Koek winnaar FIFA'19

Zaterdag 12 januari was het zover het allereerste FIFA’19 toernooi van vv Sleeuwijk. Verdeeld over 2 groepen gingen 58 kinderen de strijd met elkaar aan om DE E-Sporter van vv Sleeuwijk te worden.

Groep van 7 t/m 10 jaar
De eerste groep verzamelde zich rond 12 uur in de kantine waar de gameroom al klaar stond. Een gave opstelling van 10 schermen en een groot scherm waar de finale op gespeeld zou worden. Nadat de kinderen zich aangemeld hadden werden ze verdeeld over de poules.

De poules bestonden uit 3 kinderen en iedereen speelde 4 partijtjes. Daarna gingen de winnaars en de beste nummer 2 door naar de kwartfinales. De kwartfinales waren Roy tegen Senne, Jayden tegen Jayden, Bram tegen Wessel. Spannende potjes waarvan er 2 door penalty’s beslist moesten worden. Hierna de halve finales tussen Senne en Jayden Koekkoek en de andere halve finale was Bram tegen Wessel. De finale van deze groep werd gespeeld op het grote scherm door Senne van de Broek en Bram de Boer. Bram won de finale overtuigend met 3-1.  De troost finale werd gewonnen door Wessel met 2-1, Jayden werd 4de.

Voor de kids waren er prijzen. Voor de 4de plaats een zakje snoep voor de 3de plaats een ingelijste oorkonde en een autovaantje van vv Sleeuwijk. De 2de plaats kreeg een oorkonde en een sjaal van vv Sleeuwijk. De hoofdprijs was een PlayStation kaart en een oorkonde. Ook kreeg deze winnaar de kans om zich e-sporter van vv Sleeuwijk te mogen noemen maar dan moest hij nog 1 potje spelen tegen de winnaar van het andere toernooi van later op de middag.

Groep van 11 t/m19 jaar
De volgende groep stond al te trappelen om te beginnen. Ook hier eerst aanmelden en dan werden er 10 poules gemaakt. Ook hier met 3 in een poule en dan 2x tegen elkaar spelen. Er waren spannende potjes en veel oehs en ahhhs gingen door de kantine. Hier waren er nog achtste finales en in de kwart finales waren de potjes Mikkel tegen Bram, Tijmen van de Koppel tegen Jari, Thijmen van Andel tegen Jesse en de laatste was Youri tegen Sem. Ook hier weer een potje waar penalty’s het verschil moesten brengen. Mikkel kroop het oog van de naald maar won toch van Bram.

De halve finales waren Mikkel koek tegen Jari Braat en Jesse van der Meijden tegen Youri Bok. Het werd een flinke strijd bij allebei de potjes. Een gelijkspel van 1-1 bij allebei.  Zowel Mikkel als Jesse kwamen als winnaars uit deze strijd.  Zij gingen de finale spelen.  En Jari en Youri de troostfinale. Deze werd gewonnen door Jari met een overtuigende 4-0. De strijd voor de winst van deze poule ging dus tussen Jesse en Mikkel. Mikkel won deze strijd uiteindelijk met 1-0.

Ook Mikkel maakte dus kans op de titel e- sporter van vv Sleeuwijk. Hiervoor moest hij nog 1 potje spelen tegen bram de boer. Mikkel was natuurlijk goed warm gespeeld en won ook overtuigend!

Gefeliciteerd Mikkel Koek jij bent de e-sporter van vv Sleeuwijk.

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 16 januari 2019

Business Club