Proxsys cup: Wemmenhove stijgt ondanks uitschakeling

Sleeuwijk werd zonder te verliezen 2e in een sterke poule B, maar gaat niet door in de Proxsys Cup. Met 5 punten komt het team niet in aanmerking om door te gaan als beste nummer 2. Persoonlijk leverde de 1-9 nog wel wat op voor Wemmenhove en Den Adel, namelijk een hogere ranking op de eeuwige topscoorders lijst van Sleeuwijk in het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in de Oosterbliek.

1. 30 goals - Raymond Duizer
2. 25 goals - Josbert Wemmenhove
3. 23 goals - Dimitri Rombouts
4. 20 goals - Gerard den Adel
5. 19 goals - Remko Viveen
6. 17 goals - Erik Pruijssen en Barry Ruitenberg
8. 13 goals - Maarten de Bruijne en Arjo Nederveen
10. 10 goals - Tim Saaman en Erik Blokland
12. 9 goals - Akram Mahamed
13. 8 goals - Raymond van Kessel
14. 7 goals - Pasqualle Verwoerdt
15. 6 goals - Frans van den Steenhoven
16. 5 goals - Chamith van Vuuren, Bart Verhoeven, Wilco van Rossem, Niels den Haan

---------
SVS'65 - Sleeuwijk 1-9

Met veel ‘alsjes’ kan Sleeuwijk nog eerste worden in de poule, hiervoor moet wel veel gebeuren. Beide ploegen beginnen goed aan deze wedstrijd. De eerste doelpoging is voor de mannen uit Spijk, Jerzy Timmermans schiet de bal kei hard net naast.. Aan de andere kant weten de Roefbewoners wel te scoren, Gerard van den Adel opent de score. Uit een vrije trap weet Gerard van den Adel nogmaals te scoren voor de zwart-witten. Vlak voor rust weten Sleeuwijkers Corné van Weelden en Josbert Wemmenhove ook het net te vinden en gaan we met een stand van 0-4 de rust in.

Na de rust gooit Sleeuwijk het een versnelling omhoog, om de eerstgenoemde ‘alsjes’ uit te sluiten. SVS’65 profiteert hiervan en weet tot scoren te komen via Sam Muilenberg, Gerard van den Adel heeft hier een antwoord op en scoort maar liefst driemaal kort achter elkaar. En klaar met scoren zijn de Brabanders nog niet, ook Josbert komt weer tot scoren met een snoeihard schot: 1-8. Corné van Weelden wilt uiteraard niet achterblijven met ‘maar’ een doelpuntje en weet opnieuw de keeper van Spijk te passeren.

Met deze uitslag komt Sleeuwijk in de wachtkamer te staan, mochten Almkerk en GJS gelijk spelen is er nog kans voor de Roefbewoners door te gaan naar de kwartfinale.

SVS’65: Sam Muilenburg
VV Sleeuwijk: Gerard van den Adel(5x), Josbert Wemmenhove(2x), Corné van Weelden(2x)

————
GJS – Sleeuwijk (1-1)
De laatste pot van vanavond in de overvolle Oosterbliek belooft een topper te worden. De mannen van zowel GJS als Sleeuwijk starten zeer gretig aan de wedstrijd. Toch is het Josbert Wemmenhove, uit een vrije trap, met de openingstreffer voor Sleeuwijk. Het spel gaat heen en weer en verder weet niemand meer te scoren in de eerste helft.

In de tweede helft brengt GJS veel gevaar voor het doel van Sleeuwijk, zeker na een gele kaart aan de kant van de Roefbewoners, echter lukt het de Gorcumse Jonge Spartanen niet hier van te profiteren. Ben Vissers weet na deze periode toch wel GJS op gelijke hoogte te schieten vanuit een rebound. In de laatste seconde van de wedstrijd doet Remco de Bruijn nog een poging, maar Sleeuwijk-keeper Johan Verdoorn weet deze 1-op-1 bal te houden. Een spannende pot, beide ploegen gaan met een punt naar huis.

GJS: Ben Vissers
Sleeuwijk: Josbert Wemmenhove

——————
Almkerk – Sleeuwijk 2-2
Wie blijft in het spoor van GJS? Dat was de vraag waar Almkerk en Sleeuwijk antwoord op moesten geven. Op het veld zit er twee klassen verschil tussen eersteklasser Almkerk en derdeklasser Sleeuwijk. De Sleeuwijkers brengen echter elk jaar weer een uitstekend team met zaalvoetballers van CFM/Transito op de been.

Het verschil tussen de ploegen was op de vloer in De Oosterbliek dan ook een stuk minder groot. De ploegen hielden elkaar in de tang en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd niet de geschiedenisboeken in zou gaan als het grootste spektakelstuk van de Proxsys Cup.

Gescoord werd er uiteraard wel. Tweemaal voor rust en tweemaal na rust. Bij Almkerk was het aanvoerder Jelle Stalenhoef die scoorde. Daarmee deed hij de openingstreffer van Erik Blokland teniet en bracht hij Almkerk op een 2-1 voorsprong.

Die 2-1 hield het nauwelijks tien seconden vol op het scorebord. Een schot van Josbert Wemmenhove werd door Barry Ruitenberg in het doel getik, waarmee de eindstand werd bepaald op 2-2. Beide ploegen moeten daardoor meteen een gaatje van twee punten later op GJS.

Almkerk: Jelle Stalenhoef (2x)
Sleeuwijk: Erik Blokland, Barry Ruitenberg

Bron www.regio-voetbal.nl