Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 28 mei

0-11, 11-0 Nee hoor Sleeuwijk 2 wint met 0-11 bij WNC

Wederom onder grote druk een rectificatie, abusievelijk is in het verslag van de thuiswedstrijd van vorige week Remco genoemd waar het Remko had moeten zijn. Oprechte excuses van de auteur zijn op zijn plaats, bij deze dus.

Tja en dan over naar de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Voor aanvang competitie is de tegenstander van vandaag (WNC dus) zeker in menig bestuurskamer genoemd als een mogelijke titelkandidaat. Dit maakte men gedurende de eerste acht wedstrijden van de lopende competitie zeker waar. We hoeven alleen maar de stand van de 1e periode er op na te slaan om te vermoeden dat WNC uit op voorhand een lastige hobbel zou zijn en/of worden.

Vandaag doen we het zonder Patrick, Jesse de R. en Chris die allemaal voor het eerst sinds jaren weer naar een dagje plaatjes draaien mogen. Johnny neemt de plaats van Patrick in en getergd als hij is was hij als een van de eerste spelers aanwezig om de rit richting Waardenburg te maken. Wederom is Barry present en ook Ricardo maakt na lang blessureleed onderdeel uit van de wedstrijdselectie.
Ons aller Bram Verhoeven completeert de 15 man koppige selectie van vandaag.

Voor aanvang van de wedstrijd ontvangen we net als vorige week een bos bloemen van de tegenstander voor het behalen van het kampioenschap. Direct wordt besloten dat deze niet in de keuken van de bestuurskamer op de Roef mag belanden. Om 13.30 uur wordt afgetrapt en de eerste minuten laat WNC zien dat men de huid duur zal willen verkopen. Ongeschonden maar met niet al te best voetbal komt Sleeuwijk de eerste minuten door en het enige wapenfeit van Sleeuwijkse kant valt in de 8e minuut te noteren als via de rechterflank een aanval opgezet wordt en de thuisclub de voorzet net tot een corner kan verwerken.

In de 16e minuut valt dan toch de 0-1. Pasqualle zet na een inworp in de zestien van de tegenstander goed door en zijn voorzet wordt bij de eerste paal binnen getikt door Jesse. Drie minuten later valt de 0-2 gescoord door Pasqualle die een voorzet van Danny bekroont met een treffer. Hierna laat Sleeuwijk de teugels onnodig vieren en komt de thuisclub door met name hoge ballen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Sleeuwijk. Voetballend een fase waarin Sleeuwijk zichzelf te kort doet want hierdoor wordt de thuisclub vooralsnog in de wedstrijd gehouden. Rond het half uur keert het tij en komt Sleeuwijk weer wat beter in de wedstijd en meer en meer komt hiermee de controle over de wedstrijd in Sleeuwijks handen terug. Chamit moet zich in de 38e minuut door een blessure laten vervangen en zijn vervanger is Barry. Wellicht verrast door wat omzettingen lijkt WNC even van slag en in de 42e minuut valt de 0-3 als Danny langs zijn tegenstander glipt en zijn harde voorzet bij de 2e paal binnen getikt kan worden door de meelopende Richard. Nog voor de rust verzuimt Sleeuwijk de score verder te laten oplopen als tot tweemaal toe een gigantische overtal situatie niet kundig uitgespeeld wordt en de vierde treffer dus uitblijft. (Trainingspunt voor de komende week?)

Tja dan na de rust,  we kunnen er een heel verhaal over schrijven maar in dit geval vermelden we even de goals (o ja Dennis vervangt direct David) en wat daar aan voor af ging en wie er bij betrokken waar daar langs de A2;

46e minuut 0-4 Steekpass Richard op Jesse, zijn schot wordt gekeerd, rebound is een prooi voor Pasqualle;
49e minuut 0-5 Voorzet Danny, Jesse verschijnt bij de eerste paal en scoort;
50e minuut 0-6 Balverovering Robin, steekpass op / en Danny die met een diagonaal schot scoort;
52e minuut 0-7 Balverovering Richard op het middenveld, pass op Jesse die de in de verste hoek wederom een treffer laat aantekenen en wederom de vuist balt;
60e minuut 0-8 de ingevallen Bram staat aan de basis van een aanval. Hij bezorgt de bal bij Danny en diens voorzet wordt door Pasqualle binnengeschoten;
Hierna nog twee kansen voor Pasqualle maar door niet willende achillespezen scoort hij niet en wordt hij gewisseld en mag Ricardo na maanden blessureleed zijn rentree maken wat naar meer smaakt!

72e minuut 0-9 Pass Danny op zijn volle neef Jesse. Die heeft deze middag heel weinig ruimte nodig en scoort zijn vierde van de middag;
86e minuut 0-10 Bram stuurt Ricardo op links diep en op snelheid laat hij een voorzet los die door Richard in een vloeiende beweging binnengeschoten wordt;
88e minuut geen goal na wellicht de mooiste aanval van de middag (1x keer raken over diverse schijven)
89e minuut 0-11   REMKO ! Als een duveltje uit een doosje scoort hij uit een vrije bal van Barry.
90e minuut eindsignaal klinkt en de kleedkamer wordt opgezocht

Mogelijk is ook de scheidsrechter van vandaag onder de indruk want later deze middag worden we onaangenaam verrast dat WNC Sleeuwijk verslaat met 11-0. We gaan er vanuit dat de correctie volgt en hiermee formeel de laatste uitwedstrijd van het seizoen ook niet verloren gaat en dat alleen uit bij Meerkerk puntverlies is geleden (1-1).

Met nog 1 thuiswedstrijd voor de boeg zal deze week scherp naar Papendrecht toegewerkt worden.
De 3e periode lijkt inmiddels binnen maar ook hier wil het team geen enkel misverstand over laten bestaan. Hongerig als we zijn telt maar 1 ding en dat is WINNEN.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 30 mei 2022

Banner Rabobank