terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Wedstrijdverslag 21 mei JO13-2 kampioen

Sleeuwijk JO13-2

JO13-2 overtuigend kampioen!

Zaterdagochtend is de JO13-2 overtuigend en met klinkende cijfers kampioen geworden in de laatste competitiewedstrijd in en tegen Sliedrecht. Door deze wedstrijd met 0-10 te winnen was eindelijk officieel wat de vaste aanhang al langer wist: de JO13-2 is verreweg de sterkste in de 4e fase van het seizoen 2021-2022. Door ook de 8e wedstrijd winnend af te sluiten waren de cijfers meer dan duidelijk: 8 gespeeld, 8 gewonnen, 80 doelpunten voor en maar 7 tegen.Een zeer sterke prestatie voor dit team dat grotendeels de afgelopen 7 jaar niet veel te vieren had en voor het eerst op het hele veld moet spelen dit jaar. De gewenning was snel voor elkaar nadat er in de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Hardinxveld binnen 10 minuten tegen een 0-3 achterstand werd aangekeken, maar er toch na goed herstel een 6-5 overwinning werd binnengehaald. In de 1e fase (4e plek) en 2e fase (3e plek) was een duidelijke stijgende lijn in het team te zien. Het was goed te zien dat de spelers zowel fysiek als voetbaltechnisch (en tactisch) een grote groei doormaakten. Na de winterstop speelde ze steeds meer in een vaste opstelling wat het samenspel vanuit een sterke verdediging zéker ten goede kwam. Met mooie passes richting de aanval was het middenveld heer en meester in de wedstrijden en stelden ze de aanvallers in staat om (veel) te scoren. Dit resulteerde in een 1e plek in de 3e fase met maar 1 verliespartij en dus het kampioenschap in de 4e fase.
De sleutelwedstrijd in deze laatst fase was de thuiswedstrijd op het hoofdveld (nog dank daarvoor!) tegen ST Altena/Almkerk. Deze “6 punten wedstrijd” werd er in de beste wedstrijd van het jaar gewonnen met 6-3 en was het verschil in punten met de directe tegenstander gemaakt.
In de laatste, altijd weer lastige, kampioenswedstrijd was door vele positiewisselingen in de opstelling, weer duidelijk dat iedereen zijn eigen talenten heeft en dat het voor verdedigers moeilijk is om aan te vallen en voor aanvallers om te verdedigen. Na een matige en zenuwachtige eerste helft (0-2) werd Stijn weer uit de goal gehaald om in de aanval 2x zijn 42e en 43e doelpunt te scoren van dit seizoen. De 0-4 voorsprong betekende voor Sliedrecht de nekslag en dat de JO13-2 nog kon uitlopen naar een 0-10 overwinning met doelpunten van Roman, Sander, Senn, Jayden, Luuk en Wessel. Na de wedstrijd werden de spelers op het veld gehuldigd door de jeugdcommissie met bloemen (Thomas en Bas bedankt!) en was het startschot voor het feest gegeven. Na terugkomst was er en rondrit door het dorp op de kar die door de HUBO beschikbaar was gesteld. Als afsluiting was er nog friet in de kantine wat het feestje voor de jongens compleet maakte.Iedereen die geholpen om dit kampioensfeest compleet te maken willen we hartelijk bedanken. Dit zullen ze niet snel vergeten!


Sleeuwijk 2

Afwachtend Meerkerk wordt aan de zegekar gebonden

Allereerst even een rectificatie naar aanleiding van het verslag van vorige week; abusievelijk is als sponsor AS Creations genoemd daar waar het natuurlijk AS Creation moet zijn. Nogmaals excuses aan de directie en U. B-S voor deze verschrijving!

En dan nu het wedstrijdverslag;

Na een week eerder het kampioenschap binnen gehaald te hebben wordt vandaag voor het eerst dit seizoen op veld 2 (best smal veld) de thuiswedstrijd tegen Meerkerk afgewerkt. Deze tegenstander verraste ons ter ere van het kampioenschap met een mooie bos bloemen wat erg gewaardeerd wordt door spelers en begeleiding van Sleeuwijk 2. Wie de bloemen mee naar huis heeft genomen is niet bekend maar mogelijk een van de spelers die na de afterparty van vorige week iets goed te maken heeft bij het thuisfront.

Sleeuwijk start zoals het hoort als je kampioen bent scherp wat direct in de 1e minuut resulteerde in een mogelijkheid voor Chamit. Helaas resulteerde dit niet in de snelle en gewenste  openingstreffer maar deze valt drie minuten wel als Richard zijn inzet doel treft. Vijf minuten later wordt de stand gelijk getrokken als de gasten scoren uit een corner waarbij niet voorbij gegaan kan worden aan het feit dat onze sta in de weg Patrick wel op een niet correcte wijze gehinderd wordt en even niet klemvast kan zijn. Niet veel later lijkt Pasqualle het tweede weer op een voorsprong te zetten maar een goed lopende aanval waarbij Richard en Danny betrokken zijn wordt niet beloond met een treffer. Hierna een fase waarin Meerkerk een afwachtende houding aanneemt en Sleeuwijk daarom de bal probleemloos rond kan laten gaan.

In de 35e minuut de counter die de speelwijze van de geel / zwarten met zich meebrengt en mede door het “lauw” omschakelen van Sleeuwijk mag Patrick voor de tweede maal deze middag de gang naar het net maken en kijkt Sleeuwijk tegen een 1-2 achterstand aan. Nog voor de rust valt de gelijkmaker van Danny die van een behoorlijke afstand nu matig (uit) verdedigen van Meerkerk afstraft.

Na rust lijkt het al vrij snel Robin die zijn eerste van het seizoen lijkt te maken maar met buitenkant rechts weet hij na goed voorbereidend werk van Chamit geen doel te treffen. Een kleine acht minuten later is het Tijmen die goed doorzet echter zijn inzet in de verre hoek had een beter lot verdiend dan de paal al was het Richard die bij de rebound mogelijk scherper en doeltreffender had mogen optreden. Meerkerk loert nog steeds op de sporadische mogelijkheden  en in de 68e minuut moet Patrick gestrekt naar de hoek om de 3e tegentreffer van de middag te voorkomen. Inmiddels zijn Dennis en Josbert in de ploeg gekomen en laatstgenoemde staat aan de basis van de bijna tweede goal van Danny maar zijn inzet vanuit de draai verschalkt de keeper van Meerkerk niet. In de 65e en 70e minuut manifesteren Remco en Pasqualle zich in de zestien van de tegenstander maar ook zij weten de voorsprong niet te scoren. Sleeuwijk blijft jagen op de overwinning en in de 76e minuut  is het Richard die een voorzet van Danny nipt over ziet gaan. In de 80e  minuut maakt Chris zijn rentree na een seizoen van blessureleed, de hoop is dat hiermee een positief vervolg gegeven kan worden  aan zijn voetbalcarrière.

De wedstrijd lijkt af te stevenen op een remise maar in de 83e minuut is het Danny die zijn inzet met knetterveel effect in het net ziet belanden waarmee de 3-2 dan toch nog valt. Hiermee gooit Sleeuwijk de wedstrijd op slot en Meerkerk heeft niet meer de power om aan te zetten om de gelijkmaker te forceren. Eindstand 3-2! Het puntentotaal wordt hiermee opgevijzeld naar  53 punten en de voorsprong op de nieuwe nummer twee, Ameide, bedraagt 14 punten!

Na het eindsignaal wordt verbaal nog een bijdrage geleverd om de onder 19 naar hun kampioenschap (4-1 overwinning op Hardinxveld) te schreeuwen. Sleeuwijk 2 feliciteert natuurlijk dit team van harte met het behaalde kampioenschap!

Volgende week de laatste uitwedstrijd van het seizoen. WNC uit aanvang 13.30 uur. Supporters zijn altijd welkom.Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 23 mei 2022


Overige nieuwsberichten

Banner ESBI
© 2001-2022 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk