Jo19-1 wordt 3e elftal

Vorige week zijn de indelingen gecommuniceerd op de website. Hierbij is te lezen dat de selectie van de Jo19-1 bestaat uit 12 spelers waarvan 1 dispensatie speler in de persoon van de keeper John. Met een selectie van 12 spelers kun je niet starten aan een nieuw voetbalseizoen. Blessures, schorsingen en andere omstandigheden zijn oorzaken waarom minimaal met een selectie van 15/16 fitte spelers gestart moet worden aan een nieuw seizoen. Met dit gegeven hebben wij vier scenario's uitgewerkt welke wij met diverse bestuursleden en trainers hebben besproken.

Om diverse redenen hebben wij er niet voor gekozen om van onderuit door te schuiven, meer dispensatiespelers toe te wijzen of een combinatie daarvan om met een volwaardige selectie aan het seizoen te beginnen. Er is besloten volgend seizoen geen Jo19-1 in te schrijven echter een nieuw 3e elftal te formeren met als basis deze jeugdspelers aangevuld met diverse spelers vanuit de selectie van het 2e elftal. Alhoewel het betekent dat deze jeugdspelers vervroegd de overstap maken naar de senioren is dit ons inziens de enige en beste oplossing om met een volwaardig elftal (16 spelers) te kunnen trainen en spelen op een zaterdag. Dit nieuwe 3e elftal zal uit gaan komen in de derde klasse KNVB en onder leiding staan van Robert Verduin als trainer en Jan Los als leider. Daarbij zijn er gesprekken voor een assistent trainer/speler en zoeken wij nog een vaste grensrechter.

Als gevolg van deze beslissing hebben drie jeugdspelers besloten overschrijving aan te vragen naar Woudrichem. Deze jongens wonen in Woudrichem en hadden aangegeven liefst nog één seizoen bij Sleeuwijk te voetballen en dan terug te keren naar Woudrichem. Hiermee is dat met één seizoen vervroegd.

Het is spijtig dat onze vereniging niet in staat is het hoogste jeugdelftal in te vullen. De laatste jaren is gebleken dat spelers als Danilo, Naut, Jenner, Robin en Petar vanuit de Jo19-1 de stap hebben kunnen zetten naar ons 1e elftal. Ook komend seizoen maken diverse spelers hun opwachting in de selectie van het 1e en 2e elftal. Met de keuze voor dit jonge 3e elftal denken wij de beste invulling te geven voor de jonge talenten en er daarmee voor zorgen dat ze zich toch kunnen doorontwikkelen richting onze selectieteams.

Edwin van der Poel
Erik Pruijsen