Bestelsite kledingsponsor

Beschikbaarheid kleedkamers op wedstrijddagen.

Gisteren zijn we formeel van start gegaan met het nieuwe voetbalseizoen. De regels, richtlijnen en protocollen waaraan we als verenigingen, maar ook als spelers, begeleiders, scheidsrechters en toeschouwers moeten voldoen zijn op zijn zachts gezegd zeer uitgebreid en complex. Ze hebben echter als doel dat we in deze tijd van Covid-19 toch onze voetbalsport kunnen blijven beoefenen en daarna ook nog op gepaste afstand van elkaars gezelschap mogen genieten.

Iedere vereniging zal op haar eigen manier invulling moeten geven aan de protocollen. Veel is daarbij afhankelijk van de mogelijkheden die we als verenigingen op onze complexen hebben. Dit zorgt er ook voor dat er zeker verschillen zullen zijn per vereniging. We hebben gisteren gemerkt dat er veel vragen kwamen over het openstellen en gebruik van onze kleedkamers. Deze vragen kwamen juist ook van de ons bezoekende teams.

Bij vv Sleeuwijk is het gebruik van de kleedkamers als volgt geregeld. Ieder team krijgt de gelegenheid om de kleedkamers te gebruiken. Hiervoor zullen we natuurlijk net als normaal de kleedkamerindeling per wedstrijddag bepalen. We hebben het geluk dat we over een behoorlijk aantal kleedkamers beschikken. Toch zal het zo kunnen zijn dat er op een drukke dag voor een aantal teams slechts 1 kleedkamer beschikbaar is. We gaan er dan vanuit dat het team zelf zorg draagt voor het juiste gebruik van de kleedkamer volgens de geldende protocollen. Wat simpelweg betekend dat er zoveel personen in een kleedkamer mogen waarbij de 1,5 meter nog gewaarborgd kan zijn. Dit geldt natuurlijk vooral voor de teams boven de 18 jaar. Voor onze kleedkamers betekend dit dat er 9 a 10 personen tegelijk in kunnen omkleden. Douchen zal met niet meer dan 2 personen tegelijk kunnen plaatsvinden. Heb je de beschikking over 2 kleedkamers dan kun je het team gewoon verdelen. Heb je als team maar 1 kleedkamer dan zal het omkleden gefaseerd moeten gebeuren.

We vertrouwen erop dat ieder team dit met gezond verstand benaderd en de richtlijnen respecteert.

Bestuur vv Sleeuwijk

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 30 augustus 2020