Voer een zoekterm in en druk op 'enter':
Voetbalvereniging Sleeuwijk
Postadres: Postbus 27 - 4254 ZG - Sleeuwijk

Sleeuwijk 1 kampioen

Sleeuwijk heeft het kampioenschap binnen. Het gebeurde na een werkelijk zenuwslopende ontknoping tegen een zich fel verzettend Sparta’30 (4-1). De spanning drukte zwaar bij Sleeuwijk om het kampioenschap binnen te halen. De Roefbewoners moesten eerst een 0-1 achterstand repareren. Nadat de thuisploeg de score had omgedraaid naar 2-1, bleef het nog lang billen knijpe. In de slotfase bracht invaller Maarten de Bruijne eindelijk de verlossing met de 3-1 en fleurde de afscheidnemende Pasqualle Verwoerdt de score in de slotminuut nog op naar 4-1.

Verlosser
Wat volgde was de ontlading met het kampioenschap. Maarten de Bruijne glom van oor tot oor als de verlosser. “Het was een droomgoal in mijn laatste wedstrijd. Dit is super. Het hele seizoen heb ik toegewerkt naar de paar minuten, die ik nog mocht maken vanwege twee kapotte enkels. Elke keer tien minuten of een kwartiertje. Dan is het fijn om zo’n verlossende goal te maken. Mooier met ook het kampioenschap kan je je loopbaan niet afsluiten”, aldus de uitgelaten De Bruijne, die trainer wordt van het tweede elftal bij Sleeuwijk.

Droomafscheid
Bij de ook afscheidnemende Pasqualle Verwoerdt stond de blijdschap eveneens op het gezicht. Verwoerdt had nog net een publiekswissel gekregen na zijn treffer voor de 4-1. “Dit is een droomafscheid”, lachte de oudgediende bij Sleeuwijk. "Het kampioenschap was waar het dit seizoen lieten we nog bijna lopen. Het is extra mooi dat het dan toch nog lukt. Het maakt mij ook geen reet uit wie er scoort, als we maar winnen en dat hebben we vandaag gedaan. Het ging niet vanzelf, maar we hebben karakter getoond. Dat werd ook tijd. Nu is het voor mij echt klaar”, stortte Verwoerdt zich weer in de feestende massa.

Zenuwslopende ontknoping
Een zenuwslopende ontknoping was het wel. Binnen drie minuten leek Sparta’30 al roet in het eten te gooien voor het kampioensfeestje voor Sleeuwijk, dat werd aangevuurd door de vol gelopen De Roef. Benjamin de Gans kopte bij het uitverdedigen de bal in de voeten bij Mike Rutters van Sparta’30, die meteen uit haalde voor de 0-1. Zes minuten later had het furieus gestarte Sleeuwijk de eerste schade gerepareerd. In de drukte voor het doel van Sparta’30 gaf Jenner Koek het laatste tikje voor de 1-1. Tien minuten later had Sleeuwijk de score zelfs omgedraaid. Michiel Marinissen zette de bal hard en strak voor en via het lichaam van Pasqualle Verwoerdt verdween de 2-1 in het Andelse doel.

Onrust
Vervolgens begon de spanning op te spelen en was het een en al onrust wat de klok sloeg. Sparta’30 bleef loeren op de gelijkmaker. Lennard van Andel was er dichtbij, maar het schot vloog rakelings over het Sleeuwijkse doel. Na de rust bleef het billen knijpen. Pas een kwartier voor tijd zette Sleeuwijk aan. Keeper Robin van Wijk bracht redding bij mogelijkheden voor Verwoerdt en Frans van den Steenhoven. Pasqualle Verwoerdt had ook pech met een poging op de paal. Aan de andere kant had Sleeuwijk geluk dat de poging van Andelnaar Derk Groenenberg net voorlangs ging. Vier minuten voor tijd bracht invaller Maarten de Bruijne eindelijk de verlossing voor Sleeuwijk. De Bruijne plaatste een vrije trap magnifiek in de kruising voor de 3-1. In de slotminuut vrolijkte Pasqualle Verwoerdt zijn afscheid en het kampioensfeest nog op met de 4-1.

Last van de schouders
Bij trainer Pieter Tuns viel een zware last van de schouders. “Met 2-1 bleef het toch een moeilijke stand. Als Sparta’30 de 2-2 had gescoord, dan moesten we de nacompetitie in. Dan breng ik Maarten in en die heeft een goeie trap. Die schiet de bal boven in de kruising voor de 3-1 en Pasqualle, die afscheid neemt, de 4-1. Hitchcock had dit kunnen schrijven. Dit is gewoon geweldig." "Er stond heel veel spanning op, maar het ging toch om de laatste wedstrijd en we zijn er. We gaan naar de tweede klasse en we krijgen hele mooie wedstrijden met alle derby’s. We kijken wel waar we komen.” Aanvoerder Michiel Marinissen: “Dit is prachtig. Dit is waar je het hele jaar voor bezig bent. Het was elke zaterdag alles geven en dat het dan onze kant op valt, is fantastisch. Ik voetbal nu tien jaar in het eerste en dat we dit dan mogen doen met alles er op en er aan, ik heb er eigenlijk geen woorden voor”, kon ook Marinissen na 17 jaar weer een kampioenschap met Sleeuwijk vieren.

Bron: www.regio-voetbal.nl


Algemeen nieuws, geplaatst door Marc Paul van Bennekom op 26 mei 2019

Hoofdsponsoren
Jeugdsponsoren


Business Club


Kledingsponsor


Sponsor


Website-sponsorSponsorkliks


SponsorKliks, gratis sponsoren!
 
© 2001-2019 VV Sleeuwijk

Colofon
Hosting: General Group

Realisatie: P.W. Hermus
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk