Bestelsite kledingsponsor

Wedstrijdverslag 2e (12 sept)

Beker afgesloten met nette overwinning door Sleeuwijk 2.

Met de toch wel onnodige nederlaag en dus teleurstelling tegen Almkerk vers in het geheugen treft het tweede vandaag Kozakken Boys als laatste tegenstander in de bekercompetitie. Een voetballende tegenstander wat qua ervaring niets te klagen heeft. Kijkend naar de stand mag aangenomen worden dat Almkerk als poulewinnaar door gaat maar wat prestige betreft willen beide teams niets liever dan een overwinning op deze zon overgoten zaterdagmiddag. Deze wedstrijd doen we het overigens zonder Maarten en Otto en zodoende nemen Jan en Piet gebroederlijk de honneurs waar.

Beide teams tasten elkaar af in de beginfase af zonder allebei aanvallend voor echt grote dreiging te kunnen zorgen. Na 17 minuten valt dan toch de eerste goals te noteren. Sleeuwijk zet een aanval op over de rechterflank en de na een tussentijdse aanpassing op rechts spelende Jimmy ziet zijn voorzet snoeihard binnen gekopt worden door Lars die bij de tweede paal boven zijn direct tegenstander uit toornt. Sleeuwijk ruikt bloed en voert de druk op en niet veel later komt Barry als winnaar uit de scrimmage en kan eenvoudig de 2-0 laten aantekenen. Nog voor de rust lijkt de wedstrijd beslist als Jimmy koppend de 3-0 op het scorebord brengt. De ruststand had nog ruimer kunnen zijn ware het niet dat Lars 1:1 met de keeper niet de meelopende Barry de eer gunt. Deze laatst genoemde spelers ziet in het rustsignaal zijn vrije bal binnenkant paal terug het veld in komen. Hiermee blijft de teller aan Sleeuwijks zijde op drie staan. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat ook de bezoekers met iets meer scherpte zeker meer rendement had kunnen halen uit hun aanvalsdrang.

Na de rust een wedstrijdbeeld wat even opvlamt als onachtzaamheid bij een corner wordt afgestraft door Kozakken Boys en de 3-1 gescoord wordt. Als niet veel later Barry met een afstandsschot zijn tweede treffer scoort is de wedstrijd gespeeld en blijkt met deze treffer de eindstand bereikt te zijn. Sleeuwijk temporiseert en bij de bezoekers is het besef er dat de nederlaag een feit is.

Twee overwinningen en een toch wel een beetje onnodige nederlaag betekenen vermoedelijk het eind van de bekercompetitie voor het tweede. Almkerk en Lekvogels zullen op een later moment hun derde bekerwedstrijd spelen maar hier lijkt een overwinning voor Almkerk niet echt verwonderlijk. Het vizier kan voor het tweede volledig op de competitie die over een week start met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan. Laat de winstpartij van vandaag een fundament zijn voor een goed resultaat bij de openingswedstijd van de competitie.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 14 september 2020

Banner Sportstroom