Bestelsite kledingsponsor

Wedstrijdverslag 2e (26 sept)

Groot Ammers op een nederlaag getrakteerd.

Na de eerste wedstrijd op de valreep gewonnen te hebben treffen we vandaag in Groot Ammers een tegenstander die net als Sleeuwijk hun eerste wedstrijd gewonnen heeft. Met een grote selectie was het bij aankomst even zoeken naar Pasqualle die naarstig op zoek was naar kleedkamer 19 (bleek er niet te zijn overigens). Bij aanvang van de tweede helft was hij wederom verdwenen maar nu was hij een bal zoeken die richting het achterland van het sportcomplex was geschoten (dader was Pasqualle zelf).

De wedstrijd op zich laat van meet af aan een gedisciplineerd en een goed in de organisatie spelend Sleeuwijk zien. De aanvalsdrang ziet er van meet af aan dreigend uit en het was dan ook voor niemand een verrassing dat in de 7e minuut Richard de 0-1 scoort na goed voorbereidend werk van Lennart. De thuisclub oogt van slag en komt in de daarop volgende fase onrustig over. In de 15e minuut een goede omschakeling door toedoen van Lars die goed druk zet en Barry op de rand zestien aanspeelt. Deze legt de bal direct breed op de vrijstaande Jimmy en die laat zich het buitenkansje niet ontglippen en scoort beheerst de 0-2. Binnen twee minuten verzuimd de sterk spelende Lars om de 0-3 aan te tekenen. De thuisclub probeert opportunistisch zijn aanvallers aan het werk te zetten maar de sterk spelende achterhoede onder leiding van Remko smoort elke aanval in de kiem. Een maal moet Martijn in deze fase nog handelend optreden maar een afstandsschot wordt risicoloos door hem tot corner verwerkt. Sleeuwijk komt een aantal maal gevaarlijk door en in de 38e minuut is het Richard die vanaf rechts doorkomt en een voorzet geeft die totaal verkeerd beoordeeld wordt door de keeper van de gastheren waardoor de bal in het eigen doel rolt. De dan bereikte stand van 0-3 is tevens de ruststand.

Sleeuwijk komt matig uit de rust wat direct leidt dat Groot Ammers zijn aanvalsdrang kan laten gelden. In de 46e minuut maar vooral de 48e minuut een grote mogelijkheid op de 1-3 maar gelukkig voor Sleeuwijk blijft deze uit. Voor het zicht moeiteloos komt Sleeuwijk verder de opening van de tweede helft door en gaandeweg wordt het initiatief weer in handen genomen en komen er weer kansen. Lennart is in de 56e minuut dicht bij een doelpunt uit een genomen corner en twee minuten later kan Richard net geen bal aannemen uit een gegeven voorzet vanaf links waardoor er net geen 1:1 situatie op de keeper van Groot Ammers ontstaat. Niet veel later lijkt Barry dicht bij een treffer maar zijn inzet wordt door de keeper nipt verwerkt. In de 69e minuut vormt een vrije bal dan toch de basis voor de vierde Sleeuwijkse treffer. Remko opent over ruim 30 meter en bij de tweede paal is het dan toch Barry die zijn goal meepikt deze middag. Chris kan drie minuten later geen kracht zetten waardoor zijn inzet ogenschijnlijk slap lijkt. De wedstrijd is gespeeld en behoudens twee mogelijkheden voor Jimmy in de 80e en 81e minuut vinden beide teams het wel prima. Sleeuwijk neemt hiermee een lastige horde in de tweede speelronde en brengt zijn puntentotaal op zes uit twee.

Volgende week wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Peursum aanvang 12.30 uur.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 28 september 2020

Banner Cando