Wedstrijdverslagen 15 februari

Het wordt na 1-3 in extremis nog 3-3 bij Tricht tegen Sleeuwijk

Tricht 1 – Sleeuwijk 1  3-3 (1-0)
Zaterdag 15 februari 2020

Scoreverloop: 44. Gerjan van Haarlem 1-0; 58. Danilo Kros 1-1; 73. Jeffrey Molhoek 1-2; 80. Michiel Marinissen 1-3; 88. Arjan Hakkert 2-3; 90+7. Tim van Dijken 3-3

Tricht kwam zaterdag thuis tegen tien man van Sleeuwijk na een 1-0 voorsprong bij rust in de tweede helft met 1-3 achter, maar in de slotfase sleepte Tricht nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Als hekkensluiter in de tweede klasse blijft Tricht zo wel vijf punten onder het als voorlaatste gerangschikte Sleeuwijk. Bij Tricht ontbraken zaterdag topscorer Marijn Bransen en keeper Lukas Grizell nog steeds vanwege enkelblessures. Bovendien was Luke van Dijken geschorst maar zijn tweelingbroer Tim van Dijken mocht in afwachting van zijn definitieve straf weer wel meedoen. Voor de rust zag Tricht lange tijd geen kans om een voorsprong te nemen. Dat lukte pas nadat Sleeuwijk-speler Robin van der Windt drie minuten voor de pauze met zijn tweede gele kaart uit het veld moest. Even later gaf Gerjan van Haarlem de thuisclub met een goed doelpunt eindelijk de fel begeerde 1-0 voorsprong. Volle winst was voor Tricht ook essentieel om de benarde positie onderaan de ranglijst te verbeteren.

Na de thee kon Tricht die voorsprong echter niet vasthouden. Na een ongelukkig moment van Kevin van de Bergh in de Trichtse defensie kwam Sleeuwijk via Danilo Kros tot 1-1 langszij. In de 73e minuut raakte Tricht na slordig balverlies van Luuk Monker zelfs achter want de diep gestuurde Jeffrey Molhoek kon nu keeper Glenn Robbemondt omspelen en 1-2 scoren. Na een fout van Gerjan van Haarlem liep Sleeuwijks tiental in de omschakeling vier minuten later via een doelpunt van Michiel Marinissen zelfs tot 1-3 uit. Tijdens de slotfase toonde Tricht evenwel een grote veerkracht. Met een kopbal van dichtbij bood aanvoerder Arjan Hakkert de thuisclub met 2-3 weer alle hoop. De gelijkmaker van invaller Redouan Rahali werd nog afgekeurd maar vlak voor tijd zorgde Tim van Dijken in de extra tijd toch nog voor een laat 3-3 gelijkspel. Om rechtstreekse degradatie uit de tweede klasse te voorkomen zal Tricht echter onder leiding van interim-trainer Jeroen Brouwer in de laatste tien competitiewedstrijden nog een ware krachttoer moeten uithalen.

Bron: www.vvtricht.nl

Punt uit bij Ameide

Aan de voorbereiding kan het niet gelegen hebben. Voorzien van koffie en taart wordt ‘s middags afgereisd naar Ameide om daar tegen het plaatselijke 2e elftal te spelen om de felbegeerde drie punten. Net als vorige week speelt een stevige wind de teams parten. Sleeuwijk heeft de voorbode van storm Dennis als eerste in de rug en wellicht gedragen door dit ruggensteuntje is de eerste kans voor Barry die in de vierde minuut net niet de trekker doeltreffend kan overhalen. In de 14e minuut zet Dennis (niet de wind maar Dennis van Straten) goed door en zijn voorzet vanaf links is net niet bereikbaar voor de meelopende Danny. Uit de daarop verkregen corner kopt Lennart voorlangs en in deze fase is het de thuisclub die er alles aan doet om de eerste 45 minuut vertragend door te komen. Toch is het Sleeuwijk wat terecht in de 21e minuut op voorsprong komt. Danny ziet zijn inzet op de lat belanden maar Barry is de meest alerte speler en weet de terugkomende bal als eerste te bereiken en laat daarmee de 0-1 aantekenen. Vijf minuten later claimt Sleeuwijk een penalty echter tot ieders verbazing wordt de bal buiten de zestien gelegd door de arbiter van deze middag. Sleeuwijk blijft gedragen door de wind aanval op aanval zoeken en rond de 26e minuut kan een voorzet van Max wederom niet binnen gewerkt worden door een van de mee sprintende spelers. Ameide loert op de counter en in de 34e minuut denkt men de gelijkmaker te scoren maar uit een indirecte vrije schop kan helaas niet gescoord worden. Niet veel later en net voor rust is het Richard die een voorzet van Tijmen niet kan binnenkoppen en niet veel later ziet onze Dennis een afstandsschot over het doel van de tegenstander heen gaan.  Na de rust komt begint Ameide sterker uit de startblokken en belandt een inzet op de paal. Niet veel later brengt de keeper van Ameide redding op een inzet van Richard en gaandeweg verliest Sleeuwijk in daarop volgende fase de controle over het spel. Ameide voert de druk op en hiermee krijgt Sleeuwijk in de omschakeling meer en meer ruimte waardoor ook Sleeuwijk meer kansjes krijgt. Barry ziet een inzet na een goede aanval over veel schijven net van de lijn gehaald door een speler van de thuisclub en enkele corners leveren ook de zo gekoesterde 2e treffer niet op. Vijf voor tijd wordt een overtreding rond de zestien op een speler van Ameide gemaakt en gedragen door wind belandt de genomen trap in de voor Martijn rechter bovenhoek en prijkt de 1-1 op het scorebord. Beide teams lijken de laatste minuten de remise te koesteren en na enkele minuten blessuretijd eindigt deze wedstrijd in een remise 1-1.

Wederom lukt het Sleeuwijk niet om zijn eerste overwinning na de winterstop te boeken. Toch kan deze met de getoonde inzet op basis van de eerste helft en trainingen niet uitblijven! Het team heeft twee weken rust, de carnavals outfits kunnen van zolder gehaald worden om daarna op de eerste wedstrijddag van maart dan maar thuis de eerste volle competitie overwinning van 2020 te behalen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 18 februari 2020

Banner Jack Oosterwijk