Wat fijn dat we weer begonnen zijn….!! Toch….??

De afgelopen weken hebben we langzaam aan weer mogen ervaren wat we sinds maart vorig jaar hebben moeten missen. We mogen weer naar de Roef komen om gezellig met elkaar op het terras of in de kantine een drankje te drinken. Er mogen weer wedstrijden gespeeld worden tegen teams van buiten onze vereniging. En er mag weer gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en douches. Echt fijn dat dat allemaal weer kan en mag!! Doordat al deze activiteiten weer mogelijk zijn hebben we ons trouwe vrijwilligersbestand ook gelijk weer hard nodig. Scheidsrechters, bar-, keuken- en kantinepersoneel, wedstrijdsecretariaat, bezetting  bestuurskamer, de schoonmaakploeg, noem het maar op. Natuurlijk hebben die ook allemaal hun activiteiten voor de vereniging gemist het afgelopen jaar. Er zijn echter ook een aantal zaken die we helemaal niet gemist hebben! In welke hoek deze zitten kunnen jullie vast zelf allemaal wel verzinnen. Wat wel een beetje tegenvalt is het feit dat vanaf de eerste dag dat we de kleedkamers, douches  en toiletten op het complex weer mogen gebruiken deze echt als varkensstallen worden achtergelaten. Je zou toch denken dat iedereen het fijn vindt dat alles weer gebruikt mag worden en dat het feit dat we meer dan een jaar alle behoeftes thuis moesten doen iedereen eraan gewend is dat het dan gewoon netjes blijft. Ik neem tenminste aan dat er thuis ook niet naast het toilet of over de bril wordt gescheten, dan wel met de eigen uitwerpselen op de muur wordt geschreven? Of dat we thuis proberen onze lege glazen en plastic flesjes door het toilet heen te spoelen? Ook denk ik niet dat we thuis uitproberen of de stang van de stofzuiger door het toilet heen gaat of dat we daar de douchedeur mee dicht kunnen klemmen? Waarom zouden we dat met de steel van een wisser dan wel moeten proberen?

We zijn gelukkig alweer 3 weken open en we zijn blij dat we weer veel dingen kunnen doen die we meer dan een jaar hebben moeten missen. Dit soort dingen hebben we als vereniging echter absoluut niet gemist. Dus als dit een voorbode is voor hoe het er de komende periode en het nieuwe seizoen aan toe gaat dan kunnen we als bestuur ook besluiten dat, los van Corona, thuis omkleden en douchen de norm blijft. Want deze manier van doen toont geen enkel respect voor de mensen die er in hun vrije tijd voor zorgen dat wij iedere week weer overal netjes gebruik van kunnen maken!

Namens het bestuur

Edwin