terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Wedstrijdverslag 14 mei

Sleeuwijk 2

Sleeuwijk 2 pakt eerste mogelijkheid voor het behalen van de titel

Na vanaf de eerste speelronde (mede) koploper te zijn vandaag de eerste mogelijkheid om het kampioenschap binnen te halen voor Sleeuwijk 2. En wat is er nog mooier om dit op Woerkumse bodem te doen bij voorkeur met een overwinning om daarmee ook de enige (thuis) nederlaag van dit seizoen tot op dit moment weg te poetsen. Zonder David en de op afstand mee genietende Corne maar met de van de Paella cursus teruggekeerde Robin in de gelederen wordt om 12.00 uur afgetrapt. Dit nadat de vuurwerkdampen opgetrokken zijn en het vele publiek uit Sleeuwijk een plaatsje heeft weten te bemachtigen achter de reclameborden op het hoofdveld van de plaatselijke VV waarvan we bij voorbaat wisten dat ons niets gegund zou worden deze middag.

Woudrichem laat direct na het beginsignaal zijn intenties zien en in de 2e minuut de eerste waarschuwing maar hier voorkomt een buitenspel situatie nog dat we niet op achterstand worden gezet. Drie minuten laten volgt de officiële waarschuwing als Remko een overtreding begaat en terecht de bal op de stip gaat waarna Patrick de gang naar het net kan maken en we tegen een 1-0 achterstand kijken.

Duidelijk van slag probeert Sleeuwijk zich te herpakken en meer komt men tot aanvallen toe. In de 15e minuut volgt een vrije trap op de rand zestien en is het Jesse die zijn inzet via de lat over ziet gaan. Drie minuten later is het de goed spelende Jesse de R. die over rechts doorzet echter zijn voorzet kan net niet door Pasqualle in de gelijkmaker vertaald worden. Niet veel later probeert Robin nog van afstand de keeper te verschalken maar van horen zeggen is zijn inzet rond 16.42 uur geland op het parkeerterrein het Bolwerk. Meer en meer loert de thuisclub op de counter en in de 32e minuut moet Patrick handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. De wedstrijd krijgt een open karakter mogelijk de reden dat het spelniveau op sommige momenten bedenkelijk genoemd mag worden. In de 36e minuut valt de gelijkmaker als Pasqualle, nadat de keeper in eerste instantie nog reddend kon optreden, de rebound simpel binnen kan tikken. Even nog de vrees dat wegens vermeend buitenspel (tip voor grensrechter Pearle heeft momenteel een actie 3 halen 1 betalen) maar volledig terecht gaat de scheidsrechter niet mee in het vlagsignaal en staat de 1-1 op het scorebord. Nog voor de thee claimt Sleeuwijk ook een penalty als Danny aangetikt wordt in de zestien maar de scheidsrechter hier geen overtreding in ziet. Mopperend wordt de thee opgezet.

Na de rust moet dan maar het verschil gemaakt worden en met de ingebrachte Barry wordt de jacht geopend op zoek naar de overwinning. Jesse lijkt in de 56e minuut met een Zlatan achtige wijze de 1-2 te scoren maar zijn inzet a la Pasqualle bij Heukelum uit treft geen doel. Meer en meer wordt het spel van beide teams minder waardoor beide ploegen op het oog lijkende kansen (waren er niet echt) krijgen en steeds vaker kan de scheidsrechter betrapt worden op onverklaarbare beslissingen. Ook hierdoor nemen de irritaties met name aan Sleeuwijkse kant toe. Rond de 65e minuut twee grote mogelijkheden voor de gastheren en in de 66e minuut ziet Danny een direct poging snoeihard over gaan. Richting het eindsignaal valt het de scheidsrechter op dat onze keeper Patrick 7,3 seconden de bal in zijn handen heeft wat daarmee te veel op tijdrekken lijkt (waarom zou hij tijdrekken we moeten immers winnen)  waardoor Woudrichem de mogelijkheid op een presenteerblaadje krijgt om de kampioensdroom aan diggelen te schieten. De eerste poging belandde gelukkig in de muur waardoor een tweede mogelijkheid gegund wordt maar ook deze kon de Sleeuwijkse muur niet beslechten. Om 12.48 uur gebeurt dan toch waar velen niet meer op gerekend hadden. Een corner vanaf rechts wordt opgeëist door Thomas en zijn indraaiende bal vanaf zijn fluwelen linkerschoen wordt bij de tweede paal snoeihard binnen gekopt door de eerder deze wedstrijd nog bekritiseerde Tijmen waardoor de 1-2 gescoord wordt. Later is vernomen dat de hoofdrolspelers op vrijdagavond dit scenario urenlang voor besproken zouden hebben. (bron; interview op de balkonscene)De extra drie minuten tijd levert beide teams geen doelrijpe mogelijkheden meer op en als het eindsignaal klinkt is de ontlading groot en mag Sleeuwijk 2 zich de terechte kampioen van de competitie noemen.KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN OLE OLE.

Na de huldiging op het veld en de ontvangen felicitaties van VV Woudrichem wordt rond half vier huiswaarts gekeerd om daarna op de platte kar de rondgang door het dorp te maken zodat iedereen weet welke prestatie het team heeft gerealiseerd. Hierna is op de Roef warmgedraaid voor het verdere kampioensfeest bij Ko in de tuin wat tot in de vroege ochtend voor sommigen heeft geduurd.

Dank aan de initiatief nemers om voorafgaand aan de wedstrijd  het vuurwerk te ontsteken, dank aan Ko voor het beschikbaar stellen van de tuin (incl. pispaal) om het kampioensfeest en record hoog plassen te vieren. Dank aan het bestuur voor de bijdrage om de kampioenshirts te kopen en de diverse versnapering op de Roef in de middag. Dank aan HUBO voor de rondgang door het dorp, dank aan onze sponsors AH Sleeuwijk en AS Creations die er tot op heden voor gezorgd hebben dat wij er wekelijks TIP TOP bij lopen wat kampioenwaardig is. En natuurlijk dank aan alle supporters die ons vanmiddag verbaal richting het kampioenschap geschreeuwd hebben.Mocht er iemand zijn die het idee heeft dat de honger van Sleeuwijk 2 gestild is dan hebben we wellicht teleurstellend nieuws;

We gaan voor ROEFBOKAAL  (bij winst weer een feestje lijkt ons, shirts zijn niet nodig!)
Pasqualle heeft nog twee goals nodig om zijn aantal gescoorde goals hoger te laten uitvallen t.o.v. het laatste kampioenschapsjaar van het eerste elftal een aantal jaar geleden
De derde periode willen we ook winnen
We willen de minst gepasseerde doelman van de competitie en VV hebben
We willen het meest scorende team van en de competitie en VV zijn
We willen het benodigde spelersaantal van 50, dit seizoen ingezet, ruim overtreffen
We willen dus eigenlijk nog drie overwinningen!Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 16 mei 2022


Overige nieuwsberichten

Banner Trainingskampen
© 2001-2022 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk