Wedstrijdverslagen 17 november

Sleeuwijk JO15-1

Heerjansdam – VV Sleeuwijk JO15 1

We begonnen net als gewoonlijk met de warming-up, pass en trapvorm en een positiespel.

De wedstrijd begon en Heerjansdam scoorde al binnen een paar seconden en dat zorgde er voor dat Sleeuwijk tegen een 1-0 achterstand aan keek. Het begin van Sleeuwijk was niet al te best. Na een tijdje viel Sleeuwijk aan maar de bal werd onderschept en ging rustig naar de keeper, die hem over de grond richting de middellijn schoot en bij Rick kwam, zonder te aarzelen schoot hij hem over de keeper heen in het doel. Er was ook nog een mooie voorzet van Rick die Alec niet bennen kreeg. Net voor rust kreeg Heerjansdam een hoge bal in het doel te werken.

De 2e helft begint en er waren wat wissels uitgevoerd. Sleeuwijk werkte goed samen en creëerde meer dan de tegenstander. Rick werd diep gestuurd en wilde de bal in het doel schieten alleen ging de bal maar net op de paal. Alec kreeg de bal en schoot hem rustig in het doel en het was weer gelijk. Sleeuwijk kreeg nog wat kansjes onder andere Alec en Jasper maar het mocht niet baten. Heerjansdam kreeg een corner en werd in gedraaid maar Max bokste hem weg en Jasper schoot hem toen weg, maar mee dat Max hem weg bokste kreeg hij een trap van de tegenstander. De scheids floot en wij dachten aan een vrijetrap maar nee. Hij gaf een doelpunt voor Heerjansdam en iedereen van Sleeuwijk was boos en vroeg waarom het een doelpunt was en ij zei: “de bal was al in het doel toen de keeper hem weg haalde”. Heel Sleeuwijk was boos omdat hij helemaal niet zat. En daarom heeft Sleeuwijk met 3-2 verloren.

Sleeuwijk 2 verslaat nummer 2

Meerkerk is de volgende tegenstander op deze achtste wedstrijddag. De tegenstander van vandaag staat 2e op de ranglijst en heeft tot op heden mooie resultaten neergezet. Ten opzichte van vorige week een totaal andere basisformatie wat mogelijk een verrassing was voor de trainer van Meerkerk die vorige week aandacht toeschouwer was op de Roef bij de thuiswedstrijd tegen Asperen.

Op een lastig bespeelbaar veld was de beginfase onwennig voor beide teams. Veel onnodig balverlies en vooral Sleeuwijk kan een licht overwicht niet vertalen in de begeerde voorsprong. In de 25e minuut probeert Sleeuwijk via de rechterkant een aanval op te zetten wat echter tot onnodig balverlies leidt. In de omschakeling is het de linkerspits van de thuisclub die aan het werk wordt gezet en zijn voorzet wordt onberispelijk binnengeschoten door een bijsluitende medespeler waar door Sleeuwijk tegen de verhouding in tegen een 1-0 achterstand aankijkt. Direct na de aftrap is het Richard die in de ruimte aangespeeld wordt door Basso en op fraaie wijze valt meteen de 1-1 te noteren. Het laatste kwartier ligt de wedstrijd open, vallen er een aantal gele kaarten en blijkt voornamelijk Danny een plaag voor de verdediging van SV Meerkerk. Net als het eerste deel van de 1e helft schort het aan scherpte bij de spelers en een net niet perfecte eindpass waardoor de thee met een 1-1 stand opgezocht wordt.

Na de break is het Meerkerk wat de duimschroeven aandraait zonder dat dit echt gevaar oplevert. Gaandeweg komt Sleeuwijk onder de druk vandaan en laat het zien voetballend de bovenliggende ploeg te zijn. Kansen worden gecreëerd en vaker moeten de voorwaartsen gestuit worden door aan de handrem te trekken. Na 20 minuten volgt een aanval via de linkerzijde en wordt nu wel het overzicht gehouden in het zestien meter gebied. Wederom is het Richard die nu uit stilstand de keeper weet te verschalken en beheerst de 1-2 laat aantekenen. Meerkerk zet nu de deur wagenwijd open en probeert nu met opportunisme de weg naar het doel van Sleeuwijk te vinden. Sleeuwijk voert enkele wijzigingen door en invallers Dennis en Jesse hadden de genadeklap uit kunnen delen van de thuisclub. 10 Minuten voor tijd wordt, na eerder een aantal maal onterecht afgevlagd te zijn, Danny diep gestuurd en 1:1 beslist hij dit duel in zijn voordeel en laat hij de 1-3 aantekenen.

Hiermee valt de wedstrijd in het slot en wederom wordt verzuimd de score verder uit te breiden. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter van vandaag het welletjes en gaan de drie punten terecht mee richting de Roef om daar de behaalde periodetitel van het eerste mee te vieren.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 18 november 2018