Wedstrijdverslag 7 maart

Hij is er, de eerste driepunter van 2020 voor het 2e.

Na een toch wat teleurstellende start van de 2e competitiehelft kunnen dan eindelijk de drie punten toegevoegd worden aan het puntentotaal. Veel belangrijker is wellicht wel dat dit gebeurt tegen een naaste concurrent Heukelum wat net als Sleeuwijk in de bovenste regionen bivakkeert op de ranglijst.  Voor de begeleiding is het nog een hele klus geweest om een wedstrijdselectie te formeren maar om 12.30 wordt met een spelersgroep van 14 spelers begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Heukelum. Na ene periode van circa 10 minuten waarin beide teams elkaar aftasten is het Tijmen die de eerste echt aanvalsdrang toont. Een minuut later is een aanvaller van de bezoekers net niet in staat een voorzet goed te raken en blijft de brilstand voorlopig op het scorebord. In de 16e minuut de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Max zet goed door en zijn voorzet bereikt Basso bij de tweede paal die echter zijn inzet net niet het juiste gevoel mee kan geven om de openingstreffer te scoren. Hierna twee mogelijkheden voor Heukelum. Een aanval over links wordt ten koste van een corner in de kiem gesmoord en in de 25e minuut moet Patrick handelend optreden en onderschept hij een voorzet nipt voordat een aanvaller van Heukelum zijn voet er tegen aan kan zetten. Hierna breken vier minuten aan waarin naar later blijkt de wedstrijd beslist wordt. Max staat in de 27e minuut aan de basis van een aanval en zijn pass op Richard wordt direct verlengd op Basso die ditmaal wel de openingstreffer weet te scoren. Anderhalve minuut later is het wederom Max die aan de basis staat van de volgende aanval en ditmaal Sven aanspeelt in de zestien en die laat zich het buitenkansje niet ontgaan en verschalkt voor de tweede maal de keeper van de bezoekers en tekent hiermee de 2-0 aan. Een minuut later profiteert Sleeuwijk wederom van de onrust bij de tegenstander en nu is het Richard die op zoek gaat naar een goal echter zijn inzet wordt in de kiem gesmoord door de keeper van Heukelum. Sleeuwijk blijft aanzetten en gaat op zoek naar een nog ruimere marge voordat de thee opgezocht wordt. Sven kan in de 31e minuut Basso net niet bereiken en niet veel later is het wederom de keeper die nu een inzet van Sven goed weet te verwerken.

Na de rust is het zaak om het eerste kwartier schadevrij door te komen en dit lukt eigenlijk zonder problemen. In het tweede bedrijf wordt nog tweemaal de last geteisterd boven de keeper van Heukelum en Sven ziet een inzet nog in het zijnet belanden. De ingevallen Josbert maar eerder ook de eveneens ingevallen Raymond zien een aanvalsdrang net in de kiem gesmoord worden of een inzet overgaan. Na 88 minuten wordt Robin geen invalbeurt gegund en vindt de scheidsrechters het wel genoeg geweest. Hiermee kunnen we eindelijk de eerste drie punten van 2020 aan het totaal toevoegen waarmee hopelijk de basis gelegd is op een mooi vervolg de komende wedstrijden.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 9 maart 2020

Banner Jack Oosterwijk