Wedstrijdverslag 11 september

Ook tweede bekerwedstrijd levert de volle buit op voor het 2e.

Na de toch wat verrassende overwinning vorige week tegen GRC’14 staat vandaag de uitwedstrijd tegen Herovina op het menu voor het tweede. De begeleiding heeft vrijdag overuren moeten maken om getalsmatig de zaakjes op orde te krijgen maar met twaalf spelers (Levi bedankt) en de vrij snel aansluitende (AH) Jesse zorgde ervoor dat met dertien spelers vandaag de strijd wordt aangegaan.

Met een winstpartij nestelt Sleeuwijk zich sowieso aan kop van de poule en afhankelijk van het resultaat van Schelluinen tegen GRC moet het behalen van de volgende ronde zeker tot de mogelijkheden behoren. De balans maken we aan het eind van de dag maar op.
Herovina acteert wat niveautjes lager dan Sleeuwijk en dan is een gegeven dat je de tegenstander in de wedstrijd kan laten groeien door zelf niet snel het verschil te maken. Sleeuwijk lijkt ogenschijnlijk de beginfase de bovenliggende partij maar echt gevaar blijkt lastig te stichten. Het meeste gevaar ontstaat door schoten uit de tweede lijn en uit een van deze inzetten is het Remko die in de 6e minuut  net niet zijn vizier op scherp heeft door een rebound naast het doel te zien belanden. Toch is het niet veel later Remko die vanaf rechts doorgaat en een voorzet op maat bij de tweede paal binnengekopt ziet worden door Jesse vd. M. die hiermee betrapt is op een leugen een weekje eerder door te stellen dat hij toch echt niet kan en zal koppen. Helaas ziet de grensrechter van de thuisclub een buitenspelsituatie en wordt deze goal door de neus geboord van Sleeuwijk.
Als niet veel later de thuisclub zijn eerste serieuze wapenfeit met een schot op de lat ziet eindigen lijkt dit het begin te zijn dat de thuisclub wat schroom van zich afgooit en meer en meer balbezit koestert. In deze fase lijkt Sleeuwijk ietwat tegen zich zelf te spelen en hier en daar is het ongenoegen hoor en zichtbaar. Richting de 20e minuut herpakt Sleeuwijk zich meer en meer en in de 25e minuut is het Danny die met een prima actie zijn tegenstander op het verkeerde been zet om hierna de 0-1 te scoren. In plaats van verder afstand te nemen en de wedstrijd spreekwoordelijk op slot te gooien zijn het de gastheren die in de 30e minuut de gelijkmaker scoort door een vrije bal wel heel simpel bij de tweede paal binnen te knikken. Toch gaat Sleeuwijk met een voorsprong de rust in. In de 39e minuut geeft Jesse een steekpass op de diepgaande Danny en 1:1 passeert hij de keeper en schuift de 1-2 binnen.

De rust wordt aangegrepen om de zaakjes wat scherper weg te zetten. Of de kansen in het eerste kwartier na rust het gevolg hiervan zijn zullen we niet weten maar zowel David als Remko en Pasqualle lukt het niet een van de mogelijkheden te vertalen in het derde doelpunt. En zoals zo vaak gaat op dat als je zelf niet scoort ….
In de 60 minuut valt dan de gelijkmaker, ongelukkig uitverdedigen luidt een simpele tweede goal voor de thuisclub in. Nog meer doordrongen van het feit dat hier vanmiddag gewonnen moet worden blijft Sleeuwijk op zoek naar de 3e treffer. Pasqualle zet Remko nog een keer 1:1 met de keeper maar Mister Sleeuwijk weet dit duel niet in zijn voordeel te beslechten. In de 70e minuut valt de derde goal dan toch doordat Richard een goedlopende aanval met een afstandsschot afrondt en de doelman van Herovina voor de derde maal de gang naar het laat maken. Niet veel later herhaalt Robin Viveen dit kunstje en ook hij weet met een poging van buiten de zestien de keeper te verschalken. Als niet veel later invaller Levi met zijn eerste balcontact de 2-5 scoort is de wedstrijd definitief gelopen. Richting het einde heeft Danny nog een tweetal mogelijkheden om zijn doelpunten aantal deze middag op te vijzelen maar helaas lukt hem dit niet.

Na 90 minuten komt de wedstrijd ten einde en wordt de overwinning gekoesterd in de wetenschap dat het zeker niet altijd sprankelend was. Maar wat niet is kan natuurlijk snel komen, hier gaan we dan ook vanuit

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 14 september 2021

Banner ESBI