Jeugdpartner

Wedstrijdverslagen 27 november

Een wedstrijd duurt gelukkig 90 minuten en eindigt als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

Na een weekje van euforie, door het behalen van de eerste periodetitel vorige week, treft het tweede vandaag de nummer twee van de competitie WNC die er op gebrand zal zijn om de kloof met de koploper kleiner te maken. Dit na hun gelijkspel van vorige week tegen Pelikaan. De weersomstandigheden zijn troosteloos te noemen als om 12.30 uur afgetrapt wordt.

Sleeuwijk start gretig en binnen vijf minuten levert dit doelpogingen/kansen op voor eerst Danny (schot net naast) en Pasqualle (diesel nog niet warm genoeg om de trekker doeltreffend over te halen). Met een 0-0 stand groeit WNC in de wedstrijd en na een half uur levert dit ook voor hun een tweetal kansen op waarbij de eerste ontstaat door onnodig balverlies van Richard. De wedstrijd kabbelt met een 0-0 stand richting de thee al had een kopbal  van Richard net voor rust met een beetje meer geluk Sleeuwijk alsnog een 1-0 ruststand kunnen bezorgen. Gezien het (sportieve) wedstrijdbeeld is de brilstand al met al een terechte ruststand.

Na in de rust de manschappen wat instructies meegegeven te hebben vanuit Andre  opent Sleeuwijk fel en gretig de tweede episode van het titanen gevecht. Tot tweemaal toe staat het vizier bij Danny niet op scherp of ontbrak het aan het stukje overzicht om een medespeler die er beter voor staat in stelling te brengen. Meer en meer golft het spel op en neer en in de 62e minuut ontstaat uit een corner een 100% scoringsmogelijkheid voor de bezoekers. Gelukkig voor Sleeuwijk weten de bezoekers het buitenkansje niet te benutten.
Niet veel later lijkt Danny dan toch eindelijk te scoren echter zijn tegendraads schot belandt naast het doel.

In de 84e  minuut krijgt Sleeuwijk een vrije bal op een kleine 25 meter van het doel van WNC. Danny zet zich achter de bal en met gevoel wordt de bal richting verste bal geplaats waar als een duveltje uit een doosje Richard de  bal binnenloopt en Sleeuwijk hiermee op een 1-0 voorsprong zet. WNC lijkt van slag want binnen twee minuten kunnen we de prima keeper van de bezoekers betrappen op zijn eerste foutje deze middag door een simpele bal los te laten om daarmee de inmiddels warmgedraaide Pasqualle de mogelijkheid te bieden om de 2-0 op simpele wijze aan te laten tekenen. In de 90e  minuut had Richard de marge nog verder kunnen vergroten waar hij helaas niet in slaagde. Arbiter Verzijl (zo nu en dan verbaal aanwezig deze middag) fluit als de duisternis bijna invalt voor het eindsignaal waarmee het tweede wederom 3 punten toe kan voegen aan het puntentotaal en nog steeds op een 100% score uitkomt. (8:24)

Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat WNC vandaag mogelijk te weinig krijgt en een remise wellicht
terecht geweest zou zijn maar nu ervaren we mogelijk het geluk van een koploper. De prestatie van het tweede vallen inmiddels meer en meer op en ook op social media circuleren berichten omtrent de gerealiseerde resultaten in competitieverband. Dit gaat mogelijk betekenen dat scouts met interesse het team zullen gaan volgen en de vraag zal zijn of miljoenen biedingen op spelers weerstaan kunnen worden.

Gezien de ontwikkelingen lijkt de winterstop enigszins vervoegd zijn intrede te hebben gedaan waardoor mogelijk Robin (gaat een paella kookclinic volgen in Spanje) en Twan (wil de beste student van Eindhoven worden om daarmee in de picture te komen bij P$V) voorlopig hun laatste wedstrijd voor Sleeuwijk 2 gespeeld te hebben. Mannen bedankt en in geval van nood weten we jullie te contacten.

Tricht en Sleeuwijk kwamen zaterdag in een gelijkopgaand duel niet tot scoren. Dankzij dit 0-0 gelijkspel blijven beide ploegen net boven de streep in de tweede klasse, maar de voorsprong op de onderste drie ploegen is slechts beperkt.

Sommige spelers, vooral de oudere, hadden zaterdag moeite om aan het Trichtse kunstgras te wennen. In een kille, natte ambiance was het voetbal van beide teams ronduit stroef te noemen. Scoringskansen ontstonden er slechts sporadisch. Tricht kwam voor de rust niet goed in z’n spel. Halfweg de eerste helft kreeg Sleeuwijk even iets meer schwung in het voetbal, maar gevaarlijk werden de Brabanders evenmin. Vlak voor rust kreeg Tricht na een mooie actie op links van Tim van Dijken nog de beste mogelijkheid, maar Arjan Hakkert miste de bal.

Tweede helft
Na de thee werd Tricht wel sterker, doch ook nu bleef het aantal scoringskansen vrij beperkt. Een kwartier na rust kwam Tim van Dijken na een verre voorzet van Owen Hol glijdend net niet bij de bal om af te ronden. Halfweg de tweede helft kwam routinier Ramon van Soelen in de Trichtse aanval als verse kracht de jonge Rick de Jongh aflossen. De enige opwinding in dit erg faire duel ontstond ruim een kwartier voor tijd.

Rode kaart
Bij een inworp voor Tricht deelde Sleeuwijk-speler Maik Kemmeren plots een elleboogstoot aan Tricht-speler Owen Hol uit. De goed leidende arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert stuurde Kemmeren resoluut uit het veld met een directe rode kaart. Ook tegen tien man durfde Tricht echter geen al te grote risico’s te nemen om te voorkomen dat de thuisclub net als een week eerder tegen EBOH laat alsnog het deksel op de neus zou krijgen. Dus bleef het 0-0 na een teleurstellende wedstrijd. Voor Sleeuwijk was dit al het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij. Voorlopig blijft het voor Tricht en Sleeuwijk bij het sprokkelen van punten om zich in de tweede klasse te kunnen handhaven. Die weg zal voor allebei nog heel lang zijn.

Bron www.regio-voetbal.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 1 december 2021