Wedstrijdverslagen 8 december

Sleeuwijk 2 wint laatste wedstrijd voor de winterstop

Van het spelen van inhaalwedstrijden is geen sprak dus vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. TEC uit Tiel is de tegenstander en dit team vinden we terug in de middenmoot van de competitiestand. Sleeuwijk bivakkeert daar enkele punten boven. Winst betekent een ietwat ruimere marge ten opzichte van de grote middenmoot en verlies zorgt er voor dat Sleeuwijk de aansluiting verliest ten opzichte van de top 3.

Om half drie wordt afgetrapt en een interessant schouwspel dient zich aan. TEC laat ons het belbezit en loert slim op balveroveringen om daarna snel voorwaarts te denken. Omdat Sleeuwijk wat slordig met balbezit om gaat ontstaat een open wedstrijd. Beide teams krijgen wat kansen echter beide keepers onderscheiden zich door goed handelend optreden.
Na 25 minuten zet Sleeuwijk een aanval op over rechts en de voorzet die bij de tweede paal belandt wordt tegendraads binnengekopt door Tijmen waardoor de 1-0 op het scorebord prijkt. Niet veel later is het Paul die vrij op de keeper af mag gaan echter door zijn niet zelfzuchtig handelen verzuimt hij zelf de 2-0 te scoren en kan een verdediger van TEC voorkomen dat Basso de 2-0 scoort. De thee wordt daarom met een 1-0 voorsprong opgezocht.

Na de rust een aanzettende tegenstander zonder echt gevaarlijk te worden. De duels worden wat fysieker en de lichtmasten worden ontstoken. Sleeuwijk lukt het wederom niet om verder afstand te nemen ook niet vanaf het moment dat de tegenstander met een man minder op het veld staat. Een vrije bal van Dennis belandt op de lat en een schuiver van Danny gaat voorlangs. De tegenstander perst er nog een laatste offensief uit en drie minuten voor tijd lijkt men te slagen in de missie om een punt uit de strijd te slepen. Een eerste inzet wordt nog goed verwerkt door Patrick maar de rebound is een prooi voor de aanvaller van de TEC en met een listig diagonale schuiver wordt de gelijkmaker gescoord.

Zo lijkt een puntendeling het laatste resultaat van 2018. Echter in de 90e minuut zet Sleeuwijk nog een keer aan en een voorzet vanaf rechts belandt met gevoel bij Basso die zijn tegenstander net te vlug af is en de 2-1 binnen tikt. De tegenstander lijkt verslagen maar met nog drie minuten blessuretijd op de klok durft niemand de einduitslag te voorspellen.
Beide teams lukt het niet meer te scoren waardoor Sleeuwijk toch de overwinning uit de strijd sleept en drie punten mag bijschrijven.

Handen schuddend en moe maar voldaan wordt kleedkamer 12 opgezocht om onder genot van een drankje de eerste seizoenshelft af te sluiten met een puntentotaal van 21 punten. We bezetten de 4e plaats op de ranglijst en hier kunnen we alleen maar tevreden over zijn. Medio februari 2019 pakken we de draad weer op maar eerst gaan we genieten van een welverdiend kerstreces.

Het team wenst alle tegenstanders, alle leden van de VV Sleeuwijk fijne feestdagen en bovenal een mooi en sportief 2019
in wat het belangrijkste is van alles in een goede gezondheid!

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 10 december 2018

Business Club