Nol Dekker overleden

Oud Sleeuwijk 1 speler Nol Dekker overleed op vrijdag 21 februari op 88e jarige leeftijd. Nol maakte furore als aanvaller in de jaren 50 en 60 met als hoogtepunt het kampioenschap in 1957, waarin hij die zomercompetitie 20 keer scoorde in 22 wedstrijden. Nol werd amper een jaar geleden, tijdens het 75 jarig jubieum, nog gekroond als topscorer aller tijden. Die titel raakte hij later dat seizoen kwijt aan Pasqualle Verwoerdt, al zijn een groot aantal doelpunten uit Nol zijn tijd nooit achterhaald, simpelweg omdat er geen wedstrijdverslagen werden geschreven.

Qua aantal competitiedoelpunten gaat Nol nog altijd wel aan kop met 118 goals al zit Verwoerdt, inmiddels 117, hem nu wel op de hielen. Zijn hoogste gemiddelde, voor zover bekend met 19 goals, vinden wij in de zomercompetitie van 1952, maar in die competitie zijn 21 doelpuntmakers namens Sleeuwijk 1 onbekend. Het zijn er mogelijk dus meer geweest.

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 26 februari 2020

Banner Rabobank