Wedstrijdverslagen 28 september

Arkel pakt eerste punten tegen medepromovendus

De kampioenen van de derde klassen C en D van vorig jaar troffen elkaar in de tweede klasse F al in speelronde twee. De thuiswedstrijd bracht Arkel zaterdag de eerste punten, terwijl Sleeuwijk na het 4-2 verlies nog op gang moet komen. Zowel Arkel als Sleeuwijk maakte vorige week een teleurstellende entree in de tweede klasse. Sleeuwijk verloor thuis met 1-4 van EBOH en Arkel zelfs met 5-0 bij Woudrichem. Twee geflatteerde uitslagen, aldus de verliezende partijen, maar er was wel meteen iets recht te zetten. Des te langer de nul immers blijft staan, des te harder die knagen gaat.

Wij verliezen op het rendement uit de eerste helft
-Pieter Tuns, Sleeuwijk

Dat waren de statistieken. Ook op het veld hebben de formaties veel gemeen, met drie spitsen en de intentie om verzorgd op te bouwen van achteruit. De speelstijl wijkt vooral af op het middenveld, waar Sleeuwijk in Michiel Marinissen een echte ‘10’ heeft en de Arkelnaren Remie Schuurman, Daan Ruwaard en Robin Vogel meer rouleren. Arkel won op individuele klasse en dan in het bijzonder op het vermogen om doelpunten te maken. Corné van Horik leeft erop, de 18-jarige Jesse Hoogewoning toonde zijn talent bij de overtuigend binnengeprikte (en cruciale) 2-1 en Dylan Verschoor was met twee treffers de topscorer van de middag. ,,Dat zijn jongens die het meeste van de mogelijkheden maken’’, beaamde Sleeuwijk-trainer Pieter Tuns. ,,Wij verliezen op het rendement uit de eerste helft. Daarin hadden we echt ruim voor moeten staan.’’

Nou, ruim... Een kansenoverwicht was er zeker voor de bezoekers, maar Arkel kreeg ook zijn kansen tegen de wind in en beklaagde zich over de Sleeuwijkse vlagger die de 2-1 wegens buitenspel wegwapperde. Van Horik had 1-0 gemaakt na een misser van Danilo Kros, maar Sleeuwijk kwam langszij via Jenner Koek.
Sleeuwijk leed zijn grootste verlies met het vroege afhaken van Benjamin de Gans die werd geraakt op zijn kwetsbare kuit. Hij werd weliswaar vervangen door Frans van den Steenhoven, maar de rust en routine van De Gans in het hart van het elftal werden gemist.

In vijf scherpe minuten legde Arkel de wedstrijd na rust plat, via Hoogewoning en Verschoor. De fraaie 3-2 (vrije trap Akram Mohamed) kwam te laat voor Sleeuwijk om er nog iets van te kunnen maken, des te meer omdat het een minuut later alweer 4-2 was door Verschoor.

We waren echt nog niet in paniek na die 5-0 van vorige week
-Remie Schuurman, Arkel

,,We waren echt nog niet in paniek na die 5-0 van vorige week’’, zei Arkel-captain Remie Schuurman. ,,Je hebt 5-0 en je hebt 5-0, zo erg als het klonk was het niet. Maar zeker thuis moeten we van concurrenten als Sleeuwijk winnen. In de tweede helft hebben we de inzet getoond die daarvoor nodig is.’’

Arkel: Viset; Trappenburg, Scheurwater, Agnoli, Dekkers (84. Smulders); Vogel, Ruwaard (69. Thijs), Schuurman; Hoogewoning (78. Van Eldik), Van Horik, Verschoor.
Sleeuwijk: Verhoeven; Van de Koppel, Kros, Siland, Mohamed; Van der Pijl, De Gans (26. Van den Steenhoven), Marinissen; Koek, Molhoek, Van der Windt.

Bron: www.ad.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 4 oktober 2019