Wedstrijdverslag 4 sept

Eerste bekeroverwinning  voor Sleeuwijk 2

Na een aantal moeizame voorbereidingsweken speelde het hernieuwde Sleeuwijk 2 op 4 september zijn eerste bekerwedstrijd tegen een op een hoger niveau acterend GRC 14.

Zoals geschreven verliep de voorbereiding tot op heden niet geheel crescendo, naar tevredenheid van de nieuwe trainer Andre van Vugt en zijn assistent Jan de Haas. Vakantieperikelen, blessures, overige plichtplegingen deden zich voor medio augustus en tel daarbij maar op de ietwat tegenvallende wedstrijdresultaten tegen Streefkerk en de Alblas.

Om uiteenlopende redenen bestond de spelersgroep voor de eerste bekerwedstrijd uit 13 spelers met daarbij Stefan die later op de middag ook deel uit zou maken van de selectie van het vlaggenschip van de vereniging in Loon op Zand.

De beginfase is onrustig en Sleeuwijk grossiert in te vaak onnodig balverlies. Onzuiver in de passing, breed passen in plaats van vooruit denken zorgen ervoor dat de eerste kansen in de wedstrijd voor de bezoekers zijn.
In deze fase is het aan Patrick te danken dat de 0-0 stand op het scorebord blijkt prijken. Gaandeweg toont Sleeuwijk initiatief en rond de 20e minuut resulteert dit in een drietal kansen voor respectievelijk Lars, Richard en Jesse. Helaas lukt het geen van allen de trekker over te halen om daarmee de keeper van GRC te verschalken.
Nog voor de dertigste minuut ontstaan er nog twee behoorlijke mogelijkheden voor Sleeuwijk maar ook deze worden niet vertaald in een doelpunt. In deze fase loopt GRC achter de feiten aan en zal het de altijd nog op het scorebord zichtbare tussenstand van 0-0 koesteren.

Toch is het Danny die in de 37e minuut de openingsgoals laat aantekenen. Lars wordt de ruimte in gestuurd en op snelheid legt hij de bal af op de meelopende Danny die van dichtbij vrij simpel het net weet te vinden. Twee minuten laten moet Jesse vd. M. de 2-0 scoren maar 1:1 met de keeper lukt het hem niet om het scorebord in beweging te zetten. Met een 1-0 ruststand wordt de limonade opgezocht.

De tweede helft start GRC zoals verwacht fel en gretig en na vier minuten ligt de gelijkmaker al in het mandje achter Patrick. Ietwat gretiger verdedigen had de tegengoal mogelijk kunnen voorkomen maar laten we dit maar als leermoment zien!

Inmiddels groeit de supportersschare aan Sleeuwijkse kant met name achter de eigen dug-out en duidelijk is dat voor alle spelregel vragen ene Tvd P. uit W. het antwoord weet.

Vijf minuten na de goal van de bezoekers is het Danny die als vaker deze middag zijn tegenstander zijn hielen laat zien, de achterlijn haalt en een voorzet geeft die Richard bij de tweede paal bekroont met de tweede goal deze middag. Tussenstand 2-1. Hierna is Sleeuwijk de bovenliggende partij en lijkt GRC zich te verzoenen met de nederlaag. Sleeuwijk had wellicht met meer overtuiging en zuiverheid  in aanvallend opzicht de marge kunnen vergroten maar helaas blijft de bevrijdende derde goal uit. Na 90 minuten blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan de eerste (beker) overwinning genoteerd worden.

De volgende tegenstander in bekerverband is Herovina. Zij lijden vandaag een nederlaag tegen Schelluinen dus men zal er op gebrand zijn om een eerste driepunter uit de strijd te slepen. Voor Sleeuwijk de mooie uitdaging
om het puntentotaal op te vijzelen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 7 september 2021

Banner Sportstroom