Bestelsite kledingsponsor

Wedstrijdverslag 2e (10 okt)

(Heel veel) (Water) loo in Ameide

Na 5 minuten staat zaterdag 10 oktober een 0-2 stand op het scorebord in Ameide. In de 2e minuut is het Dennis die een vrije bal na een overtreding op Barry direct over de muur heen lift en de 0-1 laat aantekenen en 3 minuten later is het Richard die een terecht gegeven penalty (handsbal in de zestien) onberispelijk binnen schiet. Wat een weelde en dan ook nog met daaropvolgende  fase waarin Sleeuwijk prima de bal rond laat gaan lijkt er geen enkel vuiltje aan de lucht om niet uit te gaan van een 100% score uit vier wedstrijd. Helaas blijkt het tegendeel waar.

Na 12 minuten een eerste waarschuwing als een matige passing vanuit het centrale centrum net niet uitmondt in een kans voor de gastheren. Als twee minuten later zich in een kopie voordoet in een voorbeeld onnodig balverlies lijden volgt wel de afstraffing en wordt een voorzet vanaf de rechterflank binnen gegleden en is de aansluitingstreffer voor de thuisclub een feit. Hierna een fase waarin met name Stefan handelend op moet treden en aan de andere kant zijn het Richard en Jimmy die hun actie/inzet net niet vertaald zien worden in een hoger rendement. In de 26e minuut dan toch de gelijkmaker. Een voorzet wordt door Stefan nipt verwerkt echter uit de rebound wordt koppend en ongehinderd voor de tweede maal het net geteisterd door de thuisclub en staat dus de 2-2 op het scorebord.

Met gemengde gevoelens wordt de thee opgezocht en de hoop is er dat de ruggen gerecht worden door de Sleeuwijkse spelers. Dit lijkt te lukken want vanaf minuut 46 wordt het initiatief naar zich toegetrokken. Lars ziet binnen drie minuten een actie beëindigen met een zachte inzet maar bemoedigend is de intentie die hij laat zien. Niet veel later is de hoop dat Dennis zijn kunststukje van de 2e minuut kan herhalen maar helaas treft zijn inzet uit een vrije bal ditmaal geen doel. De thuisclub loert op de counter en steevast tracht men de rappe voorwaartsen aan het werk te zetten waardoor Sleeuwijk gaandeweg de tweede helft steeds vaker handen en voeten nodig heeft om de aanvalsdrang in de kiem te smoren. In de 58e minuut lijkt Sleeuwijk tegen een achterstand aan te kijken echter ditmaal staat een buitenspel situatie en scherp vlaggen van Otto de 3-2 nog in de weg. De wedstrijd golft hierna op en neer zonder dat er echt sprake is van goed en verzorgd voetbal. Opportunistisch wordt door beide ploegen de zestien van de tegenstander opgezocht en bij een van de aanvallen is het Richard die  uit een rebound de paal teistert en daarmee het dichts bij een treffer is. Dit betekende een van de laatste wapenfeiten die de scheidsrechter meemaakte want door wat duizeligheid moest hij de pijp aan Maarten geven.

In overleg met beide aanvoerders en begeleiding werd ingestemd om een op het complex aanwezige scheidsrechter de wedstrijd met nog een tien minuten op de klok af te laten maken. Barry krijgt direct een kans maar uit een scrimmage voor het doel ziet hij zijn inzet net getoucheerd en daarmee over het doel van Ameide heen gaan. Drie minuten laten krijgt Sleeuwijk de spreekwoordelijke deksel op zijn neus. Niet kordaat ingrijpen in de achterhoede bezorgt een aanvaller van Ameide de bal en diens voorzet wordt bij de linkerpaal onberispelijk binnen gewerkt. Hier mee lijkt een remise het maximaal haalbare voor Sleeuwijk deze middag en gehoopt wordt dat de bij Ameide in de zestien ingebrachte ballen het tij van een eerste nederlaag dit seizoen kan doen keren. Helaas blijkt niets minder waar en als 1:1 in de 90e minuut, na niet doortastend handelend optreden op de middenlijn, de 4-2 gescoord wordt is de eerste nederlaag een feit.

Als collectief hebben we vandaag een snelle voorsprong toch ietwat onnodig uit handen gegeven. Met een tas vol leermomenten wordt de thuis reis gemaakt om toe te werken naar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Unitas. Herpakken om ambities waar te maken is een must!

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 13 oktober 2020

Banner United Selections