Jeugdpartner

Verslag 2e 21 mei

Afwachtend Meerkerk wordt aan de zegekar gebonden

Allereerst even een rectificatie naar aanleiding van het verslag van vorige week; abusievelijk is als sponsor AS Creations genoemd daar waar het natuurlijk AS Creation moet zijn. Nogmaals excuses aan de directie en U. B-S voor deze verschrijving!

En dan nu het wedstrijdverslag;

Na een week eerder het kampioenschap binnen gehaald te hebben wordt vandaag voor het eerst dit seizoen op veld 2 (best smal veld) de thuiswedstrijd tegen Meerkerk afgewerkt. Deze tegenstander verraste ons ter ere van het kampioenschap met een mooie bos bloemen wat erg gewaardeerd wordt door spelers en begeleiding van Sleeuwijk 2. Wie de bloemen mee naar huis heeft genomen is niet bekend maar mogelijk een van de spelers die na de afterparty van vorige week iets goed te maken heeft bij het thuisfront.

Sleeuwijk start zoals het hoort als je kampioen bent scherp wat direct in de 1e minuut resulteerde in een mogelijkheid voor Chamit. Helaas resulteerde dit niet in de snelle en gewenste  openingstreffer maar deze valt drie minuten wel als Richard zijn inzet doel treft. Vijf minuten later wordt de stand gelijk getrokken als de gasten scoren uit een corner waarbij niet voorbij gegaan kan worden aan het feit dat onze sta in de weg Patrick wel op een niet correcte wijze gehinderd wordt en even niet klemvast kan zijn. Niet veel later lijkt Pasqualle het tweede weer op een voorsprong te zetten maar een goed lopende aanval waarbij Richard en Danny betrokken zijn wordt niet beloond met een treffer. Hierna een fase waarin Meerkerk een afwachtende houding aanneemt en Sleeuwijk daarom de bal probleemloos rond kan laten gaan.

In de 35e minuut de counter die de speelwijze van de geel / zwarten met zich meebrengt en mede door het “lauw” omschakelen van Sleeuwijk mag Patrick voor de tweede maal deze middag de gang naar het net maken en kijkt Sleeuwijk tegen een 1-2 achterstand aan. Nog voor de rust valt de gelijkmaker van Danny die van een behoorlijke afstand nu matig (uit) verdedigen van Meerkerk afstraft.

Na rust lijkt het al vrij snel Robin die zijn eerste van het seizoen lijkt te maken maar met buitenkant rechts weet hij na goed voorbereidend werk van Chamit geen doel te treffen. Een kleine acht minuten later is het Tijmen die goed doorzet echter zijn inzet in de verre hoek had een beter lot verdiend dan de paal al was het Richard die bij de rebound mogelijk scherper en doeltreffender had mogen optreden. Meerkerk loert nog steeds op de sporadische mogelijkheden  en in de 68e minuut moet Patrick gestrekt naar de hoek om de 3e tegentreffer van de middag te voorkomen. Inmiddels zijn Dennis en Josbert in de ploeg gekomen en laatstgenoemde staat aan de basis van de bijna tweede goal van Danny maar zijn inzet vanuit de draai verschalkt de keeper van Meerkerk niet. In de 65e en 70e minuut manifesteren Remco en Pasqualle zich in de zestien van de tegenstander maar ook zij weten de voorsprong niet te scoren. Sleeuwijk blijft jagen op de overwinning en in de 76e minuut  is het Richard die een voorzet van Danny nipt over ziet gaan. In de 80e  minuut maakt Chris zijn rentree na een seizoen van blessureleed, de hoop is dat hiermee een positief vervolg gegeven kan worden  aan zijn voetbalcarrière.

De wedstrijd lijkt af te stevenen op een remise maar in de 83e minuut is het Danny die zijn inzet met knetterveel effect in het net ziet belanden waarmee de 3-2 dan toch nog valt. Hiermee gooit Sleeuwijk de wedstrijd op slot en Meerkerk heeft niet meer de power om aan te zetten om de gelijkmaker te forceren. Eindstand 3-2! Het puntentotaal wordt hiermee opgevijzeld naar  53 punten en de voorsprong op de nieuwe nummer twee, Ameide, bedraagt 14 punten!

Na het eindsignaal wordt verbaal nog een bijdrage geleverd om de onder 19 naar hun kampioenschap (4-1 overwinning op Hardinxveld) te schreeuwen. Sleeuwijk 2 feliciteert natuurlijk dit team van harte met het behaalde kampioenschap!

Volgende week de laatste uitwedstrijd van het seizoen. WNC uit aanvang 13.30 uur. Supporters zijn altijd welkom.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 23 mei 2022

Banner Jack Oosterwijk