Wedstrijdverslag 18 september

Onnodig lastig gemaakt

Na twee overwinningen volstaat vandaag een gelijkspel voor Sleeuwijk 2 om na twee overwinningen de volgende ronde van de bekercompetitie te bereiken.  In Schelluinen wordt een tegenstander getroffen die net als GRC’14  op drie punten staat dus een nederlaag voor het 2e bezorgt ook de thuisclub een puntentotaal van 6. Voornemen is dus gewoon vol te gaan voor de overwinning! Met Thieze en Dennis in de spelersselectie wordt om 14.30 uur afgetrapt. In het eerste kwartier grossiert Sleeuwijk in vele kansen maar of een te slappe inzet of een onzuivere voorzet betekent dat na een kwartier spelen nog steeds de 0-0 op het scorebord prijkt. In de 16e minuut lijkt Jesse 1:1 met de keeper de openingstreffer te scoren maar in dit duel komt de keeper van de thuisclub als winnaar uit de bus. Mogelijk had de bal afleggen op de meelopende Pasqualle een eerste treffer met zich mee gebracht maar dit zullen we nimmer weten.

Net als een week eerder gaat ook hier het gezegde op, zelf niet scoren ….. en zo geschiedde in de 21e minuut. Matig ingrijpen op het middenveld levert onnodig balverlies op dan ook resulteert in een dieptepass op een van de spitsen van de thuisclub die 1:1 Patrick weet te passeren om daarna simpel te 1-0 te scoren. Even zakt het spel van Sleeuwijk naar een bedenkelijk niveau maar men put weer moed op het moment dat Lars in de 32e minuut zijn tegenstander zijn hielen laat zien echter zijn inzet voorlangs ziet gaan. Sleeuwijk zet verder aan en er volgen mogelijkheden voor Danny, Lars en Richard maar gescoord wordt er niet wat hier en daar tot wat frustratie leidt.. Hierdoor lijkt de 1-0 de ruststand te worden maar nadat Danny in de 41e minuut via een tegenstander de 1-1 scoort en binnen twee minuten Richard de 1-2 uit een voorzet van Remko binnenkopt lijkt de wedstrijd alsnog de juiste kant op tevvallen voor Sleeuwijk en gloort de volgende bekerronde.

Na de rust met de voor Jesse Dennis in de gelederen is de eerste kans vrij snel voor Sleeuwijk. Remko ziet na een aanval via Lars zijn inzet niet vertaald in de derde goal iets wat binnen 10 minuten zowel Lars als Remko nogmaals overkomt. Niet veel later is het ook Pasqualle die een voorzet uit een goed opgezette aanval niet kan bekronen met een doelpunt. In verdedigend opzicht komt Sleeuwijk niet echt in de problemen tot aan de 85e minuut als niet doortastend optreden balverlies lijdt en een overtreding nodig is om een aanval van de thuisclub in de kiem te smoren. De gegeven vrije bal zou nimmer een tegengoal op mogen leveren maar in dit geval zijn de wonderen de wereld niet uit en wordt de gelijkmaker gescoord. Als binnen twee minuten de thuisclub een penalty krijgt en Sleeuwijk met 10 man verder moet omdat Thieze een rode kaart voorgehouden krijgt wegens het laten blijken het niet eens te zijn met de beslissing van de arbiter is het hek van de dam.
De penalty wordt onberispelijk binnen geschoten en de 3-2 en dus bekereliminatie lijkt een feit. Met nog een paar minuten speeltijd op de klok zoekt Sleeuwijk opportunistisch de aanval.  In 90e minuut een overtreding op de helft van Schelluinen. De ingebrachte bal levert veel duw en trekwerk op in het zestienmetergebied van Schelluinen en wellicht een logisch gevolg op de gegeven penalty aan de thuisclub gaat ook nu de bal op stip maar nu in het voordeel van Sleeuwijk. Aanvoerder Richard neemt plaats achter de bal en scoort dit buitenkansje en brengt daarmee de 3-3 eindstand op het scorebord want direct fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Met de hakken over de sloot wordt de volgende ronde bereikt.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 20 september 2021

Banner Verdoold Rijopleidingen