terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Jeugdpartner

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Wedstrijdverslagen 7 mei

Sleeuwijk 2

Sleeuwijk 2 kopieert uitslag van dinsdagavond, wederom een 5-1 overwinning


Na de klinkende 1-5 overwinning van dinsdagavond met misschien wel het beste voetbal van dit seizoen treft Sleeuwijk 2 op zaterdag 7 mei Heukelum voor de tweede maal dit seizoen. Uit is met 1-3 gewonnen en bij menigeen staat nog de formidabele goal van Pasqualle in het geheugen. Frans, Barry, Jimmy en Tristan maken vandaag de selectie compleet naast Andor die vandaag wederom minuten zal gaan maken.

Sleeuwijk pakt na het beginsignaal het initiatief en in de 2e minuut is het Frans die zijn tegenstander zijn hielen laat zijn maar zijn voorzet kan niet door zowel Pasqualle als Danny bekroont worden met de snelle openingstreffer. Vijf minuten later lijkt Frans zelf op zoek naar succes maar zijn poging beland in het zijnet. Toch valt zoals gewenst de openingstreffer snel en in de 9e minuut staan Danny en Arjan aan de basis van de
1-0 gescoord door Jesse die na een steekpass de keeper van de bezoekers kansloos laat. Vier minuten later lijkt Heukelum de gelijkmaker te scoren maar deze wordt gelukkig voor Sleeuwijk wegens buitenspel afgekeurd. Jesse heeft daarna de mogelijkheid op zijn tweede treffer deze middag maar 1:1 met de keeper komt deze laatste als winnaar uit de strijd. Frans lijkt vijf minuten later op weg naar de tweede treffer van de middag maar zijn inzet wordt nipt tot een corner verwerkt door de keeper van Heukelum. Rond het half uur lijken de bezoekers dan toch op 1:1 te komen maar wederom staat buitenspel dit doelpunt in de weg. Nadat Jesse hierna een mogelijkheid onbenut laat is het Richard die in de 34e minuut een vrije bal uit de draai binnenschiet en daarmee de marge op twee brengt. Sleeuwijk zet aan om de marge nog voor de rust te vergroten. Pasqualle probeert met een hakbal de keeper te verschalken wat niet lukt maar daarentegen is het Danny die een paar minuten voor rust een voorzet van Frans bij de tweede paal weet te scoren waarmee de ruststand op 3-0 bepaald wordt.

Na de thee verschijnen Andor, Barry en Jimmy in het veld en wordt voorzichtig geloerd om de 4e treffer te scoren. Helaas valt de volgende goals voor de bezoekers als een dieptepass rond de 16 meter valt en met een lob Patrick de gang naar het net moet maken. Niet veel later moet dezelfde Patrick handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Tristan wordt in de ploeg gebracht voor Chamit en hierna voornamelijk aanvallen waarbij Danny en Andor betrokken zijn. Doelpogingen  en voorzetten leiden vooralsnog niet tot de vierde treffer. Deze valt wel in de 63e minuut als niet gevlagd wort voor vermeend buitenspel na een scrimmage in het zestien meter gebied van de tegenstander en Danny zich het buitenkansje niet laat ontgaan om de 4-1 te scoren. Hiermee is de wedstrijd gespeeld en kabbelt deze naar het eindsignaal. Vijf minuten voor tijd lijkt Andor uit een voorzet van Danny te scoren maar zijn poging levert geen treffer op. Toch valt in de 89e minuut de 5-1. Een steekpass van Arjan zet Danny voor de keeper die hier wel raad mee weet en middels zijn derde teffer van de middag wordt de 5-1 gescoord wat tevens de eindstand is.

Met nog vier wedstrijden te gaan en het gelijkspel van Groot Ammers bij Meerkerk is de marge elf punten op de nummer twee en twaalf punten op de nummer drie waardoor uit het resterende programma een minimaal aantal punten behaald dient te worden om de kampioensvlag te mogen hijsen. Dit kan en mag niet meer mis gaan!


Sleeuwijk 1

In een zeker in de tweede helft spannende wedstrijd heeft GJS door tot het einde toe te strijden voor een goed resultaat de drie punten over de eindstreep gesleept. Mede door de resultaten op de andere velden staat GJS nu op de derde plaats, omdat het doelsaldo beter is dan dat van De Zwerver.

GJS begon aanvallend en binnen vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord toen keeper Corné Dekker verschrikkelijk in de fout ging door de bal in de voeten van Ruud Bos te schuiven, die dit cadeautje dankbaar uitpakte.

De thuisclub probeerde wat terug te doen. Eerst ging een schot na een goede aanval net voorlangs en vervolgens schoot Dylan van der Pluijm van afstand net over de lat. Na ongeveer 20 minuten verdubbelde GJS de voorsprong toen Quincy Bartens na een goede actie vanaf links prachtig voorzette, waarna Ruud Bos feilloos de 0-2 binnenkopte.

Het spel golfde wat op en neer. Een vrije trap van Sleeuwijk ging net over de lat en aan de andere kant schoot Rob van den Boom uit de draai ook net over het doel. Direct daarna kon Quincy Bartens alleen op de keeper af, maar hij wachtte iets te lang waardoor Corné Dekker de bal kon bemachtigen.

Ruim vijf minuten voor de rust een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub, De bal kwam goed voor het doel en werd in de hoek gekopt maar met een prachtige redding tikte Raymon de Haan de bal corner. Uit deze corner werd de bal in de hoek getikt, maar Niels Hofman haalde de bal van de lijn en vervolgens schoot Lennard Pierhagen de bal van dichtbij over het doel.

Vlak voor rust nog een snelle aanval van GJS, Quincy Bartens tikte de bal naar Jonas van Bakel die hard inschoot, maar keeper Corné Dekker pakte de bal klemvast. Rust dus 0-2.

Paal
Het eerste gevaar na de rust kwam van de thuisclub toen een mooi afstandsschot door Raymon de Haan over de lat werd getikt. Even later kopte Dylan van der Pluijm de bal op de paal. In de daaropvolgende aanval kon Ruud Bos net niet bij een lage voorzet, waardoor de bal voorlangs het doel ging.

De thuisclub ging op jacht naar de aansluitingstreffer en GJS kon alleen maar verdedigen. Na een goed uur kopte Sten Pijlman net naast en direct daarna redde Raymon de Haan uitlopend door zijn doel te verkleinen. Toch scoorde de thuisclub in de 78e minuut de verdiende aansluitingstreffer toen een afstandsschot van Akram Mahamed doel trof.

Sleeuwijk ging op jacht naar de gelijkmaker, waardoor GJS bij uitvallen ook ruimte kreeg. De altijd gevaarlijke Ruud Bos tikte de bal naar invaller Fadelme Elonga, maar zijn schot ging via een verdediger van Sleeuwijk net naast het doel. Uit de corner kopte Ruud Bos net over de lat. Ook Ben Vissers kon nog een keer alleen op de keeper af, maar zijn schot was te zacht.

Aan de andere kant bleef Sleeuwijk jagen op de gelijkmaker, maar een hard werkend GJS hield stand.

Scheidsrechter Youri Kuipers uit Goes had het niet moeilijk in deze sportieve wedstrijd. Komende dinsdagavond speelt GJS om 19.15 uur thuis tegen Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Deze club zal ongetwijfeld revanche willen namen voor de op eigen terrein geleden 0-7 nederlaag.

(verslag: GJS)Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 9 mei 2022


Overige nieuwsberichten

Banner ESBI
© 2001-2022 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk