Proxsys cup Sleeuwijk uitgeschakeld

Altena – Sleeuwijk 1-0
De eerste wedstrijd van de bomvolle zaterdag is die tussen Sleeuwijk en Altena. Allebei de ploegen staan op 6 punten, dus deze wedstrijd gaat bepalen wie eerste in poule B wordt.

De eerste helft werd een rustige. Een hele rustige. Bij een gelijkspel komen beide ploegen op 7 punten en is er een grote kans dat ze beide doorgaan. Toch waren er aan beide kanten wel wat kansjes, maar toen het eenmaal rust was stond de brilstand nog steeds op het bord.

Bij een gelijke stand is het Sleeuwijk dat als nummer 1 sowieso doorgaat en is het Altena dat in de wachtkamer moet. Maar 2 minuten voor tijd is het dan toch Brian de Graaf die scoort voor de mannen in het oranje en opeens is de wedstrijd los. Sleeuwijk probeert het nog, maar de stand blijft 1-0 voor Altena waardoor zij de eerste kwartfinalist zijn.

Altena: Brian de Graaf
Sleeuwijk: -

————-

LRC – Sleeuwijk 5-6
De laatste wedstrijd voor de kerst was die tussen twee teams uit poule B: LRC en Sleeuwijk. LRC begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Altena, Sleeuwijk daarentegen staat met datzelfde Altena aan kop door de overwinning op SV Meerkerk.

LRC, dat aantrad met veldspeler Arwin van Soest op doel door de rode kaart van keeper Duncan Kilwinger in de eerste wedstrijd, begon goed aan de wedstrijd. LRC trad aan met een aantal andere spelers en dat hielp de eersteklasser in de eerste helft blijkbaar. Sleeuwijk werd vooral teruggedrongen, maar kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in haar spel. Kort voor rust maakte Sleeuwijk de aansluitingstreffer, 3-2, maar een foutje daarna betekende nog voor de rust 4-2 in het voordeel van de Leerdammers.

Sleeuwijk moest dus komen na de rust en dit gebeurde gelijk. Erik Blokland haalde hard uit en zorgde hierdoor voor de aansluitingstreffer waarna het weer 2x raak was voor Gerard van den Adel. Het laatste deel waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Met een 5-5 tussenstand was dat ook aan de stand zelf te zien. In de laatste minuut was het wéér Gerard van den Adel die met zijn 5-6 Sleeuwijk de overwinning en de leiding in de poule bezorgde.

LRC: Serdar Akkanat (2x), Owyn van Vuren, Chris van Bruggen, Ricardo Papilaja
Sleeuwijk: Gerard van den Adel (5x), Erik Blokland

———-

Tweedeklasser Sleeuwijk en derdeklasser Meerkerk zitten net als Altena en LRC in Poule B en dus was het de vraag welke ploeg er in het spoor zou blijven van Altena. De ploegen maakten er voor rust bepaald geen spektakel van. Dat maakte Sleeuwijk echter weinig uit, want die ploeg kwam in de eerste helft wel twee keer tot scoren via Josbert Wemmenhove en Jenner Koek.

In de tweede helft nam het portie spektakel niet toe, maar liet Meerkerk wel iets meer van zichzelf zien. Sleeuwijk leek zichzelf door het lage tempo in slaap te sussen en hoewel Koek nog zijn tweede van de wedstrijd maakte, waren het Leon de Leeuw en Luuk van der Leun die de Meerkerkse hoop levend hielden: 3-2.

Aan die hoop kwam drie minuten voor tijd echter alsnog vroegtijdig een einde. Gerard van den Adel gleed de 4-2 tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand. Net als Altena staat Sleeuwijk zodoende ook op drie punten.

Sleeuwijk: Jenner Koek (2x), Josbert Wemmenhove, Gerard van den Adel
SV Meerkerk: Leon de Leeuw, Luuk van der Leun