Respect voor de vrijwilliger, respect voor onze club?

Op de bank bij:
Een terugkerend item in onze Roefkoerier wat ik altijd met veel plezier lees. Op de vraag voor wie of wat heb je respect/ waardering lees ik vaak als antwoord, “Ik heb respect voor onze vrijwilligers” Heel leuk om te lezen natuurlijk, laat me dat ten eerste even duidelijk maken. Maar als je eens op een doordeweekse dag of op een zaterdag avond na 20.00 uur komt kijken op de vv dan is er weinig meer terug te vinden van dit respect.

Hoe er binnen de vereniging wordt omgegaan met: de materialen, velden, doeltje enzovoort, en hoe deze materialen en de accommodatie (mis)bruikt worden heeft zeer weinig met respect te maken!

Zonder respect geen voetbal. Zonder respect geen vrijwilligers, geen onderhoud, activiteiten, barpersoneel en keukenpersoneel, leiders, trainers, bestuur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom geen vereniging.

Ga jezelf maar eens te raden hoeveel respect heb jij voor onze club?

Voor veel mensen is de vv zo ongeveer hun tweede huis. En zo hoort het ook te zijn. Maar doe geen dingen die je in je eigen huis ook niet zou doen. Durf elkaar hier ook op aan te spreken.

Is het normaal om je behoefte naast de daarvoor bedoelde toiletten te doen? Is het normaal je behoefte in de gang van de kantine te doen, is het normaal dat je tegen de kantine staat te urineren, is het normaal dat je alles zomaar op de grond gooit, is het normaal dat als je iets gebruikt je het niet meer terug brengt of terug op zijn plek zet. Of is het gek dat ik dit vraag?

Laten we allen de daad bij het woord voegen en respectvol (om dat woord nog maar eens te laten vallen) om gaan met de vrijwilligers en onze club!

Alvast bedankt voor het lezen, en hopelijk kunnen we allemaal ons steentje bijdragen,

groet Janneke
(een verdrietige vrijwilliger)