Sleeuwijk 1 Herbstmeister

Pas 18-jarige Jenner Koek de man bij Sleeuwijk tegen Vuren: 1-2

Scoreverloop: 40. Jenner Koek; 66. Khalid Bendami; 96. Jenner Koek

Sleeuwijk haalde zaterdag de slotwedstrijd voor de winterstop nog uit tegen Vuren. Verantwoordelijk voor de 1-2 winst was de pas 18-jarige Jennner Koek. In de slotminuut van de blessuretijd schoot Koek de winnende 1-2 tegen het net.

Daarmee kon trainer Pieter Tuns opgelucht adem halen. “Het was geen goed voetbal”, recapituleerde de trainer van Sleeuwijk. “We verzoenden ons al met de 1-1. En dan scoort mijn jongste speler Jenner Koek in de slotminuut nog zijn tweede goal en dan winnen we met 1-2. We gaan nu als koploper de winterstop in en staan drie punten voor. Dit geeft een lekkere ruimte. We kunnen rustig op trainingskamp en aan de kalkoen. Ik ben trots op deze groep; ze hebben er keihard voor gewerkt. Ja, ik ben een blij man”, stond Tuns nog na te glunderen.

Zuur
Vuren-trainer Ron Vlot was uiteraard minder tevreden. “Natuurlijk is het jammer om zo laat te verliezen en we kunnen dit zuur noemen, maar het gebeurt ons vaker dit seizoen. Het is ook kwaliteit. Sleeuwijk was vandaag niet denderend, maar daar hebben wij ook te weinig tegenover kunnen zetten.”

Twee keer Jenner Koek
In de wedstrijd scheelde de absentie van Frans van den Steenhoven bij Sleeuwijk een flinke slok op de borrel. Wel had Sleeuwijk in de beginfase de wedstrijd al naar zich toe moeten trekken. Michiel Marinissen kwam drie keer dicht bij de openingsgoal, maar miste de richting of kreeg de bal verkeerd op de schoen.

Vijf minuten voor de rust was het wel raak. Marnix Koekkoek gaf de bal voor en in de drukte werkte Jenner Koek de 0-1 tegen de touwen.

Bloedstollende slotfase
Na de rust ging Vuren driftig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Khalid Bendami zette zich achter een vrije trap, die door iedereen inclusief keeper Martijn Verhoeven werd gemist en in het Sleeuwijkse doel verdween. Met de 1-1 werd het nog een bloedstollende slotfase. Niet lang na die gelijkmaker was Bendami op identieke wijze ook dichtbij de 2-1, maar Verhoeven was nu met zijn voet wél attent.

Sleeuwijk, dat wakker was geschrokken, kwam dichtbij, maar Pasqualle Verwoerdt kreeg de bal niet in het Vurense doel. In een counter was Vuren in een drie tegen één situatie nog zelfs nog dichtbij een driepunter, maar Vuren speelde de situatie slecht uit en Mark van der Meijden kon de bal voor de sterk spelende Bas van der Vliet wegplukken.

Nadat ook Michiel Marinissen een mogelijkheid naast schoot, leek het op een puntendeling uit te draaien. Tot in de slotminuut van de blessuretijd Jenner Koek zich nog even liet zien. De net 18-jarige Koek kapte fraai naar binnen en schoot in de 96e minuut de winnende 1-2 strak in de verre hoek.

Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter af. Sleeuwijk gaat met drie punten voorsprong als koploper de winterstop in. Vuren moet in 2019 nog vol aan de bak om zich te handhaven in de 3e klasse D.

Bron: www.regio-voetbal.nl

Algemeen nieuws, geplaatst door Marc Paul van Bennekom op 23 december 2018