Avondje FC Dordrecht – Jong Ajax

Vrijdagavond 1 februari was het dan zover voor de jongens en dame van de JO9 1 en 2.
Beide teams waren uitgenodigd om deze avond de wedstrijd FC Dordrecht – Jong Ajax bij te wonen.
Om kwart over zes vertrokken we vanaf de Roef richting Dordrecht. Eenmaal aangekomen bij het stadion werden we opgewacht door Remco en Pepijn om eerst wat te drinken met elkaar in het supporters home. Rond half acht vertrokken de kinderen richting de kleedkamers om te gaan omkleden. De JO9-2 werd aangevuld met een paar spelers vanuit de JO9-1 om de wedstrijd tenues aan te trekken en vervolgens naar de spelerstunnel te gaan om daar met de spelers van FC Dordrecht het veld op te gaan. De overgebleven spelers kregen een shirtje aan en mochten met de vlaggen het veld op om beide teams welkom te heten.
Nadat deze happening was afgerond mochten de heren en dame weer omkleden om de wedstrijd vanaf de tribune te bekijken. Dat ze dit vele malen sneller kunnen dan op een menig zaterdagochtend bleek wel, maar het was helaas niet snel genoeg om het eerste doelpunt van Ajax mee te maken. Eenmaal op de tribune was het toch wel even spannend. Eenmaal los gingen ze er eens goed voor zitten. Nog voor het rustsignaal was het al 3-1 voor de gasten uit Amsterdam. Na de rust met wat snoep en drinken gaan ook de gasten uit Sleeuwijk los met aanmoedigen. Dit alles bleek niet onverdiend en Dordt maakte de aansluitingstreffer. Dit was het teken voor Aaron om van de tribune af te komen en er schepje boven op te doen en de boel aan te sturen. De rest van de kinderen, ouders en andere supporters volgden en zo ook de gelijkmaker.
Na het laatste fluitsignaal werd er snel naar huis vertrokken om de volgende ochtend weer fris op de Roef te staan. Voor de JO9-1 begon de wedstrijd al om half negen waarna de JO9-2 uitgeslapen en wel om elf uur volgden. Dat deze wedstrijden ook weer voor veel spektakel zorgde bleek wel uit de uitslagen. Zo won de JO9-1 met 12-2 van BZC’14 en stuurde de JO9-2 de gasten uit Andel weer met 10-5 naar huis.
Namens de spelers en begeleiding van beide JO9 teams en de mee afgereisde ouders willen we Remco van Ginniken nogmaals bedanken voor het mogelijk maken van deze mooie avond.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 4 februari 2019

Business Club