Bestelsite kledingsponsor

Wedstrijdverslag 2e (19 sept)

In eindsignaal alsnog de overwinning voor Sleeuwijk 2

Vandaag wordt dan eindelijk na maanden weer een officiële competitiewedstrijd gespeeld. Hoelang is er niet gekoesterd naar dit moment? In Pelikaan treffen we vandaag een relatief onbekende tegenstander. Afgaand op de bekerresultaten kunnen we direct aan de bak want als je 1-1 speelt tegen ASWH 2 moet je wat in je mars hebben. We kampen met wat blessures in de personen van David en Danny en Jacco is afwezig wegens verplichtingen. Ricardo en Chris komen terug van blessuren en staan als wisselspelers op het wedstrijdformulier. Voorafgaand aan de wedstrijd worden we op de foto gezet met de tenuesponsor (Albert Heijn) in de sponsor inloopshirts (HUBO). Beide ondernemingen worden door het team ontzettend bedankt voor het aanbieden van de genoemde kleding.

Met enkele van blessures terugkerende selectiespelers in de gelederen wordt om 12.30 het beginsignaal gegeven en rolt de bal weer voor het eerste sinds het voorjaar. Direct wordt duidelijk dat we vandaag een georganiseerd spelende opponent treffen die aanvallend handbindertjes in zijn gelederen heeft. In de beginfase tasten beide teams af maar gaandeweg is het voornamelijk Sleeuwijk wat kansjes creëert. Pelikaan komt een aantal keer gevaarlijk via de flanken door en duidelijk is dat dit team nimmer onderschat mag worden voor het eindsignaal geklonken heeft. Na 20 minuten is Maik die aangespeeld wordt in de zestien en toch met een tegendraadse uithaal de 1-0 laat aantekenen voor het tweede. Niet veel later valt de gelijkmaker als in vermeend buitenspel twee spelers van de bezoekers het buitenkansje niet aan zich voorbij laten gaan en de 1-1 daarmee op het bord verschijnt. Even is Sleeuwijk van slag en komt het initiatief in handen van de tegenstander. In de 33e minuut krijgt Sleeuwijk een vrije bal en het is Robin die 2-1 laat aantekenen door de bal direct in de rechterbovenhoek te laten vallen. Sleeuwijk zet verder aan om de marge voor de rust te vergroten echter het doel wordt schoon gehouden waardoor de ruststand 2-1 is.

Na de rust een direct aanzettend Pelikaan wat duidelijk maakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Met hangen en wurgen komt Sleeuwijk de eerste minuten van de tweede helft door en meer en meer laten beide teams daarna hun aanvalsdrang zien. Beide teams ontbreekt het in die fase aan net de zuivere eindpass. Duidelijk wordt wel dat het conditionele aspect mogelijk een rol gaat spelen en hier lijkt Sleeuwijk in de  62e minuut profijt van te hebben. Lars wordt 1:1 op de keeper afgestuurd na een prima steekpass en net als voorgaande wedstrijden komt Lars als winnaar uit de strijd en wordt de stand op 3-1 gebracht. Van lange duur is de marge van twee doelpunten niet want binnen twee minuten wordt erg passief handelen in de zestien afgestraft. Mogelijk speelt hier een wel dan niet achter de achterlijn zijn van de bal een rol maar dan nog kordater optreden had de 3-2 moeten voorkomen. Sleeuwijk blijft zoekende in zijn combinatiespel en het spel wordt hier en daar onrustig. Beide teams voeren enkele wissels door en wordt begonnen aan het laatste kwartier van de wedstrijd. 10 Minuten voor tijd krijgt Sleeuwijk de deksel op zijn neus als een aanval van Pelikaan bekroont wordt met een derde treffer wat de 3-3 betekent. Na 90 minuten staat deze stand op het scorebord en beide teams lijken zich te verzoenen met de remise. Echter in de 92e minuut zet Sleeuwijk nog eenmaal aan en uit een scrimmage en daarop volgende dieptepass mag Maik alleen op de keeper afgaan. Vol op snelheid maakt de keeper een overtreding in de zestien op hem en rest de scheidsrechter niets anders dan een strafschop te geven en de keeper met rood van het veld te sturen. Dit laatste is conform de regels echter de wedstrijd verdiende geen kaarten, maar dit ter zijde. Barry eist de bal op en nadat een veldspeler het keepersshirt heeft aangedaan is het Barry die de bal onberispelijk binnen schiet. De scheidsrechter fluit direct voor het eindsignaal waardoor Sleeuwijk alsnog de overwinning kan noteren.

Volgende week de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Groot Ammers zal als gastheer fungeren en het doel is om de goede seizoens- opening een vervolg te geven.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 21 september 2020

Banner Rabobank