Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 17 sept

Tweede door naar de volgende bekerronde

Vandaag de laatste bekerwedstrijd tegen Sparta 30. Na twee overwinningen volstaat een puntendeling maar zoals eerder geschreven wordt en zal vol voor de overwinning gegaan worden. Om half 1 wordt op veld twee afgetrapt en spelen op dit veld was best lang geleden.  Richard kampt met een knieblessure en ook Chris lijkt even pas op de plaats te moeten maken en zijn dus afwezig vandaag.  Van meet af aan is duidelijk dat we een behoudend spelende tegenstander treffen waardoor Sleeuwijk direct veel in balbezit is en gelaten wordt.

In de zesde minuut het eerste wapenfeit als Dennis vanuit een voorzet een eerste doelpoging doet die helaas geen doel treft. Sparta 30 loert op de counter waardoor de verdediging gaandeweg de eerste helft een aantal keer handelend moet optreden. Vanuit een corner zijn het de gasten die in de 26e  minuut een eerste mogelijkheid krijgen maar zonder weerstand treft de kopbal geen doel en blijft de brilstand op het scorebord. Hierna een aantal minuten dat Sleeuwijk nog nadrukkelijker op jacht gaat naar de openingstreffer. Met name Danny lukt het rond de 35e minuut niet om na een 1:1 situatie met zijnde direct tegenstander de openingstreffer te scoren. Toch gaat Sleeuwijk wel terecht met een 1-0 voorsprong de limonade opzoeken. In de 42e minuut is David die koppend uit een corner dan eindelijk de prima keeper van Sparta 30 weet te verschalken.

Na de rust keert Patrick niet terug onder de lat en is het Stefan die leiding gaat geven aan de verdediging van Sleeuwijk. Direct wordt wederom getracht snel de volgende treffer te forceren. Dennis zijn vrije trapt teistert in de 50e minuut het metaalwerk en een paar minuten later kan Petar een 1:1 situatie niet in zijn voordeel beslechten. Ook invaller Jesse (de R.) laat zijn dadendrang zien maar ook zijn inzet treft in de 60e minuut geen doel. De wedstrijd kabbelt naar het laatste kwartier en Dennis ziet een inzet geblokt door een tegenstander. Sporadisch speelt het spel zich af op de helft van de tegenstander en als dit al gebeurt wordt dit keurig opgelost door de verdedigers. Wederom ziet na een 1:1 duel Danny net als in het eerste bedrijf een paar maal een poging gepareerd door de keeper van de tegenstander. In de 85e minuut brengt Sleeuwijk zichzelf in de problemen als Stefan na een balcontact van Tijmen de bal in de zestien opraapt. De scheidsrechter ziet in deze situatie een terugspeelbal en kent Sparta 30 een indirecte vrije bal toe die volledig tegen de verhouding in door de muur in het net achter Stefan beland. Met een 1:1 op het bord ruiken de gasten bloed maar de 1:1 stand wordt uiteindelijk ook de eindstand. Voelt dit als een nederlaag? Wellicht wel maar afgaand op het wedstrijdbeeld had de score groter uit moeten vallen en met het behaalde resultaat wordt na eerder twee overwinningen behaald te hebben de volgende bekerronde behaald.

Volgende week vangt de competitie aan met een uitwedstrijd bij Drechtstreek, aanvang 11.45 uur.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 20 september 2022

Banner Jack Oosterwijk