Wesdstrijdverslag 1 februari

Onnodig puntverlies voor het 2e

Zonder de tegenstander (Asperen) van vandaag te kort te willen doen heeft Sleeuwijk 2 in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop verzuimd om het punten achterstand op koploper Altena te verkleinen. Binnen een minuut moet Patrick al voor het eerste handelend optreden in een 1:1 situatie iets wat hij gedurende de eerste helft nog tweemaal zou moeten doen. Onnodig balverlies en het niet lezen van de situaties die hier aanleiding voor vormden roepen gefronste wenkbrauwen op  bij het kader wat vol ongenoegen de eerste helft heeft mogen aanschouwen.  Heeft Sleeuwijk dan niets laten zien de eerste helft? Danny verschijnt 1:1 op de keeper maar ook hier komt net als Patrick de keeper als winnaar uit de bus. Dit was zoi’n beejte het enige wapenfeit aan Sleeuwijks kant. De malaise van de eerste helft wordt compleet als Asperen in de 43e minuut op een presenteerblaadje de voorsprong aangeboden krijgt en zich het buitenkansje niet laat ontnemen. 1-0 achter!

Kleedkamer 8 schudt daarom op zijn grondvesten en Sleeuwijk komt zoals het moet en verwacht wordt veel beter en zichtbaar gretiger uit de startblokken. Binnen twee minuten wordt de paal geteisterd door Danny en als 12 minuten later Sven goed doorzet en de 1:1 scoort lijken alle seinen op groen te staan om de wedstrijd alsnog in het voordeel te beslechten. Sleeuwijk blijft de druk opvoeren en dit levert zeker een aantal momenten op dat de organisatie aan Sleeuwijks zijde uit het oog verloren wordt. De thuisclub loert op de counter en in de 72e minuut heeft de men het geluk dat een schot via een Sleeuwijks been het doel in rolt en de 2-1 op het scorebord prijkt. Ook hier kan geconcludeerd worden dat kordaat handelend optreden op sommige momenten voorafgaand een noodzakelijk kwaad bleek.

Sleeuwijk recht zijn rug en gaat op zoek naar minimaal de gelijkmaker. Richard ziet zijn slalom in de 81 minuut net gestuit in de zestien en uit de daarop volgende corner kan David net niet vanuit de draai uithalen. In de 86e minuut valt dan toch de gelijkmaker en is het wederom Sven die bejubeld wordt. Twee minuten later lijkt David dan ook nog de 2-3 binnen te komen maar zijn ietwat te zachte kopbal kan ternauwernood gered worden door de keeper van de thuisclub. 2-2 wordt uiteindelijk de eindstand waar op meer gehoopt en gerekend was.

Hiermee is de kop van de tweede competitiehelft er af en zal de teleurstelling groot zijn zeker gezien de overige uitslagen van de top 5
in de competitie. Volgende week komt koploper Altena richting de Roef en zullen in de uitvoering heel wat zaken beter moeten dan vandaag om de punten op de Roef te houden.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 3 februari 2020

Banner Trainingskampen