Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 2e 3 mei

Sleeuwijk 2 deelt doordeweeks een mokerslag uit

10 Dagen na het toch ietwat teleurstellende resultaat tegen Peursum (2-2)wordt op dinsdagavond de 3e van mei de uitwedstrijd tegen Ameide gespeeld. Zonder Remco (moest zo nodig van dichtbij de Schiphol perikelen meemaken), Jesse (wilde nog eenmaal echte sneeuw meemaken, dit i.v.m. de grote klimaatveranderingen) en Dennis (hard trainen levert een blessure op)  wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De thuisclub maakt in de eerste minuten duidelijk wat de intenties zijn en dat is het behalen van een overwinning om daarmee de spanning voor de koppositie op de ranglijst nieuw leven in blazen. (Samen met Groot Ammers en Sleeuwijk strijdt Ameide om de hoofdprijs al is het gat 9 punten in het voordeel van Sleeuwijk)

Echt gevaar weten de gastheren in de openingsfase niet stichten en aan gebrek van effectiviteit geen tekort aan Sleeuwijkse zijde want in de 10e en 11e minuut slaat Sleeuwijk genadeloos toe bij de eerste kansen en komt het door doelpunten van Jesse (aanval via Arjan en Danny) en Danny (steekpass van Jesse) op een 0-2 voorsprong. Ameide oogt aangeslagen en er breekt een fase aan waarin men aanvallend de druk op Sleeuwijk probeert op te voeren om de aansluitingstreffer te forceren. Behoudens het verlies van een contactlens door Arjan komt Sleeuwijk het eerste halfuur schadevrij door en als Jesse een rebound van een schot op de paal (Lars en Danny zijn hier de grondleggers voor) binnentikt en Pasqualle twee minuten later na een dieptepass van David de 0-4 scoort is de wedstrijd eigenlijk gelopen en met een voldaan gevoel (Arjan is inmiddels voorzien van een leenlens van Andor) wordt de thee met genoegen op gedronken.

Na de rust direct een aanval over links waarbij Richard en Lars betrokken zijn wat uiteindelijk balbezit oplevert voor Jesse in de zestien van Ameide die zich de mogelijkheid niet laat ontgaan om zijn 3e treffer van de avond te scoren en de 0-5 op het scorebord aanbrengt. De fase hierop koestert Sleeuwijk het balbezit en moeiteloos wordt dit gekoesterd waarbij met name het goede spel van Ronan niet onvermeld mag blijven zonder de overige spelers hiermee te kort te willen doen want eigenlijk scoort geen enkele speler minder dan een 7,5 deze avond.

In de 59e minuut valt dan toch uit een corner de tegentreffer waarmee Piet gevrijwaard blijft van een rondje bitterballen. Sleeuwijk brengt Tristan (het slagertje van Pelikaan uit), Sten en Andor in en voor met name Andor een speciaal moment om na zijn blessureleed  de eerste minuten sinds lange tijd weer te mogen maken. Al de  ingebrachte spelers geven hun visitekaartje af en voor met name Andor en Sten is het jammer dat zij hun goede en gedreven invalbeurt niet hebben kunnen bekronen met een doelpunt. Helaas valt de zesde treffer niet al maakten Richard (tweemaal) en Pasqualle na een voorzet van Andor nog het meeste aanspraak om de overwinning groter te laten uitvallen.

Na eerder Groot Ammers, wordt vanavond de aanval van wederom een concurrent afgeslagen en blijft hiermee het gat van 9 punten op Groot Ammers staan en wordt Ameide nu op 12 punten achterstand gezet. Met nog vijf wedstrijden te gaan mag heel voorzichtig op het hijsen van de kampioensvlag gehoopt worden. Zaterdag a.s. komt Heukelum op bezoek in Sleeuwijk,  van onderschatting mag geen sprake zijn!

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 4 mei 2022

Banner Jack Oosterwijk