Bestelsite kledingsponsor

Ik rijd mijn kind (t/m 19) naar een uitwedstrijd??

Afgelopen dagen is veelvuldig contact geweest met omliggende verenigingen waar onze teams gaan spelen en die bij ons komen om te spelen. Een veel gestelde vraag is hoe om te gaan met het bezoeken van de uitwedstrijd en rijdende ouders.

De inmiddels officiele tekst vanuit de KNVB is als volgt:

Ik rijd mijn kind (t/m 19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Probeer als thuisspelende vereniging vooraf duidelijke afspraken te maken met de bezoekende vereniging over het aantal ouders/begeleiders die per uitspelend jeugdteam het terrein als ‘chauffeur’ mogen betreden. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen. Communiceer als club jouw clubspecifieke richtlijnen ook duidelijk op jouw website en aan de poort om discussie te voorkomen.

Om beperkt en noodzakelijk concreet te maken gelden voor vv Sleeuwijk de volgende regels. Voor onze eigen teams als ze uit spelen en voor de ons bezoekende teams mogen bij een 11-tal maximaal 5 auto’s door ouders (of Opa’s en Oma’s) worden gereden.  Bij een 8-tal of 6-tal is het maximaal 4 auto’s door ouders (of Opa’s en Oma’s). Dit betekend dus dat er buiten de teamspelers en de begeleiding niet meer dan 5 (bij elftallen) of 4 (bij 8- of 6-tallen) extra mensen aanwezig mogen zijn.

Dit geldt zowel voor onze eigen teams als ze uit spelen als voor de ons bezoekende verenigingen.

We snappen dat de huidige situatie niet leuk is, maar we zullen het ermee moeten doen!

Alleen samen krijgen wij Corona er onder!

Namens het bestuur,

Edwin van der Poel