Wedstrijdverslagen 30 november

Prima eerste helft vormt basis voor de punten

Na een toch wel teleurstellende nederlaag vorige week bij Meerkerk is het zaak om vandaag tegen Sparta 30 de positieve flow weer te pakken te krijgen. De staf kon pas op vrijdagavond de selectie definitief bekend maken en om 12.30 wordt onder werkelijk perfecte omstandigheden afgetrapt. Na een kleine minuut de eerste onderbreking als de centrale middenvelder van de tegenstander geblesseerd raakt. Na het oponthoud is het Sleeuwijk wat naarstig op zoek gaat naar de openingstreffer. Deze valt dan ook snel en het is Richard die in de zesde minuut een voorzet van Danny binnen werkt.  Nog geen minuut later verzuimt Basso de marge verder te vergroten maar zoals gaandeweg de wedstrijd zou blijken staat zijn vizier vandaag helaas niet op scherp. Daarentegen echter zijn het de bezoekers die een minuut later de gelijkmaker scoren al is het aan Sleeuwijk verwijtbaar dat deze treffer gescoord wordt. Sleeuwijk herpakt zich direct en een balverovering van Lennart bezorgt de bal bij Richard die nu Danny in scoringspositie brengt en hij laat dit buitenkansje niet lopen en brengt Sleeuwijk wederom op voorsprong. Als zes minuten later een van de lat terugkomende bal door Richard binnengekopt wordt is de gewenste marge van twee geslagen en hierna heerst Sleeuwijk op alle fronten. Sleeuwijk grossiert in kansen creëren en uit de vele mogelijkheden weten voor het rustsignaal Ricardo en Lennart nog te scoren waardoor met een 5-1 voorsprong de ranja wordt opgezocht.

Na de rust is de prima spelende Naut vervangen door Chris waar eerder David al de licht aangeslagen Danny is komen te vervangen. Het vertoonde spel van de eerste helft wordt helaas niet meer geëvenaard sterker nog ongeconcentreerd spel vormt in de 52e minuut de inleiding voor de 5-2. De staf laat overduidelijk en terecht zijn ongenoegen blijken over het vertoonde spel wat mogelijk leidt dat rond de 60e minuut voor het eerste langer dan 10 seconden balbezit mag worden vastgesteld. Er ontstaan wederom wat kansjes en het is Lennart die in de 88e minuut uit een kaats van David de 6-2 op het scorebord brengt. Patrick onderscheidt zich in de laatste minuut nog door 1 op 1 een duel in zijn voordeel te beslechten waardoor rond kwart over twee drie punten bijgeschreven kunnen worden aan het puntentotaal.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Waardenburg zal de strijd aan worden gegaan met WNC en als hier de volle buit wordt gepakt kan al met al tevreden teruggekeken worden op de eerste seizoenshelft. Dan is het zaak om richting het tweede deel van de competitie de puntjes op de i gezet worden om tot op de laatste speeldag te strijden voor de begeerde podiumplaats.

Scoreverloop: 07. Marco Vrolijk 0-1; 37. Aron de Keijzer 0-2; 55. Danilo Kros 1-2; 88. Nark Van Agteren 1-3.

Waar Pelikaan en Woudrichem de punten lieten liggen, boekte Wieldrecht een verdiende 1-3 overwinning bij het onderaan staande Sleeuwijk en bleef zodoende op korte afstand van de nieuwe koploper VVGZ. Trainer Pruymboom kon niet beschikken over de geblesseerden Daan Vegt, Michiel de Groot en Cees Groenenveld.
Sleeuwijk verliest van Wieldrecht

De start was voor Sleeuwijk, het is dat Jeffrey Molhoek zijn vizier niet op scherp had staan, anders had Wieldrecht binnen 5 minuten op achterstand gestaan. Echter zijn schot, en even later kopbal, misten kracht om keeper Marnix van Vuuren te verslaan. Wieldrecht nam daarna het heft in handen en dat resulteerde in de 7e minuut in een voorsprong toen Marco Vrolijk uit de draai doel trof, 0–1. Meerdere kansen volgden voor Ferhat Kemaldar (2x met een kopbal), Claudio Teneggi (lobje over) en Vrolijk (schot over), maar het duurde tot de 37e minuut voordat Wieldrecht de score uitbouwde. Het had hiervoor wel een fout nodig van keeper Corné Dekker van Sleeuwijk, die de bal zo in de voeten schoof bij Aron de Keijzer. Die wist wel raad met dit geboden kansje en bracht de stand op 0–2. Op slag van rust kreeg Mark van Agteren nog 2 kansen en schoot Vrolijk in de handen van de keeper. Echter ook zij konden geen wijziging in de stand aanbrengen. Dit was ook de ruststand, geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft een feller Sleeuwijk en bij Wieldrecht sloop er een mate van gemakzucht in de ploeg. Sleeuwijk kreeg dan ook kansen. Ruben Siland kopte over en een vrije trap van de ingevallen Akram Mohamed trof ook geen doel. Een paar minuten later was het wel raak, Danilo Kros scoorde van dichtbij de aansluitingstreffer, 1–2. Sleeuwijk ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en keeper van Vuuren moest diverse keren handelend optreden om zijn doel  schoon te houden. Hij maakte daarmee zijn mindere optreden van vorige week meer dan goed en hield zijn ploeg op de been. Niet dat Wieldrecht geen kansen kreeg, maar ook nu wist onze voorhoede hier geen raad mee. Ook de matig leidende scheidsrechter Ron Coljé deed een duit in het zakje door een zuivere handsbal van een Sleeuwijk verdediger over het hoofd te zien en geen penalty te geven. In de 88e minuut maakte van Agteren een eind aan de aspiraties van Sleeuwijk door van de linkerzijde van het strafschopgebied de 1 – 3 binnen te schieten. Wieldrecht was weer 3 punten rijker en blijft in de achtervolging op de koplopers.

Bron www.vvwieldrecht.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 2 december 2019