Jeugdpartner

Verslag 25 mei

Helaas eindigt het seizoen op 25 mei 2024 voor het Tweede

Met nog een hele kleine kans op het behalen van de nacompetitie reist het tweede op 25 mei af naar Ottoland voor zijn laatste officiële competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. Sowieso moet een overwinning op VVAC behaald worden en als dan Nieuw Lekkerland en de Alblas punten laten liggen wordt de nacompetitie behaald om te proberen promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen.

Onder luid gekwaak van de kikkers (helaas lukte het Otto niet om deze de mond te snoeren) wordt om 12.30 uur afgetrapt. Sleeuwijk start goed en in de 5e minuut valt de eerste goedlopende aanval over de rechterflank te noteren. Echt gevaar wordt voorkomen door adequaat ingrijpen van een van de verdedigers van VVAC. In de 10e minuut kruipt Sleeuwijk door het oog van de naald als de aller eerste doelpoging van de thuisclub, na onnodig balverlies van een middenvelder van Sleeuwijk, op de lat uiteen spat. Hierna een fase waarin Sleeuwijk in de omschakeling van balbezit tegenstander naar eigen balbezit een paar maal via de flanken gevaarlijk doorkomt. Zo ook in de 20e minuut als Corne goed druk zet om na de balverovering Josbert aan het werk te zetten. Genoemde speler bedient Jesse vd. M. in de zestien van de tegenstander en vanuit de draai verrast hij de keeper en staat de
0-1 op het scorebord.

VVAC lijkt van slag en Sleeuwijk zet aan om de voorsprong verder uit te bouwen. Tijmen en Josbert lijken hiernaar op weg maar in beide situaties staat vermeend buitenspel de tweede treffer in weg.
In deze fase is het overigens wederom de lat die Sleeuwijk behoedt voor een tegentreffer dus rond het half uur staat Sleeuwijk met 0-1 voor. Rond de 37e minuut wederom een aanval voor Sleeuwijk over de rechterkant. Petar bezorgt de bal bij Jesse die met een boogbal de keeper van VVAC probeert te verrassen maar helaas gaat de inzet van Jesse ditmaal over. Niet veel later had een omhaal van Jorian een beter lot verdient en ja als je zelf niet scoort …. Zo geschiedde rond de 39e minuut. Balverlies op het middenveld bezorgt via via een verdediger (onder grote druk wordt diens naam niet vermeld) van Sleeuwijk de bal en na iets te lang treuzelen wordt hem de bal ontfutseld  waarna de rechter aanvaller van de thuisclub in een  1:1 situatie met Patrick wordt  gezet en met een droge schuiver wordt de gelijkmaker gescoord. Net voor het rustsignaal wederom een goede aanval
en nu is het Josbert die een inzet niet beloond ziet worden met een treffer. Als niet veel later Jorian nu met een kopbal de keeper van VVAC niet weet te passeren gaan we met een 1:1 ruststand de thee op zoeken.

Na de rust komt VVAC scherp uit de kleedkamer wat binnen 10 minuten resulteert in een aantal grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Gelukkig voor Sleeuwijk gebeurt dit niet en gaandeweg ontstaan er ook weer kansen voor Sleeuwijk. Zo ziet Petar in de 65e minuut een inzet voorlangs gaan en is het Jesse die na een goedlopende aanval, waar de ingevallen Danny en Tristan bij betrokken zijn, een geplaatste inzet net over ziet gaan. Dat dan binnen een minuut hierna de thuisclub op een 2-1 voorsprong komt mag ronduit zuur genoemd worden maar is wel een feit. Wellicht verrast door de achterstand is het direct Sleeuwijk wat fel de aanval zoekt en na een pass van Danny is het Petar die  wederom in stelling wordt gebracht en nu laat hij zich deze kans niet ontnemen en met een diagonale schuiver scoort hij de 2-2. Niet veel later is het dezelfde Sleeuwijkse aanvaller die een verdediger de bal ontfutseld maar dit maal treft zijn inzet geen doel. Sleeuwijk gaat richting het eindsignaal vol voor de drie punten, Tristan kan een voorzet van Danny net niet binnen koppen en een droge volley van Petar gaat naast het doel van VVAC.  Iedereen lijkt zich neer te leggen bij een puntendeling. Maar de goede arbiter van deze middag ziet in de 90e minuut een handsbal van een speler van VVAC in het zestienmetergebied niet over het hoofd en resoluut wijst hij naar de penaltystip. Danny zet zich achter de bal om nog een treffer aan zijn doelpuntentotaal toe te voegen maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van de thuisclub maar de loslatende bal is een prooi voor Tristan en net als in eerdere wedstrijden mag hij zich tot match winnaar kronen. VVAC mag nog aftrappen maar binnen vijf seconden klinkt het eindsignaal heeft Sleeuwijk zijn overwinning binnen. 2-3 einstand dus!

Helaas vallen de overige uitslagen in het nadeel uit van Sleeuwijk waardoor ook de Alblas naast GJS en Roda Boys de nacompetitie in mogen om promotie af te dwingen.  Sleeuwijk eindigt op een keurige zesde plaats waardoor het zich voor de tweede maal op rij keurig handhaaft in de eerste klasse.

Vandaag lijken Petar, Danny, David en Remko hun laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor Sleeuwijk 2. Eerst genoemde speler gaat zijn carrière voortzetten in Eethen bij de plaatselijke VV en de overige spelers hebben aangegeven een treetje lager te gaan spelen.

Ook voor de trainers eindigt hun periode bij Sleeuwijk 2. Izaäk kan tevreden en voldaan terugkijken op twee seizoenen Sleeuwijk 2 en wordt veel succes toegewenst in zijn nieuwe rol bij Sparta 30.
Voor de auteur van dit verslag (en de eerdere) houdt het ook op.

Rest het tweede niets meer dan uit te zien naar nog een mooi aantal weken waarin getraind zal worden, een hapje gegeten zal worden maar ook afscheid van elkaar genomen zal worden. De verwachting is dat ook een drankje niet zal ontbreken.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 27 mei 2024

Banner Sportstroom