd een nog meer open karakter en is het Sleeuwijk wat zich tekort doet door uit de vele mogelijkheden de marge in doelpunten niet verder te vergroten. Inmiddels zijn Dennis en Tristan (ja hij die vorig seizoen  een geweldige goal maakte uit bij Pelikaan wat hem de bijnaam slager van Roef opleverde) ingebracht en wordt de balans meer hervonden en is het de thuisclub wat met name vanuit opportunistisch voetbal de aansluitingstreffer probeert te scoren. We kruipen inmiddels richting het eind van de wedstrijd en ook Jasper mag zijn debuut in het senioren voetbal maken. Danny lijkt in de slotfase op zoek naar een hattrick maar wederom blijkt de keeper van GRC een te grote sta in de weg deze middag.

Na 90 minuten en wat extra tijd klinkt het eindsignaal en kan en mag  Sleeuwijk terecht drie punten toevoegen aan het puntentotaal en vestigt het team zich in de middenmoot van de ranglijst.
Voldaan wordt de terugreis naar de Roef gemaakt om op het zonnige terras en onder het genot van een hapje en een drankje de overwinning te vieren. Dit zonder Izaak want die is inmiddels de opgenomen Nationale intocht van SK aan het bekijken.

Volgende week de volgende thuiswedstijd en wel tegen Tricht wat net als Sleeuwijk terug te vinden is in de middenmoot. Knop om en vizier op a.s. zaterdag aanvang 15.00 uur.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 14 november 2022

Banner Jack Oosterwijk