Bestelsite kledingsponsor

Wedstrijdverslag 2e (3 okt)

Invallers keren het tij.

Op een vervelend leeg en stil sportpark de Roef treft Sleeuwijk 2 vandaag Peursum als volgende tegenstander. Zij staan met nul punten uit de eerste twee punten onderaan en gegeven is dan het feit dat men maar wat graag de hatelijk nul wenst weg te werken. En wat is er mooier om dit bij een mede koploper te doen?

In Remko en Barry missen we vandaag twee sterkhouders en ook leider Piet schittert door afwezigheid maar ook eigenlijk niet omdat meermaals een Texels bierglas (vol) in de groepsapp voorbij is gekomen. Vandaag neemt Danny als stagiaire de taak als leider over en hij heeft de toets negatief doorstaan en zal op herhaling en in de leer bij Piet moeten.

Sleeuwijk start erg matig aan de wedstrijd en grossiert in het onnodig balverlies en het maken van fouten keuzes bij zowel eigen balbezit als balbezit tegenstander. De gasten van vandaag worden hiermee in het zadel geholpen en Sleeuwijk krijgt de deksel op zijn neus als na circa 17 minuten niet doortastend optreden op eigen helft afgestraft wordt door de bezoekers en men tegen een 0-1 achterstand aankijkt. Het spel wordt er na deze treffer niet beter op en langs de lijn worden de mogelijke oplossingen besproken. Vijf minuten voor rust valt dan toch nog redelijk onverwachts de gelijkmaker te noteren. Een snelle ingooi belandt bij Richard en zijn uithaal vanaf circa 18 meter is onhoudbaar voor de keeper van de bezoekers. De 1-1 wordt door Danny doorgevoerd op het scorebord (dat ging hem wel goed af) en tevens is de ruststand bereikt.

In de rust worden wat noten gekraakt en voor iedereen is duidelijk dat er nog 45 minuten zijn om het tij te keren. Thomas wordt ingebracht voor de hardwerkende Maik die later die middag aansluit bij de kraker tussen het eerste en Woudrichem. Even lijkt de tweede helft een kopie van de eerste helft maar dit verandert als Thomas na een goede actie over links Lennart aanspeelt in de zestien en deze met een verwoestend diagonaal schot Sleeuwijk de voorsprong bezorgd. Deze boost lijkt doorslaggevend want als niet veel later Thomas 1:1 de 3-1 laat aantekenen en niet veel later ook nog via de binnenkant van de paal de 4-1 scoort is de gewenste marge bereikt. Even verslapt men en direct volgt de officiële waarschuwing als Peursum de 4-2 scoort. De ingevallen Lars kan hierna net niet Pasqualle bij de eerste paal aanspelen maar niet veel later is het toch Pasqualle die op een bij hem passende wijze de 5-2 scoort. Sleeuwijk koestert de voorsprong en ook de bezoekers lijken zich bij de 5-2 eindstand neer te leggen. Kleine kansjes volgen nog maar gebrek aan scherpte zorgen er voor dat er niet meer gescoord wordt.

Uiteindelijk lijkt het een keurige overwinning maar deze is zeker niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Met de volle 100% score zal het elke week een uitdaging zijn om de drie punten binnen te halen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Ameide en het zal beter moeten dan vandaag om het puntentotaal op 12 te brengen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 5 oktober 2020

Banner Cando