Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 29 oktober

Matige wedstrijd over de streep getrokken

Na de euforie van vorige week (overwinning op Nivo Sparta) reizen we vandaag af naar Alblasserdam om daar de volgende competitie wedstrijd te spelen. Vandaag is er maar 1 missie en dat is de volle buit meer naar Sleeuwijk nemen om zodoende los te komen van de onderste regionen en aansluiting te vinden in de middenmoot. Sleeuwijk start niet onaardig en laat direct zijn aanvalsdrang zien. De eerste corner levert direct een mogelijkheid op maar net kan een Sleeuwijk speler de bal niet goed raken en zodoende treft de eerste (kop)kans geen doel. In de achtste minuut een goedlopende aanval en is het Ties die van buiten de zestien een doelpoging onderneemt maar door het ontberen van kracht is zijn inzet een simpele prooi voor de keeper van de thuisclub. In de daarop volgende drie minuten vallen dan toch de o zo gekoesterde doelpunten. Uit een voorzet van Danny is het Stef die in de 10e minuut de openingstreffer scoort en 2 minuten later is het Danny zelf die uit een goed lopende aanval, waarbij Ties en Josbert betrokken zijn, de tweede treffer laat aantekenen. Vanaf dat moment laat Sleeuwijk het volledig afweten en krijgen de gastheren steeds meer en meer het gevoel dat er vandaag iets te halen valt. Volledig onnodig wordt het initiatief uit handen gegeven en in de 26e minuut krijgt Sleeuwijk de deksel op de neus als uit een vrij eenvoudig door de scheidsrechter gegeven penalty 1-2 gescoord kan worden. De 1-2 is tevens de ruststand.

Na rust lijkt Sleeuwijk wakker geschrokken te zijn getuige direct een mogelijkheid in de 47e minuut als Jesse vd. M. zijn kopbal uit een voorzet van Danny net geen doel ziet treffen. Hierna laat Sleeuwijk mogelijk nog een lager niveau zien dan in de eerste helft en is het notabene Patrick die meermaals handelend moet optreden. Het spel wordt hier en daar wat grimmiger en de eerste kaarten worden getrokken door de scheidsrechter. In de 74e minuut een corner voor de thuisclub en volledig vrijstaand en zonder enige weerstand wordt de 2-2 gescoord. De onderlinge irritaties krijgen meer en meer de overhand en middels het inbrengen van vers bloed wordt gepoogd het tij te doen keren. Direct lijkt de missie te slagen want na een goede actie over links is het Jesse vd. Meijden die de 2-3 scoort. Met nog 10  minuten op de klok zet de thuisclub fel aan en is het Sleeuwijk wat met name in balbezit wederom erg matig spel laat zien en hierdoor volledig onnodig zich de problemen op de hals blijft halen. Wederom is het Patrick die Sleeuwijk behoedt voor een blamage. Even voor tijd valt alsnog de 2-4 die gescoord wordt door Danny maar waar met name invaller Jesse de R. de credits verdient!

Zonder al te veel blessuretijd bij te tellen wordt de eindstand op 2-4 bepaald. De punten gaan mee naar de Roef maar op basis van het getoonde spel heerst er zeker geen halleluja stemming.

Man of the match zou Patrick  moeten zijn maar door een software storing wordt later in het weekend Corne deze eretitel toegekend. Foutje bedankt zullen we maar zeggen!

De volgende speelronde een vrij weekend. ASWH heeft zich terug getrokken uit de competitie (hier zou de volgende wedstrijd tegen gespeeld worden) en kroont zich  hiermee de eerste degradant.

Over twee weken hervat Sleeuwijk 2 de competitie uit bij GRC. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden dan vandaag om de punten mee te nemen naar de Roef. Maar na vandaag zal
een ieder hiervan doordrongen zijn!

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 31 oktober 2022

Banner Cando