Jeugdpartner

Wedstrijdverslag 9 april

Het geluk van een koploper, maar wel prettig!

Na vorige week de nummer twee van de ranglijst (Groot Ammers) op een grotere afstand te hebben gezet (uitslag 1-0 doelpunt David) staat vandaag de lastige uitwedstrijd bij Pelikaan op het programma. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen al vielen de 2-1 en 3-1 in de laatste minuten van de wedstijd.
Iedereen (12 spelers) is vandaag van de partij inclusief het scoutingsapparaat wat het vorige week aandurfde om de Spaanse eilanden af te stropen naar potentiele (mogelijk tussentijdse) versterkingen. Helaas liet een oude bekende een gepland overleg op vrijdagavond 1 april aan zich voorbij gaan dus vooralsnog kunnen er nog geen namen prijs gegeven worden. Met name Otto zal dit een vervolg geven. Vandaag wordt de selectie getalsmatig aangevuld met Tristan en Mack vanuit de O-19 en ook Thomas heeft rond  03.16 uur deze zaterdagochtend aangegeven graag onderdeel uit te willen maken van de selectie.

Sleeuwijk start aardig wat binnen enkele minuten resulteert in kansen waar met name Danny de basis voor vormt. Meerdere keren laat hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien echter zijn indraaiende voorzetten leverde niet of de directe goal of een mogelijkheid voor een andere Sleeuwijk speler om direct de thuisclub
tegen een achterstand aan te laten kijken. Na een kwartier worden de eerste aanvallende intenties van de gastheren duidelijk echter ook zij hebben het vizier niet op scherp staan. De grootste kans voor de thuisclub noteren we in de 26e minuut als (niet voor het eerst en laatst deze wedstrijd) balverlies op het middenveld geleden worden en een doorgaande speler 1:1 met Patrick zijn inzet naast ziet gaan. No voor de rust is het
Patrick die handelend op moet treden om uiteindelijk niet met een achterstand de thee op te zoeken.

De tweede helft moest het dan maar gebeuren maar daar waar de eerste helft niet goed was van Sleeuwijks zijde de tweede helft was mogelijk nog van een bedenkelijker niveau. Geen moment kan Sleeuwijk een vuist maken en voor het onnodig balverlies lijden zou deze middag een 5 telramen niet voldoende zijn.
Thomas vervangt de ongelukkig spelende Chamit en lijkt ietwat meer dreiging te brengen. Niet veel later worden ook Mack en Tristan ingebracht en alles wijst erop dat we afsteven op een brilstand. Totdat een paar minuten voor tijd Tristan op de helft van de tegenstander de bal aangespeeld krijgt en hij besluit om met een versnelling de rand van het zestien meter gebied van de thuisclub op te zoeken om daarna verwoestend uit te halen waar zelfs de prima keeper van Pelikaan geen antwoord op heeft. De 0-1 prijkt op het scorebord en niet veel later betekent dit ook de eindstand. Slagertje Tristan wordt net als Mack bejubeld en nog nimmer heeft
de warme douche na afloop zo prettig gevoeld als deze middag. De drie punten gaan mee richting Sleeuwijk
en als beloning mogen de spelers dinsdagavond genieten van een vrije avond. Het geluk van de koploper is
deze middag bewaarheid geworden en met een voorsprong van 9 punten op de nummer twee zal over twee weken de competitie hervat worden met een thuiswedstrijd tegen Peursum.

Vermeldingswaardig is nog dat Richard later het weekend nog unaniem verkozen wordt als Player of the Match. Niet zichtbaar ontroerd heeft hij deze nominatie in ontvangst genomen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 11 april 2022

Banner Verdoold Rijopleidingen