Wedstrijdverslagen 1 december

Sleeuwijk 2 legt tamme vertoning op de mat

De strijd om plaats 3 staat vandaag op de wedstrijdkalender. Wilhelmina’26 en Sleeuwijk wedijveren om de 3e plaats dus alle ingrediënten zijn vooraf aanwezig om van een boeiend schouwspel uit te kunnen gaan.  Al snel is duidelijk dat we een felle maar faire tegenstander treffen die er alles aan zal doen om te voorkomen dat de punten mee naar de Roef gaan.
De eerste fase kan gekenmerkt worden door een op en neergaande wedstrijd waarbij Sleeuwijk voetballend wellicht ietwat beter oogt en met name via de flanken een aantal keer gevaarlijk doorkomt. De thuisclub loert op de counter en gaandeweg slaagt men daar goed in door er gevaarlijk uit te komen. Beide keepers moeten een minimaal aantal keer handelend optreden en Sleeuwijk heeft een keer de hulp van de paal nodig om een tegentreffer te voorkomen. De rust lijkt daarom ook aan te breken met een brilstand echter een minuut voor het rustsignaal leidt onnodig balverlies van de ongelukkig spelende Basso een counter in en de voorzet vanaf de linkerkant wordt onberispelijk binnen gekopt en totaal onnodig kijkt Sleeuwijk tegen een achterstand aan.

Inzet, beleving en echt gaan voetballen naar vermogen wordt meegegeven in de rust. Echter binnen 3 minuten krijgt Sleeuwijk de volgende dreun te verwerken, slap uit verdedigen luidt een corner in en de wijze waarop de 2-0 gescoord is tekenend voor de scherpte deze middag. Hierna een iets meer aanzettend Sleeuwijk wat zeker kansen krijgt. Max mist de scherpte bij een riante kans en menig aanval ontbreekt het aan de juiste eindpass en of overzicht. Aan de andere kant wordt op momenten de deur wijd opengezet en is het Marcel die een grotere achterstand weet te voorkomen.

Na 90 minuten is de wedstrijden ten einde en is de tweede nederlaag van het seizoen een feit. De meer dan verdienstelijk acterende scheidsrechter is nimmer in de problemen geweest deze middag en verdient een groot compliment om de wedstrijd objectief te begeleiden.

Er rest nog 1 wedstrijd voor de winterstop en zaak is om met een positief te gevoel het kerstreces aan te gaan.

De slag is verloren maar de oorlog niet is het spreekwoordelijke gezegde wat neer dient te dalen op de Roef. Scherven bij elkaar zoeken en op naar de volgende driepunter.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 3 december 2018