Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 10 sept

2e bekerwedstrijd wederom gewonnen door het tweede.

Na de doordeweekse overwinning op Meerkerk dient vandaag de strijd aangegaan te worden met Kozakken Boys 2. Wederom een grote getalsmatige selectie en dan ontbreken nog een aantal spelers door blessures en of vakantieverplichtingen. Beide teams hebben overtuigend hun eerste bekerwedstrijd gewonnen dus aan het eind van de dag zal een redelijk beeld gevormd kunnen worden of voor een van de teams de deur geopend wordt naar de volgende bekerronde al zal de derde wedstrijd volgend weekend  uiteindelijk bepalend zijn.  De temperatuur laat ons al weer niet in de steek en om 15.00 uur wordt er afgetrapt. De eerste 10 minuten tasten beide teams af en duidelijk is dat het aan ervaring niet ontbreekt bij onze vrienden uit Werkendam. Het zijn de bezoekers die in de elfde minuut het eerste echte wapenfeit laten zien middels een afstandsschot maar deze treft geen doel. Zes minuten later kijkt Sleeuwijk wel tegen een achterstand aan. Onrustig wegwerken levert KB een corner op en ongehinderd kan bij de tweede paal binnengekopt worden en wordt er dus tegen een achterstand aangekeken door Sleeuwijk. Mogelijk wakker geschud gooit Sleeuwijk ietwat schroom van zich af en laat men meer een aanvalsdrang zien. Tijmen ziet in de 21e minuut zijn poging uit een corner van Ties net niet bekroont met de gelijkmaker maar deze valt wel in de 25e minuut als Richard meerdere  tegenstanders in hun zestien zijn hielen laat zien en de gelijkmaker scoort. Zes minuten voor rust een prima aanval waar Petar en Richard bij betrokken zijn.  Helaas is het Ties die zijn magere inzet een simpele prooi laat zijn voor de keeper van KB. Hiermee wordt de ruststand op 1-1 bepaald.

Na de rust keren Robin en Chamit niet terug en voor hun in de plaats worden de jarige Stef en Thieze gebracht. KB laat direct de intenties zien en gaat hoger druk zetten op met name onze backs. Dit resulteert vrij snel in een mogelijkheid voor de gasten maar een vrije inzet in de 474 minuut belandt gelukkig voor Sleeuwijk in het zijnet. Hierna een fase waarin het spel op en neer golft. Sleeuwijk krijgt in de 53e minuut via Corné uit een door Ties genomen vrije bal een mogelijkheid maar net als eerder Tijmen kan deze mogelijkheid niet bekroont worden met een treffer. Een minuut later is het KB wat een kans krijgt maar ook zij weten deze kans niet te bekronen met een tweede treffer. Josbert lijkt in de 63e minuut eindelijk het verschil te maken maar ook zijn voorzet uit een voorzet van Stef treft geen doel. Meer en meer worden de ruimtes groter en in de 65e minuut wordt Josbert diep gestuurd en alleen op de keeper afgaand heeft hij oog voor de mee sprintende Petar en die scoort de 2-1 nadat Josbert de bal op zij legt. KB lijkt van slag en verslagen en als Richard in de 67e minuut op aangeven van Petar de 3-1 scoort lijkt de wedstrijd in de knip. Sleeuwijk is vanaf dat moment de bovenliggende partij en het wachten is op de definitieve genadeklap en dus 4e treffer.
Stef is daar met een kopbal in de 70e minuut dichtbij en twee minuten laten is het Ties de na goed voorbereidend werk van Josbert zijn inzet net naast ziet gaan. Beide teams lijken de wedstrijd rustig uit te willen spelen tot het eindsignaal ware het niet dat het Sleeuwijk zelf is wat KB terug in de wedstrijd brengt. In plaats van het ontvangen van presentjes is het Stef die in de 84e minuut er zelf eentje weg lijkt te geven maar door kordaat optreden van Patrick wordt dit voorkomen. Twee minuten later is het nu Remco die een gulle hand heeft echter nu maken onze gasten hier wel dankbaar gebruik van en valt de 3-2. De resterende tijd wordt het billenknijpen en in de 88e minuut kruipen we door het oog van de naald als speler van KB vrijstaand!! uit (wederom) een corner net de bal geen richting kan geven waarmee erger voorkomen wordt voor Sleeuwijk. Met dit laatste wapenfeit loopt de speeltijd vol en  wordt uiteindelijk een 3-2 overwinning behaald nadat het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter geklonken heeft.

Wederom een overwinning die gekoesterd mag worden maar er zijn nog veel aspecten voor verbetering vatbaar. Volgende week staat de 3e bekerwedstrijd thuis tegen Sparta 30 op het programma. Een gelijkspel volstaat om de volgende ronde te halen maar we zijn aan ons stand verplicht om ook deze wedstrijd winnend af te willen sluiten met bovenal goed voetbal en wel 90 minuten lang.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 12 september 2022

Banner Verdoold Rijopleidingen