Jeugdpartner

Kim in Oranje

Voor veel kinderen is spelen voor Oranje een droom die altijd een droom zal blijven, maar voor Kim Akkermans, keepster van onze JO15-1 zal deze droom wél uit komen! Zij heeft het namelijk gepresteerd om geselecteerd te worden voor het nationale elftal MO15! Een enorm knappe prestatie na een lange weg die al startte toen Kim nog 5 jaar oud was, zo verteld haar moeder Marieke:
Op 5-jarige leeftijd begon Kim met voetballen bij Dussense Boys, daar is ze op haar 8e jaar begonnen met keepen en uiteindelijk deed ze dat het liefst.
Kim kwam op haar 10e van Dussense Boys naar VV Sleeuwijk om zich verder als keepster te kunnen ontwikkelen. Ze is daar gestart bij JO11-1 o.l.v. Michel en Thomas in augustus 2017.
In het voorjaar van 2018 is ze opgevallen bij de KNVB, tijdens een wedstrijd tegen Unitas in Gorinchem stond er een KNVB scout langs de lijn. Kort daarna lag de eerste uitnodiging van de KNVB op de mat voor selectieactiviteiten O11.
Vanaf die periode is ze regelmatig te vinden op de velden in Eindhoven voor de regio activiteiten Zuid van de KNVB. Daar keek ze altijd erg naar uit. Iedere keer weer spannend of ze een ronde verder zou komen.
Nadat ze in Rosmalen op de LOOT school is ze gestart wordt het allemaal nog serieuzer. De ochtendtrainingen daar o.l.v. KNVB trainers, keeperstraining op de club en de Keepersschool resulteerde uiteindelijk in 2021 in een stage uitnodiging van Feyenoord en al snel daarna volgde PSV. Uiteindelijk viel haar keuze op PSV om daar 2 dagen in de week mee te gaan trainen met de PSV Beloften. Dit doet ze met ontzettend veel plezier!
I.v.m. Corona stond het KNVB traject op een laag pitje, maar gelukkig is dit in oktober 2021 weer opgestart met de bekende regio selecties voor O15. Begin dit jaar zijn de regio’s bij elkaar gekomen in Drieluik activiteiten in Barneveld waar de selecties zijn gemaakt om te komen tot een MO15 landelijk team. Kim heeft tot nu toe deze selectie ook overleefd samen met 2 andere keepsters en 19 speelsters uit heel Nederland!

Wil je haar volgen of zelfs een keertje komen kijken? Klik hier om het landelijk team te volgen op facebook

Kim (nr. 1) met MO15

Programma aankomende maanden